تظاهرات ۲۹ بهمن تبریز در سال 1356
تظاهرات ۲۹ بهمن تبریز که در تقویم رسمی جمهوری اسلامی با عنوان قیام مردم تبریز مشخص شده است، به حوادث ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ در تبریز اشاره دارد که در طی آن انقلابیون تبریز به مناسبت چهلمین روز کشته شدگان ماجرای ۱۹ دی قم، دست به تظاهرات زده و بیشتر نقاط شهر را تسخیر کردند تا این که تا ساعت ۵ بعد از ظهر نیروهای دولتی کنترل شهر را به دست گرفتند.
طبق گزارش ساواک، در این تظاهرات اعتراضی، ۵۸۱ نفر دستگیر، ۹ نفر کشته، ۱۱۸ نفر زخمی، ۳ دستگاه تانک، ۲ سینما، یک هتل، کاخ جوانان، حزب رستاخیز و تعدادی اتومبیل شخصی و دولتی به آتش کشیده شدند. چند روز بعد تعداد کشته شدگان تبریز به ۱۳ نفر رسید.
در این اعتراض، برای نخستین بار پس از وقایع ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، ارتش برای کنترل وضعیت مستقیماً وارد درگیریها شد. همچنین، شعار «مرگ بر شاه» برای اولین بار در این قیام سرداده شد. چهل روز پس از این رویداد در ۱۰ فروردین ۱۳۵۷، انقلابیون شهرهای اصفهان، جهرم، یزد، شیراز و اهواز نیز به مناسبت چهلمین روز کشته شدگان تبریز، دست به تجمع و اعتراض زدند که باعث کشته شدن عدهای دیگر در آن شهرها شد. این اعتراضات سراسری در نهایت منجر به توجه رسانههای خارجی به اعتراضات ایران شد.
۲۹ بهمن ماه روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی
کارآفرینی به عنوان یکی از اصلی ترین و مهم ترین موضوعات دنیای امروز و محرکه اصلی توسعه اقتصادی محسوب می شود و نقش آن در نوآوری یا ایجاد فضاهای جدید کسب وکار بر همگان روشن است.یک رکن دیگر اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و بهره گیری از ظرفیت ها و فرصت های داخلی است و در این زمینه باید تولیدات بخش صنعت و کشاورزی و غیره مورد توجه قرار گیرد و زمینه فروش و صادرات آن نیز فراهم شود.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، 29 بهمن در تقویم امسال روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی نامگذاری شده است.
طی یک دهه اخیر حوزه اقتصاد مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری (مدظّله العالی) بوده و نقشه راه و راهبرد اقتصاد کشور نیز در بهمن ماه ۱۳۹۲ در ۲۴ بند تحت عنوان"اقتصاد مقاومتی" از سوی معظم له ابلاغ و شعار منتخب سال های اخیر نیز مزین به جهت گیری اقتصاد مقاومتی گردید که این مهم از سوی سایر ارکان نظام همچون ریاست محترم جمهوری به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور همواره مورد توصیه و تاکید قرار گرفته چرا که اصلی ترین ماموریت این سیاست؛ چابک سازی، استحکام، رقابت پذیری و کاهش آسیب های اقتصادی و برون رفت از تنگناه ها و گلوگاه های اقتصادی و تولیدی کشور می باشد.
تحقق اقتصاد مقاومتی با تکیه بر منابع داخلی در سال های گذشته با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه اقتصاد مقاومتی به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است.
این واژه اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال 1389 مطرح شد و معظم له " اقتصاد مقاومتی " را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی دو دلیل " فشار اقتصادی دشمنان " و " آمادگی کشور برای جهش " را معرفی نمودند.
مقام معظم رهبری در 29 بهمن ماه سال 1392 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را که از مهمترین رئوس آن رشد بهرهوری، اقتصاد دانشبنیان، حمایت هدفمند از صادرات، مقابله با ضربهپذیری درآمدهای نفتی، صرفهجویی، شفافسازی اقتصاد و گفتمانسازی است، ابلاغ کردند.
‼️خرید و فروش آراء انتخابات
🔷س 2449: خرید و فروش آراء در انتخابات چه حکمی دارد؟
✅ج: جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
#انتخابات
🆔 @resale_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
135 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إذا اجتمع الدّاعيان فأجب أقربهما بابا فإنّ أقربهما بابا أقربهما جوارا و إن سبق أحدهما فأجب الذي سبق.
وقتى دو كس ترا با هم دعوت كردند
دعوت كسى را كه خانه اش نزديكتر است بپذير
زيرا آنكه خانه اش نزديكتر است در همسايگى مقدم است
و اگر يكى زودتر دعوت كرده است دعوت او را بپذير.
نهج الفصاحه
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره انبیا
آیه 24
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
أَمِ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ آلِهَةً قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ هَذَا ذِكْرُ مَن مَّعِيَ وَذِكْرُ مَن قَبْلِي بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ الْحَقَّ فَهُم مُّعْرِضُونَ
ترجمه :
آيا آنها (كافران) بجاى خداوند (يكتا) خدايان ديگرى را گرفته اند؟ (پس به آنان) بگو: دليل تان را بياوريد. اين (قرآن) يادنامه ى پيروان من و يادنامه كسانى است كه پيش از من بوده اند (كه همه بر نداشتن شريك براى خداوند اتفاق كلمه دارند) امّا اكثر مردم، حقّ را نمى دانند، پس (از آن) روى گردانند.
نکته ها:
على عليه السلام فرمود: همانا با نزول قرآن به پيامبر، علم پيامبران پيشين و علم اوصيا و علم آنچه كه تا قيامت رخ مى دهد، داده شده است. آنگاه حضرت اين آيه را تلاوت كرد كه خداوند به پيامبرش مى گويد:(25) «هذا ذكر مَن معى و ذكر مَن قبلى...» بنابراين قرآن، حاوى علم ما كان و ما يكون است.
25) تفسير فرات، ص 261.
پیامها :
- هر كس از خداوند واحد دور شود، در دام خدايان متعدّد مى افتد. «أم اتّخذوا من دونه آلهة»
- پيامبر بايد با مردم برخورد استدلالى كند واز آنان برهان بخواهد. «قل هاتوا برهانكم»
- توحيد، داراى دليل است، «لوكان فيهما...» امّا شرك هيچ دليلى ندارد.(26) «هاتوا برهانكم»
- در اصول عقايد نمى توان تقليد كرد. «هاتوا برهانكم»
- توحيد پيام تمام كتب آسمانى است. «ذكر مَن معى وذكر مَن قبلى»
- كتب آسمانى مايه زنده شدن فطرت خفته و يادآور دانسته هاى فراموش شده است. «ذكر من معى و ذكر من قبلى »
- در فضاى جهل، نه اقبال اكثريّت ارزش دارد و نه اعراض آنها. «اكثرهم لا يعلمون الحقّ فهم معرضون»
26) چنانكه در آيه ديگر مى خوانيم: «و من يدع مع اللّه الهاً آخر لا برهان له» مؤمنون، 117.
ذکر روز چهارشنبه : یا حی یا قیوم
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
‼️شرکت زنان در انتخابات و اذن شوهر
🔷س 2450: با توجه به این که زن جهت شرکت در انتخابات میبایست از منزل خارج شود آیا واجب است از شوهر اجازه بگیرد ؟ و اگر شوهر به همسرش اجازه شرکت در انتخابات را ندهد یا رضایت نداشته باشد تکلیف زن چیست؟
✅ج: شرکت در انتخابات منوط به اذن شوهر نیست.
📕منبع: leader.ir
#انتخابات #زنان
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از بیت المال در تبلیغات انتخابات
🔷س 2451: آیا استفاده از بیت المال جهت تبلیغات انتخابات اشکال دارد؟
✅ج: استفاده از اموال بیت المال بدون مجوز شرعی و قانونی جایز نیست و موجب ضمان است.
📕منبع: leader.ir
#انتخابات
🆔 @resale_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
140 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إذا أحبّ أحدكم أخاه فليعلمه فإنّه أبقى في الالفة و أثبت في المودّة.
وقتى كسى آشناى خود را دوست دارد بدو خبر دهد
كه اين كار موجب بقاى الفت و دوام مودت است.
نهج الفصاحه
141 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إذا أحببت رجلا فلا تماره و لا تجاره و لا تشارّه و لا تسئل عنه أحدا فعسى أن توافي له عدوّا فيخبرك بما ليس فيه فيفرّق ما بينك و بينه.
وقتى با كسى دوست شدى با او مجادله و رقابت مكن و بر او برترى مجو
و از هيچ كس در باره او چيزى مپرس
چه ممكن است به يكى از دشمنان او بر خورى
و در باره وى سخن بخطا گويد و ميان شما را تفرقه اندازد.
نهج الفصاحه
اعضای محترم کانال مسجد امام حسین علیه السلام
مؤمنین محترم مسجد امام حسین علیه السلام پس از اقامه نماز ظهر و عصر پنجشنبه طبق معمول هفته های گذشته بطور دسته جمعی با وسائل نقلیه شخصی خود در مرقد شهدای گمنام شهر پرند حضور خواهیم یافت.
و با قرائت فاتحه برای ارواح طيبه شهداء و با خيرات و مبرات و با اهدای نذورات در این شب جمعه موجب شادی ارواح اموات خود می گردیم
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره انبیا
آیه 25
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ مِن رَّسُولٍ إِلَّا نُوحِي إِلَيْهِ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدُونِ
ترجمه :
و پيش از تو هيچ پيامبرى را نفرستاديم مگر آنكه به او وحى كرديم كه معبودى جز من نيست، پس (تنها) مرا بپرستيد.
نکته ها:
اگر چه خداوند در آيه ى 40 سوره احزاب بطور صريح مسأله ى خاتميّت پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله را مطرح فرموده كه «ما كان محمّد اَبا احدٍ من رجالكم ولكن رسول اللّه و خاتم النبيين» ولى باز به طرق مختلف بر آن اشاره كرده است. از آن جمله اينكه بيش از 30 مرتبه در عبارت هاى مختلف، كلمه ى «من قبلك» ذكر شده ولى حتّى براى يكبار هم كلمه ى «من بعدك» نيامده است.
پیامها :
- رسالت، همراه با دريافت وحى است. «ما ارسلنا ... من رسول الاّ نوحى اليه»
- توحيد در رأس برنامه همه ى انبياى الهى بوده است. «ما ارسلنا ... الاّ نوحى اليه انّه لا اله الاّ انا»
- عمل بايد بر مبناى اعتقاد باشد، اوّل مَبنا، دوّم بِنا. (ابتدا توحيد در الوهيّت، سپس توحيد در عبادت) «لا اله الاّ انا، فاعبدون»
- انحصار طلبى حقّ در قبال باطل، شعارى الهى است. «لا اله الاّ انا»
آیه 26 و 27
وَقَالُوا اتَّخَذَ الرَّحْمَنُ وَلَداً سُبْحَانَهُ بَلْ عِبَادٌ مُّكْرَمُونَ
لَا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَهُم بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ
ترجمه :
و (كفّار) گفتند: خداوند رحمان (فرشتگان را براى خود) فرزند گرفته است! منزّه است او، بلكه (فرشتگان) بندگانى گرامى هستند.
(فرشتگان) در كلام بر او سبقت نمى گيرند و (تنها) به فرمان او عمل مى كنند.
نکته ها:
اين تفكّر كه فرشتگان، فرزندان خدا هستند، علاوه بر مشركين، در ميان يهود و نصارى نيز شايع بوده است.(27)
اطلاق كلمه «مكرمون» بر فرشتگان از اين جهت است كه آنان اوّلاً بندگان خدا هستند و ثانياً اين بندگى همراه با اخلاص است.
كلمه «رَحمن» نزد مشركان نامى شناخته شده براى خداوند بوده است. «قالوا اتّخذ الرّحمن»
شرايط حاكم بر انسان، در باورها و قضاوت هاى او اثر مى گذارد. چون افراد بشر داراى جسم هستند و خودشان را نيازمند به فرزند مى بينند، درباره ى خداوند مبراى از جسمانيّت و نيازمندى نيز اينگونه فكر مى كنند.
27) تفسير فرقان.
پیامها :
- به هنگام نقل سخن كفرآميز ديگران، خداوند را تنزيه كنيم. «ولداً سبحانه»
- هرگاه به نقل انحرافات ديگران مى پردازيم، راه حقّ را نيز بيان كنيم. «وقالوا - بل»
- تسليم فرمان خدا بودن، رمز كرامت بنده است. «مكرمون - لا يسبقون»
(آرى كسانى مورد كرامت واقع مى شوند كه نه در قول و نه در عمل، از دستور خدا پيشى نگيرند.) «مكرمون - لا يسبقون»
- فرشتگان، مأموران الهى اند كه تنها به فرمان او عمل مى كنند و هيچگاه بر اوامر او پيشى نمى گيرند. «لا يسبقونه - بامره يعملون»