ذکر روز یکشنبه: یا ذالجلال والاکرام
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره اسرا
آیه 71
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ فَمَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَأُوْلَـئِكَ يَقْرَؤُونَ كِتَابَهُمْ وَلاَ يُظْلَمُونَ فَتِيلاً
ترجمه :
روزى كه هر گروهى از مردم را با پيشوايشان فرا مى خوانيم، پس هر كس نامه ى عملش به دست راستش داده شود، پس آنان نامه ى خود را (با شادى) مى خوانند و كمترين ستمى بر آنان نمى شود.
نکته ها:
«فَتيل»، رشته ى باريك ميان شكاف هسته ى خرماست، كنايه از چيز بسيار اندك و كوچك و حقير مى باشد.
قرآن از دو گونه پيشوا نام برده است: يكى امام نور و هدايت، «ائمّةً يهدون بأمرنا»(161) و ديگرى امام نار و ضلالت، «ائمّةً يدعون الى النّار»(162) كه گروه دوّم، با زور و تهديد و تطميع و تحقير، مردم را به اطاعت خود وامى دارند.
ابوبصير به امام صادق عليه السلام گفت: «أشهد أنّك اِمامى»، گواهى مى دهم كه تو امام من هستى. امام فرمود: در قيامت، هر گروهى با امامشان محشور مى شوند، خورشيدپرستان با خورشيد و ماه پرستان با ماه.(163)
161) انبياء، 73.
162) قصص، 41.
163) تفسير نورالثقلين.
پیامها:
- قيامت رافراموش نكنيم. «يوم ندعوا»
- تقسيم بندى مردم در قيامت، براساس رهبرانشان خواهد بود. «كلّ اُناس باِمامهم»
- انسان، ناگزير الگو و رهبرى را براى خود انتخاب مى كند. «كلّ اُناس بامامهم»
- مسلمان نبايد در مسائل رهبرى، منزوى و بى تفاوت باشد. «ندعوا كلّ اُناسٍ بامامهم» زيرا در قيامت به همراه او محشور مى شود.
- آثار مسأله انتخاب رهبرى و اطاعت از او، تا دامنه ى قيامت ادامه دارد. «ندعوا كلّ اُناسٍ بامامهم»
- قيامت، نه تنها دادگاه افراد، بلكه محكمه ى بزرگ امّت ها و ملّت ها و احزاب و مكتب ها و حكومت ها نيز هست. «ندعوا كلّ اُناسٍ بامامهم»
- امامت و ولايت، در متن زندگى مطرح است، نه آنكه صرفاً موضوعى اعتقادى و در حاشيه ى زندگى باشد. رهبر، زمينه ساز سعادت يا شقاوت مردم مى باشد. «كلّ اُناس باِمامهم»
- در قيامت، نيكان از خواندن نامه ى عمل خود شاد مى شوند. «يقرئون كتابهم» و يكديگر را صدا مى زنند كه بياييد نامه ى مرا بخوانيد. «هاؤم اقروا كتابيه»(164)
- انسان عملكرد خود رابه صورت مكتوب دريافت خواهد كرد. «كتابه»
- محاكمه ى انسان ها در قيامت بر اساس دلائل و اسناد مكتوب است. «و لايُظلَمون فَتيلا»
- كيفر و پاداش در قيامت، صددرصد عادلانه است. «ولا يُظلَمون فتيلاً»
164) حاقّه، 19.
‼️گوش دادن به موسيقي
🔷س 1643: #گوش_دادن_به_موسیقی که دارای #مجوز_وزارت_ارشاد است، چه حکمی دارد؟
✅ج: هر #موسیقی که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کرده و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد، حرام است و اگر اینگونه نباشد، گوش دادن به آن به تنهایی اشکال ندارد.
#احکام_موسيقی #شنيدن_موسيقی #تشخيص_موسيقی_حرام_از_حلال
🆔 @resale_ahkam
( دعای 48 ) دعاي آنحضرت در روز عيد قربان و جمعه
دعای دیگری از حضرت امام زین العابدین عليه السلام را با دقت و تدبر مطالعه کنیم
(قسمت سوم )
خدایا! این مقام جانشینان و برگزیدگان تو و جاى امناى توست و در پایه بلندى که خاص آنان ساختى، و اکنون از آنها ربودند و تو آن را مقدر فرموده بودى، فرمان تو است، کسى بر آن غالب نشود و تدبیر حتمى است که کس نتواند از آن در گذشت، هر طور که خواهى و به هر گونه که بپسندى! چون نسبت به آفریدگان و هر چه براى آنها مقدر کردى داناترى و در مشیت تو بدگمانى راه ندارد. برگزیدگان و خلفاى تو زیر دست گشتند و ستم کشیدند، حق آنها ربوده شد، حکم تو را مى بینند تبدیل یافته و کتاب تو را ترک کرده و فرائض تو از آن روش و طریقى که مقرر فرمودى دگرگون و سنت پیغمبر تو متروک مانده.
خدایا دشمن آنان را از اولین و آخرین، با هر کس که از کار آنان خرسند است و پیروان و اتباع آنان لعنت کن.
خدایا! درود بر محمد و آل او فرست، تویى ستوده و بزرگوار چنان که درود و برکت و تحیات بر برگزیدگان خود، ابراهیم و خاندان او فرستادى و درگشایش و آسایش و فیرزى و قدرت و تمکین ایشان شتاب فرماى و آنها را نیرو بخش.
خدایا مرا از اهل توحید و ایمان و تصدیق به رسول(صلى الله علیه و آله و سلم)و امامان (علیهم السلام) قرار ده که اطاعت آن ها را واجب شمردى و از آن کسان که به سبب ایشان و به دست امر ائمه (علیهم السلام) اجرا گردد، آمین رب العالمین.
خدایا، خشم تو را جز حلم تو فرو ننشاند، و غضب تو را بخشایش تو باز نگرداند و از عذاب تو جز رحمت تو هیچ پناه نباشد، چیزى مرا از عتاب تو حفظ نکند مگر لابه و زارى پیش تو، پس درود بر محمد و آل او فرست، و از نزد خویش اى خداى من گشایش ده، به همان توانایى که مردگان را بدان زنده مى کنى، و زمین هاى خشک را سیراب مى گردانى.
اى خدا! مرا به اندوه هلاک مکن، بلکه دعاى مرا مستجاب گردان و به من بشناسان که دعاى مرا مستجاب کرده اى و مزه عافیت را تا زنده ام به من بچشان، و دشمن شاد مرا به مصیبت من شاد مکن، و او را بر گردن من مستولى مگردان و بر من چیره مکن.
صحیفه سجادیه
دعا در روز عید قربان و جمعه - دعای چهل و هشتم
(این دعا ادامه دارد بخش دیگری از آن را فردا شب مطالعه میکنیم)
حدیث (3) امام على عليه السلام :
إنَّ المُؤمِنَ مَن يُرى يَقينُهُ في عَمَلِهِ، وَ المُنافِقُ مَن يُرى شَكُّهُ في عَمَلِهِ؛
در عمل مؤمن يقين ديده مىشود
و در عمل منافق شك.
(عیون الحکم والمواعظ، ص152)
‼️شک در محدوده نجاست
🔷س 1642: اگر بدانیم چیزی نجس است، اما ندانیم کدام قسمت چه حکمی دارد؟
✅ج: برای تطهیر آن باید تمام قسمتهایی که احتمال می رود که نجاست در آن قسمت باشد را تطهیر کرد.
البته تا تطهیر نشده هم اگر چیز تری با بعضی از قسمتهای آن برخورد کند، نجس نمی شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره اسرا
آیه 72
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَمَن كَانَ فِي هَـذِهِ أَعْمَي فَهُوَ فِي الآخِرَةِ أَعْمَي وَأَضَلُّ سَبِيلاً
ترجمه :
و هر كس در اين دنيا كوردل و گمراه باشد، در آخرت نيز كور و گمراه تر خواهد بود.
نکته ها:
در قيامت علاوه بر صحنه هايى كه انسان ها مُهر بر لب و لال برانگيخته مى شوند، عده اى هم نابينايند. نابينايىِ آنجا ريشه در كور دلى دنيا دارد.
در روايات است: كسى كه حج بر او واجب شود ولى حج نرود، يا قرآن بخواند ولى عمل نكند، كور محشور مى شود.(165)
كور دلى بدتر از كورى چشم است، چنانكه حضرت على عليه السلام مى فرمايد: «شرّ العمى عمى القلب»، بدترين كورى، كورى دل است. و همچنين فرمودند: «أشدّ العمى مَن عمى عن فضلنا» بدترين و سخت ترين كورى، كورى كسى است كه چشم ديدن فضايل مارا ندارد.(166)
كورى در قيامت در آيات ديگر هم آمده است، از جمله: «نحشرهم يوم القيامة على وجوههم عمياً»(167)، همچنين آيه ى 125 سوره طه، كور برانگيخته شدن در قيامت را در اثر كور دلى در دنيا و فراموش كردن آيات الهى و اعراض از حقّ دانسته است.
سؤال: در آياتى آمده است كه به گنهكاران گفته مى شود: كتابت (نامه ى عملت) را بخوان، «اقرء كتابك» اين آيات با نابينايى آنان درقيامت چگونه قابل جمع است؟
پاسخ: كورى در يكى از مواقف قيامت است، در موقف ديگر بينا مى شوند و حقايقى را كه در دنيا نشناخته اند، آنجا آشكارا مى بينند.
امام باقرعليه السلام مى فرمايد: كسى كه از ديدن آفرينش بهره ى معنوى نگيرد، پس نسبت به آخرتى كه نديده، كوردل تر است.(168)
165) تفسير كنزالدقائق.
166) تفسير كنزالدقائق.
167) اسراء، 97.
168) توحيد صدوق، ص 455.
پیامها:
- شخصيّت اخروى انسان، بازتابى از شخصيّت دنيوى اوست. «فى هذه اعمى فهو فى الآخرة اعمى » بصيرتِ اينجا، بصيرت آنجا را در پى دارد و كور دلى اينجا، كورى آنجاست.
آیه 73
وَإِن كَادُواْ لَيَفْتِنُونَكَ عَنِ الَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ لِتفْتَرِيَ عَلَيْنَا غَيْرَهُ وَإِذاً لاَّتَّخَذُوكَ خَلِيلاً
ترجمه :
و بسا نزديك بود كه تو را از آنچه به تو وحى كرديم غافل كنند تا چيز ديگرى غير از وحى را به ما نسبت دهى، و آنگاه تورا دوست خود گيرند.
نکته ها:
در روايات مى خوانيم كه مشركان از پيامبر اكرم درخواست احترام به بت ها يا مهلت يكساله براى ادامه بت پرستى داشتند و پيامبر نزديك بود كه بپذيرد، ولى خداوند او را حفظ كرد!! اما اين روايات مردود است و با اصل عصمت و قاطعيّت پيامبر كه در آيات ديگر قرآن آمده و سيره ى حضرت است، سازگار نيست.(169)
صاحب تفسير اطيب البيان مى گويد: اينكه در آيه، «عن الّذى اَوحينا» آمده است، نه «عمّا اَوحينا» نشان مى دهد كه تلاش كفّار براى برگرداندن نظر پيامبر و عنايت او از شخص خاصّى بوده است، نه مطالب وحى شده. امّا اينكه آن شخص چه كسى بوده كه خداوند درباره اش وحى فرموده است؟
حديثى از امام باقر و امام كاظم عليهما السلام نقل شده كه درباره ى ولايت حضرت على عليه السلام است كه خداوند از طريق وحى سفارش هايى را به پيامبر كرد. خداوند براى توجه نكردن پيامبر به حسادت مردم و نپذيرفتن و تحمّل نكردن آنان، اين آيه را نازل كرد و تلاش هاى كفّار براى عدول و تغيير موضع پيامبر را بى نتيجه گذارد.
البتّه اين كلام با توجّه به كلمه ى «الّذى» و حديث ياد شده قابل قبول است، به شرط آنكه مراد معرّفى حضرت على عليه السلام در مكّه باشد، چون سوره مكّى است.
169) تفسير الميزان.
پیامها:
- كفّار براى جذب انبيا و رهبران نيز طرح و برنامه دارند. «كادوا ليفتنونك»
- رهبران مذهبى بايد از توطئه هاى دشمن در جهت ايجاد سستى و تغيير در مواضع مكتبى، هوشيار باشند. «كادوا ليفتنونك»
- اگر دوستى و ارتباط با افراد و كشورها به قيمت چشم پوشى از مكتب و مقدّسات باشد، بى ارزش است. «اذاً لاتّخذوك خليلاً»
- تا مسلمانان دست از مكتب و آيين خود بر ندارند، كفّار و دشمنان، دوست واقعى آنان نخواهند شد، دشمن به كم قانع نيست، مى خواهد شما را از مكتب جدا كند. «اذاً لاتّخدوك خليلاً»(170)
170) نظير آيه ى «لن ترضى عنك اليهود و لاالنّصارى حتّى تتّبع ملّتهم» يهود و نصارا از تو راضى نخواهند شد، مگر آنكه از كيش و آيين آنان پيروى كنى. بقره، 120.
سالروز کودتای ۲۸ مرداد،
کودتایی است که با طرح و حمایت مالی و اجرایی سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا (اسآیاس) و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و با همراهی ارتش شاهنشاهی ایران و کمک طرفداران محمدرضا پهلوی و پشتیبانی مخالفان محمد مصدق مانند سید ابوالقاسم کاشانی با هدف سرنگونی دولت قانونی محمد مصدق در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ رخ داد. در آمریکا از آن به نام عملیات آژاکس (به انگلیسی: Operation Ajax) نیز یاد میشود.
محمد مصدق نخستوزیر ایران در سال ۱۳۳۰ (خورشیدی) کودتای ۲۸ مرداد یکی از بحث برانگیزترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران بهشمار میرود و صفبندیهای سیاسی جدی میان طیفهای مختلف دربارهٔ آن وجود دارد. طرفداران محمدرضا پهلوی، نخستوزیر وقت را به نقض قانون اساسی مشروطه متهم و از برکناری او توسط شاه با همراهی ارتش دفاع میکنند. آنها نقش دولتهای خارجی در این رویداد را مردود دانسته و این کودتا را «قیام و رستاخیز ملی» مینامند.
دولت مصدق به دنبال ملی کردن صنعت نفت ایران بود و در نتیجه منافع دولتهای غربی را تهدید میکرد. سرانجام در ۱۹ اوت سال ۱۹۵۳ برابر با ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ خورشیدی توسط کودتایی نظامی با رهبری سرلشکر فضلالله زاهدی با درخواست مستقیم بریتانیا و دخالت مستقیم افسران اطلاعاتی آمریکا و نفرات لجستیک سفارت آمریکا و حمایت دولت ایالات متحده آمریکا سرنگون شد. کودتا ضد دولت مصدق پس از آن امکانپذیر شد که ابتدا دولت آمریکا طی عملیاتی به نام «عملیات آژاکس» ایران را در آشوب و هرج و مرجی فروبرد که راه را برای سقوط مصدق هموار کرد. در آن زمان دولت آیزنهاور در آمریکا نگران آن بود که این طرح به بیراهه کشیده شود و نیروهای حزب توده با بهرهجویی از ناامنی قدرت را در دست بگیرند.
ذکر روز دوشنبه: یا قاضی الحاجات
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
سالروز گشايش اولین مجلس خبرگان برای بررسی نهایی قانون اساسی
روز 12 مرداد 1358 میلیونها نفر در سراسر کشور به پای صندوقهای رأی رفتند تا نمایندگان مجلس خبرگان جهت بررسی قانون اساسی را انتخاب کنند. این، دومین مراجعه به آراء عمومی مردم در سال 1358 و پس از رفراندوم 10 و 11 فروردین و تعیین نظام «جمهوری اسلامی» در روز 12 فروردین بود. مجلس خبرگان قانون اساسی، به منظور بررسی نهایی قانون اساسی تشکیل شد و ۷۵ نفر به نمایندگی آن برگزیده شدند. در روز ۲۸ مرداد ۱۳۵۸ نیز مجلس خبرگان قانون اساسی گشایش یافت. قانون اساسی در ۲۴ آبان همان سال با ۱۲ فصل و ۱۷۵ اصل و یک مقدمه و موخره به تصویب نهایی مجلس خبرگان و در ۱۲ آذر ۱۳۵۸ به تایید ملت ایران رسید.
🔹امیرالمؤمنین عليهالسلام:
🔸هر کس مومنی را(در عید_غدیر) افطار دهد مانند کسی است که به یک میلیون نبی، صدیق و شهید افطار داده.
📚 مصباحالمتهجد ج ۲
قابل توجه مؤمنين محترم مسجد امام حسین علیه السلام
نظر به اهمیت اطعام در عید غدیر، عید ولایت و امامت مسجد امام حسین علیه السلام در نظر دارد با کمک و مساعدت شما مؤمنین خير نسبت به برگزاری مراسم اطعام در عید غدیر اقدام نمایند
برادران فرزامفر و نصير پور مسئولیت این اقدام را بعهده دارند
لذا از کلیه دوستان خيری که تمایل به شرکت در تأمین هزینه این مراسم اطعام دارند تقاضا می نماید
کمکهای نقدی و یا جنسی خود را بطور مستقیم به این دوستان تحویل نمایند
ضمناً دوستانی که تمایل دارند می توانند کمکهای نقدی خود را به شماره کارت
5058011210860372
بنام محمد داود فرزامفر واریز و بنحو مقتضی به ایشان اطلاع دهند
‼️ فروش به قیمت روز
🔷س 1244: با در نظر گرفتن #تورم فعلی، آیا فروشنده می تواند اجناسی را که قبلا خریده است، با #قیمت_جدید بفروشد؟
✅جواب: اگر عرفا #اجحاف (ستم) در حق خریدار محسوب نشود و #خلاف_قوانین و مقررات مربوط نباشد، اشکال ندارد، ولی بهتر بلکه مستحب است فروشنده به مقداری از سود که مخارج او را تأمین می کند، اکتفا کند.
#احکام_خرید_و_فروش #میزان_سود #محاسبه_تورم_در_فروش #قیمت_جدید
🆔 @resale_ahkam