نشست «چهار دهه پس از انقلاب: ایران و جهان اسلام» با همکاری اندیشکده مرصاد و مرکز اسلام و امور جهانی، در دانشگاه صباحالدین زعیم استانبول برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر هادی معصومی با ارائۀ بحثی با عنوان «تجربه اسلام گرایی شیعی و سنی: از مفاهمه تا مواجهه» به بررسی ادوار مختلف تعاملات اسلامگرایان در دوشاخه شیعی و سنی پرداخت. وی اشغال عراق را نقطه عطف واگرایی میان این دوشاخۀ اسلام سیاسی دانسته و باز کردن مسیرهای گفتگو و عبور از شناختهای رسانه ای را تنها راه بازسازی این روابط آشفته دانست.
حمید عظیمی که دیگر ارائه دهندۀ این نشست بود بحث خود را به موضوع «تجربه سیاسی ایران: امتناع دولت و استمرار نهضت» اختصاص داد. وی با بررسی فعالیت های برونمرزی ایران در دهه های اخیر مدعی شد به خلاف آنچه تبلیغ می شود جمهوری اسلامی از دهۀ دوم انقلاب به سمت سیاست های انزواگرایانه و واکنشی نسبت به محیط پیرامونی خود حرکت کرده است. عظیمی در جمعبندی بحث خود چالش های کنونی تجربۀ انقلاب اسلامی را به دلیل تعارض میان ملت سازی عرفی و ملت سازی قدسی دانست.
لازم به ذکر است این نشست با حضور دکتر سامی العریان، چهرۀ برجستۀ جریان اسلامی امریکا و مدیر موسسه اسلام و امور جهانی (CIGA) برقرار شد.
📝متن عربی بحث ارائه شده با عنوان «تجربه سیاسی ایران: امتناع دولت و استمرار نهضت»:
🔗http://mersadcss.com/ar/ir-experience/
⚠️همچنین مركز CIGA خلاصه ای از دو بحث ارائه شده را به زبان انگلیسی منتشر نموده که از لینک زیر قابل دریافت است:
🔗http://mersadcss.com/ar/wp-content/uploads/2018/04/ciga.jpg
#اخبار_اندیشکده
@mersadcss©
⚜️برگزاری نشست دوم بدیلهای تقریب⚜️
🔅دومین نشست از سلسله نشست های نقد و بررسی ایده های بدیل تقریب مذاهب به همت اندیشکده مرصاد در محل پژوهشگاه المصطفی «ص» برگزار شد.
🔅در این نشست، ابتدا دکتر مسعود اسداللهی به ارائه نظریه «امتناع اتحاد راهبردی با اسلامگرایان اهل سنت» پرداخته و تاکید نمود امتناعی که در نظریۀ خود طرح می کنند از جانب اسلامگرایان اهل سنت است نه ما.
🔅وی در تبیین مفاهیم به کار رفته در نظریه خود، اسلامگرایان قائلین به لزوم اقامه حکومت اسلامی یا خلافت و اتحاد راهبردی را به معنای ارتبات با ثبات و بلندمدت تعریف نمود.
🔅دکتر اسداللهی در ادامه افزود: با توجه به این واقعیت تلخ که اسلام گرایان اهل سنت، اتحاد با ایران را اتحادی تاکتیکی می دانند نه راهبردی، توقع ما از آنها نباید بیش از یک متحد تاکتیکی باشد. من باتوجه به تجربه میدانی ۲۰ ساله ارتباط نزدیک با این جریانات، معتقدم که اسلامگرایان اهل سنت هیچ وقت به ما به عنوان متحد راهبردی نگاه نمی کنند.
🔅دکتر اسداللهی با اشاره به اینکه صوفی ها و جریانات سکولاری مانند ناصری ها، قومی عربی ها و شاخه سوری بعثی ها قابلیت بیشتری برای اتحاد راهبردی دارند، ادامه داد: البته بنده به شدت به ایده وحدت اسلامی معتقد هستم و استمرار تلاش برای گسترش ایده وحدت در جهان اسلام البته با روش های صحیح و موثر را ضروری میدانم.
🔅وی ادامه داد:با توجه به این نکته که ایده امت واحده در زمان ظهور حضرت حجت «عج» تحقق خواهد یافت، ما صرفا قادر خواهیم بود که زمینه تحقق این ایده را فراهم کنیم نه اینکه در زمان غیبت بتوانیم کاملا آن را محقق کنیم.
🔅دکتر اسداللهی در پایان گفت: باتوجه به همه این نکات بنده گفتگو و دیالوگ با همه اقشار و جریانهای اهل سنت به ویژه جریانهای اسلامگرای اهل سنت و حتی با گروه های تکفیری و سلفی – جهادی را ضروری میدانم.
🔅در ادامه این نشست دکتر جعفر قنادباشی با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه اخوان المسلمین در مصر وجود داشت، گفت: اخوانی ها خواهان ارتباط با ایران بودند. یک گروه را هم به ایران فرستادند، اما به این دلیل که اگر به نزدیکی به تشیع متهم میشدند، نمیتوانستند رای مردم مصر را جذب کنند اظهار دوستی با ایران نمی کردند.
🔅روح الله رضوی دیگر ناقد این نشست بود که نقدهای خود را در دو سطح بیان کرد. وی اتکای دکتر اسداللهی در مبانی به تجربه زیست شیعیان غیرایرانی را مورد نقد قرار داد و گفت که این تجربه تجربه صحیحی نبوده که قابلیت الگوگیری داشته باشد.
🔅رضوی افزود: همچنین تجویز دکتر اسداللهی مبنی بر اتحاد با سکولارهای اهل سنت، همزمان با تجویز اسلام سیاسی برای شیعیان تناقض دارد و نتیجه این تناقض چیزی نیست جز اینکه اساسا اسلام سنی را اسلام نمی دانیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این که ما گمان می کنیم صوفی ها متحد راهبردی ما هستند اشتباه است. صوفیان به دلیل دشمن مشترک وهابیت، به لحاظ تاکتیکی با ما به وحدت رسیده اند. آنها از این جهت که معتقدند شیعیان مقدسات اهل سنت را لعن میکنند، نسبت به شیعیان ذهنیت منفی دارند.
⚠️ لازم به ذکر است فایل صوتی و متن این نشست به زودی منتشر می شود.
🔗 http://mersadcss.com/fa/برگزاری-نشست-دوم-بدیلهای-تقریب
@mersadcss©
🔈 فایل صوتی نشست بدیلهای راهبرد تقریب:
1️⃣ بخش اول (ارائۀ نظریه توسط د. اسداللهی)
🔗 http://mersadcss.com/fa/wp-content/uploads/2018/05/نشست-بدیل-تقریب-2-1.mp3
2️⃣ بخش دوم (نقد د. قنادباشی و روح الله رضوی و پاسخ نظریه پرداز):
🔗 http://mersadcss.com/fa/wp-content/uploads/2018/05/نشست-بدیل-تقریب-2-2.mp3
@mersadcss©
🇮🇶در باب انتخابات عراق، بیانیه مرجعیت و ائتلاف فتح
👤هادی معصومی زارع
🔺نویسنده از دو هفته قبل که به بغداد آمده است، بارها خواسته است تا اطلس مختصری از صحنه منازعات انتخابات چندروز آینده عراق ارائه کند که گرفتاری های روزمره مانع از آن شد. با این حال از چند روز پیش بدین سو اتفاقاتی در صحنه انتخاباتی عراق رقم خورد که نگرانی هایی را در خصوص تحولات پیش رو برای بسیاری از تحلیلگران و کنشگران سیاسی در بغداد پدید آورده است.
1️⃣ چند روز قبل، قاسم الزبیدی مسئول مالی حشد در منزلش به قتل می رسد. هنوز هیچ سرنخی در خصوص عاملان قتل و مجریان آن به دست نیامده است.
2️⃣ بلافاصله پس از این جنایت، حیدرالعبادی آتش توپخانه اش را به سمت #برخی_فرماندهان_حشدالشعبی گرفته است و به صورت ضمنی کشته شدن الزبیدی را طراحی و اجرای ایشان عنوان نمود.
3️⃣ با توجه به ساختار حشد و تبارشناسی گروه های فعال در آن، به طور طبیعی منظور العبادی از مجریان این قتل، گروه هایی همچون سرایای سلام و فرقه العباس و فرمانده جنجالی آن میثم الزیدی نخواهد بود. که هر دو همپیمانان حیدرالعبادی هستند. و فراتر از این، سرایای سلام هیچگاه عضو حشد نبوده است و نخواهد شد. با چراغ سبز حیدرالعبادی، سرایای سلام تنها از مزایای حشد استفاده می کند و هیچ گاه نیز نظارت هیئت عامه حشد را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت. تنها گروه شیعه مسلح خارج از نظارت دولت عراق! پس می ماند آن ها که همراهی انتخاباتی با نخست وزیر فعلی را نپذیرفته اند و از همه روشن تر، تحالف فتح متشکل از برخی از فرماندهان حشد! نزدیک به ایران!
4️⃣ دوماه پیش، سرتیم حفاظت حیدرالعبادی در ایست بازرسی سرایای سلام و به گلوله نیروهای این گروه کشته شد. در روز روشن و پیش چشم همگان! نتیجه تحقیقات هنوز مشخص نشده است اما حیدرالعبادی آن قدر که این روزها مرثیه الزبیدی می خواند و آن را به فساد #برخی_فرماندهان_حشدالشعبی مرتبط می کند، چندان واکنشی در خصوص کشته شدن سرتیم حفاظتی خود نشان نداد! چرا؟ چون سرایای سلام، زیر مجموعه سیدمقتدی صدر، همپیمان سیاسی حیدرالعبادی است و قتل، درست در فضای نزدیک به انتخابات صورت گرفت! و مگر برای یک سیاست مدار چیزی مهم تر از پیروزی در انتخابات و کسب مجدد قدرت و منصب وجود دارد؟
5️⃣ از چند روز پیش جریان نزدیک به حیدرالعبادی و جریان صدر و دیگر جریان های معارض حشدالشعبی آتش تهیه سنگینی علیه تحالف فتح براه انداخته اند و از قریب الوقوع بودن صدور بیانیه #مرجعیت_اعلا یعنی حضرت آیت الله سیستانی علیه مداخله حشد در انتخابات خبر می دهند. به طور خاص رسانه های نزدیک به فرقه العباس همگان را نوید به بیانیه ای می دادند که به فضاحت تحالف فتح می انجامد. به طور خاص خلال هفته های گذشته، رهبران فرقه العباس به جدّ کوشیده اند تا خود را فصائل مرجیعت و زبان ناطق مرجعیت معرفی می کنند.
مقتدی صدر نیز که خود و مرحوم والدش شهید صدر ثانی ، از دو دهه پیش تاکنون عَلَم جریانی را به دوش می کشیده اند که اساسا خصومت جدی با مرجعیت اعلای شیعه در نجف چالش های داشته، خلال روزهای گذشته بیانات زیادی در ضرورت گوش فرادادن به فرامین و منویات مرجعیت اعلا ابراز داشت. چیزی که تقریبا تاکنون در تاریخ حیات جریان صدر بی سابقه بوده است.
امروز اما با قرائت بیانیه مرجعیت و تاکید ایشان بر موضع یکسان در برابر همه تحالفات و فهرست های انتخاباتی، سکوت مرگباری بر فضای رسانه ای طرف های مخالف تحالف فتح حکمفرما شده است. اتهام فساد و قتل اگر به بیانیه مرجعیت در خصوص ضرورت پرهیز حشد از انتخابات مصحوب و همراه می شد، می توانست کار تحالف فتح را یکسره کند! اما ظاهرا تیر جریان ضدایرانی در حکومت عراق و حشد این بار به سنگ خورده است!
...
⏪ ادامۀ یادداشت:
🔗 http://mersadcss.com/fa/product/در-باب-انتخابات-عراق
@mersadcss©
✍️ تحلیلی بر انتخابات عراق و پیروزی غیرمنتظره ائتلاف سائرون
👤 هادی معصومی زارع
چند روز پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، مقاله ای با عنوان «در باب انتخابات عراق، بیانیه مرجعیت و ائتلاف فتح» از نویسنده، در باب انگیزه های هجمه های بی سابقه علیه ائتلاف فتح انتشار یافت که در آن با استناد به نظرسنجی های مطرح شده در عراق، پیروزی قدرتمند ائتلاف فتح و نیز رتبه چهارم تا پنجم برای ائتلاف سائرون به رهبری سیدمقتدی صدر پیش بینی شده و مهم ترین دلیل این هجمه ها، رتبه دوم احتمالی ائتلاف فتح در انتخابات عراق عنوان شده بود.
🔹 در پی نوشت های مقاله اشاره شده بود که «نویسنده به دلیل عدم حضور میدانی و رصد میدانی وضعیت انتخاباتی نمی تواند نظرسنجی های مختلف را مورد رد یا تایید قرار دهد. با این حال آن چه درباره رتبه بندی ائتلاف ها نقل شد، براساس اکثر نظرسنجی های بی طرفانه است.»
🔹 گواه اتقان نظرسنجی های یادشده و یا لااقل حاکمیت #احساس اتقان آنها، پیروزی قدرتمند ائتلاف فتح و کسب رتبه دوم آن از یک سو و هشدارهای مصرح سیدمقتصدی صدر و تعداد دیگری از رهبران جریان صدر و ائتلاف سائرون مبنی بر تلاش «احزاب»، «فصائل مسلح» و «میلیشیات» برای تقلب در انتخابات پارلمانی 2018م عراق بود. روشن است که این جریان در صورت احساس پیروزی و کسب رتبه نخست در انتخابات هیچ گاه چنین هشدارهایی را ضروری نمی دانست.
🔹 با این حال با توجه به ظهور نه چندان قدرتمند جریان صدر در انتخابات پارلمانی سال 2014م و کسب تنها 28 کرسی انتخاباتی از سوی کتله الاحرار وابسته به این جریان، براستی درخشش مجدد این جریان در انتخابات هفته گذشته معلول چه مولفه ها و فاکتورهایی است؟! آیا اساسا آن گونه که تقریبا تمامی تحلیل های رایج اعلام می دارند و با استناد به تعداد کرسی های بدست آمده برای جریان صدر، می توان مقتدی صدر را پیروز انتخابات جاری عنوان کرد؟! پاسخ دقیق به این پرسش از دو رهگذر تحلیلی-آماری مقدور است. با این حال، نویسنده می خواهد مقدمتا چند نکته در باب این انتخابات را طرح و مورد اشاره قرار دهد...
🔗 متن کامل:
http://mersadcss.com/fa/product/election-of-iraq
📕 دریافت فایلPDF
http://mersadcss.com/fa/?media_dl=2767
@mersadcss©
📚 انتشار کتاب «نواِخوان در غرب»
«...آنچه ما شاهدش هستیم، امتیازها و نرمشهای بیپایان اخوان در مقابل غرب است. میتوان بهسادگی تصور کرد این امتیازات نشانۀ ارتشا و خودفروختگی سران جماعت است. راه دیگر این است که در گسترهای وسیعتر، ترازنامۀ بدهبستانهای اخوان را حسابرسی کرد. باید دید امتیازاتی که اخوان به غرب در جهان عرب داده است، مابازایش کجا وصول میشود. تصویری که ما در این کتاب با آن مواجه میشویم، آدرس خوبی برای وجوهِ مفقودشده است. دولتی که قرار بود روزی در قاهره و دمشق سر برآورد، در ازای وجوه پرداختشده، خزنده و بدون مزاحمت، در حال بهدستگرفتنِ زمام بیش از ۲۰میلیون مسلمان ساکن در وین و برلین تا لسآنجلس و سانفرانسیسکو است. آنچه برای ما روابط اخوان با غرب تلقی میشود، کموبیش روابط دولتی است که در بطن دولتی دیگر شکل گرفته است و باید در همین پارادایم نیز تحلیل شود...»
_________________________________________
نويسنده: ریکاردو ویدینو
مترجمان: حمید عظیمی - سیدمحمدرضا مدرسی
قیمت: 14000تومان
________________________________________
http://mersadcss.com/fa/product/newikhwan
@mersadcss©
📣 گزارش راهبردی «سازوکارهای خدماتی نهاد دین؛ مطالعه موردی عربستان سعودی»
📔 حامد دهقانی در این گزارش به بررسی خدماتی که نهادهای متولی امور دینی به طلاب ارائه می کنند (به طور ویژه در عربستان) میپردازد. ساختار این نوشتار از درآمد، سه بخش و خاتمه تشکیل شده است.
🔸 نخست، درآمدی پیرامون مشخصههای نهاد دین در عربستان و وضعیت کنونی آن در اوضاع جدید سیاسی این کشور است.
🔸بخش اول به خدمات عمومیای میپردازد که تمامی دانشجویان سعودی و غیر سعودی بورسیه از دولت دریافت میکنند.
🔸بخش دوم، سه دانشگاه اسلامی عربستان را مورد مطالعه قرار داده و بحث خدمترسانی را در هر یک از آنها بررسی میکند.
🔸بخش سوم به وضعیت رفاهی عالمان دینی در دوران پس از تحصیل میپردازد.
🔸مشخصههای کلی نظام خدمترسانی عربستان به طلاب علوم دینی نیز در خاتمه این پژوهش جمعبندی شده است.
🔗 علاقمندان می توانند متن کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه نمایند:
👉 http://mersadcss.com/fa/product/khadamat_nahad_din/
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
May 11
✍️ کرونا، نفت، رکود و آشوبِ سازنده
👤 حمید عظیمی
💢منطقه در فردای دو بحران بزرگ این روزها یعنی نفت و کرونا چه چهره ای ممکن است داشته باشد؟
🔹ما با تحولی در مقیاس بحران مالی جهانی در ۲۰۰۸ یا بحران نفتی ۱۹۸۶ و یا جنگ یوم کیپور مواجهیم که نفت به مثابه هورمون دگردیسی در پیکرهبندی قدرت جهانی عمل کرده است. مورد اخیر را می توان زمینهساز سقوط ناصر و پهلوی دانست. بحران دوم نقشی بیبدیل در فروپاشی شوروی ایفا نمود. آخرین مورد نیز همزمان شد با ناآرامیهای ایران و سپس موج بهار عربی. اکنون پس از یک دهه آرامش، جهان پساکرونایی آمادۀ تغییرات جدیدیست که سویۀ آن نیاز به کندوکاوی بیشتر دارد.
#نفت #کرونا #پسا_کرونا #سیاست_منطقه
🔗 علاقمندان می توانند متن کامل این یادداشت را در لینک زیر مطالعه نمایند:
👉 http://mersadcss.com/fa/product/corona-and-oil/
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣آگهی #دعوت_به_همکاری
🔅با نام خدا و عرض سلام
🔹اندیشکده مرصاد به منظور توسعۀ فعالیتهای مطالعاتی و میدانی خود از عموم علاقهمندان دعوت به همکاری مینماید. حوزۀ عراق، خلیجفارس، ترکیه و مصر با تمرکز بر مسائل جریانها، جنبشها و سازمانهای دینی موضوعاتی هستند که در حال حاضر ظرفیت جلب همکاری در آن وجود دارد. براین اساس از تمامی علاقهمندان به پژوهش و فعالیت بینالمللی دعوت میگردد جهت مذاکره و امکانسنجی همکاری با یکی از مسیرهای ارتباطی اندیشکده یا خصوص آیدی @Mers_ad تماس برقرار نمایند.
💢شرایط مورد نیاز:
1️⃣ تسلط به زبان عربی یا انگلیسی درحد فهم متون (ترجیحا هر دو)
2️⃣ سابقۀ تحصیلات دینی (حوزوی یا دانشگاهی یا آزاد)
3️⃣ تجربهٔ نگارش متون علمی یا ترویجی
4️⃣ برخورداری از ذهن تحلیلی و ایدهپرداز، و همچنین روحیه تشکیلاتی و سیاسی
5️⃣ دستکم هفتهای یکبار امکان حضور در محل کار (شهر مقدس قم)
🌐اندیشکده مرصاد
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
📣 گزارش راهبردی « آک پارتی و اخوان، نگاهی به گذشته و آینده مناسبات » به انتشار رسید
🔸«آک پارتـی و اخوان نگاهی به گذشته و آینده مناسبات» عنوان آخرین اثر اندیشکده مرصاد است که در قالب گزارش راهبردی و ۴۲ صفحه به بررسی وضعیت #اخوان_المسلمین در #ترکیه می پردازد. مسعود صدرمحمدی مدیر میز ترکیه اندیشکده مرصاد در این اثر به بررسی سیر تاریخی فعالیت و تاثیر اخوان در ترکیه و وضعیت فعلی احزاب همسو با اخوان به ویژه #آک_پارتی در این کشور پرداخته و در پایان کار نکاتی پیرامون آینده این مناسبات بیان می کند.
✅در بخشی از این گزارش آمده است:
تنش موجود میان بدنه جوان و هسته رهبران اخوان، طیف جوانان را به سوی یافتن شرکای جدید ترک سوق خواهد داد که در این میان حزب داوداوغلو و حزب باباجان میتوانند گزینههای جدیدی باشند. همچنین میتوان انتظار رجوع به سوی حزب سعادت را نیز داشت اما فقر قدرت و ثروت حزب سعادت و عدم توجه ایدئولوژیک آن دو حزب به این طیف، اصلیترین مانع در این ارتباطات خواهد بود. در این میان ایران نیز میتواند گزینهای جذاب برای اتکای این طیف بهحساب بیاید. اخوان تمام تلاش خود را خواهد کرد تا به عنوان یک سرپل میان جهان عربی- ترکی موجودیت خود را حفظ کند و این فرصتی برای بهرهبرداری از این طیف برای ج. ا. ایران پدید میآورد.
💢این گزارش جهت استفادۀ کارشناسان و نهادهای مرتبط آماده شده است و به قیمت ۱۵۰۰۰ تومان قابل تهیه است. برای تهیۀ این اثر می توانید با شمارۀ ۰۹۱۳۳۳۳۰۰۷۰ و یا مسیرهای ارتباطی دیگر اندیشکده تماس حاصل بفرمایید.
🔗 لینک خبر:
http://mersadcss.com/fa/13990222-2/
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
✍️ اقتصاد صنعت هوایی امارات در جهان کرونا زده
🔹 شرکتهای هواپیمایی اماراتی از تاریخ ۲۳ مارس یا ۴ فروردین پروازهای خود را به حالت تعلیق در آوردند و ناوگان عظیم پهنپیکر این کشور کوچک زمینگیر شد. خبر رسیده است که هواپیمایی امارات دوباره پروازهایش را به ۹ مقصد (شیکاگو، فرانکفورت، لندن، مادرید، ملبورن، میلان، پاریس، سیدنی و تورنتو) از تاریخ ۱ خرداد یا ۲۱ می دوباره از سر گرفته است.
🔹به بهانه این خبر و انتشار گزارش عملکرد مالی گروه شرکتهای هواپیمایی امارات (Emirates Group) در سال مالی ۲۰۱۹ -۲۰۲۰، به وضعیت صنعت هوایی امارات و تاثیرات کرونا بر این صنعت در امارات میپردازیم.
#کرونا #امارات #صنعت_هواپیمایی_امارات
🔗 علاقمندان می توانند متن کامل این یادداشت را در لینک زیر مطالعه نمایند:
👉 http://mersadcss.com/fa/product/corona-and-emirates/
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷