‼️برآمدگی موی سر خانمها از زیر چادر یا روسری
🔷س 1530: خانمهایی که موی بلند دارند و موی خود را در زیر روسری یا چادر در پشت سرشان میبندند به گونه ایکه یک برآمدگی زیر روسری یا چادر ایجاد میشود، این مسئله شرعاً چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر این وضع به گونه ای باشد که جلب توجه نامحرم کند یا خانم انگشتنما شود و شکل و شمایل خاصی پیدا کند حرام است اما اگر در آن حد نباشد اشکالی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
حدیث (52) امام صادق عليه السلام :
خَمْسُ خِصالٍ مَنْ فَـقَـدَ واحِدَةً مِنْهُنَّ لَمْ يَزَلْ ناقِصَ العَيْشِ زائِلَ الْعَقْلِ مَشْغولَ الْقَلْبِ، فَاَوَّلُّها: صِحَّةُ البَدَنِ وَ الثّانيَةُ: اَلاَْمْنُ وَ الثّالِثَةُ: اَلسَّعَةُ فِى الرِّزْقِ، وَ الرّابِعَةُ: اَلاَْنيسُ الْمُوافِقُ (قال الراوى:) قُلْتُ: و مَا الاَْنيسُ الْمُوافِقُ؟ قال: اَلزَّوجَةُ الصّالِحَةُ، وَ الوَلَدُ الصّالِحُ، وَ الْخَليطُ الصّالِحُ وَ الخامِسَةُ: وَ هِىَ تَجْمَعُ هذِه الْخِصالَ: الدَّعَةُ؛
پنج چيز است كه هر كس يكى از آنها را نداشته باشد، همواره در زندگىاش كمبود دارد و كم خرد و دل نگران است:
اول، تندرستى،
دوم امنيت،
سوم روزى فراوان،
چهارم همراهِ همرأى.
راوى پرسيد: همراهِ همرأى كيست؟
امام فرمودند: همسر و فرزند و همنشين خوب
و پنجم كه در برگيرنده همه اينهاست، رفاه و آسايش است.
(خصال، ص 284)
دعای 32 - دعاي آنحضرت در نماز شب
دعای دیگری از حضرت امام زین العابدین عليه السلام را با دقت و تدبر مطالعه کنیم
(قسمت سوم)
و چون تو سزاوارترى از همه کسى به امید و شایسته تر به ترس و بیم، پس آنچه امیدوارم اى پروردگار من به من ارزانى دار و از آنچه میترسم مرا ایمن گردان و از رحمت خود بهره مند کن که کریمترین کسى که از او حاجت خواهند، تویى.
خدایا اکنون که به پرده عفو، عیب مرا پوشیدى، و میان همگان در سراى فانى، غرق نعمتهاى خود ساختى، در سراى باقى نیز از رسوایى ها محفوظ دار. در آن جا که گواهان مى ایستند از فرشتگان مقرّب، و پیغمبران معظم، و شهیدان جان باخته در راه دین و شایستگان مؤمنین. من کار زشت خود را از همسایه پنهان مى کنم و از نمودن راز خود به خویشاوندان شرم دارم.
چون یقین ندارم سرّ مرا مى پوشند، اما به آمرزش تو اعتماد دارم تو سزاوارترین کسی به اعتماد داشتن و بخشنده ترین کسی که چشم امید به تو است و مهربان ترین کسى که توقع عفو از تو باید داشت پس بر من ببخشاى.
خدایا من آبى پست و ناچیز بودم، مرا از مجراهاى باریک میان استخوانهاى درهم فشرده پشت پدر در تنگناى رحم فرود آوردى و در میان چند پرده نهان کردى و از حالى به حالى گردانیدى تا صورت من کامل گشت و اندام ها براى من آفریدى چنان که در کتاب خود فرمودى: ثُمَّ خلقنَا النُّطفة عَلَقَةً فخلقنا العلقة مُضْغَةً فخلقنا المضغة عِظَاما فکسونا الْعِظَامَ لَحْما ثُمَّ اءَنْشَاءْناه خَلْقا آخَرَ
تا وقتى که محتاج روزى تو گشتم و از ریزش فضل تو بى نیاز نبودم از زیادتى آب و طعام کنیزکت که مرا در شکم او جاى داده و به رحم او سپردى براى من خوراک مقرر داشتى.
و اگر در آن حال مرا واگذاشته و به تدبیر خود سپرده بودى تاب و توان از من رفته و نیرو از من دور گشته بود.
صحيفه سجادیه
دعا در نماز شب - دعای سی و دوم
(این دعا ادامه دارد بخش دیگری از آن را فردا شب مطالعه میکنیم)
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره اسرا
آيه 19
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَمَنْ أَرَادَ الآخِرَةَ وَسَعَي لَهَا سَعْيَهَا وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَئِكَ كَانَ سَعْيُهُم مَّشْكُوراً
ترجمه :
و هر كس خواهان آخرت باشد و براى آن تلاش شايسته و در خور كند، و مؤمن باشد، پس تلاش آنان سپاس گزارده مى شود.
پیامها :
- انسان، آزاد وداراى اراده است. «مَن أراد»
- آخرت، بدون تلاش به دست نمى آيد. «سَعى لها»
- براى سعادت اخروى، تلاش ويژه اى لازم است. «سَعى لها سَعيَها»
- ايمان، شرط نتيجه گيرى از تلاش هاى دنيوى است. «و هو مؤمن»
- شرط سعادت اخروى، ايمان و تلاش است. «كان سعيهم مشكوراً»
- تلاش مؤمنان مورد تقدير و سپاس است، چه به نتيجه برسد يا نرسد. «كان سعيهم مشكورا»
- دست يابى دنياگرايان به دنيا، احتمالى است، «عجّلنا... لِمَن نريد» ولى دست يابى مؤمنان آخرت گرا به پاداش، قطعى است. «كان سعيهم مشكورا»
- اراده وتلاش انسان در سعادت او نقش دارد. «أراد... سعى... كان سعيهم مشكورا»
- تشكّر از تلاش ديگران، كارى الهى است. «كان سعيهم مشكورا»
- سپاس خدا از مؤمنان، بالاتر از باغ بهشت است، چون تشكّر هر كس، به اندازه ى شعاع وجودى اوست. «كان سعيهم مشكورا»
- هر سعى و تلاشى مورد تقدير و ستايش خدا نيست. «مَن اراد الآخرة و سَعى لها... كان سعيهم مشكورا»
آيه 20
كُلاًّ نُّمِدُّ هَـؤُلاء وَهَـؤُلاء مِنْ عَطَاء رَبِّكَ وَمَا كَانَ عَطَاء رَبِّكَ مَحْظُوراً
ترجمه :
ما از عطاى پروردگارت، اينان (فرصت طلبان) و آنان (دنيا طلبان) را كمك مى كنيم و عطاى پروردگارت از كسى منع نمى شود.
نکته ها:
خداوند انسان ها را آزاد آفريد و با در اختيار قرار دادن امكانات، آنان را آزمود تا نحوه ى عمل و گزينش آنان روشن شود و معامله كنندگان با خدا، از ديگران جدا شوند، مثل سازمان آب و برق كه اين دو نعمت را در اختيار همه ى خانه ها قرار مى دهد، تا افراد با انتخاب خود، از آنها استفاده ى خوب يا بد بكنند.
پیامها:
- سنّت خدا براين است كه نعمت و امداد خويش را در اختيار همگان قرار دهد، تا هركس صفات خوب و بد خويش را بروز دهد. «كلاً نُمِدّ»
- ايمان به خداوند وآخرت طلبى، با برخوردارى از امكانات مادّى منافاتى ندارد. «كلاً نُمدّ»
- الطاف الهى از شئون ربوبيّت و تفضّل اوست، وگرنه ما طلبى از او نداريم. «عطاء ربّك»
- عطاى خداوند، هميشگى است. «ما كان عطاء ربّك محظوراً»
25 تیر ماه ؛ روز بهزیستی و تامین اجتماعی
سازمان بهزیستی كشور، به موجب لایحه قانونی سال 1359 در جهت تحقق مفاد اصول ۳، ٢١ و ٢۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در زمینه تحقق عدالت اجتماعی تشكیل شده است.
روز بهزیستی و تامین اجتماعی
25 تیرماه در کشورمان ایران" روز بهزیستی و تامین اجتماعی" نامگذاری شده است.
سازمان بهزیستی
سازمان بهزیستی كشور، به موجب لایحه قانونی سال 1359 در جهت تحقق مفاد اصول ۳، ٢١ و ٢۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در زمینه تحقق عدالت اجتماعی تشكیل شده است.
در واقع بهزیستی، سازمانی فرهنگی، اجتماعی و امدادی است که به منظور گسترش رحمت الهی در جامعه و حفظ ارزش ها و کرامات والای انسانی، مجموعه خدماتی را ارائه می دهد. سازمان بهزیستی برای کمک به قشرهای محروم و انسان هایی که بنا به دلایل محیطی، اجتماعی، اقتصادی و ارثی و نیز داشتن مشکلات جسمی، روانی، عاطفی، گرفتار مشکلات و دچار عدم تعادل شده اند، تأسیس شده است.
سازمان بهزیستی با کمترین حمایت های دولتی و با تکیه بر مشارکت مردمی و همکاری سازمان ها، در راه گسترش خدمات توان بخشی، امدادی، بازپروری و کمک به تأمین حداقل نیازهای گروه های کم درآمدی که قادر به توانایی و خودکفایی اقتصادی نیستند، فعالیت می کند.
بهزیستی، سازمانی فرهنگی، اجتماعی و امدادی است
روش های موجود برای ارائه خدمات بهزیستی
خدمات بهزیستی در سه بخش به نیازمندان و مدد جویان عرضه می شود:
1- امور فرهنگی و پیشگیری : در این بخش دو دفتر فعالیت می كنند، دفتر آموزش و پژوهش و و دفتر پیشگیری از معلولیت ها و آسیب های اجتماعی.
2-امور اجتماعی : در این بخش، كار از پیچیدگی برخوردار است. بازآموزی و بازپروری گروههایی چون معتادان، متكدیان، زنان ویژه ، فرزندان و زنان بی سرپرست و مانند اینها نیازمند مشاركت عمومی و یاری همه جانبه است ،به این منظور باید مربیان، روانشناسان و مددكاران اجتماعی ورزیده به كار گرفته شوند.
3-خدمات امور توانبخشی : از طریق دفاتر توانبخشی و امور اجتماعی معلولین، توانبخشی حرفه ای و دفتر توانپزشكی، پیراپزشكی و وسایل توانبخشی به معلولین جسمی و ذهنی، خدمات توانبخشی ارائه می شود. دریافت كنندگان خدمات از این بخش، نابینانیان ، ناشنوایان و معلولان جسمی – حركتی هستند . افراد دارای معلولیت ذهنی با توجه به بهره هوشی به سه گروه عمیق ( ایزوله) تربیت بدنی و آموزش پذیر تقسیم می شوند. همچنین معلولین جسمی و ذهنی توام كه از بدترین نوع معلولیت ها است، زیر پوشش این بخش از سازمان بهزیستی هستند.
ذکر روز سه شنبه: یا ارحم الراحمین
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
بخش عمده منابع مالی سازمان تامین اجتماعی از محل حق بیمهها تأمین میشود
عوامل پیدایش تأمین اجتماعی
اختلاف شرایط، امکانات، ویژگی های طبیعی، چگونگی نظام های حاکم بر اجتماعات و استعدادهای افراد، ایجاب می کند که زندگی همه انسان ها، در یک سطح نباشد و همگی نتوانند از درآمد مساوی برخوردار باشند. از دیرباز، بشر شاهد محرومیت ها و کمبودهای فراوانی بوده است؛ بیکاری، بیماری، نقص عضو، سوانح و حوادث را بر پیکر برخی هم نوعان احساس می کرد و رنج می برد و برای درمان آن، راه های مستقل و محترمانه ای را جست و جو و ارائه می کرد که یکی از آن ها «تأمین اجتماعی» است.
به طورکلی، وجود سه عامل، زمینه پیدایش«تأمین اجتماعی» را در دنیا فراهم آورده است: اول، نفع شخصی و اهمیتی که هر فرد برای منافع خود قائل است؛ دوم، احساس خیرخواهی و نوع دوستی؛ سوم، احساس سرنوشت مشترک که می توان از آن به احساس صنفی نیز تعبیر نمود.
سازمان تأمین اجتماعی
سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان بیمهگر اجتماعی است که مأموریت اصلی آن پوشش کارگران مزد و حقوق بگیر (به صورت اجباری) و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (به صورت اختیاری) است. براساس قانون، سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان عمومی غیردولتی است که بخش عمده منابع مالی آن از محل حق بیمهها (با مشارکت بیمه شده و کارفرما) تأمین میشود و متکی به منابع دولتی نیست. به همین دلیل، داراییها و سرمایههای آن متعلق به اقشار تحت پوشش در نسلهای متوالی است و نمیتواند قابل ادغام با هیچ یک از سازمانها و مؤسسات دولتی یا غیردولتی باشد.
تکیهگاه اصلی سازمان تأمین اجتماعی مشارکت سهجانبه کارفرمایان، بیمهشدگان و دولت در عرصههای مختلف سیاستگذاری، تصمیمگیریهای کلان و تأمین منابع مالی است. اصول و مبانی بیمهگری این سازمان به نحوی تنظیم شده که بین اهداف اصلی آن با اهداف کلان نظام اقتصادی کشور همسویی کامل وجود دارد.
تعهدات سازمان تامین اجتماعی برابر استانداردهای تعیین شده به وسیله سازمان بینالمللی کار و سازمان بینالمللی تأمین اجتماعی تنظیم شده و بالاترین حد این استانداردها را در بر میگیرد. چگونگی تحقق این تعهدات و ارایه خدمات به وسیله این سازمان را قانون معین کرده است.
مهمترین تعهدات و خدمات سازمان تأمین اجتماعی برمبنای قانون تأمین اجتماعی و مقررات مربوط به آن:
- حمایت در برابر حوادث، بیماریها و بارداری
- مستمری بازنشستگی
- مستمری از کارافتادگی
- مستمری بازماندگان
- مقرری بیمه بیکاری
- غرامت دستمزد ایام بیماری
- پرداخت هزینه وسایل کمک پزشکی
- کمک هزینه ازدواج
‼️نماز خواندن معذور
🔷س 1531: اگر کسی می تواند #نماز را ایستاده بخواند، ولی هنگام برخاستن فشار زيادي به #زانوهايش وارد مي شود، آیا می تواند نمازش را روی #صندلی بخواند؟
✅ج: اگر با تکیه بر چیزی یا کمک گرفتن هنگام برخاستن ترس ضرر رفع می شود باید بایستند، در غیر این صورت نماز را ایستاده شروع کند و در بین نماز هر گاه برخاستن برای ایشان ضرر یا خوف ضرر داشت، ادامه نماز را #نشسته_بخواند.
#احکام_نماز #نماز_روی_صندلی #نماز_افراد_معذور
🆔 @resale_ahkam
‼️پوشیدن جوراب نازک در برابر نا محرم
🔷س 1532: آیا پوشیدن جوراب نازک برای خانمها به طوریکه پا در مقابل نامحرم
مشخص باشد جایز است؟
✅ج: از جمله شرایط پوشش و لباس این است که بدننما و نازک نباشد که پوست بدن پیدا باشد. بنابراین پا باید از نگاه نامحرم پوشانده شود، اگر خانمی جوراب نازک بپوشد که پا دیده شود، حجابش کامل نیست و جوراب باید در حدی باشد که پا پیدا نباشد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
دعای 32 - دعاي آنحضرت در نماز شب
دعای دیگری از حضرت امام زین العابدین عليه السلام را با دقت و تدبر مطالعه کنیم
(قسمت چهارم )
اما تو مرا از فضل خود به مهربانى و لطف روزى دادى و تا این غایت به همان گونه پروریدى. هیچ گاه از احسان تو محروم نبوده ام و در فضل تو نسبت به من کاستى روى نداد، با این حال یقین من هنوز به رسیدن روزى تو مستحکم نشده است تا به آرامش خاطر به کارى پردازم که سبب روسفیدى من نزد تو شود.
شیطان عنان مرا گرفته، سوى ضعف یقین و بدگمانى مى کشاند، اکنون از بدصحبتى او نسبت به من و خوش طاعتى خودم نسبت به او شکایت دارم و از چیره گشتن او پناه به تو مى برم و به لابه و زارى از تو مى خواهم کید او را از من دفع کنى.
و راه روزى را بر من سهل گردانى، تو را سپاس که به من نعمت هاى بزرگ بخشیدى و شکر احسان خود را به من الهام فرمودى، پس درود بر محمد و آل او فرست و روزى را بر من آسان گردان و مرا به قسمت خود قانع کن و به نصیب خودم در آن چه روزى کرده اى خرسند ساز و هر چه از تن و عمر من گذشته است در راه طاعت خود صرف کن که تو بهترین روزى دهندگانى.
خدایا من به تو پناه مى برم از آتشى که گناهکاران را بدان عذاب مى کنى و هر که از راه رضاى تو منحرف شود بدان بیم مى دهى آتشى که پرتو آن تاریک است و اندک آن بسیار و دردناک و دور آن سخت نزدیک، آتشى که هر قسمت آن قسمت دیگر را مى بلعد و فرو مى برد. پاره اى از آن بر پاره دیگر مى تازد.
آن آتشى که استخوان ها را فرسوده مى کند و مى ریزد و ساکنانش را از آب جوشان مى نوشاند. آتشى که به زارى و لابه کسى گوش فرا نمى دهد و از عجز و نیاز احدى به بخشایش نمى آید، کسى نمى تواند به فروتنى و تسلیم از شکنجه و عذاب او بکاهد و ساکنان را به عذابى دردناک و کیفرى سخت ناگوار هر چه سوزان تر که در حد توان او باشد پاداش مى دهد.
صحیفه سجادیه
دعا در نماز شب - دعای سی و دوم
(این دعا ادامه دارد بخش دیگری از آن را فردا شب مطالعه میکنیم)
حدیث (53) امام على عليه السلام :
مَنِ اطَّرَحَ الْحِقْدَ اسْتَراحَ قَلْبُهُ وَ لُبُّهُ؛
هر كس كينه را از خود دور كند،
قلب و عقلش آسوده مىگردد.
(غررالحكم، ص634)
ذکر روز چهارشنبه : یا حی یا قیوم
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا