‼️افطار روزه بر اثر تشنگی و گرسنگی
🔷س 5427: اگر شخصی که در ماه رمضان روزهدار است، در یکی از روزها برای خوردن سحری بیدار نشود و لذا نتواند روزه را تا غروب ادامه دهد و در وسط روز حادثه ای برای او اتفاق بیفتد و روزه را افطار کند، آیا کفّاره بر او واجب است؟
✅ج: اگر روزه را تا حدی ادامه دهد که روزه بر اثر تشنگی و گرسنگی برای او حرجی شود و در نتیجه آن را افطار نماید، فقط قضا بر او واجب است و کفّاره ای ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
کتاب مشکوة مجموعه ای از احادیث موضوعی است که از سایت شهید آوینی گرفته شده است.
بمنظور استفاده دوستان همراه از این احادیث در زندگانی هرشب موردی از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
احادیث اجتماعی، قطع و صله رحم
حدیث (5) امام على عليه السلام :
صِلَةُ الرَّحِمِ تُدِرُّ النِّعَمَ وَتَدفَعُ النِّقَمَ؛
صله رحم نعمت ها را فراوان مى كند
و سختى ها را از بين مى برد.
شرح آقا جمال الدین خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم ج4، ص204، ح5836
حدیث (6) امام على عليه السلام :
زَكوةُ اليَسارِ بِرُّ الجيرانِ وَ صِلَةُ الاَرحامِ؛
زكاتِ رفاه، نيكى با همسايگان و صله رحم است.
شرح آقا جمال الدین خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم ج4، ص106، ح5453
💠 تفسیر دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان بهمراه ترجمه
#ما_همه_اثر_گذاریم
#علمی_پژوهشی
#پایگاه_بسیج_محدثه
💠 پوستر راهکارهای زندگی موفق در جز بیست و پنجم قرآن
#ما_همه_اثر_گذاریم
#علمی_پژوهشی
#پایگاه_بسیج_محدثه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
روز خود را با تفکر و تعمق در آیات قرآن شروع کنیم دوست عزیز برای بهره مندی هرچه بهتر لطفاً هرروز مطالعه آیات و تفسیر آن را دنبال کنید
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره روم
آیه 19
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَيُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَيُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَكَذَلِكَ تُخْرَجُونَ (19)
ترجمه :
زنده را از مرده بيرون مى آورد، و مرده را (نيز) از زنده بيرون مى كشد، و زمين را بعد از مرگش زنده مى كند، و شما نيز (روز قيامت) اين گونه بيرون آورده مى شويد.
نکته ها:
براى خارج شدن مرده از زنده و زنده از مرده، مصاديق و نمونه هاى زيادى در تفاسير بيان شده است، از جمله: ايجاد انسان از نطفه و ايجاد نطفه از انسان. فرزند مؤمن از والدين كافر و بالعكس، كه همه اينها نشانه قدرت مطلقه خداوند در جهان و توانايى او در برپايى قيامت و حشر موجودات است.
پیامها :
- در معاد شك نكنيد، زيرا كار خداوند ميراندن و برانگيختن است. (با ارائه نمونه ها، ابهامات و ترديدها را از بين ببريد.) «يحى الارض... كذلك تُخرجون»
آیه 20
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَكُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ إِذَا أَنتُم بَشَرٌ تَنتَشِرُونَ (20)
ترجمه :
و از نشانه هاى الهى آن است كه شما را از خاكى (پست) آفريد، پس (به صورت) بشرى به هر سوى پراكنده شديد.
نکته ها :
در قرآن، يازده مورد تعبير «و من آياته» به كار رفته كه هفت موردش در اين سوره است.
در آيه قبل، خروج مرده از زنده و بالعكس به طور كلّى و سربسته مطرح شد و اين آيه نمونه آن مطلب كلّى است.
پیامها :
- بهترين راه خداشناسى، تفكّر در آفرينش است. «و من آياته ...»
- نشانه هاى الهى قابل شمارش نيست، آنچه گفته مى شود اندكى از بسيار است. «من آياته»
- در ميان آفريده ها، انسان بارزترين آنهاست. (آياتى كه درباره نشانه هاى قدرت الهى است، از انسان شروع مى شود.) «من آياته ان خلقكم من تراب»
- خودشناسى، مقدّمه خداشناسى است. «من آياته أن خلقكم من تراب»
- منشأ وجودى همه انسان ها خاك است. (تفاخرهاى بى ارزش را كنار بگذاريم.) «من تراب»
- در خاك، حسّ و حركت نيست، ولى در انسان هست و اين، نشانه قدرت و عظمت پروردگار است. «خلقكم من تراب... تنتشرون»
ذکر روز یکشنبه:
یا ذالجلال والاکرام
(ای صاحب شکوه و بزرگواری)ذکر روز یکشنبه که به اسم امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) می باشد موجب فتح و نصرت می شود روایت شده است که در این روز زیارت حضرت امیرالمؤمنین (ع) و زیارت حضرت زهرا (س) خوانده شود.
صبح بيست و ششمین روز ماه رمضان بر همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی
دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیْبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین.
خدایا، کوششم را در این ماه مورد سپاس و گناهم را آمرزیده و عملم را پذیرفته و عیبم را پوشیده قرار ده، ای شنواترین شنوایان.
نوزدهم اردیبهشت ماه روز بزرگداشت شیخ کلینی گرامی باد
شیخ ابوجعفر محمّد بن یعقوب بن اسحاق رازی معروف به کُلِـینی، شیخ کلینی، ثقهالاسلام کلینی (ولادت در سال ۲۵۸ هجری قمری / ۲۴۹ شمسی ) صاحب کتاب الکافی -یکی از کتب اربعه- و مشهورترین فقیه و محدث شیعه در نیمه اول قرن ۴ (قمری) است.
ابوجعفر محمد بن یعقوب بن اسحاق کلینی رازی معروف به «کلینی رازی» صاحب کتاب کافی از محدثان بزرگ شیعه است. بنا بر شواهد، او پس از شهادت امام عسکری(ع) و در زمان امام مهدی(ع) به دنیا آمده و با برخی محدثان که بدون واسطه از امام عسکری(ع) یا امام هادی(ع) حدیث شنیدهاند، ملاقات کرده است.
کلینی، در روستای کلین از روستاهای قدیمی پیرامون تهران در ۳۸ کیلومتری شهر ری و نزدیک حسن آباد قم، و در زمان امام عسکری به دنیا آمد. به همین جهت، او را به لقب رازی، منسوب به ری هم میخوانند.در ابتدا علوم اسلامی را نزد پدر و دائی خود، گذراند. بعد از مدت کوتاهی که با منابع رجالی و حدیثی آشنا شد، برای ادامه تحصیل خود به شهر ری رفت.
در آن دوران بیشتر مردمان شهر ری شافعی و حنفی مذهب بودند، ولی روستاهای شیعه نشین بودند و اکثر اهل تسنن آن شهر، همواره تحت تأثیر آنان بودند، از این رو ری به شهر شیعه نشین معروف بود. در آن دوران شهر ری، مرکز برخورد آراء و اندیشههای اسماعیلیه، حنفی، شافعی و شیعه شده بود.
کلینی در سال ۳۲۸ قمری برابر با ۳۱۹ خورشیدی که مصادف با مبدأ غیبت کبری امام زمان است در سن ۷۰ سالگی در بغداد، درگذشت. ابو قیراط محمد بن جعفر حسنی، یکی از بزرگان بغداد بر پیکرش نماز خواند. آرامگاه او در «باب الکوفه» در بغداد، امروز در ناحیه شرقی رود دجله کنار پل قدیم بغداد و زیارتگاه مسلمانان است.
‼️مضمضه و غرغره آب در حال روزه
🔷س 5428: اگر روزهدار آب را به قصد رفع عطش در دهان گردانده و بیرون بریزد بهطوری که هیچ مقداری از آب پایین نرود چه حکمی دارد؟
✅ج: در فرض سؤال اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam