ذکر روز سه شنبه: یا ارحم الراحمین
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
روز جهانی زمین پاک
روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کرهٔ زمین است. این روز دو بار در سال، یک بار در طول فصل بهار در نیمکره شمالی ( ۲۲ آوریل) و در طول فصل پاییز در نیمکره جنوبی (که فصل بهار آن نیمکره محسوب میشود) برگزار میشود.
سازمان ملل متحد نیز هر سال در اعتدال بهاری، این روز را جشن میگیرد. این رسمی بود که توسط فعال صلح یعنی جان مککانل در سال ۱۹۶۹ در اجلاس یونسکو معرفی شد و توسط سناتور آمریکایی گیلورد نلسون به عنوان یک جلسهٔ آموزشی در مورد محیط زیست بنیان گذاشته شد. در خیلی از کشورها روز ۲۲ آوریل هم زمان با 2اردیبهشت روز زمین است و جوامع بسیاری نیز هفتهٔ زمین را با آغاز روز زمین جشن میگیرند و تمام هفته را به فعالیتهای زیست محیطی اختصاص میدهند.
سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سازمانی نظامی است که در نخستین روزهای پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ به فرمان سید روحالله خمینی (بنیانگذار و رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران) تشکیل شد. روحالله خمینی در دوم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ طی فرمانی به شورای انقلاب اسلامی رسماً تأسیس این نهاد را اعلام کرد و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت. سپاه نهادی نظامی و بازوی مسلح برای پاسداری از نظام جمهوری اسلامی است.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره حج
آیه 35
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِينَ عَلَي مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِيمِي الصَّلَاةِ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ (35)
ترجمه :
(مُخبتين) كسانى هستند كه هرگاه نام خدا برده شود دل هايشان از خوف (خداوند) مى لرزد و بر آنچه (از سختى ها) به آنان مى رسد مقاومند و برپاكنندگان نمازند و از آنچه به آنان روزى داده ايم انفاق مى كنند.
نکته ها:
ياد خدا هم آرام بخش است وهم براى اهل ايمان، خوف آور، همانند كودكى كه با ياد والدين، هم آرام مى گيرد وهم از آنان پروا مى كند وحساب مى برد.
پیامها :
- ترس از خدا و پرواى درونى، يك ارزش است. «وَجِلت قلوبهم»
- تقوا، بر همه ى كمالات مقدّم است. «وَجِلت قلوبهم... والصّابرين ...»
- زيربناى انجام وظيفه بعد از تقوا، مقاومت و صبر است. «وَجِلت قلوبهم والصّابرين»
- صبرى ارزش دارد كه در برابر مشكلات دوام بياورد. «الصابرين على مااصابهم»
- رابطه با خدا، از رابطه با محرومان جدا نيست. «والمقيمى الصلوة - ينفقون»
- بخشش، مخصوص مال نيست، از علم و آبرو و هنر نيز مى توان انفاق كرد. «ممّا رزقناهم»
- انفاقى ارزش دارد كه دائمى باشد. («ينفقون» فعل مضارع نشانه استمرار است)
- در انفاق نيز اعتدال و ميانه روى لازم است. «و ممّا...»
- اموال و دارائى هاى انسان رزق الهى است. «رزقناهم»
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی توسط امام خمینی
بهدنبال پیروزی انقلاب اسلامی، نیاز به تحول عمیق در فرهنگهای وارداتی در جامعه و خصوصاً در نظام آموزشی و فرهنگی کشور احساس میشد؛ چرا که نظام آموزش کشور که پایه فرهنگ جامعه میباشد، تحت سلطه استعمار پایهریزی شده بود و تأمینکننده نیازهای اساسی جامعه اسلامی و مبتنی بر فرهنگ اسلامی نبود.
از اینرو در ابتدای انقلاب، گروههای مختلف وابسته به غرب و شرق، دانشگاه را پایگاهی برای اشاعه عقاید انحرافی خود و نیز کانون مقابله با دانشجویان انقلابی و مسلمان قرار داده بودند و دانشگاه به صحنه زد و خورد و ضرب و شتم گروهکها بدل شده بود.
در بیست و نهم فروردینماه ۱۳۵۹ش، منافقین و گروهکها با حمله به دانشگاه تربیت معلم و ضرب و شتم دانشجویان مسلمان، کنترل دانشگاه را در دست گرفتند. شورای انقلاب ۳ روز به آنها مهلت داد تا اتاقها و ستادهای عملیاتی خود را از دانشگاهها خارج کنند.
مردم بهمنظور مقابله با گروهکها به راهپیمایی پرداختند و در روز دوم اردیبهشتماه سال ۱۳۵۹ هجری شمسی درحالیکه منافقین به سلاح گرم و سرد مسلح بودند، مردم موفق به شکست آنها شدند و دانشگاه را تصرف کردند که این حرکت مورد تأیید امام (ره) قرار گرفت.
پس از آن، ضرورت ایجاب میکرد تا دانشگاهها برای مدتی تعطیل باشد تا تغییر و تحولی اساسی در تمام نظام آموزشی کشور انجام شود، از اینرو دانشگاهها از آن روز تعطیل شدند تا با مطالعه و دقت و فرصت کافی، تحولی بنیادین و اساسی در نظام دانشگاهی کشور پدید آید. این وظیفه به عهده ستاد انقلاب فرهنگی محول گردید تا اینکه دانشگاهها در بیست و هفتم آذرماه ۱۳۶۱ش در سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، بازگشایی شدند. این حرکت با هدف اسلامی کردن دانشگاهها و خارج ساختن عوامل طاغوتی بود که به انقلاب فرهنگی موصوف گردید.
عمدهترین اهداف انقلاب فرهنگی، تجدید نظر در نظام آموزش و ساختار دانشگاهها و متحول ساختن آن متناسب با نیازهای کشور و تأمین استقلال سیاسی، اقتصادی و رهایی از وابستگی به شرق و غرب و نیز تصفیه دانشگاهها از عناصر وابسته به استعمارگران و ابرقدرتها و بهطور کلی از عناصر ضد انقلاب بود.
‼️شکستن روزه قضا
🔷س 3984: شکستن روزه قضاي ماه رمضان در اثناي روز چه حکمي دارد؟
✅ج: اگر وقت برای قضاء روزه تنگ نباشد، می تواند قبل از اذان ظهر روزه را باطل کند، اما بعد از اذان ظهر، جایز نیست، وگرنه کفاره واجب می شود، کفارۀ آن عبارت است از غذا دادن به ده فقیر و اگر توان ندارد، باید سه روز روزه بگیرد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
425 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
اقرءوا القرآن و اعملوا به و لا تجفوا عنه و لا تغلوا فيه و لا تأكلوا به و لا تستكثروا به.
قرآن را بخوانيد و بدان عمل كنيد و از آن دور نشويد
و در آن غلو نكنيد بوسيله قرآن نان نخوريد
و به كمك آن فزونى مجوئيد.
نهج الفصاحه
ذکر روز چهارشنبه : یا حی یا قیوم
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
سالروز شهادت سپهبد محمد ولی قرنی
سید محمدولی قرنی (زاده ۱ فروردین ۱۲۹۲ در تهران – درگذشته ۳ اردیبهشت ۱۳۵۸ در تهران) نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران از ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ تا ۷ فروردین ۱۳۵۸ بود. او در سال ۱۳۰۹ وارد دانشکده افسری شد و پس از کودتای ۲۸ مرداد به ریاست رکن دوم ارتش شاهنشاهی رسید. در مهرماه سال ۱۳۳۶ موفق به اخذ درجه سرلشکری شد، ولی کمتر از یکسال بعد در تیرماه ۱۳۳۷ در پی کشف طرح کودتا علیه رژیم پادشاهی دستگیر و پس از محاکمه و سه سال زندان از ارتش اخراج گردید.
قرنی حدود دو دهه بعد در اوج انقلاب بار دیگر وارد کارزار شد و به اردوی روحالله خمینی پیوست و پس از انقلاب فرمانده ارتش شد ولی به سرعت از کار برکنار شد.
سرلشکر محمد هادی شادمهر که در دوران ریاست شهید سپهبد قرنی بر ستاد کل ارتش، قائم مقامی او را بر عهده داشت دربارهٔ چگونگی استعفا یا برکناری شهید قرنی میگوید:
«یک روز به من گفت استعفای من را بنویس. من که موقعیت او را درک میکردم برایش نوشتم. استعفای خود را به قم نزد امام راحل (ره) برد. امام استعفای او را گرفت و گفت خیر شما بفرمایید سرکارتان. چند روز بعد بازرگان ایشان را به دفتر خود دعوت کرد و گفت میخواهم شما را به عنوان سفیر به اسپانیا بفرستم. سرلشکر قرنی در پاسخ گفته بود اتفاقاً زمان شاه هم همین مسئولیت و همین کشور را برای من در نظر گرفته بودند که من نپذیرفتم. بازرگان گفته بود اگر بگویم استعفایت را قبول کردهام چه فرمایش داری؟ گفته بود من که به شما استعفا ندادم؛ من به امام استعفا دادم؛ بازرگان گفته بود اگر بگویم که امام استعفای شما را پذیرفتهاست چه فرمایش داری که سرلشکر قرنی با شنیدن این حرف از همان دفتر بازرگان به من تلفن کرد و گفت من رفتم منزل دیگر نمیآیم؛ من هم بلند شدم از ستاد بیرون آمدم. میخواستند برای من ماشین بیاورند گفتم نمیخواهم و با تاکسی به منزل رفتم.»
محمدولی قرنی چند ماه پس از انقلاب در روز سوم اردیبهشت ۵۸ به ضرب گلوله اعضای گروهک فرقان در خانهاش ترور شد.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره حج
آیه 36
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَالْبُدْنَ جَعَلْنَاهَا لَكُم مِّن شَعَائِرِ اللَّهِ لَكُمْ فِيهَا خَيْرٌ فَاذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَيْهَا صَوَافَّ فَإِذَا وَجَبَتْ جُنُوبُهَا فَكُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْقَانِعَ وَالْمُعْتَرَّ كَذَلِكَ سَخَّرْنَاهَا لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (36)
ترجمه :
و (قربانى كردن) شترهاى چاق را براى شما از شعائر الهى قرار داديم، در آنها براى شما خير است، پس (هنگام قربانى) نام خدا را بر شتران در حالى كه ايستاده اند ببريد، پس چون به پهلو افتادند (و جان دادند) از (گوشت) آنها بخوريد و به فقير قانع و فقيرى كه روى سؤال ندارد اطعام كنيد، بدين گونه حيوانات قربانى را براى شما (رام و) مسخّر كرديم، تا شايد شكرگزارى كنيد.
نکته ها:
«بُدن» جمع «بُدنَة» است به معناى شتر سالم و فربه، و «صَوافّ» حيوانى است كه زانوى خود را صاف نگاه داشته است.
جمله ى «وَجَبتْ جنوبها» يعنى استقرار به پهلو و كنايه از جان دادن حيوان است. «قانع» فقيرى است كه قانع است و «مُعتَرّ» فقيرى را گويند كه نيازمند است امّا حرفى به زبان نمى آورد، ولى به قصد كمك گرفتن از كنار شما عبور مى كند. [34]
در اسلام، هر جا مسأله خوردن مطرح است، در كنارش وظيفه ديگرى نيز ذكر شده است:
«كُلوا... ولاتسرفوا» [35] بخوريد ولى اسراف نكنيد.
«كُلوا... واطعموا» [36] بخوريد و به ديگران بخورانيد.
«كُلوا... واعلموا» [37] بخوريد و عمل صالح انجام دهيد.
«كُلوا... واشكروا» [38] بخوريد و سپاس گزاريد.
34) تفسير نورالثقلين ؛ كافى، ج 3، ص 499.
35) اعراف، 31.
36) حج، 36.
37) مؤمنون، 51.
38) سبأ، 15.
پیامها :
- در بزرگداشت شعائر الهى، سخاوت مندانه خرج كنيد. «والبُدن» («بُدن» به معناى شتر چاق است)
- عرب جاهلى مى پنداشت كه از گوشت قربانى نبايد استفاده كند. «فكلوا»
- در تعظيم شعائر دينى، مهم توجّه وعنايت الهى است، خواه نسبت به جماد باشد، خواه نسبت به حيوان. «اِنّ الصفا و المروة من شعائر اللّه»، «والبُدن... من شعائر اللّه»
- احكام دينى بايد از طريق وحى معيّن شود. «جعلنا»
- در شعائر الهى، منافع انسان ها نيز تأمين است. «لكم» (برخلاف قربانى در راه بت ها و يا ريخت وپاش هاى مسرفانه)
- در مكتب تربيتى اسلام، در تغذيه نيز خدا مطرح است. «فاذكروا اسم اللّه»
- بهترين روشِ قربانىِ شتر، نحر آن در حال ايستاده است. «صَوافّ»
- تا جان در بدن حيوان هست، مصرف گوشتش ممنوع است. «فاذا وَجَبت جُنوبها فكلوا»
- گوشت قربانى بايد تقسيم شود. (بين خود و ديگران) «كلوا - اطعموا»
- به تمام گروه هاى بى بضاعت رسيدگى كنيد. «القانع - المعترّ»
- قربانى در مكانى انجام گيرد كه محل عبور فقرا باشد. «المعترّ»
- رام بودن و مسخّر بودن حيوانات، خوردن گوشت قربانى واطعام به ديگران، ذِبح ونَحر حيوانات در مراسم حج واخلاص ورنگ الهى داشتن، نعمت هايى است كه بايد شكرگزارى شود. «لعلّكم تشكرون»
روزبزرگداشت شيخ بهايی
سوم اردیبشهت ماه، مصادف است با روز بزرگداشت شیخ بهایی.
بهاءالدین محمد بن حسین عاملی، معروف به شیخ بهائی (۸ اسفند ۹۲۵ خورشیدی، بعلبک - ۸ شهریور ۱۰۰۰ خورشیدی، اصفهان) دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت و سرآمد دوران خود بود.از شيخ بهايی در حدود ۹۵ کتاب و رساله در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی و هنر و فیزیک بر جای مانده است.
به پاس خدمات شيخ بهايی به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ را به نام او سال «نجوم و شیخ بهایی» نامگذاری کرد.
شيخ بهايی،این عالم و دانشمند بزرگ شیعه، در بعلبک متولد شد. شيخ بهايی دوران کودکی را در جبل عامل در ناحیه شام و سوریه در روستایی به نام «جبع» یا «جباع» زیست، او از نژاد «حارث بن عبدالله اعور همدانی» بودهاست (از شخصیتهای برجسته آغاز اسلام، متوفی به سال ۶۴ خورشیدی). خاندان شيخ بهايی از خانوادههای معروف جبلعامل در قرن دهم و یازدهم خورشیدی بودهاند. پدر شيخ بهايی از شاگردان برجسته شهید ثانی بوده است.
گزارش تصویری
تهیه ارزاق و بسته غذایی به تعداد 130 بسته
شامل (برنج ، روغن ، گوشت ، قند و شکر، حبوبات ، پنیر ، خرما ، چای ، ماکارونی ، محلول ضدعفونی کننده ) و توزیع بین نیازمندان
به همت واحد امور اجتماعی مسجد امام حسین علیه السلام پرند
@mehoseinp