ولادت با سعادت هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا عليه السلام را بر عموم مسلمین گرامی تبریک عرض میکنم
حضرت «علی بن موسی الرضا» (علیه السلام)، از اهل بیت پاک پیامبر بزرگ اسلام (ص) و هشتمین امام در یازدهم ذیقعده سال 148 هجری قمری در شهر مدینه متولد شد.
امام رضا (علیه السلام) پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام)، درسال 183 هجری قمری، هدایت جامعه اسلامی را عهده دار شد.
ایشان در عصر خویش ممتازترین شخصیت جهان اسلام بود. به همین دلیل، مامون خلیفه عباسی برای تحکیم موقعیت خویش و کاستن از تاثیرات آن امام بزرگوار در جهان اسلام، ایشان را به ظاهر به عنوان ولیعهد خویش برگزید.
هدف مامون در واقع، تحت کنترل درآوردن امام رضا (ع) بود. از این رو امام را به مقر خلافت در مرو - در شمال شرقی ایران آن زمان ـ فرا خواند.
حضرت امام رضا (ع) از روی اکراه و اجبار این پیشنهاد را پذیرفت گرچه امام (ع) همچنان تحت فشار و کنترل حکومت مامون قرار داشت، اما علیرغم این شرایط، آن حضرت بر عموم مسلمانان و از جمله مردم منطقه خراسان تاثیرات فراوانی بر جای گذاشت و مردم را از حقانیت اهل بیت و خاندان پیامبر (ص) آگاه ساخت. امام رضا (ع) نه تنها آراسته به صفات عالی انسانی و معنوی، شرافت نفس، تقوی و زهد بود، بلکه در مباحثه و مناظره با علمای ادیان و مذاهب گوناگون نیز احاطه وسیع خود را بر معارف اسلامی و علوم مختلف به اثبات رساند.
به همین علت، مامون که افزایش محبوبیت و نفوذ امام رضا (ع) را به زیان حکومت خود می دید، ایشان را در سال 203 هجری قمری، به شهادت رساند.
از حضرت رضا(ع) سخنان گرانبهایی به یادگار مانده که همگی مفید و پند آموز است ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز ولادت حضرت رضا (ع) توجه شما را به سخنی از آن بزرگوار درباره نیک رفتاری و خوش خلقی جلب می کنیم: «در قیامت آن کس به من نزدیکتر است که در دنیا خوش اخلاق تر و نسبت به خانواده اش نیکوکارتر باشد.»
🔷برگزاری نماز جمعه شهر پرند
🔹مورخ ١٣ تیر ماه ١٣٩٩
🔸مکان مصلی نماز جمعه مسجد امام علی علیهالسلام
🔶رعایت پروتکلهای بهداشتی الزامی است.
🔸لطفا راس ساعت حضور بهم رسانید در صورت تکمیل شدن فضای مصلی درب های مصلی بسته خواهد شد.
#پرند_فوری
🆔 @parand_fori
سلام علیکم
درسهای قرآنی :
س۲۸:
قوم عاد بعلت نافرمانی از فرمان هود (ع)به چه بلایی گرفتار شدند؟
ج:
بعد از هفت سال قحطی ،با نیروی باد درهم کوبیده شدند (حاقه آیه ۶)
س۲۹:
شداد چه کسی بود و سرانجام کارش چه شد ؟
ج؛
شداد پادشاه سرزمبن قوم عاد بود و وقتی حضرت هود (ع) توصیف بهشت را نمود ، او تصمیم گرفت با استثمار مردم و اقوام مختلف بهشتی شبیه به آن برای خود بسازد ، اما هنگام افتتاح ، قبل ار رسیدن به آن ناگاه صاعقه ای آمد و او و همراهانش را در هم کوبید .
س۳۰:
رسول خدا (ص) از عزرائیل (ع) سوال فرمود، آیا در قبص روح افراد ، دلت برای کسی سوخت ؟
ج:
گفت برای دو نفر، یکی برای طفلی که مادرش در جزیره ای ، بعلت شکستن کشتی تنها شد ، من مامورشدم جان آن مادر را قبض کنم ، دومی برای شداد که قبل از دیدن ننیجه کارش ، اسیر مرگ شد ، اما جبرئیل (ع) به پیامبر (ص) عرض کرد ، ای محمد ! خدایت سلام رساند و می فرماید ، آن کودک که با لطف خود او را از آن جزیره نجات دادیم ، تربیت کردیم و به پادشاهی رساندیم ، همان شداد بود (آیه ۱۷۸ آل عمران)
التماس دعا
‼️شنیدن غنا
🔷س 4200: آیا فقط گوشدادن به موسیقی، حرام است یا اینکه شنیدن آن هم حرام است؟
✅ج: شنیدن غنا یا موسیقی لهوی حکم گوشدادن را ندارد مگر در بعضی از موارد که شنیدن از نظر عرف گوشدادن محسوب می شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️بستن گره به ضریح امامان و امام زادگان
🔷س 4199: بستن پارچه، گره و قفل به ضریح امامان و امام زادگان چه حکمی دارد؟
✅ج: این گونه امور وجه شرعی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
823 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إنّ المرء بين يومين يوم قد مضى أحصي فيه عمله فختم عليه و يوم قد بقى فلا يدري لعلّه لا يصل إليه.
انسان ميان دو روز است روزى كه گذشته و اعمالش بحساب آمده و مختوم گشته
و روزى كه باقى مانده ولى چه مى داند شايد بآن روز نرسد.
نهج الفصاحه
826 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إنّ المسلم إذا عاد أخاه المسلم لم يزل في مخرفة الجنّة حتّى يرجع.
مسلمان وقتى بعيادت برادر مسلمان خود ميرود
تا هنگامى كه كه باز گردد در بهشت قدم ميزند.
نهج الفصاحه
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره نور
آیه 11
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
إِنَّ الَّذِينَ جَاؤُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِّنكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرّاً لَّكُم بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِّنْهُم مَّا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِي تَوَلَّي كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ (11)
ترجمه :
قطعاً كسانى كه آن دروغ بزرگ را (در ميان) آوردند، گروهى متشكل از خود شما بودند. آن را براى خود شر نپنداريد، بلكه آن (در نهايت) به نفع شماست. هر كدام از آنان بدان اندازه از گناه كه مرتكب شده است، به كيفر رسد وبراى كسى كه بخش بزرگ گناه را بر عهده گرفته عذاب بزرگى است.
نکته ها:
كلمه ى «اِفك» در لغت، به معناى گرايش از حقّ به باطل است. تهمت زدن نيز نوعى پوشاندن حقّ و جلوه دادن باطل است.
برخى مفسّران درباره شأن نزول اين آيه گفته اند: پيامبراكرم صلى الله عليه وآله در هر سفرى با قيد قرعه يكى از همسرانش را همراه مى برد. در جنگ «بنى مصطلق» عايشه را برد. وقتى كه نبرد پايان يافت و مردم به مدينه بازمى گشتند، عايشه براى تطهير و يا يافتن دانه هاى گردنبند گمشده اش از قافله عقب ماند. يكى از اصحاب كه او نيز از قافله دور مانده بود، عايشه را به لشكر رساند. بعضى افراد به عايشه و آن صحابى، تهمت ناروا زدند. اين اتهام به گوش مردم رسيد، پيامبر ناراحت شد وعايشه به خانه پدر رفت، تا آن كه اين آيه نازل شد.(17)
جمعى ديگر از مفسّران و خصوصاً نويسنده تفسير «اطيب البيان» با استفاده از روايات متعدّد و مستند نقل مى كنند كه اين آيه درباره ى «ماريه قبطيه» (يكى ديگر از همسران رسول خدا) است، كه خداوند به او فرزندى به نام «ابراهيم» داد، ولى پس از 18 ماه از دنيا رفت. عايشه و حَفصِه گفتند: اى رسول خدا! چرا گريه مى كنى؟ ابراهيم فرزند تو نبود، بلكه شخص ديگرى غير از تو با ماريه همبستر شده و ابراهيم متولد شده است. اينجا بود كه اين آيه نازل شد. علاّمه جعفر مرتضى در كتاب گرانقدر (حديث الافك) نيز اين بيان را تأييد مى كند. در مورد هر دو شأن نزول سؤالاتى مطرح است ولى چون هدف ما در اين تفسير، پيام گيرى از متن آيات است، درباره ى شأن نزولها بحث گسترده اى نداريم.
در ماجراى افك چندين گناه نهفته است: دروغ، سوءظن به مؤمن، ايذاى مؤمن، تهمت، اهانت، آزردن پيامبرصلى الله عليه وآله، تضعيف خاندان رسالت و شايعه پردازى.
17) تفسير ابن كثير.
پیامها :
- افراد فاسق، از نسبت دادن زنا، حتى به همسر پيامبر نيز ابايى ندارند. «جاءو بالاِفك»
- گاهى شايعه سازان، با سازماندهى قبلى و قصد توطئه، شايعه را القا مى كنند. «عُصبة» («عُصبة» يعنى گروه متشكّل و متعصّبى كه هدفى را دنبال مى كند)
- مراقب شايعه سازان در ميان خود باشيد. «منكم»
- گاهى در پيش آمدهاى تلخ منافعى وجود دارد. (مانند روشن شدن چهره ى منافقان، هوشيارى مردم، امدادهاى الهى براى مظلوم) «لاتحسبوه شرّاً لكم»
- اميددادن به مؤمنان در برابر توطئه وتهمت بدخواهان لازم است. «بل هو خيرٌ»
- كيفرهاى الهى، عادلانه ومتناسب با اعمال ماست. «لكلّ امرىٍ منهم ما اكتسب»
- در گناهان دسته جمعى، هر يك از افراد به مقدار سهم خود مجرم است. «لكلّ امرىٍ منهم ما اكتسب من الاثم»
- انسان زمانى مجرم و مقصّر است كه با علم و قصد گناه كند. «اِكتسب من الاثم»
- گناه هر كس گريبان گير خود اوست. «لكلّ امرىٍ منهم مَا اكتسب من الاثم»
- مجازات كسى كه نقش اصلى را در ارتكاب جرم دارد، بزرگ تر است. «والّذى تَولّى كِبره... له عذابٌ عظيم»
14تیرماه روز شهرداری و دهیاری
چهاردهم تیرماه مصادف با سالگرد تصویب "قانون تأسیس دهیاریهای خودکفا در روستاهای کشور" در تقویم رسمی کشور با عنوان روز شهرداری و دهیاری نامگذاری شدهاست. شکلگیری و استقرار شوراهای اسلامی شهر و روستا با رای مستقیم مردم و در پی آن انتخاب شهردار و دهیار از سوی شوراهای موصوف به عنوان مدیران اجرایی سکونتگاههای شهری و روستایی بدون تردید یکی از بزرگترین افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راستای تجلی اراده مردم در اداره امور، تحقق مردمسالاری، کوچکسازی دولت، تقویت نهاهای محلی و مدنی و نقطه عطفی در پیوند حاکمیت با مردم محسوب می شود.
14 تیر؛ روز قلم
قلم، زبان عقل و معرفت و احساس انسان ها و بیان کننده اندیشه و شخصیت صاحب آن است. قلم، زبان دوم انسان هاست. هویت، چیستی و قلمرو قلم بسیار گسترده تر از آن است که در بیان بگنجد.
• روز قلم
روز چهاردهم تير ماه به پيشنهاد انجمن قلم ايران و تصويب شوراي فرهنگ عمومي ،به عنوان ( روز قلم ) در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به ثبت رسيد.
ذکر روز شنبه : یا رب العالمین
سلام صبح شنبه اولین روز هفته بر همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
‼️تطهیر بدن یا لباس آلوده به ادرار
🔷س 4204: اگر یک قطره ادرار به بدن یا به لباس بچکد و آن را نجس کند به چه صورتی پاک میشود؟
✅ج: با آب قلیل پس از زوال عین نجاست با دو بار شستن پس از خروج غُساله، پاک میشود و با آب کر پس از زوال عین نجاست با یک بار شستن بطوری که آب به همه محل نجس برسد و از آنجا حرکت کند، پاک میشود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
827 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إنّ المصلّي ليقرع باب الملك و إنّه من يدم قرع الباب يوشك أن يفتح له.
نمازگزار در خداوند را مى كوبد
و هر كه پيوسته درى را بكوبد
عاقبت بروى او باز مى شود.
نهج الفصاحه
830 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إنّ الملائكة لتضع أجنحتها لطالب العلم رضا بما يطلب.
فرشتگان بالهاى خود را براى طالب علم پهن ميكنند
زيرا از آنچه مى جويد رضايت دارند.
نهج الفصاحه