5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قالیباف: زندگی مردم وارد فضایمجازی شده است
▪️نشست کمیسیون طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی
رئیس مجلس:
🔹امروز زندگی واقعی مردم در همه ابعاد، وارد فضای مجازی شده است؛ مگر میشود قانون اساسی را پشت درهای بسته اجرا کرد.
🔹متاسفانه چندی پیش جریانات خاصی در داخل و خارج ادعا کردند که مجلس میخواهد پشت درهای بسته قانونگذاری کند.
🔸باید نخبگان و صاحبنظران این حوزه را دعوت کنیم و حرفهای آنها را بشنویم.
🛑 سهم یارانه پنهان در اقتصاد چقدر است؟
🔸ایران در جمع بزرگترین پرداختکنندگان یارانه انرژی در جهان است. در حالی که مجموع یارانه انرژی پرداخت شده در جهان در سال ۲۰۲۰ میلادی، کمی بیش از ۱۸۱ میلیارد دلار بوده، ایران در مجموع سال گذشته میلادی ۲۹.۶ میلیارد دلار یارانه به بخش انرژی پرداخت کرده است که نشان میدهد بیش از ۱۶ درصد از یارانه انرژی پرداخت شده در جهان سهم ایران است.
🔹گزارش تفریق بودجه سال ۹۹ نیز نشان میدهد ایرانیها بیش از ۱.۶ هزار هزار میلیارد تومان یارانه پنهان دریافت کردهاند که از این میزان ۱.۴ هزارهزار میلیارد تومان مربوط به بخشهای مختلف انرژی از گاز طبیعی تا فرآوردههای نفتی و آب و برق است.
🔸در واقع حدود ۹۰ درصد از یارانه پنهانی که در سال گذشته در ایران پرداخت شده مربوط به بخش انرژی است.
در این میان گاز طبیعی با سهمی ۶۳ درصدی بالاترین یارانه را به خود اختصاص داده است. بعد از آن پنج فرآورده اصلی نفت و سوخت هوایی با سهمی ۲۵ درصدی قرار دارند.
🔹کالاهای اساسی اما فقط حدود ۱۱ درصد از یارانه نقدی را به خود اختصاص دادهاند و سهم آب و برق نیز در مجموع کمی بیش از یک درصد را نشان میدهد.
🔸با این حساب، یارانه پنهانی که در سال ۹۹ برای گاز طبیعی پرداخت شد عددی معادل ۹۸۰ هزار میلیارد تومان است که بیش از هر چیز به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف در بخش خانگی، فرسوده بودن وسایل گرمایشی از موتورخانهها گرفته تا بخاریها و بازدهی پایین نیروگاههای برق حرارتی کشور است.
🔹در بخش فرآوردههای نفتی نیز که ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان دریافت کرده، عدم افزایش قیمت این فرآوردههای در سالهای اخیر در مقابل افزایش قیمت جهانی آن باعث شده تا دولت مجبور به پرداخت مابهالتفاوت این قیمت به پالایشگاههای کشور باشد.
🔸اگرچه این اعداد به خودی خود بسیار بزرگ هستند اما زمانی که آن را با اعداد کلان بودجه و عملکرد آن در سال گذشته مقایسه کنیم عمق فاجعه مشخص میشود.
🔹 ۱.۶ هزارهزار میلیارد تومان در واقع ۲.۵ برابر عملکرد بودجه عمومی دولت در سال ۹۹ است. همچنین این عدد چیزی معادل ۴۶ درصد از حجم نقدینگی کشور در سال گذشته به شمار میرود.
🔹براساس تراز سال ۹۷، مصرف فعلی انرژی کشور معادل ۶.۳ میلیون بشکه نفت در روز است که چنانچه برنامههای بهینهسازی انجام شود، قابلیت صرفهجویی ۵۰ درصدی مصرف انرژی وجود خواهد داشت.
🔹در طول دهههای اخیر عرضه انرژی اولیه کشور بهطور متوسط سالیانه سه درصد رشد داشته و با توجه به رشد تولید ناخالص داخلی موجب روند افزایشی شدت مصرف انرژی اولیه شده است. در حالی که شدت مصرف انرژی جهان در طول دهههای گذشته روند کاهشی داشته است.
🔸شدت عرضه انرژی در ایران بیش از سه برابر متوسط جهانی است و ایران از نظر میزان عرضه انرژی نزدیک به کشور آلمان است اما شدت مصرف انرژی ایران ۶ برابر آلمان است.
🔸این در شرایطی است که میزان تولید ناخالص آلمان با توجه به شاخص برابری قدرت خرید بیش از سه برابر و بدون در نظر گرفتن این شاخص ۶ برابر ایران است و این اعداد نشان میدهد مصرف انرژی در ایران در خدمت بخش غیرمولد است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکسیناسیون کرونا سالی دوبار انجام خواهد شد
دکتر ابوالقاسمی، عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا:
🔹جمعیت هدف کشور، سالی دوبار باید واکسینه شوند؛ یعنی سالی حدود 150 میلیون دوز واکسن نیاز داریم.
غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر شد
🔹با حکم ریاست قوه قضاییه، کاظم غریب آبادی به عنوان معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه و با حفظ سمت به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی منصوب شد.
🔹غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی در وین و همچنین نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود که پیش از این مسئولیت معاونت بین الملل ستاد حقوق بشر را نیز برعهده داشت.
➖پیش از او ،علی باقری کنی ، سمت معاونت امور بینالملل قوه قضاییه را برعهده داشت.
💬 اردوغان: آمریکا میخواهد به جای اف-۳۵ به ما اف-۱۶ بدهد
🔹در شرایطی که رسانههای غربی از درخواست آنکارا برای خرید ۴۰ جنگنده اف-۱۶ از واشنگتن خبر دادند، رئیسجمهور ترکیه گفته آمریکا پیشنهاد استفاده از پول پرداختی ترکیه برای پروژه اف-۳۵ برای سفارش جنگندههای اف-۱۶ را ارائه کرده است.
🔸پیشتر آنکارا بیش از ۱۰۰ فروند جنگنده اف-۳۵ سفارش داده بود که قرار بود توسط شرکت «لاکهید مارتین» ساخته شود، اما پس از خرید سامانههای پدافند موشکی روسی «اس-۴۰۰»، واشنگتن ترکیه را از این قرارداد کنار گذاشت.
بیانیه صدر: با آمریکا مذاکره میکنیم
🔸«مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق با تشریع مواضع این جریان در قبال امریکا «گفت وگوی جدی با امریکا درباره ماندن نیروها و پایگاه ها و دخالت هایش در عراق» را یکی از شرط های تعامل با امریکا اعلام کرد.
🔸صدر در بیانیه خود که امروز منتشر شد نوشت که احتمالا مهمترین چیزی که «جهان در دستیابی جریان صدر به نخستوزیری» انتظارش را میکشد تعیین موضع آنها نسبت به «امریکا یا اشغالگران» است.
🔸او گفت که در این راستا به چند نکته اشاره میکند که «عراق را از سرسپردگی نسبت به هرکسی خارج میکند» و در توضیح افزود که اولا امریکا باید با دولت عراق در سطح دیپلماتیک و همه سطوح رفتاری متقابل داشته باشد به این معنا که با عراق مانند یک کشور مستقل برخورد کند.
🔸به گفته صدر نکته دوم «گفتوگوی جدی و اثرگذار درباره آنچه به ماندن نیروها و پایگاهها و جنگندهها و کشتیهای نظامی و دخالتهایش در امور عراق مربوط میشود» است.
🔸نکته سومی که صدر درباره روابط با امریکا بر آن تأکید کرده این است که تظاهرات و خیزش ملت عراق مسئلهای داخلی و ملی است و هیچ ربطی به امریکا ندارد و باید خالی از هرگونه تأثیر خارجی باشد.
🔸صدر افزوده که موضوع دیگر لزوم دور نگه داشتن خاک و آسمان و دریا و ملت عراق از نزاعهای منطقهای امریکا است، چنانکه دیگران هم باید به همین موضوع پایبند باشند.
🔸او تأکید کرد: «ملت ما عراقی هستند، نه شرقی نه غربی، میخواهیم در صلح زندگی کنیم و در برابر هر چیزی که خلاف صلح باشد پاسخی درخور میدهیم».
🔸صدر تأکید کرد که در صورت تحقق این نکات مناسبات با امریکا در عرصه اقتصادی یا هر عرصه دیگری برقرار خواهد بود و در غیر این صورت تحت فشار و سرسپردگی قرار نخواهد گرفت.
🔸او افزود که اگر این شرطها تحقق نیافت «امریکا را کشوری دشمن عراق میشماریم که خواستار استقلال و حاکمیت و ثبات عراق نیست» و افزود که «عراق با اشغالگری دو دشمناند که هرگز سازش نخواهند یافت».
🔸صدر بیانیه خود را با تعبیر «مقتدی صدر مقاوم» پایان داده است.
تزریق دوز تقویتی (دز سوم ) واکسن کرونا در ایران آغاز شد
🔹فانا: رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای کارکنان نظام سلامت از روز ۲۴ مهر ماه خبر داد و گفت:
🔹 افرادی که در سری اول از واکسنهای ویروس غیرفعال مانند سینوفارم استفاده کردند در نوبت سوم میتوانند از پلتفرم غیرفعال یا استرازنکا یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند. آنهایی هم که در نوبت اول و دوم واکسن از پلتفرم آدنوویروسی مانند استرازنکا یا اسپوتنیکوی تزریق کرده بودند، میتوانند در دوز سوم از استرازنکا یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند. همچنین بهتر است بین تزریق نوبت دوم تا دوز تقویتی فاصله زمانی شش ماه رعایت شود
🔹وی گفت: تزریق دوز تقویتی با کارکنان خط اول مراکز بهداشت و درمانی شروع شده و سپس به سایر کارکنان نظام سلامت و در ادامه به گروههای پرخطر گسترش مییابد
http://phana.ir/fa/doc/news/38635
#فوری
🔹ابوعلی العسکری ، مسئول امنیتی کتائب حزب الله: بار دیگر تأکید می کنیم که مسخرگی که چند روز پیش تحت عنوان انتخابات رخ داد ، بزرگترین تقلب و فریبکاری علیه مردم عراق است
🔹ابوعلی العسکری: مقاومت موضع خود را در انتخابات با دفاع از حقوق فرزندان سربلند ملت خود بیان کرد
🔹ابوعلی العسکری: الکاظمی باید به خاطر اقداماتش محاکمه شود ، که آخرین مورد آن خیانت بزرگی بود که با توطئه با دشمنان برای تقلب در انتخابات مرتکب شد
🔹ابوعلی العسکری: باید در اسرع وقت برای بازگرداندن حقوق رای دهندگان و نامزدهای آنها تلاش کنیم ، در غیر این صورت امور عواقب نا خوشایندی خواهند داشت
🔹ابوعلی العسکری: حق اعتراضات مسالمت آمیز را تایید و حمایت می کنیم و توصیه به حفظ موسسات دولتی و به ممتلکات خصوصی و عمومی می کنیم و نباید فرصتی به خرابکاران جهت سوء استفاده از این فعالیت ها داده شود
🔹ابوعلی العسکری: برادران در دستگاه های امنیتی باید برای محافظت از تظاهرکنندگان تلاش کنند و هرگز به هیچ یک از آنها حمله نکنند
💬 پیام جدید آمریکایی ها به ایران برای تبادل زندانیان
🔹آمریکاییها در پیامی به ایران خواستار آغاز مذاکرات جدیدی برای تبادل زندانیان شده اند.
🔹برخی از کارشناسان بر این باورند که آمریکایی ها با ارسال این پیام از مواضع گذشته خود درباره تبادل زندانیان عقب نشینی کرده اند و این احتمال وجود دارد که مسئله تبادل زندانیان به صورت مستقل از برجام از سوی آن ها مطرح شود.
🔹آمریکاییها پیش از این پیام، موضوع تبادل زندانیان را به مذاکرات ایران با گروه 1+4 درباره برجام مرتبط کرده بودند.
🔹ارزیابی برخی از کارشناسان بر این است که وقتی مذاکرات تبادل کمی پیش رود آن ها دوباره این دو را به هم وصل میکنند.
📣امکان گشایش السی بین ایران و روسیه فراهم شد
🔸رئیس سازمان توسعه تجارت از امکان گشایش ال سی بین ایران و روسیه خبر داد و گفت: یک بانک روس و یک بانک ایرانی سیستم تسویه ارزی دوجانبه شبیه سوئیفت راهاندازی کرده اند که روبلی است.
🔹پیمان پاک: مقدمات کار برای عضویت دائمی در اتحادیه اقتصادی اوراسیا آغاز شده منتهی این فرایند بین یک تا یک و نیم سال طول میکشد و در این مدت موافقت نامه فعلی تمدید میشود.