📢 مؤسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی برگزار میکند:
♦️چارچوب حقوق زن در اندیشه شهید بهشتی
ارائه دهنده:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید مهدی نریمانی
عضو هیئت علمی دانشگاه مفید
استاد گروه فقه و حقوق موسسه اندیشه بهشتی
۱۰ شهریور ۱۴۰۱
موضوعات بحث:
✅️ مبنای شهید بهشتی در وجه تمایز مردان و زنان
✅️ استقلال زنان در اندیشه بهشتی
✅️ ازدواج موقت و مجدد مردان در اندیشه بهشتی
✅️ جایگاه و نقش آفرینی زنان در اجتماع با رویکرد حجاب اسلامی در اندیشه بهشتی
✅️ عاطفه زنان و مسئله شهادت دادن
✅️ مسئله ریاست جمهوری و قضاوت زنان در اندیشه بهشتی
↩️جهت مشاهده ویدیو کامل نشست به صفحه ما در آپارات مراجعه فرمایید ::
https://aparat.com/v/pGkMc
﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی
༺ @AndisheBeheshti ༻
12.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ استقلال زنان در اندیشه شهید بهشتی
حجتالاسلام دکتر سید مهدی نریمانی
مشاهده ویدیو کامل
﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
❞موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی❝
༺ @AndisheBeheshti ༻
♦️تسلیم نشدن در برابر ظلم
آموختیم که یک انسان متعهد پیشرفته چه مرد و چه زن وقتی حقش پایمال می شود وقتی به حقوقش تجاوز می شود، وقتی به دین و ایمانش و آرمانش تجاوز می شود، وقتی به خانه و زندگی و عرض و ناموسش تجاوز میشود، وقتی به آنچه که از راه صحیح به دست آورده است تجاوز می شود آرام نمی نشیند و تسلیم نمی شود بپا می خیزد و می جوشد و می خروشد تلاش می کند، پیکار میکند و می رزمد.
📚جاودانه تاریخ ج6، ص106
﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
❞موسسه مطالعات اسلامی و علوم انسانی اندیشه بهشتی❝
༺ @AndisheBeheshti ༻
🔸 صاحب نظریه «پولپاشی»؛ یکی از برندگان جایزه نوبل ۲۰۲۲
🔰 بن برنانکی، دایموند و دیبویگ به صورت مشترک جایزه نوبل اقتصادی سال ۲۰۲۲ را دریافت کردند که نشان دهنده تلاش آکادمی نوبل برای یافتن راهی از مسیر بانکداری دولتی برای حل بحرانهای مالی جهان است.
🔹 بن برنانکی، رئیس سابق فدرال رزرو، اقتصاددان و سیاستمدار آمریکایی است که در رزومهاش علاوه بر فعالیتهای گسترده آموزشی و دانشگاهی، ریاست فدرال رزرو در فاصله سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ به چشم میخورد.
✳️ بن برنانکی فارغالتحصیل دانشگاه هاروارد بوده و دکترای خود را از دانشگاه امایتی و در رشته اقتصاد گرفته است. او یکی از چهرههای برجسته اقتصادی جهان در حل بحرانهای مالی دهه ۲۰۰۰ میلادی است و نشانهای فراوانی در حوزه اقتصاد دارد که نشان شخصیت سال ۲۰۰۹ در حوزه اقتصاد یکی از آنهاست.
✅ برنانکی در ایران با کتاب «شجاعت عمل» شناخته میشود؛ روایتی از چالشهای سیاستگذاری پولی و مالی آمریکا در بحرانهای مالی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹٫ او در مقام ریاست فدرال رزرو توانست با انتخاب یک واکنش متفاوت نسبت به سیاستهای پولی دولت آمریکا، در مسیر مهار این بحران قدم بردارد، اگرچه این سیاست به عنوان «پولپاشی» دولتی تعبیر شد و مورد انتقاد نیز قرار گرفت. بن برنانکی با نوشتن این کتاب سعی در پاسخ به انتقادها دارد.
💠 اندیشکده قصد در پژوهشها و کرسیهای نظریهپردازیهای مختلف به این مقوله به ویژه در دوران کرونا بر خلاف جریان لیبرال و متعارف پرداخت. مطلب آقای احسان ولدان در سال ۱۳۹۹ نمونهای از آن است:
📌http://public.qasd.ir/articles/516
#پولپاشی
🆔 @QasdWay
✅ اقدام کشورها برای حفظ ارزش پول ملی با فروش ذخایر دلاری
🔹در هفتههای اخیر به دلیل افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، دلار در سطح جهانی تقویت شده است و بسیاری از کشورها از جمله ژاپن، کرهجنوبی، هند، چین، شیلی و غنا، در حال مداخله در بازار ارز هستند تا با فروش ذخایر دلاری از سقوط ارزش پول ملی جلوگیری کنند.
🔸 در حال حاضر روند تقویت دلار نسبت به دیگر ارزهای جهانی به حدی رسیده که ارزش دلار برای اولین بار در ۲۰ سال اخیر از یورو بالاتر رفته و نسبت برابری دلار به پوند بریتانیا نیز به بالاترین سطح از سال ۱۹۸۵ میلادی رسیده است.
🔸تقویت ارزش دلار و وقوع بحران ارزش پول ملی برای کشورهای جهان، پیش از این در دهه ۱۹۸۰ میلادی نیز سابقه داشته است. در آن زمان نیز فدرال رزرو با هدف کنترل تورم، نرخ بهره بانکی را به شدت افزایش داد و با تقویت دلار، نرخ برابری بسیاری از ارزها نسبت به آن کاهش یافت.
✳️ در آن زمان به دلیل قدرت جهانی آمریکا در نهایت در سال ۱۹۸۵، کشورها در توافقی موسوم به «پلازا»، راه حلی هماهنگ و جهانی برای کنترل ارزش پولی خود تدارک دیدند. اما امروز به دلیل افول قدرت اقتصادی آمریکا و بروز قدرتهای اقتصادی متعدد در عرصه بینالملل، هیچ چشم اندازی در این خصوص وجود ندارد و کشورهای جهان میدانند که به جای انتظار برای یک توافق جهانی، باید خودشان به طور مستقل برای حفظ ارزش پول ملی خود برنامهریزی و اقدام کنند.
🔹مداخله گسترده کشورها در بازار ارز برای جلوگیری از سقوط ارزش پول ملی، در ۴۰ سال اخیر بیسابقه است.
منبع: بلومبرگ به نقل از مسیر اقتصاد
گزارش: http://masireqtesad.ir/141019
🆔 @QasdWay
✡ غزوهٔ بنینضیر (١)
1⃣ #بنینضیر نام قبیلهی #یهودی ساکن در یثرب [مدینه] تا نخستین سالهای هجرت و نام یکی از غزوات پیامبر در سال چهارم هجری است.
2⃣ بنینضیر و سایر #یهودیان ساکن یثرب [مدینه] ثروت فراوانی گرد آوردند. پس اوس و خزرج برای غلبه بر یهودیان از غسانیان کمک خواستند. غسانیان با سپاهی به حجاز آمدند و بسیاری از یهودیان را کشتند و از آن پس اوس و خزرج بر یهودیان مسلّط شدند، بعدها بنینضیر، در نزاعهای اوس و خزرج جانب اوس را میگرفتند.
3⃣ مقارن ظهور اسلام، و پیش از جنگ اُحد، قبیله بنینضیر ظاهراً با #ابوسفیان ارتباط داشتند.
4⃣ پس از #هجرت پیامبر به مدینه، بنینضیر در شمار دیگر یهودیان، با مسلمانان پیمان #مصالحه بستند و #عهد کردند که در صورت حملهٔ دشمنان به مدینه در کنار مسلمانان به دفاع بپردازند و از تأمین مالی و جانی کفار قریش و برقراری روابط تجاری با آنان خودداری کنند.
5⃣ اما از آنجا که بنینضیر #پیمان خود را زیر پا گذاشتند، در ربیعالاول سال چهارم هجری #غزوه_بنینضیر بهوقوع پیوست.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ غزوهٔ بنینضیر (٢)
1⃣ پیامبر (ص) برای اینکه از منویّات و طرز تفکر #یهودیان_بنینضیر آگاه گردد، همراه گروهی از افسران خود، عازم قلعه آنها گردید؛ اما هدف ظاهری پیامبر از تماس با بنینضیر این بود که در این سال، عمرو بن امیه که از بئر مَعونَه بازمیگشت دو تن از افراد قبیله بنیعامر را، که از پیامبر اَمان داشتند، کُشت. عامر بن طُفَیل از پیامبر دیه طلب کرد و پیامبر (ص) برای پرداخت دیه از بنینضیر که همپیمان بنیعامر بودند کمک خواست.
2⃣ #بنینضیر کمک به پیامبر (ص) را پذیرفتند، اما در توطئهای برای قتل ایشان، عمرو بن جِحاش را مأمور کردند که آن حضرت را در پای دیوار قلعه با سنگی از پای درآورد. پیامبر (ص) از طریق وحی از نیرنگ آنان آگاه شد و به ایشان ده روز مهلت داد تا با اموال منقول خود، جز اسلحه، از مدینه خارج شوند و سالانه برای برداشت محصول خرما بازگردند.
3⃣ عبدالله بن اُبَی رئیس منافقان مدینه، بنینضیر را از اطاعت پیامبر (ص) بازداشت و وعده داد که همراه با #بنیقریظه از آنان دفاع کند.
4⃣ از اینرو پیامبر (ص)، عبداللّه بن مَکتوم را در مدینه جانشین خود قرار داد و با لشکری به فرماندهی علی (ع)، ١۵ روز یا ۶ شب بنینضیر را در محاصره گرفت.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ غزوهٔ بنینضیر (٣)
1⃣ در دورهٔ محاصره، عَزْوَک یهودی به پیامبر سوءقصد کرد که بهدست علی (ع) کشته شد. سپس پیامبر فرمان داد تا درختان خرمای بنینضیر در بُوَیْرَة را قطع کنند. سرانجام یهودیان #تسلیم شدند و پذیرفتند که تنها با یک بار شتر از اموالشان، بجز اسلحه و نقره و طلا، از مدینه خارج شوند.
2⃣ بعضی از آنان از جمله حُیَیّ بن اَخطب که دخترش صفیه پس از فتح خیبر در سال هفتم هجری به همسری پیامبر (ص) درآمد و ابیالحقیق (همسر اول صفیه)، به #خیبر رفتند، و برخی به #شام مهاجرت کردند.
3⃣ از آنجا که جنگی در نگرفته بود اموال برجای مانده در حکم غنیمت نبود و تصرّف در آن به اختیار پیامبر (ص) بود (حشر: ۶ـ ۸) از اینرو پیامبر (ص) با توافق #انصار آن را میان #مهاجران تقسیم کرد تا وظیفهٔ حمایت از مهاجران توسط انصار پایان پذیرد.
4⃣ سورهٔ حشر (آیات ۱ـ۱۷) دربارهٔ #غزوه_بنینضیر و اخراج این قبیله است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter