هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
پیدا و پنهان ماجرای قطع برق -۱
🔹قطع شدن برق همزمان با گرمای بی سابقه هوا، برای مردم کلافه کننده و برای اهالی کسب و کار، آزار دهنده است. طبیعتا همه حساس می شویم که چرا این مضیقه پیش آمده و دنبال مقصر می گردیم. بعضی دنبال راه حل می گردند و برخی دیگر، کلافگی و ناراحتی را بروز می دهند.
♦️میزان مصرف، میزان تولید و شبکه توزیع، سه متغیری است که می تواند در پدید آمدن این چالش موثر باشد. شدت بی سابقه گرما، بالغ بر 10 هزار مگاوات، بر مصرف برق افزوده و همین موجب فشار بر شبکه توزیع (از مدار خارج شدن برخی نیروگاه ها) می شود.
🔹متاسفانه در زمینه توسعه نیروگاه ها، دولت آقای روحانی پایین ترین سهم را در مقایسه با دولت های قبلی داشته و به تعهدات خود طبق برنامه ششم توسعه عمل نکرده است. این در حالی است که اگر به سیاست های کلی "اقتصاد مقاومتی (ابلاغ شده در سال 92) اهتمام می شد، اکنون باید به شکل پایدار، مازاد تولید برق داشتیم و از صادرات آن درآمد ارزی کسب می کردیم.
♦️این هدفگذاری به چند دلیل عملیاتی شد. مدیر عامل بورس انرژی می گوید: "۶۰ درصد تولید برق توسط بخش خصوصی صورت میگیرد و چون قیمت برق زیاد نشده، بخش خصوصی رغبت به تأسیس نیروگاه ندارد. وزارت نیرو کمی دیر توجه نشان داد و حجم معاملات برق در بورس انرژی بسیار پایین است".
🔹عارضه دوم، تعهد دولت در "توافق پاریس"، بدون اطلاع یا تصویب این تعهد خارجی در مجلس است. طبق توافق، دولت متعهد به کاهش مصرف سوخت فسیلی و گاز های گلخانه ای شد، بی آن که جایگزینی برای تامین انرژی پایدار (از جمله برق هسته ای و انرژی های تجدید پذیر) بیاندیشد.
♦️تعهدات متقابل غرب هم، طبق معمول روی کاغذ ماند. دولت در یک دوره هشت ساله، پسرفت در هر دو حوزه قدیمی و جدید تامین برق را پذیرفت، و حال آن که هم پیش بینی ها دلالت بر افزایش دمای سالیانه می کرد و هم برق، پیش نیاز خروج از رکود و آغاز رونق اقتصادی است.
🔹اکنون در حالی با مضیقه برق مواجه هستیم که هنوز بخشی از ظرفیت های تولید، تعطیل یا نیمه تعطیل است و دولت در این زمینه، تمهیدی برای دوره رونق نداشته است. غرب در این حوزه، نقشه راهبردی داشت؛ اما برخی دولتمردان ما منفعل بودند.
♦️آنها نه تنها نقشه متقابل نداشتند، بلکه در زمین دشمن بازی کردند. آنها در حالی می گویند تحریم ها نگذاشت در حوزه نیروگاهی، سرمایه گذاری یا تعمیر کنیم که اساسا تعطیلی 95 درصد برنامه هسته ای (و عدم برنامه ریزی برای تولید برق هسته ای) را با وعده لغو تحریم ها و جذب سرمایه گذاری توجیه کرده بودند.
🔹در پرانتز باید نوشت که افزایش ظرفیت نیروگاهی، منحصر در سرمایه گذاری خارجی نیست. اولا می شد تدبیری اندیشید تا چند هزار میلیارد تومان، از نقدینگی هفت برابر شده (3700 هزار میلیارد تومانی) به ویژه از طرف بانک ها، به این سمت هدایت شود.
♦️ثانیا تولید کنندگان داخلی، به شدت از مانع تراشی های دولتی گلایه دارند؛ چنان که آقای خوشگفتار "نایب رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق" می گوید "بر خلاف تکالیف برنامه ششم توسعه، وزارت نیرو طی چهار سال اخیر، نه خود برای تولید برق سرمایهگذاری کرده و نه اجازه سرمایهگذاری داده است".
🔹زمانی چیت چیان وزیر نیرو گفته بود "ایران با داشتن ذخایر غنی سوخت فسیلی، چه نیازی به انرژی تجدید پذیر دارد ؟ پاسخ این است که عمده مصرف کشور، فسیلی است که منجر به انتشار گازهای گلخانه ای می شود و با جرایم بین المللی روبهرو می شویم". این تلقی در حالی بود که مصرف کننده 80 درصد سوخت های فسیلی در دنیا، کشورهای غربی هستند.
♦️خانم ابتکار رئیس سازمان محیط زیست هم گفته بود: "در دولت یازدهم باب رنامه ریزی انجامشده، حرکت نزولی استفاده ازسوخت های فسیلی بویژه در نیروگاه ها که از عمده ترین منابع تولید کربن هستند، آغاز شده است"!
🔹اما جایگزین چه؟ هیچ! مشابه معامله "نقد- نسیه" برجام، با امضای توافق پاریس در حوزه مهم تامین انرژی انجام شد تا در فرآیندی پنج شش ساله، به نقطه چالش برانگیز فعلی برسیم.
♦️این در حالی بود که اگر برنامه هسته ای درست پیش می رفت و برای توقف آن توجیه تراشی نمی شد، می توانست بخشی از هدفگذاری اعلامی رهبر انقلاب مبنی بر ضرورت تامین بیست تا سی هزار مگاوات برق جدید باشد و حتی موجب درآمد زایی ارزی بشود.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
پیدا و پنهان ماجرای قطع برق -۲
♦️اتفاقی که در این میان غیر عادی و شک برانگیز می نماید، یقه درانی و التهاب آفرینی طیف غربگرایان (از ضد انقلاب تا برخی افراطیون مدعی اصلاحات)، به بهانه کمبود برق است و حال آن که همان ها دنباله روی از توقعات بی پایان غرب از جمله در زمینه سیاست های تامین انرژی اصرار داشته اند. به قول معروف، "هم می کشند و هم تعزیه می دارند"!
🔹گله مندی و دلخوری به ویژه از قطع بی برنامه و اعلام نشده برق، حق مردم و فعالان اقتصادی است. اما طایفه توجیه گر زورگویی های غرب، خود متهم ماجرا هستند. و اتفاقا فعال شدن آنها برای تبدیل نارضایتی مردم به اغتشاش و نامنی، ناظران را درباره ارتکاب خیانتی جدید از سوی این طیف حساس می کند.
♦️دو سال قبل بود که به بهانه مشکلات اقتصادی، آشوب های زنجیره ای ابتدا در لبنان و عراق و سپس ایران، کلید زده شد. غافلگیر کردن مردم با قیمت سه برابری بنزین توسط آقای روحانی، بهانه ای شد تا مزدوران سرویس های جاسوسی سیا، ام آی سیکس و موساد، موج سواری کنند.
🔹حالا هم لبنان به بهانه بنزین و عراق به بهانه برق، درگیر فتنه مشابهی است. فقط در عراق، 61 دکل توسط عوامل تروریست و خرابکار "ناتوی اطلاعاتی" منهدم و به پای داعش نوشته شد. در لبنان هم مزدوران غربگرا فعال شده اند. در قبال کشور ما هم احتمال خرابکاری های چند لایه دور از ذهن نیست.
♦️اما درست در موقعیتی که یک نارضایتی به حق عمومی، دستمایه موج سواری دشمنان خونی یک ملت می شود، موقعیت مرزبندی است. مثلا در لبنان طبیعی بود که جناب سید حسن نصرالله، بیش از دیگران از عملکرد خسارتبار دولت غربگرا شاکی باشد.
🔹اما دو سال قبل که فتنه خودنمایی کرد، دبیر کل حزب الله به جای گروکشی و سوار شدن روی موج اعتراضات، آب بر آتش فتنه ریخت و گفت:«باید مسئولانه سخن گفت. همه باید در برابر شرایط خطیر کشور مسئولیت پذیر باشند. برخی میخواهند از مسئولیت شانه خالی کنند. این، نشانه فقدان عِرق ملی و ارزشهای اخلاقی در قبال سرنوشت مردم است. شایسته نیست برخی که در همه دولت ها حضور داشتند، اکنون سوار بر موج شوند. از کنارهگیری دولت حمایت نمی کنیم و دلیل آن هم این است که امکان ندارد دولت جدید طی یک سال تشکیل شود».
♦️در کنار گلایه های جدی از سوء مدیریت دولت روحانی، قطعا باید با دشمنان امنیت و آرامش و ثبات ایران مرزبندی کرد؛ این همان جریان وطن فروشی است که «اکبر گنجی» از افراطیون فراری، یک بار درباره اش اذعان کرد:
🔹«ما کارمندان دولتهای راست افراطی ترامپ، جانسون، نتانیاهو و بن سلمان، از طریق کروناهراسی، ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. وظیفه ما فروپاشاندن سازمان اجتماعی و کشاندن مردم به خشونت جمعی است. ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریم ها نتوانست انجام دهد، ما موظفیم انجام دهیم».
♦️دولت هشت ساله روحانی، یک ماه دیگر به پایان می رسد. آینده پژوهی، پیش بینی، برنامه ریزی و به استقبال چالش ها و فرصت های پیش رو رفتن، حرف اول را در مدیریت می زند. با روزمرّگی و آرزو اندیشی نمی شود مدیریت کارآمد داشت.
🔹فهم این که هوا هر سال گرم تر و مصرف برق بیشتر می شود، به نبوغ ویژه ای نیاز نداشت؛ البته اگر دولت، در تراز دولت ملی رفتار می کرد. اکنون تنها راه حل فوری و مقدور در یکی دو ماه آینده، مدیریت (کاهش) مصرف به شرط اطلاع رسانی درست است.
♦️اما دولت جدید که از اوایل شهریور آغاز به کار می کند، باید خود را متعهد به برنامه ریزی برای افزایش تولید در دو سال آینده بداند و برای رساندن کشور حتی به موقعیت صادر کننده انواع منابع انرژی همت کند.
🔹فراموش نکنیم رکود تورمی، یکی از دلایل کاهش تولید برق است و چاره آن هم در رونق و جهش تولید است؛ چیزی که مدیریت "برجام و دیگر هیچ"، از ملت بزرگ ایران دریغ کرد. تولید برق و انرژی هم که حالا تبدیل به معض شده، مثل مسکن و کشاورزی می تواند به فرصت پیشران اقتصاد تبدیل شود.
@IMANI_mohammad
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
.
هر چه فریاد دارید بر سر مسبب اصلی وضع موجود بکشید...
#محاکمه_روحانی
🔺صفحات مجازی حمید رسایی🔻
eitaa.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
instagram.com/rasaee.ir
twitter.com/hamidrasaee
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
.
♻️ دیدار امروز صبح من و کوثری
🔰 حمید رسایی: قبل از انتخابات چند بار پیگیر چنین نشستی بودم که ظاهرا برای آقای کوثری فرصت فراهم نشد. بعد از انتخابات هم آقای کوثری تماس گرفتند که من تهران نبودم تا اینکه امروز صبح، میزبان ایشان در دفتر هفتهنامه ۹ دی بودم.
در عین رقابت، در عین پیگیری اجرای قانون و در عین برداشت متفاوتی که بین بنده و شورای نگهبان درباره حضور ایشان در انتخابات بود، اما دوستیمان هم جای خودش باقی است. این شاید برای برخی قابل فهم نباشد... مهم نیست وقتی برای خودمان قابل فهم است.
پ ن: در ذیل کامنتهای پست قبلی در اینستاگرام، چند سئوال مکرر پرسیده شد که پاسخ میدهم:
۱. بسیاری سئوال کردهاند که پاسخ شورای نگهبان به شکایتم چه بود که قانع نشدم. با سخنگوی محترم شورای نگهبان که صحبت کردم، گفتند در جلسه شورای نگهبان روی موضوع و استدلالهایی که کردهام، بحث شد و نهايتا اکثریت اعضای شورای نگهبان، جایگاه مشاوره فرماندهی کل سپاه برای سردار کوثری را مصداق شغل و اشتغال ندانستند.
استدلال بنده هم که چرا جایگاه آقای کوثری در سپاه، مصداق اتم و اکمل اشتغال است را به تفصیل در اینجا eitaa.com/rasaee/5030 بخوانید. برای همین نوشتم که قانع نشدم اما قانون را میپذیرم.
۲. برخی سئوال یا اشکال کردهاند که اگر موضع خودت را بحق میدانی، چرا موضوع را رها کردی، نباید رضایت میدادی! پاسخ این هم روشن است. برای اینکه ثابت کنم اشکالم وارد بوده آيا حق دارم شیشه بشکنم، یا پمپ بنزین آتش بزنم؟ حق دارم به نظام جمهوری اسلامی فحاشی کنم یا در اصل وجود شورای نگهبان تردید و انکارش کنم؟ مگر میشود به اسم دفاع از قانون، رفتار غیرقانونی کرد؟! من نظری داشتم، بیان کردم و آنها مطابق حقی که قانون برای ایشان قرار داده برداشت دیگری داشتند. طبعا افکار عمومی قضاوت میکند و اینها نباید بهانهای برای قانونشکنی باشد.
۳.برخی از آن طرف بام افتادند که چرا اصلا شکایت کردی یا چرا شکایتت را علنی اعلام کردی، این کار سبب تضعیف شورای نگهبان شد! علاوه بر اینکه شکایت به شورای نگهبان خود بخشی از راهکار قانونی است و استفاده از حق قانونی توهین به آن نهاد یا سبب تضعیف آن نیست، این عزیزان هم حتما بیانات اخیر رهبر انقلاب را نشنیدهاند که علنا فرمودند: "من هم ممکن است با بعضی نظرات شورای نگهبان موافق نباشم اما طبق قانون و وظیفه عمل کردند." آیا رهبر انقلاب هم شورای نگهبان را تضعیف کردند یا حرمت نظر یک نهاد را نگه داشتند.
معتقدم هم شکایتم پس از انتخابات به شورای نگهبان و هم قانع نشدنم و در نهایت پذیرش حکم قانون، جملگی وظیفه و تکلیفم بود که به درستی انجام شد.
🔺صفحات مجازی حمید رسایی🔻
eitaa.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
instagram.com/rasaee.ir
twitter.com/hamidrasaee
هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
7.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽«فردوسی» میخواهیم تا «رستم» را روایت کند
🔹دهها سوژه مناسب در حوزه پیشرفت داریم که هیچکدامشان روایت نشدهاند
🔹هنر «روایت» محدود به کتاب نیست
🔹اهمیت پیشرفت نرمافزاری کمتر از پیشرفت سختافزاری نیست
✅ @saeedjalily
هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
7.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽🚨نیاز قطعی فردای کشور
🔹سوال یک نفر از سعید جلیلی در خیابان: انرژی هسته ای به چه دردی میخورد؟!
✅ @saeedjalily
هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽بازخوانی یک سخنرانی از سعید جلیلی درباره لزوم استفاده از فرصت انرژی های تجدیدپذیر برای تولید برق
سعید جلیلی، آذر 95 در جمع دانشجویان:
🔹امروز در دنیا خورشید و انرژی خورشیدی یکی از مهمترین منابع انرژی و تولید ثروت است و طبق برآوردها، تابش خورشید از منطقه حرمک زاهدان تا شمال چابهار به لحاظ ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در دنیا کم نظیر است که می تواند ما را تبدیل به قطب انرژی این منطقه کند.
🔹طبق تحقیقات، بادهای سیستان و بلوچستان، بهترین بادهای دنیا برای تولید انرژی است. این بادها می تواند مهمترین منبع تولید برق باشد.
🔹حیف است برویم با برجام «خورشید تابان» از دنیا طلب کنیم آنوقت نسبت به «خورشید تابان مردم سیستان و بلوچستان» بی تفاوت باشیم.
✅ @saeedjalily
هدایت شده از وایپ
عقبماندگی رسانه ملی در تبیین اقتصاد اسلامی
🔷سالهاست که در گفتمان اقتصادی جامعه، بحث از اقتصاد، بهویژه اقتصاد مقاومتی میشود. برخی صرفا آن را تحمل فشارهای اقتصادی توسط مردم پنداشته و برخی روشنفکران و شاگردان مکتب اقتصادی غرب، آن را زاییدهی ذهن عدهای تندرو میدانند.
⚠️اما سوال اساسی اینجاست پرچمداران اقتصاد اسلامی و ایضا مقاومتی در جامعهی ما چه کسانی هستند.
مرجع رسمی این گفتمان اقتصادی کجاست؟
🔴وقتی مجری سازمان صداوسیما، آقای حیدری در اخبار سیما علنا مروج اقتصاد لیبرالی بهعنوان پیشنهادی برای رئیس جمهور منتخب آینده شده و بهطور مثال در یک فقره تصریح میکند بگذاریم کارخانهای که دارد ورشکست میشود بشود تا کارخانههای جدید روی کار بیایند و بهرهوری رشد کند؛ این کجای فرهنگ اقتصاد اسلامی ماست.
✅گرچه برخی برنامههای تلویزیون همانند ثریا حرفهای خوبی در این زمینه بیان کردهاند ولی قطعا این بضاعت اندک سازمان عریض و طویل صداوسیما برای گفتمانسازی اقتصاد اسلامی کافی نخواهد بود.
⁉️چرا رسانهی ملی حداقل محلی برای ترویج اقتصاد اسلامی نبوده و بهجای نشر مکتب اصالت سود و زیان و حمایت از نظام سرمایهداری، طرفدار منافع قشر مستضعف نمیگردد.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
هدایت شده از وایپ
اعتماد به جوانان
🔶این شبها مسابقات فوتبال یورو ۲۰۲۰ از شبکه سه در حال پخش است.
✅آنچه این بازیها را جلوهای دیگر داده، رونمایی از جوانانی با دانش و فن بیان بالا در عرصهی گزارشگریست. چه در تحلیل های قبل و بعد از بازی و چه گزارشهایی نظیر بازی اسپانیا و کرواسی.
🔴این را بگذارید کنار سیاهنمایی عدهای که با رفتن مزدک و عادل، این حوزه را خالی از متخصص میپنداشتند. چراکه هر جا؛ چه در صداوسیما و چه هر مرکز دیگری انحصار ایجاد شود، عدهای را وهم برمیدارد که بهتر از انحصارگران کس دیگری وجود ندارد.
✅در صورتیکه اعتماد به جوانان، ضمن احترام به پیشکسوتان و راهنمایی خواستن از آنان همواره پاسخ مطلوب داده است.
💯هدایت صحیح این جوانان در عرصه گزارشگری سبب میشود تا سرمایهگذاری روی آنان به هدر نرفته و فوتبال را صرفا به عنوان یک سرگرمی و ورزش مفرح ببینند نه معشوقهای خیالی از غربی دلفریب که سرابش برخی را از راه به در کرده است.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
هدایت شده از وایپ
💢 سازمانهای مردمنهاد، با هدف بالابردنِ کنشگری اجتماعی عوام، در سراسر جهان رو به افزایش است.
❌ برخی از این سازمانها به علت خصوصی بودن با سیاستهای کلی ایران زاویه دارند، بهعنوان نمونه سازمانی با حمایت یونسکو در دهه هشتاد در روستاهای ایران، اقدام به آموزش جنسی و توزیع وسایل پیشگیری و... به صورت رایگان بین دختران و زنان روستایی نموده بود.
⭕️ جمعیت امداد مردمی امام علی(ع) یکی از همین NGOهاست که از سال ۲۰۱۰ در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، به عنوان مقام مشورتی عام عضویت دارد؛ مهمتر آنکه، با فعالیتهای ظاهرا عامالمنعه و صدالبته تبلیغ برخی از سلبریتیها توانست پایگاه اجتماعی برای خود دست و پا کند.
⛔️اما ناگهان در سال نودونه، شارمین میمندینژاد مؤسس این جمعیت، کتایون افرازه و مرتضی کیمنش دو عضو دیگر این سازمان بازداشت شدند و مدارکی دال بر اقدامات امنیتی، آموزشِ افراد جهت توهین به مقدسات، تغییر ارزشهای فرهنگی و پیشبرد سیاستهای آمریکا و صهیونیست منتشر شد.
⛔️به دنبال آن با صدور حکم انحلال این جمعیت گروهی از سلبریتیها، نگران شدند.
⁉در حال حاضر نیز شقایق دهقان و هانیه توسلی در صفحه شخصی، اقدام به تبلیغ این جمعیت نمودند؛ لذا این شائبه بوجود میآید که آیا حکم انحلال لغو شده؟
1⃣ اگر انحلال پابرجاست؛ از قوه قضائیه انتظار برخورد با سلبریتیهای خاطی وجود دارد؛ هنوز داغِ اظهاراتِ جاهلانه افشار پابرجاست...
2⃣ در غیر این صورت اگر انحلال لغو شده؛ نیاز است شفافسازی شود که چه شرایطی برایشان درنظر گرفته شده تا اقدامات گذشته تکرار نشود!
📡 وایپ/روبش را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
هدایت شده از حجره انقلاب
💬رسانه مستقل 👈 حجره انقلاب
🚨تبيين مفهوم #روشنفکر_حرفهای_غيرمتعهد در کلام امام خامنهای
🔹... حوادث در آن روزها(دوران ستمشاهی) ساعت به ساعت بود، نه روز به روز.
هر ساعت يک حادثه بود. هر ساعت يک انگيزه بود. يک تکليف بود. وقت اينکه کسانی بنشينند 10ساعت، 15ساعت، 20ساعت يک مسئله را تمام کنند، باقی نمیماند. نگاه نکنيد به آن روشنفکر حرفهای غيرمتعهد که هيچ کار ندارد، مینشیند پشت ميز کارش روزی چند ساعت بيانيه و مقاله و جزوه مينويسد؛
آنها حسابشان جداست.
🔸همانطوری که صبح گفتم روشنفکران حرفهای در طول اين مدت مبارزات مردمی؛ مأيوسکنندهترين گروهها بودند. اين فريادی بود که مرحوم آل احمد بارها میکشید. هر وقت اين مرد را ديديم، همانطور که در کتابهايش هم منعکس است، فرياد و فغان و خروشش از روشنفکران حرفهای بلند بود.
🔹روشنفکر حرفهای ما تا نیمهی شب در باشگاه، در کلوپ، در کافه گذرانيده، قهوهاش را خورده، شور علی اف و سمفونی پنجم بتهوون را گوش کرده، درباره مسائل آفريقا و آمريکای لاتين گپ فراوانی زده و حالا با وجدان آسوده! آمده خانه و میخواهد بخوابد. او وقتِ آمدن به داخل صحنه را ندارد.
🔹در زمان خود ما و در طول اين دوران مبارزه، روشنفکرها بعد از آنکه جلسهشان را میرفتند، باشگاهشان را میرفتند، مهمانیشان را میرفتند، بورس تحصيليشان و يا تحقیقیشان را از دولت شاهنشاهی میگرفتند و میرفتند و برمیگشتند، کارهای روزمرهشان را انجام میدادند. در اداره يا مؤسسهای کارشان را میکردند، سينما و گردش و تفريح عصرشان را میرفتند و خلاصه بعد از آنکه همه کارهای واجب و مستحب زندگی را انجام میدادند، دو، سه ساعتی هم مینشستند پشت ميز کارشان آقاوار، تميز، بیدغدغه پای کولر يا بخاری قلم میزدند.
اين خيلی کار آسانی بود. اين غير از آن روشنفکر مذهبی و يا بخصوص روشنفکر روحانی است که با مردم و در ميان مردم است و توی برج عاج نيست.
🔸روشنفکر يعنی آن کسی که آن چيزهايی را #ميبيند که مردم نمیبینند، کسی که از سطح بالاتری دارد نگاه میکند، #مُشرف بر مسائل است. #جهتگیریها را میبیند. #دشمنها را میبیند. دشمنی را میشناسد.
🔹او وظيفه دارد که زودتر از هرکس ديگر فرياد بزند. خروش برآورد. مردم را بسيج بکند و خانهای را که دشمن در آن سنگر گرفته تصرف کند. و دزدها را بيرون بريزد؛ اما نمیکند. او مشغلهها و گرفتاریها، دردها و انگيزههای ديگر دارد.
🔸اگر در کوچه و در ميان مردم و از سوی خود مردم سروصدايی نبود، او اکنون در بستر راحت لميده بود و حالا هم که غوغای مردم خواب او را برآشفته، انگيزه او فقط او را تا روی ايوان میآورد و روی صندلی مینشاند. مردم فقط او را میبینند اما حضور او را در ميان خود حس نمیکنند، اين است #روشنفکر_حرفهای.
🔹اما روشنفکر مذهبی درست عکس اين است. نمونه اش دکتر #شريعتی يا روشنفکر روحانی نمونهاش روحانيون مترقی و مبارزی که در طول اين سالها شما در همه جای اين مملکت ديدهايد. او در ميان مردم است. با صدها گونه خواسته و توقع مردم روبرو است. برای او با مردم و در ميان آنها بودن خودش کاری، و کار مهمی است.
پس وقت آن را که از سَر صبر و حوصله به قلم زدن بپردازد، ندارد.
🔸هزار مسئله برايش مطرح است. هزار درد، هزار سئوال، هزار نياز در برابرش قرار میگیرد. مشغلههای نقد، او را از پرداختن به طرحهای دراز مدت و غير نقد باز میدارد. اين از جهتی خسارت است و در اين شک نيست. اما خسارت اجتناب ناپذيری است...
پ ن :
نشريه شماره يک حزب جمهوری اسلامی. منتشره در مردادماه سال 1358
🗓1358/3/15
#دانشگاه_امام_صادق
#روشنفکر_حرفهای
#اشرافیت_دینی
✅صدای انقلاب را از اینجا بشنوید
@hojre_enghelab