بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
259 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
أربع من أعطيهنّ فقد أعطي خير الدّنيا و الآخرة لسان ذاكر و قلب شاكر و بدن على البلاء صابر و زوجة لا تبغيه خونا في نفسها و لا ماله.
چهار چيز است كه هر كس از آن بهره دارد. از نيكى دو جهان بهره ور است،
زبانى كه ياد خدا كند و قلبى كه سپاس پروردگار گذارد
و تنى كه بر بلا صبور باشد و زنى كه بناموس و مال وى خيانت نكند
نهج الفصاحه
262 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
ارحموا عزيزا ذلّ و غنيّا افتقر و عالما ضاع بين جهّال.
بر سه كس رحم كنيد، عزيزى كه خوار شده
و ثروتمندى كه فقير گشته
و دانشمندى كه ميان جاهلان گمنام مانده.
نهج الفصاحه
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره انبیا
آیه 82
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَمِنَ الشَّيَاطِينِ مَن يَغُوصُونَ لَهُ وَيَعْمَلُونَ عَمَلاً دُونَ ذَلِكَ وَكُنَّا لَهُمْ حَافِظِينَ (82)
ترجمه :
و گروهى از شيطان ها براى او (سليمان) غوّاصى مى كردند و كارهاى غير از اين را (نيز) انجام مى دادند و ما مراقب آنان بوديم، (تا از فرمان او تجاوز و سركشى نكنند).
نکته ها:
شياطين، از جنس جنّ و موجوداتى داراى شعور و مانند انسان تكليف دارند كه حضرت سليمان علاوه بر انسان ها، بر بعضى از آنان نيز حكومت داشت. «وحُشِر لسليمان جنوده من الجنّ والانس»(67)
غوّاصى، از جمله فعاليّت جن ها براى سليمان بود. «يغوصون له» ولى هنر جن ها تنها به غوّاصى خلاصه نمى شود. «يعملون عملاً دون ذلك» در آيات ديگر به بعضى از كارهاى آنان اشاره شده است. «يعملون له ما يشاء من محاريب وتماثيل و جفان كالجواب و قدور راسيات»(68) آنها براى او هرچه را كه مى خواست از محرابها ومعابد عالى وزيبا و وسايل مختلف زندگى مثل ديگ وسينى هاى بزرگ مى ساختند.
67) نمل، 17.
68) سبأ، 11.
پیامها :
- هنر و حرفه در ميان جنّيان نيز هست. «من الشياطين ...»
- جنّ مى تواند در خدمت بشر باشد. «يغوصون له»
- اگر كنترل و حفاظت نباشد، حتّى در حكومت بى نظير سليمان هم فساد راه پيدا مى كند. «كنّا لهم حافظين»
ذکر روز یکشنبه: یا ذالجلال والاکرام
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
25 اسفند سالروز بمباران شیمیایی حلبچه
حمله شیمیایی به حلبچه
یکی از دردناکترین وغمانگیزترین رویدادها در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، بمباران شیمیایی شهر حلبچه کردستان عراق است که در آن هزاران تن از شهروندان کُرد عراقی قربانی سیاستهای رژیم بعث حاکم بر عراق و نسلکشی سازمانیافته این رژیم شدند.
حَلَبْچِه یا حلبجه از شهرهای کردستان عراق در ۱۵–۱۰ کیلومتری مرز ایران و ۲۲۵ کیلومتری شمال شرقی بغداد است. این شهر در منطقه شهرزور عراق قرار دارد. بمباران شیمیایی حلبچه در ۲۵ اسفند ۱۳۶۶ توسط حکومت بعث عراق صورت گرفت. این بمباران بخشی از عملیات گستردهای بهنام عملیات انفال بود که بر ضد ساکنان مناطق کردنشین عراق انجام گرفت.
۲۵ اسفند، روز بزرگداشت پروین اعتصامی، شاعره نامدار ایران
رخشنده اعتصامی معروف به پروین اعتصامی سال۱۲۸۵ هجری شمسی در تبریز متولد شد. از او به عنوان مشهورترین شاعر زن ایران یاد میشود وبه پاس زحمات فراوان پروین اعتصامی در زمینه شعر معاصر ایران و سبک شعر مناظرهای، روز بیست و پنجم اسفندماه روز بزرگداشت این شاعر نامگذاری شده است.
او از کودکی علاقه خاصی به شعر داشت و ادبیات را در کنار پدر و از استادانی چون دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت. اولین شعرهای پروین اعتصامی در هفت سالگی بوده است و برخی از زیباترین شعرهایش مربوط به دوران نوجوانی (یازده تا چهارده سالگی) او هستند. از معروف ترین شعرهایی که او در این سنین سروده است میتوان به شعرهای گوهر و سنگ، ای مرغک، اشک یتیم، کودک آرزومند، صاعقه ما ستم اغنیاست، سعی و عمل و اندوه فقر را نام برد. درون مایه اشعار پروین اعتصامی بیشتر غنیمت داشتن وقت و فرصت ها، نصیحت های اخلاقی، انتقاد از ظلم و ستم به مظلومان و ضعیفان و ناپایداری دنیاست.
از پروین اعتصامی دیوان شعری به یادگار مانده که شامل ۲۴۸قطعه شعر میباشد که از آن میان ۶۵قطعه به صورت مناظره است. شعرهای پروین، تعلیمی و اخلاقی است. در دیوان پروین بیش از هفتاد مناظره آمده است. که این مناظره ها شامل گفتگوی انسانها و جانوران و گیاهان و اشیا با هم می شود.
سرانجام پروین در ۱۵فروردین۱۳۲۰ در سن ۳۵سالگی بر اثر ابتلا به بیماری حصبه درگذشت و در حرم حضرت فاطمه معصومه در قم به خاک سپرده شد.
‼️آلوده کردن منابع آبی
🔷س 3500: با توجه به اهمیت کیفیت آب در #سلامت_جامعه، بعضی اشخاص (حقیقی و حقوقی) #پساب_فاضلاب و پسماند های خود را در #آبهای_سطحی (اعم از رودخانه، تالاب، دریاچه و ...) رها می کنند، که در بعضی از موارد برای بهره برداران و ساکنین اطراف منابع مذکور منجر به ضرر می شود. حکم شرعی این اقدام چیست؟
✅ج: #آلوده_سازی_آب_شرب در صورتی که موجب #اضرار_به_غیر و تعدی به حقوق آنان باشد حرام است، و باید از آن اجتناب شود دولت اسلامی نیز موظف است در جهت تأمین سلامت و امنیت مردم اقدامات قانونی لازم را به عمل آورد.
#حق_الناس #تعدی_به_حقوق_مردم #آلوده_کردن_محیط_زیست
🆔 @resale_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
267 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
ارموا و اركبوا و أن ترموا أحبّ إلىّ من أن تركبوا كلّ شى ء يلهو به الرّجل باطل إلّا رمى الرّجل بقوسه أو تأديبه فرسه أو ملاعبته امرأته فإنّهنّ من الحقّ و من ترك الرّمى بعد ما علمه فقد كفر الّذي علّمه.
تير اندازى كنيد و سوارى كنيد
اگر تيراندازى كنيد بيشتر دوست دارم كه سوارى كنيد
هر چيزى كه مرد بدان سر گرم شود بيهوده است
جز آنكه مردى با كمان خود تير اندازد يا اسب خود را تربيت كند
يا با زن خود بازى كند همه اينها حق است
و هر كس تيراندازى آموزد و آن را ترك كند
حق معلم خود را ادا نكرده است.
نهج الفصاحه
‼️گرفتن وام برای پول پیش خانه
🔷س 2467: می خواهم از #بانک برای #پول_پیش خانه #وام بگیرم ـ با 18 درصد سودـ، با توجه به اینکه وام #مضاربه است، آیا جایز است وام را برای این کار استفاده کنم؟
✅ج:
اولا: اگر برای استفاده در مورد خاصی وام داده شود، فقط در همان مورد می توانید استفاده کنید.
ثانیا: #تسهیلات_بانکی ـ غیر از وام قرض الحسنه ـ، غالبا به ملکیت مشتری در نمی آید بلکه مشتری از طرف بانک ـ مالک پول ـ مجاز است طبق قرارداد، آن را در محل معین شده ـ توسط بانک ـ مصرف کند، بنابر این استفاده از آن در محل دیگر، تصرف #غاصبانه بوده و شرعاً غیر مجاز و موجب #ضمان است.
#امور_بانکی #مصرف_وام
🆔 @resale_ahkam
ذکر روز دوشنبه: یا قاضی الحاجات
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره انبیا
آیه 83 و 84
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَأَيُّوبَ إِذْ نَادَي رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ (83)
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ فَكَشَفْنَا مَا بِهِ مِن ضُرٍّ وَآتَيْنَاهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُم مَّعَهُمْ رَحْمَةً مِّنْ عِندِنَا وَذِكْرَي لِلْعَابِدِينَ (84)
ترجمه :
و (بياد آور) ايوب را آن زمان كه پروردگارش را ندا داد كه همانا به من آسيب رسيده و تو مهربانترين مهربانانى.
پس (دعاى) او را مستجاب كرديم و سختى او را برداشتيم و خاندانش را به او باز گردانديم و همانندشان را (نيز) با ايشان (همراه كرديم تا هم) رحمتى از سوى ما (به او باشد و هم يادآورى) و پند و تذكّرى براى عبادت كنندگان.
نکته ها:
حضرت ايوب پيامبرى است كه در قرآن مجيد به دريافت نشان صبر مفتخر گرديده است. «اِنّا وجدناه صابراً، نعم العبد، اِنّه أوّاب»(69) همانا ما او را انسان صابرى يافتيم، چه نيكو بنده اى بود، بدرستى كه او بسيار اهل توبه و انابه بود.
اگر چه حضرت ايّوب به مشكلات و بيمارى هاى بسيار سختى مبتلا شد، ولى بر خلاف آنچه در بعضى كتب آمده اين مسائل، مايه تنفّر مردم از او نبوده است، زيرا در اين صورت، علاوه بر آنكه برخلاف قاعده لطف است، با بسيارى از روايات و تفاسير، از جمله تفاسير الميزان، فخر رازى، اطيب البيان، ابوالفتوح و نمونه نيز سازگار نيست.
از امام صادق عليه السلام درباره ى «و مِثلهم مَعهم» سؤال شد كه چگونه همانند آنان را نيز به ايّوب داد؟ حضرت فرمود: خداوند از فرزندان او كه قبلاً به مرگ طبيعى مرده بودند نيز به همراه كسانى كه هلاك شده بودند، به او برگرداند.(70)
69) ص، 44.
70) كافى، ج 8، ص 253.
پیامها :
- يادآورى و مرور تاريخ زندگانى بزرگان، بهترين وسيله ى تسكين و صبر و ارشاد و راهنمايى است. «و ايّوب»
- انبيا نيز در زندگى مادّى، همچون ساير مردم عادّى به گرفتارى ها و بيمارى هايى مبتلا مى شده اند. «مَسّنى الضُر»
- اگر چه گرفتارى ها در ظاهر، ضرر مى نمايد، ولى در بسيارى از مواقع باطناً لطف خفى و رحمت الهى است. «مَسّنى الضُرّ و أنت أرحم الرّاحمين»
- هميشه بلاها و مصائب جنبه كيفرى و تنبيهى ندارد، بلكه گاهى براى اعطاى درجه است و جنبه آزمايشى دارد. «مَسّنى الضُر» (با توجّه به اينكه انبيا معصوم هستند ناگوارى ها بخاطر ارتكاب گناه و گوشمالى نيست).
- انبيا نمونه ادب هستند. «مسّنى الضُرّ و أنت أرحم الرّاحمين»
حضرت ايّوب عليه السلام نفرمود: پروردگارا! ضرر را از من برطرف فرما، بلكه به گونه اى دعا كرد كه يعنى خدايا تو خود مى دانى.
- در مقام دعا، خدا را با صفتى بخوانيم كه با نياز ما تناسب دارد. «ارحم الرّاحمين»
- دعاى انبيا مستجاب است. «فاستجبنا»
- لطف الهى بيش از تقاضا و دعاى انسان است. «كشفنا ما به من ضرّ و آتيناه ...»
(حضرت ايوب عليه السلام از خداوند درخواست «كشف ضرّ» داشت، ولى پروردگار علاوه بر اجابت خواسته او، اهلش را به او باز گرداند.)
- فرزند، عنايت و رحمت الهى است. «آتيناه اهله و مثلهم معهم»
- خداوند، هم اهل جود است و هم جبروت. «آتيناه اهله و مثلهم معهم»
در قنوت نماز عيد فطر و قربان مى خوانيم: «اللهم ... اهل الجود والجبروت ...» در اينجا خداوند، هر چه را كه از ايوب گرفته شده بود به او بازگرداند و به علاوه آن را دو برابر هم كرد، هم گذشته اش را جبران كرد و هم نسبت به آينده اش جود و كرم نمود.
- ميان دعا از يك طرف و ربوبيّت و سرازير شدن رحمت الهى از سوى ديگر، ارتباط خاصّى وجود دارد. «نادى ، ربّه، رحمة»
- استجابت دعاى انبيا نيز نه براساس استحقاق شخصى آنان كه برمبناى فضل و رحمت الهى است. «رحمة من عندنا»
- بلاها داراى ابعاد گوناگونى است، گاهى براى آزمايش است، گاهى براى رشد فكرى و علمى، و زمانى براى عبرت آموزى به ديگران. «ذكرى للعابدين»
- عبادت زمينه پندپذيرى است. «ذكرى للعابدين»
- همه مردم حتّى عبادت پيشگان به تذكّر نياز دارند. «ذكرى للعابدين»
برادرانوخواهرانمحترم...سلامعلیکم
باتوجهبهاوضاعاقتصادیمتاثرازشیوعبیماریکرونا
و وضعاقتصادیکهبرایهموطنانپیشآمده،برادران
شماتصمیمبهجمعآوریکمکهایشماعزیزانجهت
تهیهقربانیدرروزنیمهشعبانوبهنیتسلامتیآقاامام
زمانوسلامتیخانوادهمحترمشماعزیزانورفعبلااز جامعهگرفتهاند
لذادرخواستمیشودکمکهاینقدیخودراجهتاینامر
بهخدمتگذرانخودتانتحویلبفرمائید....
باآرزویسلامتیآقاامامزمانورختبربستناین بیماری
ازاینجامعه...فرزامفر...نصیرزاده...رودبارانی...
درصورتتمایلمیتوانیدکمکهایخودرابهشماره
کارتیکهذکرمیشودواریزبفرمائیدوباپیامکاطلاع
دهید..
5058 0112 1086 0372
موسسهکوثر...محمدداوودفرزامفر 09121757280
‼️زمان نماز آیات به دلیل زلزله
🔷در زلزله و مانند آن که غالباً مدّت وقوع آنها برای خواندن نماز آیات گنجایش ندارد، نباید نماز را به تأخیر بیندازد و در صورتی که معصیت کند و فوراً نخواند بعد از آن مادام العمر واجب است و در هر صورت باید به نیّت اداء بخواند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam