بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره نور
آیه 31
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَي جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَي عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَي اللَّهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (31)
ترجمه :
و به زنان با ايمان بگو: از بعضى نگاه هاى خود (نگاه هاى غير مجاز) چشم پوشى كنند و دامن هاى خود را حفظ نمايند و جز آنچه (به طور طبيعى) ظاهر است، زينت هاى خود را آشكار نكنند و بايد روسرى خود را بر گردن خود بيفكنند (تا علاوه بر سر، گردن و سينه ى آنان نيز پوشيده باشد) و زينت خود را ظاهر نكنند جز براى شوهر خود، يا پدر خود يا پدرشوهر خود، يا پسر خود، يا پسرشوهر خود (كه از همسر ديگر است) يا برادر خود، يا پسربرادر خود، يا پسرخواهر خود، يا زنان (هم كيش) خود، يا آنچه را مالك شده اند (از كنيز و برده)، يا مردان خدمتگزار كه تمايل جنسى ندارند، يا كودكانى كه (به سنّ تمييز نرسيده و) بر امور جنسى زنان آگاه نيستند. و نيز پاى خود را به گونه اى به زمين نكوبند كه آنچه از زيور مخفى دارند آشكار شود. اى مؤمنان! همگى به سوى خدا باز گرديد و به درگاه خدا توبه كنيد تا رستگار شويد.
نکته ها:
با اينكه خداوند در قرآن به جزئيات احكام نماز و زكات اشاره نكرده و بيان آنها و بسيارى از مسائل ديگر را به عهده ى پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله گزارده، ولى در بيان مسائل خانوادگى و تربيتى به ريزترين مسائل پرداخته است.
همچون مردان كه بايد از نگاه آلوده به زنان بپرهيزند، زنان نيز نبايد از روى شهوت به مردان نامحرم بنگرند، بلكه بايد نگاه خود را كنترل كنند و زينت و زيبايى خود را از نامحرم بپوشانند، جز صورت و دست ها كه به طور طبيعى ظاهر است و پوشش آنها، موجب مشكلاتى در انجام امور زندگى مى شود.
«خُمُر» جمع «خِمار» يعنى روسرى و «جُيوب» جمع «جِيب» به معناى گردن وسينه است.
امام صادق عليه السلام فرمود: مراد از آيه ى «يَغضُضنَ من ابصارهنّ و يحفظوا فروجهنّ» آن است كه زنان به عورت زنان ديگر نگاه نكنند و عورت خود را از نگاه ديگران حفظ نمايند.(56)
پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله در تفسير جمله ى «الاّ لِبُعولتهنّ» فرمود: خداوند آن دسته از زنان را كه روى و موى خود را براى شوهر آرايش نمى كنند و نيازهاى شوهر را برآورده نمى سازند، لعنت كرده است.(57)
كلمه «اِربة» به معناى حاجت و نياز است. مراد از «اولى الاربة» خدمتگزاران و ملازمانى هستند كه به جهت بالا بودن سنّ يا شرايط جسمى و روانى، تمايل به همسر ندارند.(58)
توبه، گاهى در مورد يك گناه فردى و گاهى براى تغيير دادن يك فرهنگ فاسد عمومى است، كه آيه ظاهراً درباره ى نوع دوم است. زيرا در جاهليّت گردن وسينه ى زنان باز بود.(59)
حفظ حجاب و ترك جلوه گرى، ثمرات بسيارى دارد كه برخى از آنها عبارت است از:
آرامش روحى، استحكام پيوند خانوادگى، حفظ نسل، جلوگيرى از سوء قصد و تجاوز، پيشگيرى از امراض مقاربتى و روانى، پائين آمدن آمار طلاق، خودكشى، فرزندان نامشروع و سقط جنين، از بين رفتن رقابت هاى منفى، حفظ شخصيّت و انسانيّت زن، و نجات از چشم ها و دلهاى هوسبازى كه امروز غرب و شرق را در خود فرو برده است.
56) تفسير نورالثقلين.
57) تفسير نورالثقلين.
58) كافى، ج 5، ص 523.
59) تفسير كبير فخررازى.
پیامهای آیه 31 سوره نور
- در لزوم عفّت و پاكدامنى و ترك نگاه حرام، بين زن و مرد فرقى نيست. «يَغضّوا - يَغضُضن - يَحفظوا - يَحفظن»
- جلوه گرى زنان، در جامعه ممنوع است. «ولا يُبدين زينتهنّ»
- ظاهر بودن قسمت هايى از بدن كه به طور طبيعى پيداست، (صورت، دست يا پا) مانعى ندارد. «الاّ ما ظَهَر منها»
- در اين آيه، در ميان انواع پوشش ها، نام مقنعه و روسرى آمده و اين دليل بر اهميّت پوشش سر و گردن و سينه است. «و ليضربن بخُمُرهنّ على جيوبهنّ»
- در وضع قانون بايد به ضرورت ها، واقعيّت ها و نيازها توجّه شود. (اگر پوشاندن صورت و دست ها تا مچ، واجب مى شد، براى عموم زنان مشكل بود) «الاّ ما ظَهر منها»
- اسلام به نيازهاى غريزى انسان پاسخ مثبت مى دهد. «الاّ لبُعولتهنّ»
- پوشيدن هرگونه كفش و لباسى كه هنگام راه رفتن، سبب آشكار شدن زيور و زيبايى هاى زن شود، ج
ايز نيست. «ولا يضربن بارجلهنّ ليعلم ما يخفين من زينتهنّ»
- زن، حقّ مالكيّت دارد. «مَلَكت ايمانهنّ»
- زن، مى تواند زينت خود را به زنان مسلمان نشان دهد ولى نزد زنان كفّار خود را بپوشاند. «نسائهنّ» (زيرا ممكن است آنها نزد شوهرانشان يا مردان بيگانه، آنچه را از زن مسلمان ديده اند توصيف كنند.)
- حجاب و پوشش زن به خاطر تمايلات جنسى مردان است. لذا در برابر مردانى كه ميل به همسر ندارند پوشش لازم نيست. «غير اولى الاِربَة من الرجال»
- حجاب وپوشش، واجب است. «وليَضربنَ بخُمُرهنّ»
- هركارى كه زينت زن را آشكار كند يا ديگران را از آن آگاه سازد ممنوع است. «ليعلم مايُخفين من زينتهنّ»
- با حفظ حجاب، حضور زن در جامعه مانعى ندارد. «ولا يُبدينَ زينتهنّ» همان گونه كه شركت زن در نمازجماعت بلامانع است. «و اركَعى مع الرّاكعين»(60)
- مقتضاى ايمان، توبه به درگاه خداوند است. «توبوا الى اللّه جميعاً ايّها المؤمنون»
- راه رستگارى، توبه و بازگشت از مسيرهاى انحرافى است. «تُوبوا... تفلحون»
60) آل عمران، 43.
‼️ترشحات مشکوک به نجاست
🔷س 4248: هنگام #باران آب در چاله های خيابان جمع می شود و هنگام رد شدن ماشين به بدن و لباس ما #ترشح می کند و يا آب هايی كه از ماشينهای حمل زبالهی شهری به خيابان می ريزد، اين موارد نجس می باشد؟
✅ج: تا یقین به #نجاست آن نداشته باشید، پاک است.
📕منبع: حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده
#ترشحات #نجاست #باران
🆔 @resale_ahkam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
کتاب نهج الفصاحه مجموعه ای از کلمات قصار پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است بمنظور استفاده از این کلمات در زندگانی هرشب یک یا دو مورد از آن را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
923 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إنّ من حقّ الولد على والده أن يعلّمه الكتابة و أن يحسن اسمه و أن يزوّجه إذا بلغ.
از جمله حقوق فرزند بر پدر آنست كه او را نوشتن آموزد
و نام او را خوب انتخاب كند
و هنگام بلوغ به او زن بدهد.
نهج الفصاحه
934 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
إنّ هذه القلوب تصدأ كما يصدأ الحديد قيل فما جلاءها قال ذكر الموت و تلاوة القرآن.
دلها مانند آهن زنگ ميزند گفتند صيقل آن چيست؟
گفت ياد مرگ و خواندن قرآن.
نهج الفصاحه
‼️آب خارج شده از لباس در حال شستشو
🔷س 4249: در هنگام شستشوی لباس با آب متصل به کر، آبی که موقع فشار دادن لباس از آن خارج میشود، چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر آب شیر متصل به کرّ به همه جای لباس متنجّس برسد و پس از زوال عین نجاست از آن بریزد و از آن عبور کند و خارج شود، لباس پاک است و احتیاج به فشار دادن ندارد و چنانچه پس از خصوصیات ذکر شده لباس را فشار دهند، آبی که از آن میریزد، پاک است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
ذکر روز دوشنبه: یا قاضی الحاجات
سلام صبح همه دوستان بخیر و شادی و سلامتی و عاقبت بخیری، موفق و مؤید باشید
التماس دعا
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره نور
آیه 32
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَأَنكِحُوا الْأَيَامَي مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن يَكُونُوا فُقَرَاء يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (32)
ترجمه :
پسران و دختران بى همسر وغلامان وكنيزان شايسته ى (ازدواج) خود را همسر دهيد. (و از فقر نترسيد كه) اگر تنگدست باشند، خداوند از فضل خود بى نيازشان مى گرداند. خداوند، گشايشگر داناست. (او از فقر ونياز شما آگاه است وبر كفايت شما وعده داده است ودر عمل به وعده اش قدرت دارد)
نکته ها:
«اَيامى » جمع «أيّم»، بر وزن «قَيّم»، يعنى كسى كه همسر ندارد، خواه مرد باشد يا زن، باكره باشد يا بيوه.
بهترين واسطه گرى ها، شفاعت و واسطه گرى در امر ازدواج است. چنانكه در روايت آمده است: كسى كه ديگرى را داماد يا عروس كند، در سايه ى عرش خداست.(61)
پدر و مادرى كه با داشتن امكانات، فرزندشان را همسر نمى دهند، اگر فرزند مرتكب گناه شود، والدين در گناه او شريك هستند.(62)
ازدواج در اسلام
اسلام ازدواج را امرى مقدس مى داند، بر خلاف مسيحيت كه مجرد بودن را ارزش مى داند و لذا پاپ و روحانيون مسيحى نبايد ازدواج كنند و جواز ازدواج براى مسيحيان بخاطر جلوگيرى از فساد بيشتر و به اصطلاح دفع افسد به فاسد است.
درباره ى ازدواج، روايات بسيارى آمده است كه به چند مورد آن اشاره مى كنيم:
* امام صادق عليه السلام فرمود: توسعه ى زندگى، در سايه ى ازدواج است.
* كسى كه از ترس فقر ازدواج نكند، به خداوند سوءظن برده است.
* دوركعت نماز كسى كه همسر دارد، بهتراز هفتاد ركعت نماز كسى است كه همسر ندارد.(63)
پیامها :
- خانواده و جامعه، مسئول ازدواج افراد بى همسر است. «و اَنكِحوا»
- ازدواج در اسلام، امرى مقدّس و مورد تأكيد است. «و اَنكحوا»
- لازم نيست خواستگارى، از طرف خاصّى باشد، هر يك از طرفين ازدواج مى توانند پيشقدم شوند. «و اَنكحوا»
- تنها سفارش به ترك نگاه حرام، كافى نيست، براى ازدواج جوانان بايد اقدام كرد. «يَغضّوا، يَغضُضن، انكحوا»
- زنان بيوه را همسر دهيد. «و اَنكِحوا الايامى»(«اَيامى »، شامل آنان نيز مى شود.)
- داشتن صلاحيّت، شرط ازدواج است. «والصّالحين» (يعنى بايد طرفين صلاحيّت اداره زندگى مشترك را داشته باشند.)
- اقدام جامعه براى عروس و داماد كردن افراد صالح، تشويقى است كه جوانان لااُبالى و هرزه نيز خود را در مدار صالحان قرار دهند. «والصّالحين...» (بنا بر اين كه مراد از صلاحيّت، صلاحيّت اخلاقى و مكتبى باشد.)
- در تأمين نيازهاى جنسى، فرقى ميان انسان ها نيست. (زن، مرد، غلام و كنيز) «منكم، عبادكم، امائكم»
- فقر، نبايد مانع اقدام در امر ازدواج شود. «اِن يكونوا فقراء...»
- در صورت فقر، به ازدواج اقدام كنيد و بر خدا توكّل نماييد. «يُغنِهم اللّه»
- فقر، براى عروس وداماد عيب نيست. «ان يكونوا فقراء...»
- خداوند، تأمين زندگى عروس و داماد را وعده داده است و ازدواج، وسيله وسعت و بركت زندگى است. «يغنهم اللّه»
- تحقّق وعده هاى الهى از سرچشمه ى فضل بى پايان اوست. «فضله - واسع»
- رشد و توسعه اى كه خداوند نصيب بندگانش مى فرمايد، بر اساس علم و حكمت اوست. «واسعٌ عليم»
30 تیر ، روز بزرگداشت آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی
سید ابوالقاسم کاشانی (۱۲۶۴ش - ۱۳۴۰ش)، فقیه و سیاستمدار ایرانی بود. او در عراق بر علیه انگلیس مبارزه میکرد و در سال ۱۲۹۹ شمسی به تهران آمد.
آیتالله کاشانی از فعالان سیاسی دهه ۲۰ بوده و به همراه محمد مصدق نفت ایران را ملی کردند. رسمیت یافتن تعطیلی روز شهادت امام صادق (ع) در ایران با درخواست وی و دستور دکتر مصدق انجام شد.
آیت الله سید ابوالقاسم مجاهد و سیاستمداری كه سراسر عمر خود را در راه مبارزه با ظلم و استبداد سپری كرد و با رهبری قیام سی ام تیر و شناخت توطئه های استعمارگران به روشنگری و آگاهی بخشی مردم ایران پرداخت.
محمد مصدق در هفتم اردیبهشت 1330 هجری خورشیدی به نخست وزیری رسید و مورد حمایت آیت الله كاشانی قرار گرفت. وی با عهده دار شدن این وظیفه مراحل اجرایی ملی شدن صنعت نفت را پیگیری كرد و به این منظور پس از اثبات حقانیت ایران در دادگاه لاهه و شكایت از انگلیس به كشور بازگشت. مصدق به هنگامه ی آغاز فعالیت مجلس هفدهم شورای ملی، بار دیگر با رای قاطع نمایندگان ملت به عنوان نخست وزیر شروع به كار كرد. وی این بار پیش از تشكیل كابینه به منظور جلوگیری از كارشكنی های ارتش و دربار، خواستار افزایش اختیارهای خود و عهده دار شدن وزارت جنگ شد اما محمدرضا پهلوی با این درخواست مخالفت كرد و به همین دلیل محمد مصدق نیز استعفای خود را در بیست و پنجم تیر 1331 ارایه داد. محمدرضا پهلوی استعفای وی را به راحتی پذیرفت و قوام السلطنه را به جای او برگزید.
قوام پس از روی كارآمدن و محدود كردن آزادی های سیاسی مردم از نیروهای نظامی خواست نقاط حساس پایتخت را زیر نظر بگیرند. آیت الله كاشانی نیز بار دیگر به نخست وزیری او اعتراض كرد و در بیست و نهم تیر همان سال در گفت و گو با رسانه های داخلی و خارجی اعلام كرد: «... اگر قوام نرود اعلام جهاد می كنم و خودم كفن پوشیده با ملت در پیكار شركت می نمایم...» مردم با مشاهده ی مخالفت های قاطعانه ی این سیاستمدار آگاه با وجود نیروهای نظامی در سی ام تیر به خیابان ها آمدند و با انجام تظاهراتی گسترده مخالفت خود را با ادامه ی نخست وزیری او اعلام كردند. قوام نیز دستور رویارویی با تظاهركنندگان را صادر كرد و بدین شكل تعدادی از مردم به شهادت رسیدند.
محمدرضا پهلوی كه اوضاع حكومت را نا به سامان دید، قصد داشت با دادن امتیازهایی به آیت الله كاشانی وی را از ادامه ی مبارزه بازدارد اما این روحانی مجاهد پیشنهادی های وی را نپذیرفت و گفت: «... اگر بی درنگ دكتر مصدق بر سر كار باز نگردد، شخصا به خیابان رفته و مبارزه مردم را مستقیما متوجه دربار می كنم...»
سرانجام استحكام و پایداری مردم به رهبری آیت الله كاشانی؛ محمدرضا پهلوی را تسلیم كرد و در نهایت بار دیگر محمد مصدق به نخست وزیری انتخاب و وزارت جنگ نیز به وی واگذار شد. محمد مصدق سی و یكم تیر را به منظور گرامیداشت شهدای قیام خونین مردم تعطیل عمومی اعلام كرد و مجلس شورای ملی نیز آن را قیام ملی و شهدای آن روز را شهدای ملی نام داد.
🔹ولایت مولا امیرالمومنین علیه السلام،
🔸و بیزاری جستن از دشمنان آن حضرت
رسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ:
*«یَا عَلِيُّ! وَ الَّذِي بَعَثَنِي بِالنُّبُوَّةِ، وَ اصْطَفَانِي عَلَی جَمِیعِ الْبَرِیَّةِ، لَوْ أَنَّ عَبْداً عَبَدَ اللَّهَ أَلْفَ عَامٍ، مَا قُبِلَ ذَلِکَ مِنْهُ إِلَّا بِوَلَایَتِکَ وَ وَلَایَةِ الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِکَ، وَ إِنَّ وَلَایَتَکَ لَا تُقْبَلُ إِلَّا بِالْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِکَ وَ أَعْدَاءِ الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِکَ؛ بِذَلِکَ أَخْبَرَنِي جَبْرَئِیلُ، فَمَنْ شاءَ فَلْیُؤْمِنْ وَ مَنْ شاءَ فَلْیَکْفُرْ.»*
رسول خدا صلی الله علیه واله وسلم فرمودند:
«ای علی(صلوات الله علیه) سوگند به آنکه مرا به پیامبری برانگیخت، و بر همه مردم انتخاب نمود، اگر بندهای خدا را هزار سال عبادت کند، از او پذیرفته نمیگردد مگر بواسطه داشتن ولایت تو و ولایت امامان از فرزندانت؛و همانا ولایت تو پذیرفته نمیشود مگر به واسطه برائت و بیزاری از دشمنان تو و دشمنان امامان از فرزندانت؛این خبر را جبرئیل برای من آورد، پس هرکس خواست ایمان بیاورد (و بپذیرد) و هرکس خواست نپذیرد و کفر بورزد»
بحارالأنوار، جلد ۲۷، صفحه ۶۳.
☆ مَنْ كُنْتُ مَوْلاه فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاه ☆
کانال مولا امیرالمؤمنین علیه السلام
💯 @MolaAliNet
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
سلام علیکم
درسهای قرآنی:
س۵۵:
فلسفه رمی جمرات (سنگ زدن به شیطان) چیست؟
ج:
وقتی خداوند فرمان ذبح حضرت اسماعیل(ع) را به حضرت ابراهیم(ع) داد ،تا اورا بیازماید، شیطان اول به سراغ هاجر آمد تا عواطف او را برانگیزد اما هاجر با سنگ پرانی او را دور کرد ، سپس به سراغ حضرت ابراهیم (ع) آمد ، این بار هم موفق نشد و با سنگ پرانی حضرت ابراهیم (ع) دور شد و سر انجام به سوی حضرت اسماعیل (ع) رفت ، اما اسماعیل(ع)نیز شیطان رابا سنگ دور کرد ، تا فرمان خداوند اجرا شود .
س۵۶:
اسماعیل(ع) برای اجرای فرمان خدا به پدرش ابراهیم (ع)چه وصایایی نمود؟
ج:
۱-دست وپایم را محکم ببند .
۲- پیراهنم را بیرون بیاور تا مادرم آن را نبیند.
۳- پیراهن خود را برمن بپوشان تا با بوی آن جان دادن برایم آسان گردد.
۴- کارد را بر حلقومم سبک بگدار ، تا مرگ را به ارامی احساس کنم .
۵- سلام مرا به مادرم برسان.
(معراج السعاده ص۴۹۱)
س۵۷:
محل دفن حضرت ابراهیم (ع) و حضرت اسحاق (ع) کجاست؟
ج:
در شهر قدس خلیل در سرزمین فلسطین.
التماس دعا
سلام علیکم
درسهای قرآنی:
س۵۵:
واژه(لوط) یعنی چه ؟ و علت نام گذاری حضرت لوط (ع) به این نام چه بود؟
ج:
واژه لوط به معنی ارتباط قلبی است ، بنابراین این پیامبر خدا که پیوند محکم قلبی با خدا داشت ، با نام لوط خوانده شد.
(سفینه البحار ج۲ ص۵۱۶)
س۵۹:
برخی از کارهای زشت قوم لوط (ع) چه بود؟
ج:
هسته پرانی برای یکدیگر (شرط بندی بر اینکه هسته به هر کس خورد با او عمل زشت انجام دهند) ، آدامس جویدن در معابر عمومی برای جذب افراد به خاطر شهوت رانی، پوشیدن لباسهای فاخر و بلند ، گشودن دکمه های پیراهن و انجام منکرات در ملا عام ، بکار بردن دشنام های رکیک و زننده به یکدیگر ، قمار بازی، متلک گفتن.(بحار ج۱۲ ص۱۵۱)(تفسیر قمی ص۴۹۶)
س ۶۰:
عذاب قوم لوط به خاطر گناهانی که مرتکب شدند چه بود؟
ج:
خداوند سرزمین آنان را تا هفت طبقه بالا برد به نحوی که اهل اسمان صدای سگها و خروسهای شهر را می شنیدند ، سپس آن را بر سر قوم بدکار کوبید و آنها را متلاشی نمود .(هود ۸۱تا۸۳)
التماس دعا
در سوگ جواد آسمان می گرید
در ماتم آن سرو جوان می گرید
ای شیعه ز دیده اشک خونبار ببار
چون حضرت صاحب الزمان می گرید
سالروز شهادت نهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمد تقی علیه السلام بر همه شیعیان جهان بویژه شما دوستان امامت و ولایت تسلیت عرض می نماییم.