‼️پوشش زن در حال نماز
🔷س 1984: پوشش زن در حال نماز چگونه باید باشد؟ اگر نامحرم نباشد، باز هم پوشش کامل لازم است؟
✅ج: زن در حال نماز ـ جز گردی صورت و دستها تا مچ ـ تمام بدن را باید بپوشاند، اما در صورتی که نامحرم حضور نداشته باشد، پوشاندن پاها تا مچ واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️دیدن مانع در اعضای وضو، پس از نماز
🔷س 1893: اگر بعد از نماز متوجه شویم #روی_ناخن یکی از انگشتان مقدار کمی مانع وجود دارد، #وضو و #نماز خوانده شده صحیح است؟
✅ج: اگر نمی دانید #مانع هنگام وضو موجود بوده يا نه، در صورتی که احتمال بدهید هنگام وضو نسبت به وجود یا عدم وجود مانع و رساندن آب توجه داشته اید، وضو صحيح است، ولى اگر بدانید هنگام وضو التفات و توجه نداشته اید، احتياط واجب آن است كه دوباره وضو بگيرید و نماز را اعاده کنید.
#احکام_وضو #وجود_مانع_در_اعضاي_وضو #شک_در_صحت_وضو
🆔 @resale_ahkam
دوستان عزیز رساله حقوق امام سجاد حضرت امام علی بن الحسین علیه السلام به بیان 50 حقی که بر ذمه هریک از ماست پرداخته، سعادت دنیا و آخرت ما در گرو رعایت این حقوق است.
لذا هرشب یکی از این حقوق را با تأمل و تفکر مطالعه کنیم.
۳۵ - و أما حق بستانکار تو اینست که اگر دارى به او بپردازى و کارش را راه بیندازى و غنى و بی نیازش کنى
و او را ندوانى و معطل نکنى زیرا رسول خدا (ص) فرموده نپرداختن توانگر بدهکارى خود را ستم است،
و اگر ندارى او را بخوش زبانى
خوشنود کنى و از او به آرامى مهلت بخواهى و او را بخوشى از خود برگردانى
و با اینکه مالش را بردى با او بد رفتارى نکنى زیرا این پستى است،
و لا قوه الا بالله.
حدیث (12) رسول خدا صلی الله علیه و آله:
خَيرُ الدُّنيا وَالآخِرَةِ مَعَ العِلمِ وَشَرُّ الدُّنيا وَالآخِرَةِ مَعَ الجَهلِ ؛
خير دنيا و آخرت با دانش است
و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
نهج الفصاحه ص466
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره کهف
آیات 99 تا 101
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَتَرَكْنَا بَعْضَهُمْ يَوْمَئِذٍ يَمُوجُ فِي بَعْضٍ وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَجَمَعْنَاهُمْ جَمْعاً
وَعَرَضْنَا جَهَنَّمَ يَوْمَئِذٍ لِّلْكَافِرِينَ عَرْضاً
الَّذِينَ كَانَتْ أَعْيُنُهُمْ فِي غِطَاء عَن ذِكْرِي وَكَانُوا لَا يَسْتَطِيعُونَ سَمْعاً
ترجمه :
و در آن روز (پايان جهان)، مردم را رها مى كنيم تا بعضى در بعضى همچون موج درآميزند و(چون) در صور دميده شود، همه را يكجا گرد خواهيم آورد.
و آن روز، دوزخ را چنان كه بايد، بر كافران عرضه خواهيم كرد.
آنان كه چشمانشان از ياد من در پرده ى غفلت بود و (از شدّت تعصّب و لجاجت) توان شنيدن (سخن حقّ) را نداشتند.
نکته ها:
اگر آيه «وتركنا...» را در كنار آيه ى «حتّى اذا فُتِحَت يأجوجُ و مأجوجُ و هم من كلّ حدبٍ ينسلون و اقترب الوعد...»(103) قرار دهيم، به نظر مى رسد كه مسأله ى قوم يأجوج و مأجوج، مربوط به قيامت و گويا مقدّمه ى آن است. يعنى پيش از قيامت، قوم يأجوج و مأجوج، آزاد و رها و مثل موج گسترده مى شوند.
از امام رضا عليه السلام در تفسير آيه ى «اعينهم فى غِطاء عن ذِكرِى» نقل شده كه به مأمون فرمود: مراد از «ذكر» در اين آيه على بن ابى طالب عليهما السلام است.(104)
مراد از چشم و گوش در آيه ى 101، معرفت، بصيرت و شناخت است، يعنى چشم و گوش دل، نه عضو خاصّ در سر. زيرا قرآن گاهى كورى را به دل نسبت مى دهد و مى فرمايد: «مَن كان فى هذه اَعمى»(105)
103) انبياء، 96.
104) تفسير لاهيجى.
105) اسراء، 72.
پیامها :
- هر جا كه امنيّت هست از لطف اوست، اگر لحظه اى مردم را رها كند، جهان ناأمن مى شود. «تَركنا بعضهم...»
- شكسته شدن سدّ ذوالقرنين از نشانه هاى قيامت است. «اذا جاء وعد ربّى... نُفِخ فى الصّور»
- پيش از قيامت، زمين توسط اقوامى به هرج و مرج كشيده مى شود. «تركنا... يَموج» هر چند با ظهور امام زمان عليه السلام اين هرج و مرج اصلاح مى شود.
- راه شناخت، بيشتر به وسيله ى چشم و گوش است. آنان چشمشان در پرده بود و گوششان قدرت شنيدن حقّ را نداشت. و حقّ را نمى فهميدند، والاّ ذكر كه ديدنى نيست! «اعينهم فى غطاء عن ذِكرى»
- انسان شنوا به خاطر عناد، به جايى مى رسد كه توان شنيدن حقّ را ندارد. «لايستطيعون سمعاً»
- دليل عرضه ى جهنّم بر كافران، عملكرد و قساوت خودشان در دنياست. «عَرضنا جهنّم...الذّين كانت ...»
ذکر روز چهارشنبه : یا حی یا قیوم
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
سالروز هجرت پیامبر اسلام به مدینه
در سال یازدهم بعثت گروهی از مردم یثرب به مکه آمدند و پس از شنیدن سخنان رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) مسلمان شدند. در سال بعد اینان در عقبه اول با رسول خدا(صلی الله علیه و آله) بیعت کردند و سال بعد از آن هفتاد و دو مرد و زن یثربی در همان عقبه با رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) بر سر حمایت و حفظ جان ایشان بیعت کردند. از سوی دیگر فشار های قریش بر مسلمانان روز به روز بیش تر می شد و مکه دیگر محیط امنی برای ایشان نبود. به همین دلیل رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) در سال سیزدهم بعثت فرمان هجرت به یثرب را که پس از ورود ایشان به این شهر مدینه النبی نام گرفت صادر کردند.
شهادت امام حسن عسگری (ع)
روز هشتم ربیع الاول سال 260 هجری، روز دردآلودی برای شهر سامرا بود؛ زیرا خبر شهادت امام عسکری در عنفوان جوانی همه جا را فرا گرفت. بازارها تعطیل شد و توده های محرومی که محبت خود را نسبت به امام، از ترس سرکوب نظام، نهان می داشتند، امروز عنان عواطف خروشان خویش را از کف دادند و شتابان وگریان به سوی خانه امام حرکت کردند.
سال روز شهادت محمدحسین فهمیده
هشتم آبان هر سال، یادآور خاطره رزمنده کوچکی است که با نثار جان خود، بر سرخی و طراوت خون شهیدان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی افزود. او در نوجوانی به یک باره قله های شرف و غیرت را پیمود که چه بسیار اهل ریاضت و سیر و سلوک، در پیمودن این راه پرفراز و نشیب، بر این رهگذر الهی غبطه می خورند.
آری، شهید حسین فهمیده با اشتیاق به دیدار پروردگار، سرشار از عشق به رهبر کبیر انقلاب امام خمینی رحمه الله و غیرت و شهامت دینی، خود را لایق شهادت ساخت و خون خود را تا ابد در رگ های ایران اسلامی به جریان واداشت.
8 آبان ماه؛ روز نوجوان و بسیج دانش آموزی
8 آبان 1359 محمدحسین فهمیده، نوجوان بسیجی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. بههمین مناسبت، هشتم آبانماه تحت عنوان «روز نوجوان» و «روز بسیج دانشآموزی» نامگذاری شده است.
سازمان پدافند غیرعامل کشور
سازمانی دولتی در ایران است، که زیرمجموعه ستاد کل نیروهای مسلح محسوب میشود. سازمان پدافند غیرعامل در سال ۱۳۸۲ تشکیل شد و از سال ۱۳۹۰ در تقویم ایران، تاریخ ۸ آبان بهعنوان روز پدافند غیرعامل شناخته میشود.
‼️نجس شدن بدن هنگام نماز
🔷س 1895: اگر هنگام نماز دچار خون دماغ شویم، نماز باطل است؟
✅ج: اگر خون داخل بینی باشد و به بیرون سرایت نکند، اشکال ندارد وگرنه، در صورتی که برطرف کردن نجاست از بدن بدون انجام عملیکه منافات با نماز دارد ممکن باشد، باید پس از تطهیر بدن، نماز تکمیل شود و اگر بر طرف کردن نجاست با حفظ حالت نماز امکان ندارد و وقت هم وسعت دارد، واجب است نماز قطع شود و با بدن پاک نماز خوانده شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam