💠چرا رهبری حیثیتی ورود نکرد؟!
🖋 محسن مهدیان
عده ای بیرون از مجلس شعار می دادند عزا عزا است امروز و .... رای مجلس که در گروه ها دست به دست شد موج اعتراضات براه افتاد. اعتراض هائی که به غایت طعم عصبیت و گلایه داشت. یکی نوشت این مجلس را باید به توپ بست، دیگری نوشت خون شهدا را پایمال کردند. آن یکی از خیانت رئیس مجلس نوشت و دیگری از مسلط شدن اسرائیلی ها بر کشور و یکی هم نگران ترور حاج قاسم شده بود.
گوئی برخی از ما منتظریم تا به کسری از بهانه، ناامید شویم.
اما چرا این ماجرا انقدر برای ما حیثیتی بود؟ روی واژه "حیثیت" ی متمرکز شوید. حیثیت یعنی مرگ و زندگی. یعنی انقلاب و ناانقلاب. یعنی انتخاب بین صفر و یک. یعنی سیاهی مقابل سفیدی. واقعن ماجرای اف ای تی اف اینگونه است؟
اگر عصبانی نمی شوید یک سوال ساده دارم. آیا نمی شود حالتی را متصور شد که نماینده های مجلس برای رفاه حال مردم از اف ای تی اف دفاع کرده باشند؟ نمی شود با نیت خیرخواهانه به زعم ما اشتباه کنند؟ یعنی هیچ وجه مثبتی برین لایحه متصور نیستیم؟ هیچ؟
اجازه دهید موضعم را شفاف کنم. به این فهم تصویب این لایحه به غایت اشتباه و خطائی تاریخی بود. بزودی تصمیم امروز، تجربه ای دیگر از جنس برجام را رقم می زند و این رای تلخ بر در و دیوار خاطرات خانه ملت ثبت خواهد شد.
اما موضوع دیگری وجود دارد که بیشتر از تصویب این لایحه آزار دهنده است. چرا ما خارج از دوگانه خادم و خائن هیچ گزینه دیگری را متصور نیستیم؟ چرا سطح انتقاد و مطالبه ما انقدر متعصبانه و استقلال و پرسپولیسی است که وقتی شکست می خوریم زمین و زمان سیاه می شود؟ چرا انقدر تصمیم مجلس را ذلیل و زبون تحلیل می کنیم که گوئی بخشی از پیکر انقلاب جدا شده است؟
سوال اصلی را بپرسم؟ چرا رهبری مثل ما انقدر حیثیتی رفتار نکرد؟ دقت کردید؟ به نامه امروز آقای لاریجانی مراجعه کنید. متن نامه یک پیام ساده دارد. چه پیامی؟ "این لایحه قابل ارزیابی کارشناسی در مجلس است."
برداشت همه ما پیش از قرائت این نامه همین بود؟ خیر. چه بود؟ حکم حکومتی رهبری در مخالفت با لایحه. اما درست فکر می کردیم؟ برداشت مان تغییر نکرد؟ سوال نشد چرا رهبری حیثیتی برخورد نکردند؟
پاسخ خیلی ساده است. چه بسا رهبری هم مخالف لایحه باشند، اما دلیلی نمی بینند ماجرا را چنان ویژه و حیاتی تحلیل کنند که اگر خلاف آن شود، گوئی انقلاب از دست رفته است.
اگر ماجرا آنقدر سیاه و آشفته بود رهبری باید سکوت می کردند؟ باید مجوز می دادند؟ آیا سابقه نداشته است که رهبری با حکم حکومتی مسیر مجلس را اصلاح کند؟ رهبرانقلاب طرح اصلاح قانون مطبوعات را در مجلس ششم از دستور خارج نکردند؟ پس چرا اینجا ورود مستقیم نداشتند؟ پاسخ پیچیده نیست. جائی که رهبری احساس کند اعتبار جمهوریت و آبروی اسلامیت در خطر است بی وقفه ورود مستقیم می کند. شان ولی غیر این نیست. اما منطق موجود در فرآیندهای قانونی و وجاهت نهادهای مردم سالار را دست کم نگیریم. لازم نیست همه چیز اورژانسی و خارج از مسیر طبیعی حل و فصل شود.
به این فهم بلوغ کار سیاسی چنین است که مسائل را با همه پیچیدگی ها و لایه های پیدا و پنهان آن ببینیم و اجازه دهیم افراد از زوایای مختلف آنرا ارزیابی کنند. برای اتخاذ یک تصمیم درست، مطالبه و تلاش کنیم ولی آنقدر ماجرا را ایدئولوژیک نکنیم که اگر نتیجه نگرفتیم ناامید و مایوس شده و احساس کنیم همه چیز بر باد رفته است و کل مملکت و سراسر مسئولین را خیانت گرفته است.
@mehshekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
#گزارشگر_قافله
🏴امروز بیست و هشتم محرم الحرام است. آیا می دانید تقریبا در چنین روزی، کاروان اسرا و سرهای مقدس کربلا به کدام منزلگاه هایی رسیدند و چه اتفاقی افتاد؟
⛺️منزلگاه حماة و حِمْص
سربازان ابن زیاد از «سیبور» رهسپار «حماة» شدند. مردم آنجا دروازهها را بر روی آنان بستند و از ورودشان به شهر جلوگیری کردند.
ناگزیر، از «حَماة» گذشتند تا به «حمص» رسیدند. والی آنجا را از ورود خود آگاه ساختند و از او خواستند تا به «حمص» وارد شوند، ولی در آنجا نیز با مقاومت مردم روبرو شدند، و با پرتاب سنگ از آنان پذیرایی کردند تا تنی چند از مأموران را کشتند. آنان مسیر خود را تغییر دادند تا از دروازه شرقی شهر در آیند! اما آن دروازه را نیز بستند و گفتند: «لا کفر بعد ایمان و لا ضلال بعد هدی».
و با عصبانیت چنین گفتند:
هرگز اجازه نخواهیم داد که سر مبارک امام را وارد این شهر کنید، و حاملان آن سر مقدس را از آنجا دور کردند. لذا آنان به جانب «بعلبک» حرکت کردند.
📖منابع:
۱. معجم البلدان ۲. مدینة المعاجز۳. معالی السبطین۴. مقتل الحسین (ع) عبدالرزاق مقرم۵. مقتل ابی مخفف ۶. اللهوف ۷. بحارالانوار ۸. الارشاد ۹. آینه در کربلاست ۱۰. کامل بهایی
#لطفا_نشردهید
@mehshekan
#وعده_صادق
رهبر معظم انقلاب:
"بنده می دانم که خداوند اراده فرموده است، این ملت را به عالی ترین درجات برساند."٩۶/١٠/١٩
#امید
#آینده_روشن
@mehshekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
#گزارشگر_قافله
🏴امروز بیست و نهم محرم الحرام است. آیا می دانید تقریبا در چنین روزی، کاروان اسرا و سرهای مقدس کربلا به کدام منزلگاهی رسیدند و چه اتفاقی افتاد؟
⛺️منزلگاه بَلعَبک (قسمت اول)
قبل از رسیدن به شهر شام، آخرین منزلگاهی که کاروان اسرا و حاملین سرهای مقدس شهدای کربلا وارد آن شدند، شهر بلعبک هست. گفته شده که وقتی سربازان ابن زیاد به «بلعبک» رسیدند، والی آنجا را از ورود خود باخبر ساختند، و او نیز اهالی آنجا را به پیشواز فرستاد در حالی که پرچمهایی را با خود حمل میکردند و فرزندان خود را به تماشای اسیران آورده بودند!
هنگامی که حضرت ام کلثوم علیهاالسلام چنین صحنه هایی را دید، با ناراحتی و عصبانیت گفت:
«اباد الله خضراتهم و لا اعذب الله شرابهم و لا رفع الله ایدی الظلمة عنهم»!
خداوند عمران و آبادانی آنها را نابود و آب آنها را شیرین نگرداند و دست ستمگران را از سر آنها کوتاه نکند».
ادامه دارد...
📖منابع:
۱. معجم البلدان ۲. مدینة المعاجز۳. معالی السبطین۴. مقتل الحسین (ع) عبدالرزاق مقرم۵. مقتل ابی مخفف ۶. اللهوف ۷. بحارالانوار ۸. الارشاد ۹. آینه در کربلاست ۱۰. کامل بهایی
#لطفا_نشردهید
@mehshekan
💠 گوشه ای از دستاوردهای انقلاب اسلامی.
🔺همیشه باید نیمه پُر لیوان را دید و هیچگاه ناامید نشد و ایران عزیز را روز به روز بهتر ساخت.
#الگوی_پیشرفت
@mehshekan
#گام_به_گام_باکاروان_حسینی
#گزارشگر_قافله
🏴امروز سی ام محرم الحرام است. آیا می دانید تقریبا در چنین روزی، کاروان اسرا و سرهای مقدس کربلا به کدام منزلگاهی رسیدند و چه اتفاقی افتاد؟
⛺️منزلگاه بَلعَبک
همان طور که در قسمت قبل گفته شد در بلعبک مردم به استقبال سربازان ابن زیاد آمدند و به اهل بیت توهین کردند.
وقتی حضرت ام کلثوم آن جملات را بیان کرد، امام زین العابدین علیهالسلام، زمانی که این کلمات را از عمه ی خود شنید، گریست و فرمود:
و هو الزمان فلا تفنی عجائبه
من الکرام و ما تهدی مصائبه
یا لیت شعری الی کم ذا تجاذبنا
فنونه و ترانا لم نجاذبه
یسری بنا فوق اقتاب بلا وطا
و سائق العیس یحمی عنه غاربه
کاننا من اساری الروم بینهم
کان ما قاله المختار کاذبه
کفرتم برسول الله و یحکم
فکنتم مثل ما ضلت مذاهبه
این، همان زمان است که شگفتیهایش از نظر بزرگان پایانپذیر نیست و مصائب آن نامشخص است؛ ای کاش میدانستم که مشغلههای زمان تا به کجا ما را به دنبال خود میکشاند و میبینی که ما او را به خود نمیکشانیم؛ ما را بر شتران عریان و بی جهاز در هر شهر و دیاری میگردانند و کسانی از دنبال، دارندگان مهار شتران را حمایت میکنند ؛ گویا ما در میان آنان چون اسیران رومیان و گویا آنچه را پیامبر بیان فرموده است، نادرست بود!، وای بر شما، نسبت به رسول خدا کفران پیشه کردید و شما به گم کرده راهی میمانید که راهها را نمیشناسد.
📖منابع:
۱. معجم البلدان ۲. مدینة المعاجز۳. معالی السبطین۴. مقتل الحسین (ع) عبدالرزاق مقرم۵. مقتل ابی مخفف ۶. اللهوف ۷. بحارالانوار ۸. الارشاد ۹. آینه در کربلاست ۱۰. کامل بهایی
#لطفا_نشردهید
@mehshekan
💠85 درصد مردم ایران حداقل یک شب در مراسم عزاداری دهه اول محرم شرکت کرده اند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا، طرح نظرسنجی «بررسی مسائل روز کشور از منظر افکار عمومی مردم ایران» با پرسشگری از 1281نفر از افراد بالای 18 سال به بالای کشور در روزهای 2 و 3 مهرماه 1397 به شیوه تلفنی انجام شد. در بخشی از طرح مذکور، از پاسخگویان پرسیده شده است: «آیا شما در مراسم عزاداری دهه اول محرم شرکت کردید؟» 85 درصد پاسخگویان حداقل یک شب در مراسم عزاداری دهه اول محرم شرکت کرده اند. در این میان 15 درصد شرکت نکرده اند. با توجه به نتایج نظرسنجی ایسپا در سال 94 با اندازه نمونه 4390 نفر که به روش مصاحبه حضوری در سطح کشور اجرا شده بود نیز 85.3 درصد پاسخگویان اعلام کرده بودند در مراسم دهه اول محرم حضور داشتهاند.
محور بعدی نظرسنجی در مورد دیدگاه مردم در خصوص محتوای مراسم عزاداری در کشور ما بود که با این سؤال مورد بررسی قرار گرفته بود: «به نظر شما آیا محتوای مراسم عزاداری در کشور ما توانسته است واقعیت عاشورا و پیام آن را منعکس نماید یا خیر؟»
50 درصد پاسخگویان معتقدند محتوای مراسم عزاداری توانسته واقعیت عاشورا و پیام آن را منعکس کند. 34 درصد گفتهاند عزاداریهای کشور ما واقعیت عاشورا و پیام آن را منعکس نمیکند و 16 درصد نیز در این خصوص اظهار نظر نکردهاند. در بین افرادی که در مراسم دهه اول محرم حضور داشتهاند 54.6 درصد و در بین افرادی که در مراسم شرکت نکردهاند 24.6 درصد معتقدند عزاداریهای کشور ما توانسته واقعیت عاشورا و پیام آن را منعکس کند.
شایان ذکر است طبق نتایج نظرسنجی سال 94 ایسپا، نزدیک به 45 درصد پاسخگویان معتقد بودهاند محتوای مراسم عزاداری در کشور ما توانسته است واقعیت عاشورا و پیام آن را منعکس نماید. در مجموع میتوان گفت در مقایسه با سال 94، باور به اینکه محتوای مراسم عزاداری در کشور ما توانسته است واقعیت عاشورا را منعکس کند 5 درصد افزایش داشته است.
در سوالی دیگر در خصوص عملکرد صداوسیما از پاسخگویان پرسیده شده است «محتوای سخنرانیهای پخش شده در صدا و سیما در ماه محرم را چگونه ارزیابی میکنید؟». از بین افرادی که برنامههای صداوسیما را دیدهاند 65.8 درصد معتقدند محتوای سخنرانیهای پخش شده در صداوسیما در ماه محرم خوب بوده است و 20.4 درصد نیز ضعیف ارزیابی کردهاند و 13.7 درصد ارزیابی متوسط داشتهاند. لازم به ذکر است 36.5 درصد پاسخگویان نیز اعلام کردهاند برنامههای صداوسیما را ندیدهاند که این میزان با توجه به نظرسنجی سال 94 ایسپا که 15.3 درصد بوده است بیش از دو برابر رشد داشته است.
همچنین از بین افرادی که در سال 94 برنامههای صداوسیما را تماشا کردهاند 65.3 درصد معتقد بودهاند محتوای سخنرانیهای پخش شده در صداوسیما در ماه محرم خوب بوده است.
@mehshekan
💠 انتقاد آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید به عملکرد نامناسب دولت نسبت به وضعیت اقتصادی
🔺متاسفانه امروز یکی از مشکلات پیچیده ای که کمر مردم را شکسته گرانی است.
🔺در جامعه شاهد هستیم که مشکلات را گردن یکدیگر می اندازند، دولت مشکلات را از ناحیه مردم و مردم مشکلات را از سوی دولت میبینند.
🔺دولت بدون شک در مشکل گرانی بی تقصیر نیست، ابتدا بازار اولیه، بعد ثانویه و حالا هم بازار ثالثه درست کرده اند تا مبادا دلار از ۱۰ هزار تومان پایین تر بیاید، مشخص است که خودشان در این قضیه نقش دارند.
🔺پلمب کردن این انبارها آیا فایده ای دارد؟ باید کالاهای احتکار شده با قیمت عادلانه در بازار و بین مردم توزیع شود/عصر ایران
@mehshekan
💠 مهم و تاکید بر انتشار در سطح جامعه
✅پاسخ ۹۰۰ استاد دانشگاه به نامه ساختارشکنانه دانشگاهیان اصلاحطلب
🔹۹۰۰ استاد دانشگاه در پاسخ به نامه ۲۹۰ نفر از دانشگاهیان اصلاحطلب درباره مسائل جاری کشور اعلام کردند: از رویکرد عقیم «بحران – بن بست» به فرآیند ملّی «ظرفیت – راه حلّ» بپیوندید!
📝 متن این بیانیه را در لینک زیر بخوانید:
👇
fna.ir/bp1c01
@mehshekan