🏴گام به گام با کاروان حسینی
🕓هشتم صفر سال ۶١ هجری قمری
⛺️منزلگاه شهر شام
🔸پس از حدود هفت روز که اهل بیت در شام بودند، از آنجایی که یزید رسوای خاص و عام شده بود و تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته بود، به نعمان بن بشیر دستور داد که وسائل سفر آنان را فراهم کرده و به همراهی مردی امین آنان را روانه مدینه منوره کند.
🔸در هنگام حرکت، یزید مظلوم نمایی می کرد! و به امام سجاد علیه السلام چنین می گفت: تقصیر پسر مرجانه است اگر من بودم نمی گذاشتم با شما چنین کنند! خدا ابن مرجانه را لعنت کند! اگر من با پدرت حسین ملاقات کرده بودم، هر خواسته ای که داشت، می پذیرفتم! چون به وطن رفتی و در آنجا استقرار یافتی، پیوسته با من مکاتبه کن و حاجات و خواسته های خود را برای من بنویس!
🔸آنگاه دوباره نعمان بن بشیر را خواست و برای رعایت حال اهل بیت به او سفارش کرد که در پیشاپیش آنان خود حرکت کند و اگر علی بن الحسین را در بین راه حاجتی باشد برآورده سازد؛ و نیز سی سوار در خدمت ایشان مأمور ساخت.
📖منابع:
۱. معجم البلدان ۲. مدینة المعاجز ۳. معالی السبطین ۴. مقتل الحسین (ع) عبدالرزاق مقرم۵. مقتل ابی مخنف ۶. اللهوف ۷. بحارالانوار ۸. الارشاد ۹. آینه در کربلاست ۱۰. کامل بهایی ۱۱. با کاروان حسینی ع
#کاروان_عاشورایی
#لطفا_نشردهید
@meh_shekan
🏴 گام به گام با کاروان حسینی
🕓 نهم صفر، سال ۶١ هجری قمری
⛺️منزلگاه: از شام به سمت کربلا
🔸حدود چنین روزهایی پس از حرکت کاروان اهل بیت از شام به سمت کربلا از منزلگاه ها و شهرهای مختلفی عبور کردند که برخی از آنها عبارتند از، التنف، الرتبه، طلیحه، انبار، رمادی، عین الثمر.
🔸گزارش مفصلی از اتفاقات بین این چند روز در تاریخ ذکر نشده است اما می توان حدس زد که چون قرار شد افرادِ کاروان با احترام مشایعت شوند لذا بدون مشکل، مسیر خود را طی می کردند.
🔸اهل بیت و زنان و کودکان هنگامی که نزدیک به دو راهی مدینه و کربلا شدند از سربازان خواستند که به کربلا بروند و زیارت شهدای آنجا را انجام دهند.
🚩آری، این قافله ی عاشورایی مجدد به سمت کربلا رهسپار می شود و خود را اربعین به این سرزمین عشق و معرفت می رساند.
این کاروان حسینی نه فقط از منزلگاه های مختلفِ آن زمان عبور کرد، بلکه از گذرگاه های تاریخ گذشته است و همچنان در حرکت است. فقط انسان های آزاده و طالب حق و معرفت هستند که هر ساله به این قافله می پیوندند و خود را به کربلای حسین علیه السلام می رسانند و روح و جان خویش را در آنجا و در کنار امام خود قرار می دهند.
و عَلی الارواحِ التّی حَلّت بفِنائک...
والسَلام
📖منابع:
۱. معجم البلدان ۲. اربعین قاضی طباطبایی ۳. مدینة المعاجز ۴. معالی السبطین ۵. کامل بهایی ۶. بحارالانوار ۷. آینه در کربلاست ۸. با کاروان حسینی از مدینه تا مدینه
#کاروان_عاشورایی
@meh_shekan
امام حسین« ثار الله » است.... خون خدا . یعنی مایه حیات و زندگی الهی... این ابا عبدالله است که قلب هستی را به طپش می اندازد و گردش خون در آن به جریان می افتد.... درست مثل چنین ایامی.
#حیدری
@meh_shekan
به کسی که می گفت اصلا خدا و دین را قبول ندارد گفتم:
اگر بخواهم برایت ثابت کنم که « آب » چیست و از چه عناصری تشکیل شده و... تو تمایلی به آب نخواهی داشت و شاید اینجا هم بخواهی آب را انکار کنی.
اما اگر خودت با تمام وجود تشنه شدی، دیگر منکر آب نمی شوی بلکه به دنبالش هم می گردی.
حالا اگر به خدا و راهنمایی و هدایت او احساس نیاز نکنی، خب! هرچه بگویم باز از درِ دیگر انکار می کنی.
ولی وقتی ضعیفیِ خود، تنهاییِ خود، بی نهایت خواهیِ خود، کوچک بودن و فانی شدنِ دنیا و نیاز شدید به پروردگار را پیدا کردیم، آنگاه به دنبال او می گردیم. آنگاه با تمام وجود او را حس خواهیم کرد...
#حیدری
@meh_shekan
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩سفر کرببلا آرزوی دل ما
#اربعین
@meh_shekan
#رزق_برائت
...وَ رَزَقَنِی الْبَراَّئَةَ مِنْ اَعْداَّئِکُمْ.
در این فراز از زیارت عاشورا، به یک رزق و روزی مهم اشاره دارد و آن برائت و بیزاری از دشمنان اهل بیت علیهم السلام است.
گاهی گمان می شود رزق ما آدم ها فقط امورات مادی مثل آب و نان و... است و حال آنکه باید توجه به چنین رزق هایی نیز داشت و از خداوند طلب کرد.
حداقل اثر این چنین رزقی، انسان را از بی تفاوتی نسبت به ظلم و ظالم در می آورد و تلاش را در او زیاد می کند.
مجاهدتی به وجود می آورد که در برابر موانع بندگی می ایستد و به مبارزه علیه شیاطین و طاغوت های درون و بیرون وادار می کند.
#حیدری
@meh_shekan
🏴 #خونخواه_حسین_شدن
وَ أَنْ يَرْزُقَنِي طَلَبَ ثَارِي مَعَ إِمَامٍ هُدًي...
و روزی ام کن كه در ركاب امام مهدی، خون خواه باشم.../زیارت عاشورا
ازجمله دعاها و درخواستی هایی که ما از خداوند در زیارت عاشورا داریم این هست که همراه امام زمان، خون خواه امام حسین و اهل بیت علیهم السلام باشیم. از این عبارت چند نکته ی مهم بدست می آید:
١. وعده ی خداوند در ظهور حجتش، قطعی است.
۲. رزق و روزی فقط امورات مادی مثل آب و نان نیست بلکه منتقم شدن در کنار امام زمان، رزق بزرگ است.
۳. انتقام و خون خواهی فقط نسبت به ظالمین و قاتلینِ گذشته نیست بلکه امروزه آن عده ای که خلق و خوی یزیدی دارند و در دنیا دارند ظلم می کنند با امام زمان طرف هستند.
۴. اگر ما هم می خواهیم خون خواه باشیم، باید جز اولیاء دم قرار بگیریم. لذا این عبارت، نشان می دهد که تا آمدن امام زمان، باید قرابت و اتصال به اهل بیت پیدا کنیم.
اللّهمَ عَجّل لولیکَ الفَرج وَ اجْعَلنا مِن انصاره
#حیدری
@meh_shekan
🏴 #افضل_آنچه_خدا_میدهد
وَ أَسْأَلُ اللَّهَ... أَنْ يُعْطِيَنِي بِمُصَابِي بِكُمْ أَفْضَلَ مَا يُعْطِي مُصَاباً بِمُصِيبَتِهِ. و از خدا درخواست می كنم كه ثواب غم و حزن و اندوه مرا بواسطه مصيبت بزرگ شما بهترين ثوابي كه به هر مصيبت زده اي عطا می كند به من آن ثواب را عطا فرمايد/زیارت عاشورا
یکی دیگر از درخواست هایی که از خداوند در زیارت عاشورا داریم این است که افضل و بهترین چیزی که خدا به مصیبت زدگانِ صبرپیشه، می دهد به ما نیز در قِبال تحمل و درک مصیبت اهل بیت، عطا کند.
اما خداوند چه چیز به کسانی که در برابر مصیبت صبر می کنند، میدهد؟
کافی است توجه ای به آیات ١۵۶ و ١۵٧ سوره بقره داشته باشیم. آنجا که کسانی در مقابل صبر بر مصیبت، سه چیز به آنها داده می شود:
١. صلوات خدا
۲. رحمت خدا
۳. هدایت از جانب پروردگار
حال، این سه مورد را به صورت افضل و بالاتر درخواست داریم که خداوند در مصیبت امام حسین و اهل بیت علیهم السلام به ما بدهد. ان شاءالله
#حیدری
@meh_shekan
🚩دیارِ اربعین
اربعین کمال هرچیزی است. به عنوان نمونه، انسان وقتی به چهل سالگی می رسد آنچه باید بشود مشخص می شود.
کمال عاشورا، اربعین است. آنچه سیدالشهداء علیه السلام به دنبالش بود در اربعین می توان مشاهده کرد.
آیا هدف، بیدار شدن مردم و نجات از ضلالتِ پیدا و پنهان نبود؟( که در زیارت اربعین می گوییم: وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَك َمن الْجَهَالَةِ و حَيرةِ الضَّلَالَة)
آیا توجه به معروف ها و منکرها نبود؟
آیا مگر بازگشت همگانیِ مردم به سنت و سیره ی نبوی نبود؟...
از طرفی در کاروان حسینی، انواع آدم ها، کوچک و بزرگ، پیر و جوان، رنگین پوست ها و از چندین ملّیت، حضور داشتند.
همه اینها امروزه در ایام اربعین نیز حس می کنیم.
امام حسین علیه السلام یک امّت واحد را در یک شهر و دیارِ به خصوص به نام اربعین تشکیل داده است که از روش و منشِ زندگی و تحولات درونیِ افراد گرفته تا تعاملات و معاملات و عبادات آنها با سایر جاها متفاوت است. به نوعی اربعین، هم زمان است و هم دیارِ زندگی.
و این همان خواسته ی اباعبدالله الحسین و به عبارتی ثمره ی عاشوراست.
آری، اربعین بلوغ و کمال عاشورا است. و چه زیباست کسانی که اهلِ دیار اربعین می شوند.
#حیدری
@meh_shekan