سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به دستور امام خمینی
در ۷ دی ۱۳۵۸ سازمان نهضت سواد آموزی با فرمان امام خمینی تشکیل شد این سازمان تا سه سال به صورت شورایی اداره میشد تا سرانجام حجتالاسلام والمسلمین قرائتی به ریاست آن منصوب گردید.
سازمان نهضت سوادآموزی
سازمان نهضت سوادآموزی ایران یک سازمان دولتی ایرانی است که در سال ۱۳۵۸ به فرمان آیت الله سید روحالله خمینی و به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند (مناطق محروم) تشکیل گردید.
پویش بین المللی #نسل_سلیمانی
حضور دانش آموزان انقلاب اسلامی در تجدید پیمان با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
http://naslesoleimani.com
@naslesoleimani
ویژه برنامه تلویزیونی #نسل_سلیمانی
۱۱ لغایت ۱۳دیماه از ساعت ۱۶:۳۰ از شبکه امید
🔴🍁
🍁
❇️مردم سالاری دینی (2)
💠اصول و الزامات مردم سالاری دینی
🔻مردم سالاری دینی در اصول با دیگر مردم سالاریهای جهان متفاوت است که اصول مهم آن بدین شرح است:
🔹1- اصل ایمان مداری: جامعه ای که بر اساس قوانین الهی و حاکمیت حق برنامه ریزی شده باشد اصل اولیش حفظ بنیانهای عقیدتی و فکری است. وظیفه حکومت اسلامی این است که نسبت به حفظ دین مردم و تقویت پایه های اعتقادی آنها همت گمارد و جامعه را از تزلزل و انحرافهای اخلاقی و ارزشی برهاند.
🔸2- اصل مردم گرایی: جامعه ای که بر مبنای قوانین الهی و حاکمیت خداوند شکل می گیرد بعد اساسی آن، نقش و جایگاه مردم است که بر اساس آن، مردم، مسؤولان، خدمتگزاران و معتمدان خود را برای ایفای نقش کارگزاری انتخاب می کنند و حاکمان نیز پس از انتخاب به مردم جوابگو خواهند بود.
🔹3- اصل قانون محوری: در همه نظامهای مردم سالار نیز رعایت قانون و قانون محوری، از اصول اولیه است. مقام معظم رهبری نیز یکی از اصول مردم سالاری دینی را قانون محوری بیان می کند. ایشان تحقق همه فضایل، آرمانها و اهداف را در سایه قانون و عدالت می داند و عدالت را نیز تنها در صورت استقرار قانون ممکن می شمرد.
🔸4 - شایسته سالاری: بر اساس دیدگاه اسلامی، عادلترین، آگاهترین، باتقواترین و باتدبیرترین افراد به سمت کارگزاری حکومت اسلامی گمارده می شوند.
🔹5 - اصل آگاهی: اگر عنصر اصلی مردم سالاری (انتخاب و تجلی اراده مردم در عرصه تصمیم گیری سیاسی اجتماعی) بر پایه معرفت و شناخت کافی نباشد محتوای مردم سالاری دینی رعایت نشده است. به همین جهت، باید آگاهی و معرفت کافی در خصوص اهداف مردم سالاری و عنوانهای مورد نظر برای انتخاب شدن وجود داشته باشد و رفتارهای انتخابی نیز بر همان اساس سامان پذیرد. حتی تکلیف و وظیفه ای نیز که در مشارکت مردمی وجود دارد منوط به شناخت است و بدون شناختن، دانستن و خواستن تکلیفی در این زمینه محقق نمی شود.
🔺6 - رضایت محوری: در نظام اسلامی که مردم محوریت دارند رعایت رضایت مردم و برآوردن نیازهای آنان، از اساسی ترین پایه های نظام محسوب می شود و در نظام اسلامی که مردم ولی نعمتان جامعه اند باید از نظام اسلامی راضی باشند و این امر با خدمتگزاری خالصانه مسؤولین و ملاحظه نظرات مردم، محقق می شود.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#مردمسالاری_دینی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴🍁
🍁
#نکته
✍ خنده نیز مى تواند #عبادت باشد.😊 مثلاً اگر بچه اى کوچک نماز خواند و شما به او «آفرین» بگویید و لبخند بزنید🍃
این لبخند - که تأیید عبادت بچه بوده است - براى شما عبادت مى شود...👌
عبوس شدن شما نیز مى تواند عبادت باشد.
وقتی در برابر #منکری، چهره درهم می کشید؛ یعنی من این کار را نمی پسندم.
✨ پس هر کارى که رنگ و بوى خدایى داشته باشد #عبادت مى باشد.
📚 کتاب خنده و گریه در آثار استاد قرائتی
#امر_به_معروف_به_روش_صحیح
#رنگ_خدایی
🍀
🌺🍀
💠💠💠💠
#واجب_فراموش_شده
‼️دادن سود در برابر قرض
🔷س 5139: شخصی پولی را برای انجام یک کار اقتصادی قرض گرفت، اگر آن کار برای او سودآور باشد، آیا جایز است مبلغی از سود آن را به قرض دهنده بپردازد؟ و آیا جایز است قرض دهنده آن را مطالبه کند؟
✅ج: قرض دهنده حقّی در سود حاصل از تجارت قرض گيرنده با مال قرضی ندارد و نمیتواند هيچ مقداری از آن سود را از او مطالبه کند، ولی اگر قرض گيرنده خودش بخواهد بدون هيچ قرار قبلی با پرداخت مبلغی زائد بر مقدار اصل قرض به قرضدهنده به او نيکی کند، اشکال ندارد، بلکه مستحب است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️رهن کامل
🔷س 5140: خانه ای با #رهن کامل #اجاره کرده ایم و بعد از اجاره متوجه شدم #رهن_کامل صحیح نیست، برای اصلاح چه کار می توانم انجام دهم؟
✅ج: اگر #صاحب_خانه ـ با صرف نظر از قرارداد قبل ـ نسبت به تصرف شما در خانه راضی باشد، وظیفه ای ندارید، وگرنه، #اجرت_المثل مدت گذشته را ضامن هستید و برای آینده باید برای قرارداد جدید اقدام کنید.
#احکام_اجاره #احکام_اجاره #رهن_کامل_خانه
🆔 @resale_ahkam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
2188 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
كونوا في الدّنيا أضيافا، و اتّخذوا المساجد بيوتا، عوّدوا قلوبكم الرّقّة و أكثروا التّفكر و البكاء و لا تختلفنّ بكم الأهواء تبنون ما لا تسكنون و تجمعون ما لا تأكلون و تأملون ما لا تدركون.
در دنيا چون ميهمانان باشيد
و مسجدها را خانه كنيد
دلها را برقت عادت دهيد و انديشه و گريه بسيار كنيد
و هوسها شما را از راه نبرد
بناها مى سازيد كه در آن ساكن نميشويد
و چيزها فراهم ميكنيد كه نميخوريد
و اميدها داريد كه بدان نميرسيد.
نهج الفصاحه
فرازهایی از وصیت نامه
#شهید_سردار_حاج_قاسم_سلیمانی