ذکر روز دوشنبه: یا قاضی الحاجات
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
‼️تخریب نامزدها در انتخابات
🔷س 2446: آیا تخریب نامزدها جهت رأی آوردن فردی که به نظر هواداران اصلح است جایز است؟
✅ج: نقد عملکرد اشخاص برای روشن شدن افکار عمومی اشکال ندارد، ولی باید از نشر مطالب غیر معتبر و تهمت و توهین به اشخاص اجتناب شود.
📕منبع: leader.ir
#انتخابات
🆔 @resale_ahkam
‼️مسئولیت در برابر رأی در انتخابات
🔷س 2447: در صورتی که به شخصی رأی داده شود و بعداً ایشان آن طور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایتی گردد ، آیا فرد رأی دهنده ، در محضر خداوند متعال مسئول خواهد بود یا خیر ؟
✅ج: اگر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسؤول نخواهد بود.
📕منبع: leader.ir
#انتخابات
🆔 @resale_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
134 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إذا اجتمع العالم و العابد على الصّراط قيل للعابد أدخل الجنّة و تنعّم بعبادتك و قيل للعالم قف هنا فاشفع لمن أحببت فإنّك لا تشفع لأحد إلّا شفّعت فقام مقام الأنبياء.
وقتى عالم و عابد بر صراط اجتماع كنند
به عابد گويند به بهشت درآى و از عبادت خويش بهره مند شو
و به عالم گويند اينجا بايست و براى هر كه ميخواهى شفاعت كن
زيرا هر كه را شفاعت كنى شفاعت تو پذيرفته خواهد شد
آنگاه عالم در صف پيغمبران ميايستد.
نهج الفصاحه
ذکر روز سه شنبه: یا ارحم الراحمین
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره انبیا
آیه 23
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
لا يُسْأَلُ عَمَّا يَفْعَلُ وَهُمْ يُسْأَلُونَ
ترجمه :
او (خداوند) از آنچه انجام مى دهد سؤال نمى شود، امّا آنها (مردم، در انجام كارهايشان) مورد بازخواست قرار مى گيرند.
نکته ها:
مسئوليّتِ پاسخگويى انسان در قبال كارهايى كه انجام مى دهد، بارها در قرآن مطرح شده است، از جمله: «فَوَ ربّك لنسئلنّهم اجمعين»(21) به پروردگارت سوگند كه از همه ى مردم سؤال خواهيم كرد. و يا در جايى ديگر مى خوانيم: «و قفوهم انّهم مسئولون»(22) آنها را متوقّف كنيد، آنها بايد بازخواست شوند. به هر حال در روز قيامت، از افكار و نيات، از جوانى و عمر، از درآمد و مصرف، از انتخاب رهبر و اطاعت از بزرگان، سؤال خواهد شد.
سؤال: چگونه است كه در آيه ديگرى مى فرمايد: از هيچ جنّ و انسى سؤال نمى شود؟ «فيومئذٍ لا يسئل عن ذنبه انس ولا جان»(23)
پاسخ: در قيامت صحنه ها متفاوت است و هر صحنه اى شرايط خاص خود را دارد. مثلاً در يك موقف وقتى از انسان ها سؤال شود، آنها مى توانند با زبان پاسخ گو باشند، امّا در موقف ديگر بر لب هاى آنان مهر مى زنند و ديگر اعضا وجوارح به شهادت بر اعمال مى پردازند.
امام رضا عليه السلام فرمود: خداوند به آدم عليه السلام خطاب فرمود: «يابن آدم، بمشيّتى كنت انت الّذى تشاء لنفسك ما تشاء» يعنى من اراده كرده ام كه تو با خواست خودت آزاد باشى.(24)
21) حجر، 92.
22) صافّات، 24.
23) الرحمن، 39.
24) تفسير صافى.
پیامها :
- خداوند، مالك حقيقى ومطلق هستى است و مالك در تصرّف در محكومش، مورد مؤاخذه واقع نمى شود. «ربّ العرش... لا يسئل»
- كسى مى تواند سؤال كند كه طلبى و يا حقّى داشته باشد و هيچ كس از خداوند طلبى و يا بر او حقّى ندارد. «لا يسئل»
- كسى مى تواند از خداوند بازخواست كند كه مافوق او و بر او برترى داشته باشد و چنين موجودى نيست. «لا يسئل»
- انسان ها در قبال كارهايشان مسئول و متعهّدند. «و هم يسئلون»
- سؤال ومؤاخذه، بهترين نشانه بر مسئوليّت ومهم ترين علامت بر آزادى و اختيار انسان هاست. «وهم يسئلون» (آرى انسان مجبور بازخواست نمى شود، زيرا بازخواست و سؤال از فرد مجبور و بى اختيار، عقلاً قبيح است.)
تظاهرات ۲۹ بهمن تبریز در سال 1356
تظاهرات ۲۹ بهمن تبریز که در تقویم رسمی جمهوری اسلامی با عنوان قیام مردم تبریز مشخص شده است، به حوادث ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ در تبریز اشاره دارد که در طی آن انقلابیون تبریز به مناسبت چهلمین روز کشته شدگان ماجرای ۱۹ دی قم، دست به تظاهرات زده و بیشتر نقاط شهر را تسخیر کردند تا این که تا ساعت ۵ بعد از ظهر نیروهای دولتی کنترل شهر را به دست گرفتند.
طبق گزارش ساواک، در این تظاهرات اعتراضی، ۵۸۱ نفر دستگیر، ۹ نفر کشته، ۱۱۸ نفر زخمی، ۳ دستگاه تانک، ۲ سینما، یک هتل، کاخ جوانان، حزب رستاخیز و تعدادی اتومبیل شخصی و دولتی به آتش کشیده شدند. چند روز بعد تعداد کشته شدگان تبریز به ۱۳ نفر رسید.
در این اعتراض، برای نخستین بار پس از وقایع ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، ارتش برای کنترل وضعیت مستقیماً وارد درگیریها شد. همچنین، شعار «مرگ بر شاه» برای اولین بار در این قیام سرداده شد. چهل روز پس از این رویداد در ۱۰ فروردین ۱۳۵۷، انقلابیون شهرهای اصفهان، جهرم، یزد، شیراز و اهواز نیز به مناسبت چهلمین روز کشته شدگان تبریز، دست به تجمع و اعتراض زدند که باعث کشته شدن عدهای دیگر در آن شهرها شد. این اعتراضات سراسری در نهایت منجر به توجه رسانههای خارجی به اعتراضات ایران شد.
۲۹ بهمن ماه روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی
کارآفرینی به عنوان یکی از اصلی ترین و مهم ترین موضوعات دنیای امروز و محرکه اصلی توسعه اقتصادی محسوب می شود و نقش آن در نوآوری یا ایجاد فضاهای جدید کسب وکار بر همگان روشن است.یک رکن دیگر اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و بهره گیری از ظرفیت ها و فرصت های داخلی است و در این زمینه باید تولیدات بخش صنعت و کشاورزی و غیره مورد توجه قرار گیرد و زمینه فروش و صادرات آن نیز فراهم شود.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، 29 بهمن در تقویم امسال روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی نامگذاری شده است.
طی یک دهه اخیر حوزه اقتصاد مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری (مدظّله العالی) بوده و نقشه راه و راهبرد اقتصاد کشور نیز در بهمن ماه ۱۳۹۲ در ۲۴ بند تحت عنوان"اقتصاد مقاومتی" از سوی معظم له ابلاغ و شعار منتخب سال های اخیر نیز مزین به جهت گیری اقتصاد مقاومتی گردید که این مهم از سوی سایر ارکان نظام همچون ریاست محترم جمهوری به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور همواره مورد توصیه و تاکید قرار گرفته چرا که اصلی ترین ماموریت این سیاست؛ چابک سازی، استحکام، رقابت پذیری و کاهش آسیب های اقتصادی و برون رفت از تنگناه ها و گلوگاه های اقتصادی و تولیدی کشور می باشد.
تحقق اقتصاد مقاومتی با تکیه بر منابع داخلی در سال های گذشته با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه اقتصاد مقاومتی به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است.
این واژه اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال 1389 مطرح شد و معظم له " اقتصاد مقاومتی " را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی دو دلیل " فشار اقتصادی دشمنان " و " آمادگی کشور برای جهش " را معرفی نمودند.
مقام معظم رهبری در 29 بهمن ماه سال 1392 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را که از مهمترین رئوس آن رشد بهرهوری، اقتصاد دانشبنیان، حمایت هدفمند از صادرات، مقابله با ضربهپذیری درآمدهای نفتی، صرفهجویی، شفافسازی اقتصاد و گفتمانسازی است، ابلاغ کردند.
‼️خرید و فروش آراء انتخابات
🔷س 2449: خرید و فروش آراء در انتخابات چه حکمی دارد؟
✅ج: جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
#انتخابات
🆔 @resale_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
135 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إذا اجتمع الدّاعيان فأجب أقربهما بابا فإنّ أقربهما بابا أقربهما جوارا و إن سبق أحدهما فأجب الذي سبق.
وقتى دو كس ترا با هم دعوت كردند
دعوت كسى را كه خانه اش نزديكتر است بپذير
زيرا آنكه خانه اش نزديكتر است در همسايگى مقدم است
و اگر يكى زودتر دعوت كرده است دعوت او را بپذير.
نهج الفصاحه
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره انبیا
آیه 24
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
أَمِ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ آلِهَةً قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ هَذَا ذِكْرُ مَن مَّعِيَ وَذِكْرُ مَن قَبْلِي بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ الْحَقَّ فَهُم مُّعْرِضُونَ
ترجمه :
آيا آنها (كافران) بجاى خداوند (يكتا) خدايان ديگرى را گرفته اند؟ (پس به آنان) بگو: دليل تان را بياوريد. اين (قرآن) يادنامه ى پيروان من و يادنامه كسانى است كه پيش از من بوده اند (كه همه بر نداشتن شريك براى خداوند اتفاق كلمه دارند) امّا اكثر مردم، حقّ را نمى دانند، پس (از آن) روى گردانند.
نکته ها:
على عليه السلام فرمود: همانا با نزول قرآن به پيامبر، علم پيامبران پيشين و علم اوصيا و علم آنچه كه تا قيامت رخ مى دهد، داده شده است. آنگاه حضرت اين آيه را تلاوت كرد كه خداوند به پيامبرش مى گويد:(25) «هذا ذكر مَن معى و ذكر مَن قبلى...» بنابراين قرآن، حاوى علم ما كان و ما يكون است.
25) تفسير فرات، ص 261.
پیامها :
- هر كس از خداوند واحد دور شود، در دام خدايان متعدّد مى افتد. «أم اتّخذوا من دونه آلهة»
- پيامبر بايد با مردم برخورد استدلالى كند واز آنان برهان بخواهد. «قل هاتوا برهانكم»
- توحيد، داراى دليل است، «لوكان فيهما...» امّا شرك هيچ دليلى ندارد.(26) «هاتوا برهانكم»
- در اصول عقايد نمى توان تقليد كرد. «هاتوا برهانكم»
- توحيد پيام تمام كتب آسمانى است. «ذكر مَن معى وذكر مَن قبلى»
- كتب آسمانى مايه زنده شدن فطرت خفته و يادآور دانسته هاى فراموش شده است. «ذكر من معى و ذكر من قبلى »
- در فضاى جهل، نه اقبال اكثريّت ارزش دارد و نه اعراض آنها. «اكثرهم لا يعلمون الحقّ فهم معرضون»
26) چنانكه در آيه ديگر مى خوانيم: «و من يدع مع اللّه الهاً آخر لا برهان له» مؤمنون، 117.