💢فضیلت و شرافت ماه مبارک رمضان/ درهای بهشت در این ماه گشوده است
📌برشی از کتاب «عالیترین مکتب تربیت و اخلاق یا ماه مبارک رمضان» اثر آیتالله العظمی صافی گلپایگانی؛
🔹رسول خدا صلیاللّه علیه وآله:
🔹ایها النّاس! درهای بهشت در این ماه گشوده است؛ از خدا بخواهید که [این درها را] به روی شما نبندد و درهای آتش، بسته است؛ از پروردگار خود بخواهید که آنها را به روی شما باز نگرداند.
🔹ای مردم! هر کس از شما خُلق خود را در این ماه نیکو سازد، گذشتن از صراط در روزی که قدمها بر آن بلغزد، برای او است.
🔹ای مردم! به درستی که جانهای شما در گرو عملهای شما است؛ پس با استغفار، از گرو بیرون آورید، و پشتهای شما از گناهانتان سنگین است. پس به طول دادن سجود، آن را سبک سازید. و بدانید که خدا به عزّت خود سوگند یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب نکند و آنها را به آتش جهنّم در روز قیامت نترساند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/0iupy
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ماه_مبارک_رمضان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢جریان روشنفکر در ساحت اسلام بیبُته است/ شهید مطهری اگر در حوزه میماند شانس تبدیل شدن به مکتب را داشت
📌حجتالاسلام احمد رهدار، رییس مؤسسه فتوح اندیشه در نشست «روشنفکر مطهر» گفت:
🔹جریان روشنفکری در ساحت اسلام بیبُته است و نباید آن را مطرح کرد. جریان روشنفکری جریان ما نیست و حتی غرب نیز از آن رد شده است.
🔹علامه طباطبایی در بدترین شرایط تبدیل به مکتب و شهید مطهری در بهترین شرایط که یک حکومت پشت ترویج افکار ایشان بود، تبدیل به جریان شد. چون پایگاهی که در آن شهید مطهری، شهید مطهری شد اسلامی نبود، دانشگاه بود. دانشگاه مکتب ساز نیست.
🔹ما وامدار افرادی مانند علامه طباطبایی، شیخ عبدالکریم حائری و... هستیم و جفاست که بگوییم این بزرگواران سیاسی نبودند. اگر میراث فکری مکتب علامه و شاگردانش را از انقلاب بگیریم بیشک انقلاب فرو میریزد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/pdMUH
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجتالاسلام_رهدار
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢روزه باطن و باطن روزه/ عظمت ماه رمضان به نزول قرآن است، نه روزه گرفتن
📌آیتالله العظمی جوادی آملی:
🔹باطن روزه انسان را به مقامی میرساند که مخاطب خداوند قرار میگیرد؛ چنانکه اگر تاکنون در روز میگفت: «ای خدا»، خدای سبحان هنگام افطار به او میگوید: «ای بنده من».
🔹بزرگان اهل معرفت میگویند گرچه روزه گرفتن دشوار است، لکن لذت شنیدن این ندای خداوند سبحان که میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام...» خستگی و رنج روزه گرفتن را از انسان میگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/SqEob
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ماه_مبارک_رمضان
#آیتالله_جوادی_آملی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢آینده حوزه در اختیار نواندیشان حکمی و فقاهی است/ نمیتوان از اندیشه و تفکر اسلام در جهان سخن گفت ولی نامی از شهید صدر نبرد
📌آیتالله محمدحسین ملکزاده در نشست روشنفکر مطهر، گفت:
🔹میتوان از تعبیر روشنفکر دینی و حوزوی عبور کرده و از تعبیر نواندیشی دینی اصیل و اجتهادی استفاده کرد. نواندیش دینی اصیل حوزوی؛ اسلامشناس توانمند، زمانشناس و نوپردازی است که میان اصل و عصر جمع میکند آن هم جمعی از نوع سالم.
🔹ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه بدانیم و چه ندانیم در یک جنگ تاریخی تمدنی جدی قرار داریم. در ورای لبخندها، کنفرانسها، همایشها و احترامها یک جنگ تمام عیار تاریخی تمدنی به شکل جدی برقرار است که جنگ نرم نیز به شمار میآید، اگر با آن ساده برخورد کنیم بلاشک باختهایم و نه تنها باختهایم که به عبرت تاریخ بدل میشویم.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/xwGFt
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آیتالله_ملکزاده
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢روزه سبب اتصال به خداست/ معرفت و تفکر؛ لازمه بهرهمندی از رمضان
📌سید مجتبی حسینی، پژوهشگر علوم دینی:
🔹متأسفانه روزه، امروز به طور باید و شاید شناخته شده نیست. معمولاً از روزه به عنوان رژیم بهداشتی، سالم ماندن بدن، آشنا شدن با فقرا، مبارزه با نفس، تمرین اراده و… یاد میشود.
🔹خداوند در حدیث قدسی میفرماید روزه مال من است و من جزای او هستم، بنابراین روزه سبب اتصال و لقاء خدا میشود.
🔹وقتی انسان با خدا ارتباط برقرار میکند، لبریز میشود و البته سلامتی جسمی، فهمیدن معنای گرسنگی، قوی شدن اراده و منظم شدن زندگی و … را هم در پی دارد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/XO9Xb
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ماه_مبارک_رمضان
#سیدمجتبی_حسینی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢درس خارج جهاد/20؛
📌در جنگ مسأله شرعیِ خلاف اخلاق، اعتبار ندارد/ پیامبر(ص) شخصاً کارهای اطلاعاتی جنگها را انجام میدادند
🔹آیتالله احمد عابدی در درس خارج جهاد، با بیان اینکه نبی اکرم(ص) در جنگها همیشه شجاعترین فرد بودند، تصریح کرد: نقل شده کارهای اطلاعاتی جنگها را حضرت(ص) شخصا انجام میدادند. یعنی با لباس مبدل به میان دشمن میرفتند تا کسب خبر کنند. برای نمونه در جنگ بدر که نخستین جنگ مسلمانان بود، حضرت محمد(ص) خود شخصاً کارهای اطلاعاتی را انجام میدهند.
🔹پیامبر اکرم(ص) در جنگ رعایت اخلاق میکردند و براساس همین موضوع درباره مسائل شرعی باید بگوییم هر جا مسأله شرعی در جنگ خلاف اخلاق بود، آن مسأله اعتبار ندارد.
🔹شاید بتوان گفت در زمان جنگ به بسیاری از مسائل فقهی عمل نمیشود ولی مسائل اخلاقی باید رعایت شوند، از اینرو سخن بسیاری از کتابهای فقهی که میگویند در جنگ مسائل اخلاقی ساقط میشود درست نیست.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/xl0VN
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیتالله_عابدی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢نزول قرآن مسیر جدیدی در اندیشه اجتماعی انسان ایجاد کرد
📌حجتالاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در ویژه برنامه رمضانی «ضیافت» در مورد نسبت قرآن و اندیشه اجتماعی مسلمانان، گفت:
🔹با نزول قرآن شیوه جدیدی از اندیشه اجتماعی و نوع جدیدی از روابط بوجود آمد که پیشینه تاریخی نداشت و بدون این نظام معنایی، امکان نداشت شکل بگیرد.
🔹کمتر کتابی مانند قرآن تأثیر اجتماعی داشته است. قرآن مؤسس یک نقطه عطف تاریخی است و فرهنگ و تمدنی را در حاشیه و ذیل خودش شکل داده است.
🔹اگر بگوییم قرآن ناظر به نیازهای بشریت و آینده تاریخ و پاسخگوی یک فلسفه تاریخ است کاملاً قابل قبول است. چرا که باید دید که در یک شبه جزیره چه مسئله و چالش قابل تأملی وجود دارد که نیازمند چنین حرکت عظیمی با این افق و سطح باشد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/5OsDx
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#حجتالاسلام_پارسانیا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از طلاب سراسر کشور:
📌گفتمانهای انقلابی را با افزایش معرفتِ جامعه تقویت کنید
🔹حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار حدود دو هزار نفر از طلاب سراسر کشور، فضلا، اساتید و مدیران حوزه های علمیه، وظیفه حوزه ها و علمای دین را بیان معارف اسلام و تلاش برای تحقق آنها در جامعه خواندند و تأکید کردند: علما در مقام ورثه انبیا باید برای عملی شدن توحید و اقامه قسط، مجاهدت کنند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/kXrr7
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#رهبر_معظم_انقلاب
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢درس خارج «فقه فرهنگ»/41؛
📌سنت و بدعت در نگاه شرع/ نقش رسانه در گفتمانسازی سنت خوب و بد
🔹آیتالله محسن اراکی در درس خارج «فقه فرهنگ» مطرح کرد:
🔹اگر بیانی داشته باشیم که منجر شود یک رفتار ناهنجار و زشتی ازنظر شرعی، تبدیل به سنت اجتماعی شود این مشمول آنکسی است که سنت سیئهای انجام داده است.
🔹سبقت گرفتن اگر معنون به یک عنوان خیر الهی شود ممدوح است. اما در یک کارهای مباحی که درجه اخروی خاصی بر آن بار نمیشود، سبقت گرفتن در آنها ممدوح نیست. گاهی دیگری را ترجیح دادن اولی است بلکه گاهی سبقت گرفتن اخروی ملازم است با تأخر در مسئله دنیوی مثل ایثار بر نفس. اینجا یک سبقت در امر اخروی است ولی به قیمت عقب رفتن در یک بهرهگیری دنیوی و از عالیترین انواع سبقت است. این از آن چیزهایی است که اگر ما بتوانیم در جامعه هنجارش کنیم،مشمول روایت «مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً فَلَهُ أَجْرُهَا وَ أَجْر مَنْ عَمِلَ بِهَا إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَة» خواهد شد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/UZTeO
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#آیتالله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com