#صبح_میلاد
داشتم کتاب شریف منتهی الآمال شیخ عباس قمی را نگاه می انداختم که در بخشی از آن به حوادث صبح میلاد رسول رحمت( ص) اشاره کرده بود، گویی با تولد آن حضرت خیلی از چیزهایی که نماد تقدیس یا پرستش ِ غیر خدا بود نابود شد.
باهم آن اتفاقات مهم و عجیب را مرور می کنیم:
۱. هر بتي كه در هر جاي عالم بود بر رو افتاده بود.
۲ ايوان كسري بلرزيد وچهارده كنگره آن افتاد.
۳. درياچه ساوه كه سالها آن را ميپرستيدند فرو رفت وخشك شد.
۴. وادي سماوه كه سالها بود كسي آب در آن نديده بود آب در آن جاري شد.
۵. آتشكده فارس كه هزار سال خاموش نشده بود در آن شب خاموش شد.
۶. طاق كسري ازميان شكست و دو تکه شد.
۷. آب دجله شكافته شد و در قصر کسری جاري گردید.
۸. نوري در آن شب از طرف حجاز ظاهر شد و در عالم منتشر گرديد و پرواز كرد تا به مشرق رسید.
۹. تخت هر پادشاهي در آن صبح سرنگون شده بود.
۱۰. جميع پادشاهان در آن روز لال بودند و نمی توانستند سخن گویند.
۱۱. علم كاهنان برطرف شد.
۱۲. سحْرساحران باطل شد.
آری، این همه مظهر غیرخدا با تولد چنین وجود مقدسی بی اثر شدند تا همگان بداند آنچه ماندگار است این رسول الهی و پیام و مکتب اوست.
#سعیدحیدری
@mehshekan
#راز_دو_تولد
#رسول(ص) آمد تا آورنده ی مسیر زندگی باشد، #صادق(ع) نیز آمد تا دلیل بر صداقت و اوج درستی و حجت این مسیر قرار گیرد.
رسول، جاده و صراط را به ما نشان داد و صادق، روشنا و علامات ِهدایت این صراط را.
با رسالت و ولایت هست که این مسیر را می توان شناخت و در آن می شود حرکت کرد و تا انتها پیش رفت.
از این رو گفته اند برای رسیدن به آن مقصودِ نهایی، باید #دوبار_متولد شد. در تولد اول ابتدا را می بینی و در تولد دوم انتها را.
و این است که امروز شاهد دو تولد هستی. در تولد رسول(ص) ابتدای مسیر را بشناس و انتخابش کن و با تولد صادق(ع) انتهای مسیرت را ببین و ثابت قدم بمان.
آری امروز باید دو تولد باشد تا در ما هم دو تولد صورت گیرد.
قالَ عیسی بنُ مریم:
لَن یَلِج ملکوتَ السّموات مَن لَم یُولَد مَرّتَین.
« به حقیقت ملکوت آسمانها نخواهد رسید آنکس که دو بار تولد نیافت»
(بحر المعارف، ص۱۰۳)
#سعیدحیدری
@mehshekan
💠شهید غلامحسین خزاعی
شهیدی که وصیت کرده بود زنجیرهایی که خریده ام دست وپایم رابا آنهاببندیدآنگاه مرادرقبر بزاریدشایدمورد لطف خدا قراربگیرم...
🔺ای شهید! ای آبرودار! تو دست ما را بگیر که اسیر نفْس خویش هستیم
@mehshekan
💠چند نمونه از تذکرات رهبر انقلاب نسبت به افرادی که جلسات سخنرانی مسئولین را بر هم می زنند:
« اينكه عده اي برخي را ضد ولايت و ضد بصيرت بنامند و شعار بدهند نظير آنچه اخيراً در قم روي داد، اقدامي غلط است و بنده كاملاً مخالف اين كارها هستم كه قبلاً هم نظير آن در مرقد مطهر حضرت امام(ره) اتفاق افتاد و به مسئولان تذكر دادم جلوي اين كارها را بگيرند.
كساني كه راه مي افتند و شعار مي دهند اگر واقعاً حزب اللهي و مؤمن هستند بدانند كه اين كارها به ضرر كشور و خلاف شرع است و اگر هم اعتنايي به اين حرفها ندارند كه حسابشان جداست »(91/11/28)
«گاهی برخی افراد و جوانهایی که ممکن است صالح و مؤمن هم باشند، به دلیل مخالفت با یک فرد یا یک جلسه سخنرانی، هیاهو و جنجال بهراه میاندازند و آن مجلس را بر هم میزنند، در حالیکه من از قدیم با این کارها که هیچ فایدهای نیز ندارد، موافق نبوده و نیستم... »( 97/3/3)
@mehshekan
✒مـــــه شکن
--------------------------------- 💠قرارِ هر صبح، یک صفحه کتاب خوانی بخش8⃣4⃣2⃣ 📖نام کتاب: #انسان٢۵٠
اصلاحیه:
مظانش درست است نه مزانش که اسم مصدر فارسی مز مزه کردن خیال شده است و حال آنکه مظان يعني آنجائي که اگر بخواهند پيدا کنند ، بايد آنجا پيدا کنند.
#معنویت_بدون_شریعت!
اخلاق سکولار، سلامت معنوی، معنویت بدون شریعت و... از جمله عناوینی هستند که عده ای در صدد ترویج آنها می باشند، غافل از آن که دارند دانسته یا ندانسته خیانت بزرگی به انسان می کنند. چرا؟ در ادامه دلیلش را بخوانید.
وقتی به رابطه ی انسان با عالمِ هستی توجه کنیم می یابیم که او در یک شبکه ی پیچیده و مرتبط، زندگی می کند. آدمی جدای از سایر موجوداتِ این عالم نیست بلکه در حین ارتباط هر کدام با هم، نسبت به یکدیگر تأثیر و تأثّر دارند.(تصویر بالا را با دقت ملاحظه بفرمایید)
از این رو، آیا این انسان می تواند تمام روابط و به دنبال این روابط، ضوابط و قوانین آن را درک کند؟ بی شک خیر! چرا که کاملا برای همه قابل درک است که انسان، احاطه به همه ی شبکه ی هستی و جهان ندارد و این همه از روابط و ضوابطش را نمی داند. لذا خود عقل و وجدان آدمی حکم می کند که میبایست سراغ خالق روابط و آفریدگار هست رفت و قوانین و طرح و برنامه ی زندگی را - در این نظام درهم تنیده- از او دریافت کرد.
بنابراین همه ی این اضطرار و توجهِ انسان به سخن و برنامه و راهنمایی خداوند، همان شریعت و آئین و احکامی است که در تمام شئونات زندگی احتیاج مبرم به آن دارد. پس معنا ندارد که اخلاق و رفتار و معنویت بخواهند بریده از شریعت و دین باشند. اینجاست که اگر کسی چنین تفکری در جدایی اخلاق و معنویت از شریعت داشته باشد، چیزی جز خیانت و به بن بست رساندن انسان در زندگیش، کاری نکرده است، زیرا ثابت گردید که در شبکه ی هستی، آدمی هیچگاه نمی تواند از ضوابطِ خداوند نسبت به این همه روابط، جدا و دور باشد.
#سعیدحیدری
@mehshekan
#سلام
سلام، از آن واژه های مهجوری است که این روزها زیاد به آن نیاز داریم.
واژه ای که با بیان کردنش، غمی را می زدائیم و دلی را بدست می آوریم و آرامشی هدیه می دهیم.
در فرهنگ متعالی دینیِ ما، تاکید فراوانی در سلام کردن به دیگران و حتی سبقت گرفتن در آن شده است. اما متأسفانه شاهدیم که با سلام و سلام کردن به دیگران در دور و اطرف و کوچه و خیابان فاصله گرفته ایم.
شاید عوامل روانی متعددی در خودداریِ ما نسبت به سلام کردن باشد از جمله:
احساس غریبه بودن
رودربایستی
مغرور بودن
خجالتی
حواس پرتی
بی تفاوتی
و...
اما همه این ها، بهانه ی درستی برای سلام کردن نیستند!
وقتی می بینیم با یک سلام کردن، باعث نشاط و آرامش و امنیت خاطر و همدلی و زدودن غم و غصه و بیان درک مشترک و هدیه دادنِ سِلْم و سلامتی به هم می شویم، چرا از سلام کردن ابا داریم و اجتناب می کنیم؟!
پس بیاییم از امروز تمرین کنیم. همشهری و هم محلی و هرکس که احساس برخورد و نزدیکی با او کردیم از سلام کردن دریغ نکنیم، حتی اگر جواب سلامی از طرف مقابل نشنیدیم، حمل بر صحت کنیم یعنی بگوییم:
شاید صدای مرا نشنید
شاید جواب داد، من نشنیدم
شاید حواسش نبود
و...
ولی ما سلام کنیم. بی شک تأثیر خوب و اثر گذار آن را در زندگی خویش و دیگران خواهیم دید.
آری ما پیرو آئین و دین رسولی(ص) هستیم که حتی در سلام کردن به کودکان هم سبقت می گرفت.
#سعیدحیدری
@mehshekan