بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
دوستان عزیز هر شب بندی از دعای 44 صحیفه سجادیه را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ إِذَا دَخَلَ شَهْرٌ رَمَضَانَ
دعاى آن حضرت است هنگام فرارسيدن ماه رمضان
﴿7﴾ وَ حَتَّى لَا نَبْسُطَ أَيْدِيَنَا إِلَى مَحْظُورٍ ، وَ لَا نَخْطُوَ بِأَقْدَامِنَا إِلَى مَحْجُورٍ ، وَ حَتَّى لَا تَعِيَ بُطُونُنَا إِلَّا مَا أَحْلَلْتَ ، وَ لَا تَنْطِقَ أَلْسِنَتُنَا إِلَّا بِمَا مَثَّلْتَ ، وَ لَا نَتَكَلَّفَ إِلَّا مَا يُدْنِي مِنْ ثَوَابِكَ ، وَ لَا نَتَعَاطَى إِلَّا الَّذِي يَقِي مِنْ عِقَابِكَ ، ثُمَّ خَلِّصْ ذَلِكَ كُلَّهُ مِنْ رِئَاءِ الْمُرَاءِينَ ، وَ سُمْعَةِ الْمُسْمِعِينَ ، لَا نَشْرَكُ فِيهِ أَحَداً دُونَكَ ، وَ لَا نَبْتَغِي فِيهِ مُرَاداً سِوَاكَ .
(7) و تا جایی که دستهایمان را به جانب حرامی نگشاییم و با گامهایمان به سوی ممنوعی نرویم و شکمهایمان، جز آنچه را حلال کردی، در خود جای ندهد؛ و زبانمان، جز به آنچه تو گفتهای، گویا نشود؛ و عمل و وظیفهای، جز آنچه ما را به ثواب تو نزدیک میکند، متحمّل نشویم؛ و جز آنچه ما را از کیفر تو نگاه میدارد، عهدهدار نشویم. آنگاه همۀ اینها را از ریای ریاکاران و شهرتطلبی شهرت طلبان، خالص و پاک فرما؛ به گونهای که کسی را جز تو در اعمالمان شریک نکنیم و مقصد و منظوری در آن اعمال غیر تو نطلبیم.
بر گرفته از سایت عرفان ترجمه استاد شیخ حسین انصاریان
هدایت شده از پرند فوری
9.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدئو_کلیپ
🔹نورپردازی مساجد شهر پرند به مناسبت ماه مبارک رمضان
🔸به گزارش روابط عمومی شهرداری پرند؛ همزمان با ماه مبارک رمضان، گنبد مسجد امام علی (ع)، مسجد امام حسن مجتبی(ع)، مسجد امام حسین (ع) و مسجد باب الحوائج (ع) به همت واحد زیباسازی شهرداری پرند، نورپردازی شد.
#پرند_فوری
🆔 @parand_fori
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
هر روز آیاتی از قرآن کریم را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره غافر
آیه 32 و 33
أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
وَيَا قَوْمِ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُمْ يَوْمَ التَّنَادِ (32)
يَوْمَ تُوَلُّونَ مُدْبِرِينَ مَا لَكُم مِّنَ اللَّهِ مِنْ عَاصِمٍ وَمَن يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ (33)
ترجمه :
اى قوم من! همانا من از روزى كه يكديگر را به فرياد بخوانيد بر شما بيمناكم.
روزى كه (از موقف حساب) روى مى گردانيد (و) فرار مى كنيد، (امّا) براى شما هيچ گونه پناهگاه و نگهدارنده اى در برابر عذاب الهى نيست؛ و هر كه را خداوند (بر اثر اعمالش) گمراه كند (و به حال خود واگذارد)، هيچ هدايت كننده اى براى او نيست.
نکته ها:
«تناد» از «نداء» به معناى يكديگر را صدا زدن است.
روز قيامت ناله ها و فريادها بلند است؛
مؤمن فرياد مى زند بياييد نامه ى مرا بخوانيد. «هاؤم اقْرءوا كتابيه»(92)
كافر، فريادكنان، حسرت خود را با كلمات «يا ليتنى»(93) و «يا ويلتى »(94) اظهار مى كند.
بهشتيان اهل دوزخ را ندا مى كنند كه چرا به دوزخ رفتيد؟ «ما سلككم فى سقر»(95)
و دوزخيان از بهشتيان استمداد مى كنند كه از آن چه خداوند رزق شما كرده به ما نيز برسانيد. به هر حال نداها از هر سو بلند است.
مراد از گمراه كردنِ مجرمان توسط خداوند، واگذاردن آنان به حال خود است، نه آنكه آنان را از راه درست منحرف كند و گمراه سازد. درست همانند فرزندى كه مورد قهر پدر قرار گرفته و از راهنمايى او بى بهره مى شود و اين امر موجب بدبختى و هلاكت او مى گردد.
92) حاقّه، 19.
93) نبأ، 40.
94) فرقان، 28.
95) مدّثر، 42.
پیامها :
- در شيوه ى تبليغ، توقع نداشته باشيم كه با اولين تذكّر به نتيجه برسيم، بلكه تكرار لازم است. («يا قوم» تكرار شد.)
- در شيوه ى تبليغ، عواطف را از ياد نبريم. «يا قوم»
- در شيوه ى تبليغ، از اهرم انذار بيشتر استفاده كنيم. («انى اخاف» تكرار شد)
- در شيوه ى تبليغ، هم قهر خداوند در دنيا را يادآورى كنيم. «قوم نوح و عاد...» و هم قهر الهى در قيامت را. «مالكم من اللّه من عاصم»
- فرار در قيامت هيچ اثرى ندارد. «تولّون... مالكم من اللّه من عاصم»
- هدايت و ضلالت به دست خداست، گرچه مقدّمات آن به دست انسان است. «من يضل اللّه فما له من هاد»
بر گرفته از کتاب الکترونیکی تفسير نور مرکز اطلاع رسانی غدیر
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
دوستان عزیز هر شب بندی از دعای 44 صحیفه سجادیه را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ إِذَا دَخَلَ شَهْرٌ رَمَضَانَ
دعاى آن حضرت است هنگام فرارسيدن ماه رمضان
﴿8﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ قِفْنَا فِيهِ عَلَى مَوَاقِيتِ الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ بِحُدُودِهَا الَّتِي حَدَّدْتَ ، وَ فُرُوضِهَا الَّتِي فَرَضْتَ ، وَ وَظَائِفِهَا الَّتِي وَظَّفْتَ ، وَ أَوْقَاتِهَا الَّتِي وَقَّتَّ
8) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و ما را در این ماه، بر اوقات نمازهای پنجگانه، با آدابی که برای آنها مقرّر کردی و واجباتی که جهت آنها واجب فرمودی و شروطی که محض آنها مقرّر نمودی و اوقاتی که تعیین کردی، آگاه ساز.
بر گرفته از سایت عرفان ترجمه استاد شیخ حسین انصاریان
‼️ روزه اوّلی ها
🔷 س ۵۸۲۷: دختری که تازه به سن #بلوغ رسیده، اگر به واسطه روزه گرفتن دچار #ضعف_شدید شود، نسبت به #روزه تکلیف دارد؟
✅ ج: اگر وضعیت مکلف به گونه ای است که به خاطر ضعف جسمانی یا طولانی بودن روز، روزه گرفتن به خودی خود ـ حتی با ترک فعالیت و مراعات تغذیه ـ سختی فوق العاده داشته باشد، در این صورت بنا بر احتیاط روزه بگیرد و وقتی به سختی فوق العاده افتاد، #افطار کند و قضای آن را بگیرد؛ اما اگر سختی فوق العاده داشتن ادامۀ روزه به دلیل فعالیت مانند اشتغال به کار یا تحصیل و مطالعه باشد، در این صورت بنابر فتوا باید روزه بگیرد و هر گاه به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد.
#احکام_روزه #روزه_اولی_ها
🆔 @resale_ahkam
‼️ روزه دختران بالغ
🔷 دخترانی که تازه به سن بلوغ (۱) میرسند واجب است روزه بگیرند و ترک آن به صرف دشواری، ضعف جسمانی و مانند آن جایز نیست، مگر آنکه روزه برای آنها ضرر داشته یا تحمل آن با مشقت زیادی همراه باشد.
۱) سن بلوغ بنا به نظر مشهور همان تکمیل نه سال قمری (برابر با ۸ سال و ۸ ماه و ۲۳ روز شمسی) است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۷۹۰
🆔 @resale_ahkam
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
هر روز آیاتی از قرآن کریم را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره غافر
آیه 34
أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
وَلَقَدْ جَاءكُمْ يُوسُفُ مِن قَبْلُ بِالْبَيِّنَاتِ فَمَا زِلْتُمْ فِي شَكٍّ مِّمَّا جَاءكُم بِهِ حَتَّي إِذَا هَلَكَ قُلْتُمْ لَن يَبْعَثَ اللَّهُ مِن بَعْدِهِ رَسُولاً كَذَلِكَ يُضِلُّ اللَّهُ مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ مُّرْتَابٌ (34)
ترجمه :
همانا يوسف پيش از اين با دلايل روشن نزد شما آمد، امّا شما همواره از آن چه برايتان آورده بود در شك بوديد، تا آن گاه كه يوسف از دنيا رفت، گفتيد: «خداوند پس از او هرگز پيامبرى نخواهد فرستاد». اين گونه، خداوند هر افراطگر ترديد كننده اى را گمراه مى سازد.
نکته ها:
مؤمن آل فرعون براى هدايت و بيدارى مردم، ابتدا تاريخ پيشينيان آنان را مطرح كرد و فرمود: مبادا آن بلائى كه به قوم نوح و عاد و ثمود رسيد، به شما نيز برسد. سپس سابقه خود بنى اسرائيل را به رُخ آنان كشيد كه شما در باره ى يوسف چنين و چنان كرديد.
به هر نوع تجاوز از حدّ، «اسراف» گفته مى شود و مراد از «مُسرف» در اين آيه، كسى است كه در مخالفت با حقّ پافشارى و اصرار مى كند.(96)
-----
96) تفسير راهنما.
پیامها :
- رفتار نياكان در گرايش ها يا لجاجت هاى نسل آنان مؤثّر است. مؤمن آل فرعون گفت: اگر امروز به موسى ايمان نمى آوريد راه دورى نرفته ايد شما به يوسف هم ايمان نياورديد. «جاءكم يوسف من قبل»
- يوسف معجزات فراوان داشته است. «بالبينات»
- شك، اگر مقدّمه ى تحقيق و حركت شود ارزش دارد ولى اگر سبب ركود و سوء ظن شود يك آفت است. «فما زلتم فى شك»
- شك، يك حالت طبيعى است، ولى تشكيك بى مورد ناپسند است. «فمازلتم فى شك مما جاءكم به»
- مرگ براى همه است، حتّى پيامبران. «حتى اذا هلك»
- عقيده به ختم نبوت بعد از يوسف سبب شد كه برخى از بنى اسرائيل، بعثت حضرت موسى را نپذيرند. «قلتم لن يبعث اللّه من بعده رسولا»
- رضايت ما از جرم ديگران، ما را نيز شريك جرم مى كند. (يوسف چهارصد سال قبل از موسى زندگى مى كرده ولى چون نسل هاى بعدى به كفر نياكانشان راضى بودند خداوند آنان را مخاطب قرار داده است).(97) «قلتم لن يبعث اللّه»
- خاتميّت پيامبر با خداست، نه خواست مردم. «قلتم لن يبعث اللّه من بعده رسولا»
- خداوند مردم را بدون حجّت و راهنما نمى گذارد. (انتقاد آيه از كسانى است كه بدون دليل مى گويند: «لن يبعث اللّه... رسولا»).
- سنّت خداوند آن است كه كسانى را كه در مخالفت با حقّ پافشارى مى كنند به حال خود رهايشان كند. «كذلك يُضِلّ اللّه من هو مسرف مرتاب»
- كسى كه راه انبيا را نپذيرد و حركت نكند، استعدادها و لياقت ها و الطافى را كه حقّ دريافت داشته به هدر داده است. «مسرف مرتاب»
- سقوط انسان مرحله اى است: در يك مرحله تشكيك مى كند، «مسرف مرتاب» ولى در مرحله ى ديگر تكذيب. «مسرف كذّاب»(98)
- فيض خداوند عام است، اين افرادند كه به خاطر روحيات و عملكرد بد، خود را محروم مى كنند. «يُضل اللّه من هو مسرف مرتاب»
-----
97) تفسير اطيب البيان.
98) غافر، 28.
بر گرفته از کتاب الکترونیکی تفسير نور مرکز اطلاع رسانی غدیر
‼️ روزۀ افراد سالخورده
🔷 پیرمرد و پیرزنی كه گرفتن روزه برایشان مشقت دارد، گرفتن روزه بر آنان واجب نیست و باید برای هر روز یک مد طعام(مانند گندم، جو، برنج) به فقیر فدیه بدهند و اگر اصلاً توانايى روزه گرفتن ندارند، بنابر احتیاط باید فدیه بدهند و در هر دو صورت چنانچه پس از ماه رمضان بتوانند روزه بگیرند، بنابر احتیاط مستحب قضای روزهها را بگیرند.
#احکام_روزه #روزه_پیرمرد #روزه_پیرزن
🆔 @resale_ahkam
‼️ باقی ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح
🔷 کسی که در شب ماه رمضان دچار جنابت است باید تا پیش از اذان صبح غسل کند. اگر جنب عمداً تا آن هنگام غسل نکند روزهاش باطل است. این حکم در مورد روزهی قضای ماه رمضان نیز جاری است.
🔷اگر در شب ماه رمضان جنب شود و بدون تعمد تا اذان صبح غسل نکند، مثل اینکه در خواب جنب شود و خواب او تا بعد از اذان صبح ادامه یابد، روزهاش صحیح است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam