پویش همدلی شبیه علی علیه السلام
شما غذا بپزید، ما توزیع کنیم
۰۹۱۹۲۶۹۳۸۹۹ مهرابی
@mehoseinp
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
روز خود را با تفکر و تعمق در آیات قرآن شروع کنیم دوست عزیز برای بهره مندی هرچه بهتر لطفاً هرروز مطالعه آیات و تفسیر آن را دنبال کنید
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره عنکبوت
آیه 64
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَمَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ (64)
ترجمه :
اين زندگى دنيا چيزى جز سرگرمى و بازيچه نيست و اگر بدانند، زندگى حقيقى، همان سراى آخرت است.
نکته ها:
«لهو» به سرگرمى هايى گفته مى شود كه انسان را از هدف اصلى و مسائل اساسى باز مى دارد؛ «لعب» انجام كارى مثل بازى است كه قصدى در آن نيست.(158)
«هذه الحياة الدنيا» رمز تحقير دنياست، همان گونه كه «لهى الحيوان» رمز عظمت آخرت.
سؤال: با اين كه قرآن، خود به كار و تلاش براى آباد كردن زمين و سير و سفر و بهره مند شدن از طبيعت، همسر، زيبايى ها، خوراكى ها و كسب درآمد، سفارش نموده است، پس چگونه در اين آيه مى فرمايد: دنيا جز لهو و لعب نيست؟
پاسخ: كاميابى هايى كه براى رسيدن به اهداف مقدّس و با روش و ابزار مقدّس و در محدوده قانون و با رعايت ساير شرايط باشد، همه آنها مزرعه آخرت است و آنچه در اين آيه تحقير و مذمّت شده و لهو و لعب معرّفى شده، مواردى است كه هدف مقدّسى در كنار آن نباشد و با موازين دينى و قانونى مخالف باشد.
158) مفردات راغب.
پیامها :
- آفرينش دنيا، هدفدار و حكيمانه است، ليكن غفلت از آخرت، دنيا پرستى و غرق شدن در آن، سفيهانه است. «لهو و لعب»
- همه جا سكوت در برابر دلخوشى هاى مردم جايز نيست، گاهى بايد با نهيب و فرياد، به غافلان هشدار داد. «لهو و لعب»
- در شيوه تبليغ، هرگاه امر زشتى را نفى مى كنيد، جايگزين خوبى به او ارائه دهيد. «انّ الدّار الآخرة»
- حياتِ واقعى، حيات آخرت است. «الدّار الآخرة لهى الحيوان»
- مردم، حقيقت آخرت را نمى دانند وگرنه به دنيا دل نمى بستند. «لو كانوا يعلمون»
ذکر روز چهارشنبه:
یا حی یا قیوم
(ای زنده، ای پاینده)
ذکر روز چهارشنبه به اسم موسی کاظم (ع) و امام رضا (ع) و امام محمد بتقی (ع) و امام علی النقی (ع) است. روایت شده در این روز زیارت چهار امام خوانده شود که خواندن آن موجب عزت دائمی میشود.
صبح پانزدهمین روز ماه رمضان بر همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی
دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین.
خدایا، در این ماه فرمانبرداری فروتنان را نصیبم کن و سینه ام را برای انابه همانند بازگشت خاضعان باز کن، به امان دادنت ای امان ده هراسندگان.
سالروز خجسته میلاد حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام
آغاز صبحی که ولادت
امام حسن مجتبی علیه السلام باشد
بدون شک بهترین روز دنیاست
خدایا بـه یمن این
صبح عزیز بهترین هارا
نصیب دوستانم بگردان
میلاد باسعادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام بر همه شیعیان جهان بویژه شما دوستان مبارک باد
حضرت حسن بن علی بن ابیطالب علیه السلام مشهور به امام حسن مجتبی علیه السلام (۳-۵۰ق) دومین امام شیعیان که ۱۰ سال (۴۰-۵۰ق) امام و حدود ۷ ماه خلیفه مسلمانان بود. اهل سنت او را آخرین خلیفه از خلفای راشدین دانستهاند.
حضرت حسن بن علی علیه السلام نخستین فرزند حضرت امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و نخستین نوه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است. بنابر گزارشهای تاریخی، نام «حسن» را پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم برای او برگزید و او را بسیار دوست داشت. او هفت سال از عمر خود را با پیامبر همراه بود و در بیعت رضوان و ماجرای مباهله با مسیحیان نجران حضور داشت.
فضایل امام حسن(ع) در منابع شیعه و اهل سنت آمده است. او یکی از اصحاب کسا است که آیه تطهیر درباره آنان نازل شد و شیعیان آنان را معصوم میدانند. آیه اطعام و آیه مودت و آیه مباهله نیز درباره او و پدر و مادر و برادرش نازل شده است. او دو بار کل داراییاش را در راه خدا بخشید و سه بار نیمی از اموالش را به نیازمندان داد. گفتهاند به سبب همین بخشندگیها، او را «کریم اهل بیت» خواندهاند. او ۲۰ یا ۲۵ بار پیاده به حج رفت.
از زندگی او در دوران خلیفه اول و دوم خبر چندانی در دسترس نیست. به دستور خلیفه دوم به عنوان شاهد، در شورای شش نفره تعیین خلیفه سوم حاضر بود. گزارشهایی نیز از شرکت او در برخی جنگها در دوره خلیفه سوم وجود دارد. او در شورشهای اواخر خلافت عثمان، به دستور حضرت امام علی علیه السلام به محافظت از خانه خلیفه پرداخت. در دوره خلافت حضرت امام علی علیه السلام همراه او به کوفه رفت و در جنگهای جمل و صفین از فرماندهان سپاه بود.
‼️افطار کردن بر اساس گفته شخص غیر مورد اعتماد
🔷اگر روزهدار به گفتهی کسی که میگوید مغرب شده و اعتماد به گفتهی او نیست، افطار کند و سپس بفهمد که مغرب نبوده، قضا و کفاره بر او واجب میشود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam