٢٦ خرداد، سالروز شهادت شهیدان بخارایی، امانی ، صفار هرندی، نیک نژاد
🔹در روز ۲۶ خرداد ۱۳۴۴ حکم اعدام محمدصادق امانی، محمد بخارایی، مرتضی نیک نژاد و رضا صفارهرندی چهار تن از اعضای هیات های موتلفه اسلامی به اجرا گذاشته شد.
🔹اتهام این افراد شرکت در ترور حسنعلی منصور نخست وزیر وقت در اول بهمن ۴۳ بود. تشکیلات موتلفه "حجت شرعی" خود را از ولی فقیه زمان اخذ میکرد.
@mersad598
آن شاخه های گل رز...
بعد از ظهر ٢۵ خرداد ٨٨ سر میدان انقلاب تهران بودم. جوانان فوج، فوج از خیابان کارگر شمالی می آمدند و وارد خیابان آزادی می شدند.اکثر آنان یک شاخه گل رز داشتند و به اولین پلیسی که می رسیدند مؤدبانه تقدیم می کردند. با برخی صحبت کردم همانانی بودند که این شعار در تجمعات استثنایی شبانه (استثنا در این۴۵سال) به آنان تزریق شده بود : اگر تقلب بشه ایران قیامت می شود" یا " اگر تقلب نشه موسوی برنده میشه"این دو شعار مهندسی ذهن بود که نتیجه انتخابات هیچ گزینه دیگری ندارد. تجمعات شبانه یک سازماندهی به روش گلدکوئستی بود که ایده اش از دبیر کل حزب مشارکت بود و موسوی از این سازماندهی مطلع بود. از کجا فهمیدم موسوی مطلع بود؟ خبرنگار تایمز در٢١ خرداد (روز قبل انتخابات) می پرسد: اگر شکست (نه تقلب) بخوری به این جوانانی که در خیابانها رقص کنان و شادند چه خواهی گفت؟
موسوی هم سازماندهی را لو می دهد هم اینکه بعد شکست چه خواهد کرد. در جواب می گوید:"پیام من قبلا به آنان رسیده است (به جوانانی که رقص کنان و شادند) تغییر از مدتی قبل آغاز شده. پیروزی در انتخابات بخشی!!!از این تغییر است. بخشهای دیگر ادامه خواهد یافت!!!و هیچ عقبگردی در کار نخواهد بود"
پیام چگونه رسیده بود؟ بخشهای دیگر چی بود؟مگر در انتخابات بخشهای دیگر هم هست؟عقب گرد از چی نمی شود؟ این سوال از شکست است. پاسخ به سوال احتمال پیروزی (بعد پیروزی چه می کنی) وحشتناک تر است. چندین نفر از جمله دکتر مرندی به ایشان گفتند تکذیب کن و نکرد. نتیجه تحقیقات ام در این باره در کتابی با عنوان"جریان شناسی انتخابات ریاست جمهوری ٨٨"به چاپ رسید.حتی یک درصد به طراحی #انقلاب_رنگی شک ندارم. به قیامت هم باور عمیق دارم.
✍️ دکتر گنجی
@mersad598
#تحلیل
🔴 رمزگشایی از خبرسازی رسانههای آمریکایی در مورد توافقات جدید میان تهران و واشینگتن
🔻طی روزهای گذشته برخی رسانههای آمریکایی با انتشار اخباری که هیچیک از مقامات واشینگتن و تهران تاکنون آن را تأیید نکردهاند از گفتگو میان مقامات این کشور با دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران خبر دادهاند.
🔹موضوع قابل توجه در جریانسازی جدید رسانههای آمریکایی، پنهانسازی ادعاهای قبلی واشینگتن در مورد موضوعیت نداشتن تداوم دیپلماسی با ایران پس از اغتشاشات پائیز گذشته در کشورمان است.
🔹در حالی که ایران همواره بر ضرورت تداوم گفتگو برای دستیابی به توافق با هدف رفع تحریمها تاکید داشته و هیچگاه از این رویکرد راهبردی عدول نکرده، جریانسازی رسانههای غربی به صورتی است که گویا ابتکار عمل در اختیار طرف غربی بوده و هست!
🔹بسیار روشن است که پس از اقدامات فعال و موثر ایران در تداوم همکاری با آژانس، مدیریت اغتشاشات داخلی و رفع تنش کمسابقه در مراودات منطقهای، اینک طرف غربی است که راهی به غیر از همراهی با ابتکارات ایران ندارد.
🔹در این میان دو پرونده از موارد چهارگانه ادعایی آژانس بسته شده و مسیر همکاری فنی و حقوقی میان دو طرف از سنگلاخهای بهانهجوییهای سیاسی تا حدودی فاصله گرفته است.
🔹ناامیدی غربیها از اغتشاشات، به بار نشستن راهبرد دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و آغاز مناسبات ایران و عربستان، همگی دلایل بسیار محکمی است که میتواند موجب خروج طرف غربی از توهم نتیجهبخش بودن سیاست افزایش فشار برای امتیازگیری شده باشد.
🔹گرچه هیچ یک از مقامات ایران و آمریکا تاکنون خبرهای منتشره در مورد آغاز گفتگوها و دستیابی به توافق را تأیید نکردهاند، اما واکاوی دقیق شرایط جدیدی که ذکر آن رفت، موضوع شکلگیری نوعی از گفتگوی با واسطه میان تهران و واشینگتن بهویژه در موضوع آزادی زندانیان دو طرف و رفع انسداد از منابع مالی ایران را محتمل مینماید.
🔹بیان این موضوع از سوی دو رسانه معتبر آمریکاییِ مرتبط با دستگاههای سیاسی و امنیتی آمریکا، نشان میدهد که کاخ سفید بهدنبال انتقال نشانههای مثبت برای تغییر مسیر چندماه گذشته و بازگشت به میز مذاکرهای است که ایران هیچگاه آن را ترک نکرده است.
@mersad598
سفر رئیسجمهور به کشورهای متعدد در ماههای گذشته اتفاق بسیار مبارکی است. این اتفاقات در حالی رخ داده که تا چند ماه قبل بسیاری از کشورها در تلاش بودند تا ایران را با فشارهای دیپلماتیک! در مجامع بینالمللی منزوی کنند ...
حالا رئیسجمهور فقط در چند ماه گذشته به چین، سوریه، اندونزی، ونزوئلا و کوبا سفر کرده. پیشتر هم به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه، قطر، عمان، ازبکستان و قزاقستان سفر داشته و این غیر از دیدارها و تماسهایی بوده که در تهران اتفاق افتاده است. ماحصل این حجم گسترده از ارتباطات إنشاءالله در ماههای پیشرو برای کشور و در سفرههای مردم نمایان بشود 🤲
👈 دولت قبل اگر در طول چهار ساله خود این حجم و کیفیت از مراودات را داشت تا سالیان سال میخواست به ما درس روابط بینالملل و دیپلماسی بدهد!
@mersad598
روزی که او رئیسجمهور شد اعضای سازمان بیپدر شده منافقین میگفتند: او در خارج از کشور حضور نخواهد یافت چون در تنبیهِ لشکرِ فارسیزبان صدام در دهه ۶۰ نقش داشته.
۲۰ سال پس از مرگ صدام گذشت.
این عکسها برای آنها خیلی درد دارد...
@mersad598
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سردار#مفخمی همان حرف حضرت #امام_خمینی را تکرار کرد.
🔻 امام خمینی: اسلام پوست تان را میکند. مردم پوستتان رامیکنند که بخواهید بی حجاب کنار دریا بروید.
🔻 سردار مفخمی: طبق قانون گردنشان را بشکنید. ( کنایه از جدیت و شدت در برخورد با متمردان از قانون)
این چند ثانیه رو بفرستید اون مذهبی های صورتی احمقی که جلوتر از معاندان به پلیس و اقتدار پلیس هجمه وارد می کنند ببینند. البته این جماعت کج فهم الان امام راحل را هم تکفیر میکنند.
@mersad598
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹امام خمینی (ره) :
🔸کسی که میگوید دین از سیاست جداست خدا و رسول خدا و ائمه را تکذیب کرده است.
@mersad598
💢از دیپلماسی اقتصادی تا سفره مردم
🔹یکی از نقاط قوت دولت افزایش تحرک در عرصه دیپلماسی و تنوع سبد ارتباط با کشورهاست؛ برای مثال راهاندازی کریدور شمال به جنوب میتواند در آینده ایران را به مسیر جایگزین کانال سوئز برای برخی کشورها تبدیل کند.
🔸تبدیل ایران به هاب گازی و غلات میتواند دو مشکل دیرین ما یعنی کمبود انرژی و غلات را حل کند. در کنار آنچه گفته شد پیگیری اموراتی که در سفر به آمریکای جنوبی مانند پالایشگاه و کشت فراسرزمینی انجام شد مایه امیدواری است و میتواند موجب بازارسازی نفت و تأمین مایحتاج کشور مانند ذرت، سویا و... گردد.
🔹اما دو نکتهای که باید مدنظر قرار بگیرد این است که:
🔻تناسب بین کار بنیادین و فعل روزمره:
ممکن است در هر دولت کارهای زیربنایی صورت پذیرد که اثرات آن در آینده قابل مشاهده باشد اما آنچه وجود دارد این است که جامعه اسیر واقعیتهای آنی و شرایط فعلی جامعه است و باید برای شرایط فعلی در کنار برنامهریزیهای آیندهمحور تلاش صورت پذیرد.
بر این اساس، رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «شما که امروز چه در زمینه نفت، راه، صنعت، کشاورزی و چه در زمینه بازرگانی و... تلاش میکنید، کارهای ماندگاری انجام میدهید که بالاخره سه، پنج یا ده سال دیگر در زندگی مردم منعکس خواهد شد و مردم نتیجه کار شما را بلاشک در سفره، خانه و جیب خودشان حس خواهند کرد؛ لیکن این کارها علیالعجاله کارهای بلندمدت و سازنده قواره کلی کشور است. اما نوع کار دوم، کارهای روزمره است که به نظر من ظرافتش بیشتر از کارهای اساسی و بنیادی است.»
لذا باید بین کارهای زودبازده و تأثیرگذار در معیشت و امید مردم و اقدامات اساسی و بنیادین دیربازده تناسب برقرار نمود.
🔻تناسب بین احساس و عمل:
برای مسئله امیدآفرینی میتوان دو ساحت عمل و احساس را تعریف کرد. در واقع در ساحت عمل، مخاطب امیدآفرینی مسئولان، متولیان و کارگزاران هستند و در ساحت بازنمایی و ایجاد احساس، مخاطب امیدآفرینی «رسانه» اعم از بنگاههای خبری تا فرد رسانههاست.
🔸طبیعتا اگر هر کدام از این دو ساحت مأموریت خود را به درستی انجام ندهند امیدآفرینی به درستی شکل نخواهد گرفت. چه اینکه اگر کاری شود بدون پیوست رسانهای، مردم آن را آنگونه که باید نخواهند دید؛ همانطور که اگر کاری انجام نشود و رسانه گزارشی غیرواقعی از آن رویداد را بازنمایی کند، خروجی ندارد جز رشد بیاعتمادی.
🔹لذا امروز دولت در مسیر امیدوارکنندهای قدم برداشته که احساس آن در کف جامعه مقدمات و الزاماتی دارد که باید برای آن تلاش و برنامهریزی صورت پذیرد.
@mersad598
✅ تجلیل از قصاب ویتنام در روزنامه آفتاب یزد ؟!
🔹در حالی روزنامه آفتاب یزد درباره کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا وی را « صد ساله ای که هزار سال اندیشید » معرفی می نماید که چهره واقعی "هنری کیسینجر" چیز دیگری را نشان می دهد.
در واقع"کیسینجر آن شعبده باز دیپلماسی و توصیفی که در ستایش از او عنوان می شود، نیست. بلکه برعکس، او سیاستی را پیش گرفته بود که ناکارآمد و در عین حال جنایتکارانه بود. کیسینجر آگاهانه جنگ ویتنام را تداوم بخشید، سایه مصیبت و غم را بر کامبوج گسترانید، کشتارهای هولناکی را در اندونزی به راه انداخت، عوامل سرنگونی و قتل سالوادور آلنده رییس جمهور قانونی که کشور صلح جو و مردم سالار را فراهم آورد و سبب بروز جنگ در قبرس و تجزیه خونبار و در عین حال بی معنای این جزیره شد...". گفتنی است "هنری کیسینجر استاد دانشگاه، مشاور نلسون را کفلر، الهام بخش سیاست نیکسون (از سال 1968 تا 1974) و وزیر امور خارجه از سال 1972 در دوران ریاست جمهوری نیکسون و جرالد فورد بود.
@mersad598
👓 زیرکی و اقتدار #رئیسی در برخورد با عربستان!
❗️ در مذاکرات دیپلماتیک اینکه چه کسی ابتدا بیاید و دعوت رسمی کند و منتظر پاسخ باشد، بسیار مهم است!
✅ طرف درخواست کننده موضع منفعل و طرف اجابت کننده موضع فعال دارد؛
قطعا مسئولان عربستان خودشان به این آداب دیپلماتیک واقفند و می دانستند رفتن به ایران و درخواست برای سفر موضع پایینتر است!
اینکه خون شهدای مبارزه با داعش و شهدای اخیر و همچنین زیرکی رئیسی در دیپلماسی سبب شده #بن_سلمان موضع منفعل بگیرد و اول سفر کند و از ایران دعوت و درخواست کند یعنی اینکه در پیچ تاریخی ایران بازیگر اصلی منطقه است!
@mersad598