فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ بترسید از مدیران #چند_زیست که با روکش دین، به دنبال تحقق اهداف لیبرالی و سکولاریاند...
🖌محمد جوانی
https://eitaa.com/meighanjavan99👇
میغان جوان(121)
🔴قابل توجه علمای اسلام و نمایندگان مجلس! ⏪ کار فرهنگی برای حجاب 🔹چون رئیس جمهور محترم فرموده اند
🔴قابل توجه علمای اسلام و نمایندگان مجلس!👆
https://eitaa.com/meighanjavan99
🔸صادرات پرتقال ایرانی به چین برای اولین بار
🔹معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی از صادرات پرتقالهای مازندران به چین برای اولین بار خبر داد.
👉 yjc.ir/00ZDEw
🆔 @YjcNewsChannel
میغان جوان(121)
🔻انقلابیِ نمایشی
🖊 مهدی جمشیدی:
۱. «انقلابیِ نمایشی»، کسی است که بنیانهای فکر اسلامی و انقلابیاش دچار چرخش به سوی لیبرالیسم شده است، امّا همچنان «ادّعای انقلابی» دارد و با «ادای انقلابی»، تظاهر میکند؛
👈او آنقدر «عملگرا» و «روزمرّهاندیش» بوده که بهتدریج، دامنۀ تجدیدنظرهایش به قلمرو ارزشهای اساسی نیز رسیده و از درون، استحاله و مسخ شده است؛
👈او خویشتنِ انقلابیاش را باخته و جز پوستۀ نمادین و شعاری، چیزی از هویّتش باقی نمانده است. او چون در مواجهههای عملی و عینی، احساس کرده است که «منطق انقلابی»، شکست میخورد و او را ناکام میگذارد، هستۀ انقلابیگری را وانهاده و پوستۀ انقلابی را حفظ کرده است تا در عین این «عبور هویّتی» و «چرخش فکری»، دستکم برخی از ظواهر را نگاه داشته باشد.
👌در واقع، رندانه و زیرکانه چرخش کرده است، نه صادقانه و شفاف؛ حرفهای ناگفتۀ زیرمیزی دارد که تعهد به منافعش، اجازۀ بازگویی آنها را نمیدهد؛ چون میخواهد در ساخت قدرت، بالا برود و بماند و منزلت سیاسیاش تثبیت شود؛ جسارت ساختار شکنی ندارد، در پی جایابیِ ساختاری است نه طرد شدن؛
☝️بدینجهت، در جادّۀ «محافظهکاری» و «کلّیگویی»، شبروی میکند تا مبادا حاشیهای ساخته شود. در خلوت به گونهای سخن میگوید که احساس میکنیم که تفاوت او با رقیب سیاسیاش، فقط «سیاسی» است و مسأله، بودنِ «شخص او» است نه «استقرار ارزشها». او فقط در ظاهر و بهنام، نمایندۀ ارزشهاست نه در واقع. واقع و واقعیّت، چیزی جز منافع شخصِ او نیست و باقی، «پوششها» و «توجیهها» و «نقابها»یی برای پنهان نگاهداشتن این راز هستند.
۲. «انقلابیِ نمایشی»، اینگونه فهمیده است که لیبرالیسم، «منطقِ زمانه» شده و او نیز چارهای جز بازتولید این منطق ندارد و باید از خود، چنین خویشتنِ جدیدی بسازد؛
👈او دربارۀ منافع شخصیاش، تابآوری ندارد و اهل مدارا نیست، امّا اگر پای ارزشهای اسلامی و انقلابی در میان باشد، از هیچ تساهل و تسامحی فروگذار نمیکند و هیچ خطّ قرمزی را نمیشناسد.
👌بهخوبی میداند که میتواند با ارجاع به «مصلحتاندیشی» و «خواست مردم» و «عقلانیّت» و «حکمرانی خوب» و «حکمرانی نو» و «بحران حکمرانی» و ... از همۀ ارزشها عبور کند.
👈او هیچگاه دستش از توجیه، خالی نیست؛ برای مستقر نشدن هر یک از ارزشها، دهها استدلال دارد و به این واسطه، اسلام و انقلاب را به «آرزوهای خوب امّا نشدنی» تبدیل میکند؛
👌حتّی اندکی آرمانگرایی را نیز بر نمیتابد و با تیغ واقعیّتها و شبهواقعیّتها به جان آرمانها میافتد و از آنها، تصویری «خیالی» و «خام» میسازد؛
☝️گویا ارزشها فقط در صفحههای کتاب، شدنی هستند؛ امّا همین که میدان واقعیّت پدید آمد، باید آنها را کنار نهاد و جانب لیبرالیسم را گرفت؛
👈بهاینترتیب، او وانمود میکند که ارزشهای اسلامی و انقلابی، «خوبهای ناممکن» هستند؛ محالهایی برای ناکجاآباد که از سطح شعار، فراتر نمیروند و اگر چالش نیافرینند، هیچ گرهی را نمیگویند!
۳. «انقلابیِ نمایشی»، به رهبر انقلاب ارجاع میدهد، امّا ارجاعهایش «گزینشی» و «دلخواهانه» هستند و ازاینرو، حاصلش جز «تحریف» نیست؛
✅رهبر انقلاب را به نفع خویش، مصادرهبهمطلوب میکند و از ایشان چهرهای میسازد که خود میخواهد؛ او همۀ آیتالله خامنهای را قبول ندارد، بلکه حتّی بسیاری از درونمایههای اندیشهاش را نمیپسندد؛ امّا چون میخواهد در قدرت سیاسی بماند و از نردبان قدرت بالا برود، زبان به اعتراض نمیگشاید و شفاف سخن نمیگوید؛ بلکه موذیانه، تفکّر ایشان را تحریف میکند؛
👌همچنانکه کسانی در جریان اصلاحات از امام خمینی، چهرۀ لیبرال ساختهاند؛ کسانی نیز در جریان اصولگرایان، با آیتالله خامنهای چنین معاملهای میکنند!
۴. انقلابیِ نمایشی، بیایدئولوژی است؛ چون «سیّال» و «شناور» است و بر اساس «اقتضاهای شکنندۀ روزمرّه»، هویتّش را تعریف میکند؛
👌در هر زمانی به رنگی در میآید و این رنگ نیز برآمده از «جوّ» و «فضا» است؛ همچون آفتابپرست، این «زمینه» است که رنگ و لعاب او را تعیین میکند. خودش، همان بیرون است و اگر خودی در میان باشد، جز منافع و تمنیّات و لذّت قدرت نیست؛
☝️بهاینترتیب، ایدئولوژیاش به تعبیری، «جوّزدگی» و «عوامزدگی» است، البتّه با نام موجّه «مردم» و «جامعه» و «مصلحت» و «عقل سیاسی» و... .
❌در واقع، ایدئولوژیاش تابع جهت وزش باد است نه حقیقت؛ او از ارزشها، چنان خواجهگانی ساخته است که در حرمسرای لیبرالیسم، بیتوته کرده و بی هیچ تنش و تلاطمی، به خدمت «سلطنت لذّت» گمارده شدهاند؛ ارزشهایی رقیق و منفعل و بیخاصیّت که تسهیلگر جماع تحمیلی «لیبرالیسم» با «جامعۀ ایران» هستند.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
https://eitaa.com/meighanjavan99
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درمان بیماری مفصلی با سلولهای بنیادی
🔹متخصصانِ پژوهشگاه رویان موفق شدند، با استفاده از سلولهای بنیادی، محصولی برای درمان بیماریهای مَفصلی عرضه کنند.
🔹این محصول سلولی، برای درمان بیماریهایی چون آرتروز و رماتیسمِ مَفصلی کاربرد دارد.
@TasnimNews
📢درمان آرتروز و رماتیسم مفصلی
https://eitaa.com/meighanjavan99
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥 بازگشت آتش، به خانه آتش افروز ...
🔺 اینجا پاریس، پایتخت فرانسه
https://eitaa.com/Aqlaniyyat
https://eitaa.com/meighanjavan99
📢امارات هم به توافق پیوست
✍بر خلاف تصور غربگراها -که امید داشتن هیچ مشکلی با هیچ کجا حل نشه که به بهانه ی حل مشکلات، بیان و وعده بدن و رای بگیرن- حالا امارات هم به توافق با ایران پیوسته...؛
👌اتفاقی که برای غرب و غربگرایان غیر قابل باور است.
@iran_onlin_ir
میغان جوان(121)
📢امارات هم به توافق پیوست ✍بر خلاف تصور غربگراها -که امید داشتن هیچ مشکلی با هیچ کجا حل نشه که به ب
🔴عراق مقصد بعدی سفر شمخانی
♦️عراق به عنوان دومین شریک تجاری ایران، مقصد بعدی سفر دریابان شمخانی پس از چین و امارات است.
♦️حفظ و ارتقاء مبادلات تجاری بیش از ۱۰ میلیارد دلاری با عراق نیازمند رفع برخی چالشهای امنیتی تحمیل شده به روابط دو کشور، تسریع در اجرای توافقات اقتصادی و روانتر شدن همکاریهای بانکی است.
🌍 eitaa.com/ebratha_ir
میغان جوان(121)
🔴عراق مقصد بعدی سفر شمخانی ♦️عراق به عنوان دومین شریک تجاری ایران، مقصد بعدی سفر دریابان شمخانی پس
📢دشمنان بدانند: اختلافی نیست
✍امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه:
🔹سفر دریابان شمخانی به امارات و عراق در چارچوب غالب مناسبات امنیتی انجام میشود؛ پدیده جدیدی نیست.
🔹نماینده وزارت خارجه در سفرها همراه ایشان است؛ در سیاست خارجی هماهنگی وجود دارد؛ همه چیز در چارچوب نظام و زیر نظر رئیسجمهورست.
🔹هماهنگی وجود دارد؛ دشمنان بدانند: اختلافی نیست.
@TasnimNews
میغان جوان(121)
📢دشمنان بدانند: اختلافی نیست ✍امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه: 🔹سفر دریابان شمخانی به امارات و عراق
📢دولت از همه امکانات موجود برای مسائل دیپلماسی و امنیتی استفاده کرده است
✍سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با برنا:
🔹ارتباط با کشورهای مختلف و حل اختلافات احتمالی با برخی از کشورها -از جمله همسایهها- در دستور کار بوده است؛
📣در این راستا دولت از همه امکانات موجود برای مسائل دیپلماسی و امنیتی، کمال استفاده را کرده است.
🔹به نظر میرسد:
✍دولت سیزدهم از این توانمندی موجود در قانون اساسی -یعنی شورای عالی امنیت ملی- به نحو احسنت استفاده کرده؛
👌چرا که به این وسیله، می تواند از توان همه نهادهای مرتبط با مسائل سیاسی امنیتی کمال استفاده را ببرد.
📲 ادامه مطلب...👇
https://www.borna.news/fa/tiny/news-1450076
@bornanews_ir
🔴در دیدار استاد علی اکبر رائفی پور و حجت الاسلام سید حسن خمینی چه گذشت؟
▫️در جریان بازدید استاد علی اکبر رائفی پور از جماران و دیدار او با حجت الاسلام سید حسن خمینی که "صمیمانه" توصیف شده، درباره فضای فرهنگی، اجتماعی و آینده سیاسی کشور گفتگو شد.
▫️در این دیدار تاکید شد که فضای جامعه به سمت و سویی رفته که دیگر دستهبندی های سیاسی سابق معیار نیست و دشمن با اصل انقلاب و ایران مشکل دارد.
▫️پیشنهاد همکاری موسسه مصاف در حوزه نشر اندیشه های امام خمینی (ره) در میان جوانان و نوجوانان از دیگر مباجث مطروحه در این دیدار بود.
▫️در جریان این دیدار گفته شد که راهی به جز گفتوگو نداریم و نباید افراد را از پس غرض ورزی ها و حملات رسانه ای قضاوت کرد و بهترین راه گفتگو مستقیم است.
▫️استاد رائفیپور در این جلسه تاکید کرده است که "پیش بینی می شود چنین جلساتی مورد خشم دشمنان و جاهلان که نگران وحدت میان ایراندوستان هستند، قرار گیرد اما برای گذر از مشکلات نمی شود در پس پرده نشست ، آشتی ملی با کنار گذاشتن سوءبرداشت ها و سو تفاهم ها و نقد دلسوزانه و ارائه راهکار میسر میشود."
📡@News_Fath
🔴 خب شبکه منو تو هم که اومد زیر نظر خودمون
🔹 بعدی کیه؟؟😂 خاک تو سر خودتحقیران داخلی که هنوز دنبال خوار کردن خودشون هستن
@antarnational
🔴 یک روز معمولی دیگه در آمریکا با خبر خروج یک قطار حامل مواد خطرناک و سمی در نزدیکی مرز دو ایالت آریزونا و کالیفرنیا
@antarnational
🔴 خبرگزاری BBC:
👿سیزده بدر برای رفتن نظام، همه سبزه گره بزنن😂
@antarnational
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 دانشگاه اپوزوسیون بر گزار می کند👨🎓
#قیام_شلمغزها
@antarnational
🔷بعد از حضور رویا حکاکیان یهودی در کنار اپوزیسیون - که حلقه اتصال آنها به اسرائیل است- اکنون مسیح علی نژاد با امیلی شریدر مامور-خبرنگار ارشد موساد دیدار و آن را علنی میکند!
⚠️ چهره طراحان و هادیان و حامیان اصلی و اتاق فکر پروژهی فتنهی «زن زندگی آزادی» در حال نمایان شدن است...
https://eitaa.com/joinchat/4073259207Cd2916ef4d3
🔴 محیالدین ملاابراهیمی که بود؟
🔹 روز گذشته حکم اعدام یکی از اعضای گروهک تروریستی تجزیهطلب به نام محی الدین ملاابراهیمی در ارومیه اجرا شد.
🔹 از چند روز مانده به اجرای حکم این عضو گروهک تروریستی، رسانههای معاند با مطرح کردن نام فرد مورد اشاره وی را یک کولهبر معرفی کردند.
🔹 مطرح کردن نام ملاابراهیمی در کنار کولهبری با این هدف صورت گرفته بود که عنوان شود وی در حالی که مشغول کولهبری بوده بازداشت و به اعدام محکوم شده است.
🔹 بررسی سوابق پرونده محیالدین ملاابراهیمی نشان میدهد وی عضو یک گروهک تروریستی تجزیه طلب بوده و در حین ماموریت وارد کردن سلاح و مهمات به کشور بازداشت شده است.
🔹 ملاابراهیمی در حالی که در حال انتقال عمده آرپیجی و کلاشینکف به کشور بوده است، پس از شناسایی با ماموران مرزبانی درگیری مسلحانه داشته و سرانجام دستگیر میشود.
🔹 وی به بغی و محاربه متهم شده و پرونده به دادگاه استان ارجاع میشود، سرانجام محیالدین ملاابراهیمی به اعدام محکوم شده و حکم اعدام وی در دیوانعالی کشور تائید میشود.
@Akhbarevijeh1
میغان جوان(121)
📢دولت از همه امکانات موجود برای مسائل دیپلماسی و امنیتی استفاده کرده است ✍سید رضا صدرالحسینی کارشنا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 چرا شمخانی نماینده ایران در مذاکرات با کشورهای منطقه است؟
🔻دلیل عدم حضور وزیر خارجه در این مذاکرات چیست؟
@manenqelabiam
🔴 آمریکاییها برای تصرف فرودگاه بغداد از سلاحهای شیمیایی استفاده کردند
اعیاد الطوفان،فرمانده ارشد ارتش عراق در زمان حمله آمریکا:
🔹شاید یکی ازشنیعترین جنایات آمریکاییها جنایتی بودکه در جریان درگیری بر سر فرودگاه بغداد اتفاق افتاد.
🔹عراقیهابعدازدریافت اطلاعاتی مبنی بر اینکه ۱۲ بالگرد شینوک آمریکایی وارد فرودگاه شده کمین بزرگی گذاشتند.
🔹به محض نشستن بالگردهاسربازان عراقی، ۱۱ بالگرد آمریکا وسرنشینهای آنها را نابود کردند و فقط یک بالگرد توانست از آن تله فرار کند.
🔹در درگیری دوم بر سر فرودگاه، نیروهای عراقی توانستند تعداد زیادی سرباز آمریکایی را اسیر بگیرند و بیش از ۲۰۰ سرباز را هم کشتند.
🔹بعد از آن بود که آمریکاییها به استفاده از سلاحهای شیمیاییهایی روی آوردند که گوشت بدن را به معنی واقعی کلمه ذوب میکرد. با چشمهای خودم کلی اسکلت سوخته دیدم.
🔹پنج سال بعد،آمریکاییهامناقصههایی برای وارد کردن خاک از خارج از آن شهربرگزار کردند.آن خاک تحویل آمریکاییها شد و آنها آلودگیها را پاک کردند. برای اینکه همه ردهای جنایت شیمیایی را پاک کنند خاک آن منطقه را تا عمق ۵ تا ۱۰ متر جایگزین کردند.
📡@news_fath
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نیکلا سارکوزی: اروپا قاره ای وحشی است!
🔸 رئیس جمهور سابق فرانسه در نشستی در پارلمان این کشور: اروپا در بین همه قاره های جهان، خشن ترین قاره است که در آن وحشیانه ترین جنگ ها رخ داده است.
🔸نه در آفریقا، نه در آسیا، بلکه در اروپا. آن هم نه در قرون وسطی، بلکه در قرن بیستم. در اروپاست که همدیگر را کشتیم.
🔸وقتی گفته شد جنگ روسیه و اوکراین، جنگی است که قبلا نداشته ایم، این یک حماقت است. چون بوسنی را فراموش کرده ایم.
🔸قاره ما خشن است، وحشی است و می تواند به توحش سقوط کند.
📡@news_fath
میغان جوان(121)
🌿 انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه(١٢) 📣 فرعی بودن تقاضای روئیت 🔹در دعای ندبه صدا می زنیم: «مَتی
🌿 انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه(١٣)
📣 علاقهٔ عاشقانه
🔹ما نیازمندیم که به کسی عاشقانه مهر بورزیم و با عشق او، زندگی و وجود خود را گرم کنیم؛ اگر چنین عشقی پشت سر انگیزهٔ رفتارهای ما نباشد زود دلسرد میشویم، اخلاقمان بد میشود و تعادل روحی نخواهیم داشت.
🔹این محبت خیلی شدید، به کسی جز امام زمان (عج) نمیتواند تعلق بگیرد و به ایشان هم نمیتواند که تلعق نگیرد. یعنی نه میتوان کسی را به اندازهٔ او دوست داشت و نه میتوان او را به این اندازه دوست نداشت.
اگر محبت ما به آن حضرت تا این حد شدید نیست، معلوم میشود ما در روح خودمان مشکل داریم، و الا او دوست داشتنی تر از این حرفهاست.
🔹تنها راه نجات از عوام زدگی عاطفی، علاقه عاشقانه به امام زمان (عج) است. زیرا عاشق، مجبور به تقویت بنیانهای عشق خود با علم و عمل است؛
از طرفی بالاخره ما هم تفریح میخواهیم، باید شاد باشیم؛ بهترین نوع تفریح و تفرّج روح، آن است که کسی را عمیقا دوست داشته باشیم؛
خداوند متعال موجود نازنینی به نام «امام» را برای هر عصری قرار داده تا بتوان به او عشق ورزید؛ این یکی از مهمترین خاصیتهای یک امام است.
🔹یکی از مهمترین فواید و ضرورتهای این عاشقی، ترویج دین با بیان منطق و عقلانیت است؛
باید آتش عشقی که در تو ایجاد کرده به دیگران نشان بدهی، تا همه ببینند چقدر از نمازت، از عبادت و ولایتت لذت می بری، که حالا می خواهی دیگران را هم به این دین دعوت کنی؟
زندگی تو با دیگران چقدر تفاوت کرده؟ چقدر با نشاط تر، با انرژی تر و با آرامش بیشتری زندگی می کنی؟
🔹اگر ما که مدعی انتظار هستیم به این پرسشها پاسخ درخوری ندهیم، نه تنها مبلغ خوبی برای حضرت نیستیم، بلکه وجود ما و ادعای ما، ضد تبلیغ برای وجود نازنین آن حضرت خواهد بود.
🔹بنابراین نه میتوان این علاقه را دست کم گرفت و نه باید کم بودن آن را تحمل کرد؛ علاقه عاشقانه، عصارهٔ تمام معرفت و کمال معنوی یک منتظر است.
✍ادامه دارد...
🔘 منبع:
👆کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
@meighanjavan99
🔴 قدرت نظامی چیست؟
♦️کمتر ۴۸ ساعت از موضع حسن روحانی علیه قدرت موشکی کشورمان در مناظره دوم انتخاباتی سال ۹۶ گذشته بود که بنسلمان اعلام کرد جنگ سوریه را به داخل خاک ایران خواهد کشاند.
امروز اما در شرایطی که رئیسی حامی دستآوردهای نظامی است، عربستان درپی توافق با ایران تضمین داده اجازه استفاده از خاکش را علیه ایران ندهد
✍احمد قديري
@ghadirinetwork
میغان جوان(121)
🔴دیوان لاهه با متهم کردن پوتین به جرائم جنگی، قرار بازداشت برای او صادر کرد! 👈چرا برای بوش، ریگان و
🇺🇳 همه دعاوی ایران در دیوان بینالمللی دادگستری
#اول
زمان: خرداد ۱۳۳۱
موضوع: ملی شدن صنعت نفت
شکایت: انگلیس علیه ایران
مبنای صلاحیتی: اعلامیه ایران در ۱۹۳۲م مبنیبر پذیرش صلاحیت اجباری دیوان
نتیجه: رد دعوا توسط دیوان به دلیل عدم احراز صلاحیت خود به رسیدگی
#دوم
زمان: خرداد ۱۳۵۹
موضوع: گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا
شکایت: آمریکا علیه ایران
مبنای صلاحیتی: کنوانسیونهای وین ۱۹۶۱م (حقوق و روابط دیپلماتیک) و ۱۹۶۳م (حقوق و روابط کنسولی) و پیمان مودت ایران-آمریکا
نتیجه: عدم حضور ایران در فرایند رسیدگی؛ محکومیت ایران؛ فیصله موضوع با توافق الجزایر
#سوم
زمان: اردیبهشت ۱۳۶۸
موضوع: انهدام ایرباس
شکایت: ایران علیه آمریکا
مبنای صلاحیتی: پیمان مودت ایران-آمریکا
نتیجه: مصالحه ایران و آمریکا در پرداخت غرامت ورای فرایند رسیدگی و در میانه آن
#چهارم
تاریخ: آبان ۱۳۷۱
موضوع: حمله آمریکا به سکوهای نفتی ایران
شکایت: ایران علیه آمریکا و دعوای متقابل آمریکا علیه ایران
مبنای صلاحیتی: پیمان مودت ایران-آمریکا
نتیجه: رأی بینابینی دیوان و رد کردن اتهام طرفین نسبت به یکدیگر
#پنجم
زمان: خرداد ۱۳۹۵
موضوع: ضبط دو میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی ایران
شکایت: ایران علیه آمریکا
مبنای صلاحیتی: پیمان مودت ایران-آمریکا
نتیجه: درحال رسیدگی
#ششم
زمان: تیر ۱۳۹۷
موضوع: تحریمهای آمریکا علیه ایران
شکایت: ایران علیه آمریکا
مبنای صلاحیتی: پیمان مودت ایران-آمریکا
نتیجه: دستور موقت توقف بخشی از تحریمها تا زمان اتمام رسیدگی و صدور رای نهایی
توضیحات:
۱. دیوان بینالمللی دادگستری (International Court of Justice) مستقر در شهر لاهه کشور هلند و رکن قضایی سازمان ملل متحد، اساسنامه آن جزء لاینفک منشور ملل متحد است.
۲. منظور از مبنای صلاحیتی، صلاحیتی است که یک دیوان بینالمللی برای رسیدگی به دعاوی دارد.
این صلاحیت از جانب طرفهای دعوا به طور اختیاری، پیش یا پس از وقوع اختلاف، به طور یکجانبه یا در قالب توافق و کنوانسیون، اعطا میشود و بدون آن امکان طرح شکایت از جانب کشورها و رسیدگی به دعوای حقوقی از جانب دیوان وجود ندارد.
۳. «پیمان مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی» بین آمریکا و ایران در زمان ریاست جمهوری آیزنهاور و نخستوزیری حسین علا در سال ۱۳۳۴ه.ش/۱۹۵۵م امضا شد که به موجب آن، رسیدگی به دعوای ناشی از اختلافات تفسیر یا اجرای توافق، در دیوان بینالمللی دادگستری قابل طرح است.
پمپئو در روز صدور رای موقت دیوان در ۱۳۹۷/۷/۱۱ خروج آمریکا از این پیمان را رسما اعلام کرد که اثر آن طبق توافق، یکسال پس از اعلام یعنی در ۱۳۹۸/۷/۱۱ اعمال گشت.
۴. اگرچه طبق آنچه از نظر گذشت، ایران همواره تلاش داشته تا با مراجعه به نهادهای بینالمللی در راستای احقاق حقوق خود گام بردارد، اما مشکل اصلی و همیشگی، ضعف شکلی و محتوایی در توافقات منعقده بوده است. به عبارت دیگر، هرچقدر که وکلای ایران در دفاعیات حقوقی، خوب عمل نمودهاند، مذاکره کنندگان ایرانی که تنظیم متون توافق را برعهده داشتند، فاجعه آفریده و کار را سخت کردهاند.
۵. آخر آنکه حقوق بینالملل با تمام ظریفیتهایی که در حفظ و احیاء حقوق دولتها میتواند ایفا کند، تنها یک «کارت» در حوزه روابط بینالملل است و آنچه حرف اول و آخر را در مناسبات جهان میزند، قدرت است. در این خصوص در سخنرانی «مناسبات حقوق بینالملل و روابط بینالملل» بیشتر توضیح دادهام:
@ghadirinetwork
@meighanjavan99👇👇