💢آیا «در خدمت شما هستم» اشتباه بود؟
🔹🔸سایت خبری "انصافنیوز" نوشت:
♦پس از آنکه ابراهیم رئیسی در دیدار با ولادمیر پوتین از عبارت «در خدمت شما هستم» نقدهایی به آن مطرح شد اما آیا استفاده از این عبارت اشتباه بود؟
♦این عبارت که نوعی تعارف است در سال ۲۰۱۵ یعنی ۷ سال پیش عینا توسط خود پوتین در دیداری به کار رفته و نشان میدهد که خلاف عرف نبوده است.
♦پوتین در ۱۹ ژوئن سال ۲۰۱۵ در دیدار با روسای خبرگزاریهای مطرح جهان، در کتابخانه ریاست جمهوری بوریس یلتسین در سن پترزبورگ، در پایان پاسخ به سخنان سرگئی میخائیلوف، گفت: «Я к вашим услугам. Добрый вечер!» یعنی «من در خدمت شما هستم. عصر بخیر!»
@mesagh
💢 تحلیل رسانه روس از دیدار آیتالله رئیسی و پوتین
🔻 آقای رئیسی فردی متدین و تسلیم ناپذیر است/ پوتین بدون واهمه از تبعات آن گفت ما در عرصه بین المللی همکاری تنگاتنگ و نزدیکی با ایران داریم/ اولین کسی که مذاکره در کاخ کرملین را برای نماز متوقف کرده ابراهیم رئیسی است
🔻 یک رسانه روسی در تحلیلی به دیدار آیت الله رئیسی و ولادیمر پوتین در کاخ کرملین پرداخت.
این رسانه در توصیف رئیس جمهور ایران، آیت الله رئیسی را فردی متدین و تسلیم ناپذیر معرفی میکند و همچنین نوشته است که ولادیمیر پوتین نمی توانست با رئیس جمهور ایران دیدار نکند.
🔻 کومرسانت در تحلیل میز بزرگی که روسای جمهور دو کشور پشت آن قرار گرفتند مینویسد: این مساله به دلیل قرنطینه نبودن روسای جمهور و پروتکل های مربوط به کرونا بوده است. در ادامه این گزارش با اشاره به تحریم هر دو کشور توسط آمریکا به این جمله ولادیمر پوتین اشاره میکند که بدون واهمه از تبعات آن خطاب به رئیس جمهور ایران گفته است ما در عرصه بین المللی همکاری بسیار نزدیکی با یکدیگر داریم.
🔻 پوتین به موضوع همکاری دو کشور در سوریه اشاره کرده است. این رسانه روسی در تحلیل خود مینویسد که رئیس جمهور روسیه نیز به چنین دیداری نیاز داشت و این نیاز کمتر از احساس نیاز در طرف ایرانی نبوده است.
🔻 کومرسانت همچنین به ماجرای نماز خواندن آیت الله رئیسی نیز اشاره کرده است. در این گزارش آمده است که رئیسی مذاکرات را قطع کرد و گفت وقتش رسیده است. او به اتاق کناری رفت و نماز خواند. این رسانه با اشاره به اینکه تا به حال پیش از این کسی در کاخ کرملین دست به این اقدام نزده بود مینویسد: « مگر اینکه رمضان قدیروف (رئیس جمهور مسلمان چچن و از افراد مورد اعتماد رئیس جمهور روسیه) در دیدار جدید با ولادیمیر پوتین این کار را انجام دهد. اما سرویس مربوط به پروتکل رئیس جمهور روسیه به من اطمینان داد که او این کار را نکرده است. یعنی اولین کسی که چنین کرد کسی نبود جز ابراهیم رئیسی.»
@mesagh
⭕ دانشمندان هستهای «ساعت آخرالزمان» را روی ۱۰۰ ثانیه به نیمه شب نگاه داشتند
🔻 گروهی از دانشمندان هستهای عقربه ساعت موسوم به «ساعت آخرالزمان» را که نمادی از نزدیک شدن بشریت به پایان جهان به وسیله فناوریهای دستساز انسان است را همانند سال پیش روی ۱۰۰ ثانیه به نیمه شب نگاه داشتند.
🔻 کارشناسان «بولتن دانشمندان اتمی»که وظیفه تنظیم این ساعت نمادین را به عهده دارند تصریح کردهاند که دنیا به هیچ وجه نسبت به سال گذشته امنتر نشده و کماکان با تهدیدهای جدی نظیر جنگ هستهای و تغییرات جوی روبرو است.
🔻 «این تصمیم به هیچ وجه به معنای آن نیست که وضعیت امنیت جهانی به ثبات رسیده، بلکه بر عکس، این ساعت به دلیل اینکه جهان گرفتار وضعیتی به شدت خطرناک شده در نزدیکترین فاصله با پایان تمدن قرار گرفته است.»
🔻 قرار گرفتن عقربه روی ساعت نیمه شب به معنی وقوع یک فاجعه جهانی نظیر جنگ هستهای یا وقوع یک بحران جوی است. عقربه این ساعت برای اولین بار در سال ۱۹۴۷ روی ۷ دقیقه تا نیمه شب قرار گرفت و از آن زمان به فراخور تهدیدهای موجود تغییراتی در آن اعمال شده است.
🔻 تا قبل از روی کارآمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا این ساعت روی ۲۳:۵۷:۰۰ تنظیم شده بود اما دکترین هستهای او و تأکیدش بر ضرورت نوسازی زرادخانه هستهای آمریکا موجب شد سال ۲۰۱۷ ساعت ۳۰ ثانیه به نیم شب نزدیکتر شود.
🔻 سال ۲۰۱۸ در اثر تنشآفرینیهای ترامپ عقربههای این ساعت باز هم ۳۰ ثانیه به نیم شب نزدیکتر شد و روی ۲۳:۵۸:۰۰ قرار گرفت. سرانجام ژانویه سال ۲۰۲۰ عقربهها روی ۲۳:۵۸:۲۰ قرار گرفتند.
🔻 بولتن دانشمندان اتمی در توضیح درباره تصمیم سال جاری خود به تنشهای میان روسیه، چین و آمریکا و تلاشهای این سه کشور برای نوسازی تسلیحات اتمی خودشان اشاره کرده است.
🔻 این دانشمندان گفتهاند: «چنین تلاشهایی در صورتی که بازداری نشوند میتوانند آغازگیر یک مسابقه جدید برای دستیابی به تسلیحات هستهای باشند.»
#جنگ_سرد_جدید
#رقابت_تسلیحاتی
#New_Cold_War
#Arms_Race
@mesagh
💢 تحولات قزاقستان و انقلابهای رنگی
🔻 رئیسجمهور روسیه چندی پیش اعلام کرد وقوع انقلاب رنگی در همسایگی این کشور، خط قرمز است. این سوال مطرح است که آیا به راستی در قزاقستان، انقلابی رنگی در جریان بود؟ شباهت و تفاوتهای این حوادث با انقلابهای رنگی اروپای شرقی را میتوان اینگونه برشمرد:
🔻 مهمترین شباهت، اشتراک هدفی سلبی است. در قزاقستان مانند گرجستان، اوکراین، قرقیزستان و بلاروس، معترضان درصدد سقوط دولت مورد حمایت مسکو بودند. با این حال، تفاوتهای مهمی نیز میان این رخدادها وجود دارد:
1️⃣ در کشورهای مذکور، اعتراضات به بهانه خدشه در فرآیند رقابتهای انتخاباتی رخ داد و کمتر مانند مورد قزاقستان، زمینه نارضایتیهای معیشتی داشت.
2️⃣ در آن موارد، یک حزب یا جریان سیاسی قوی، به عنوان آلترناتیو دولت مستقر ظهور کرد که از پشتیبانی رسانهای، مالی و دیپلماتیک غرب برخوردار بود. ولی در قزاقستان، مخالفان فاقد نمایندگی معین در سطح نخبگان سیاسی بودند.
3️⃣ اعتراضات مذکور عمدتاً مسالمتآمیز و با ایجاد یک نشانه خاص همراه بوده ولی در قزاقستان بخشی از مخالفان به صورت مسلح وارد عمل شدند.
🔻 درباره ورود روسیه به بحران اخیر قزاقستان برخلاف مواردی چون گرجستان(۲۰۰۳)، اوکراین(۲۰۰۴) و قرقیزستان(۲۰۰۵) میتوان به دو دلیل اشاره کرد: اولاً رشد اقتصادی و نظامی روسیه نسبت به گذشته و ثانیاً ضعف آمریکا و متحدان اروپاییاش در مقابله با مسکو که پیشتر در بحران کریمه هم نمود پیدا کرد.
🔻 چنانچه در تنشهای بلاروس نیز حمایت روسیه از مهمترین موانع موفقیت مخالفان دولت بود. علاوه بر این، عضویت قزاقستان در «سازمان امنیت جمعی» مجوز لازم برای ورود نظامی روسیه به اعتراضات را فراهم آورد.
🔻 اینکه پوتین درباره گرجستان و اوکراین نیز پس از سالها به ترتیب در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ وارد عمل شده و نیروهای تحت حمایتش را تقویت کرد، نشان میدهد خط قرمز روسیه در ارتباط با اقمار اتحاد جماهیر شوروی، جدی است و اجازه نفوذ غرب در عمق راهبردیاش را نمیدهد.
@mesagh
💢 سقوط محبوبیت بایدن به کمترین میزان از زمان ورود به کاخ سفید
🔻 جدیدترین نظرسنجی «رویترز/ایپسوس» در آمریکا از کاهش محبوبیت رئیسجمهور این کشور به ۴۳ درصد حکایت دارد که کمترین میزان از زمان ورود وی به کاخ سفید است.
▫️ fna.ir/6jzfu
____
💢 تلاش دو حزب آمریکا برای پیروزی در انتخابات کنگره با فرایندهای غیردموکراتیک
🔻 رئیس جمهور آمریکا گفت، مشروعیت انتخابات بعدی در این کشور به تصویب شدن یا نشدن لایحه اصلاح انتخابات بستگی خواهد داشت که در سنای این کشور رد شده است.
▫️ http://fna.ir/64s13
_
💢 ادامه کشمکشهای برجامی میان بایدن و قانونگذران کنگره آمریکا
🔻 کشمکشها میان «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا با قانونگذاران جمهوریخواه درکنگره بر سر برجام ادامه دارد.
▫️ http://fna.ir/6jze4
_
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 رویترز گزارش داد چین طی چند هفته گذشته نزدیک به چهار میلیون بشکه نفت خام ایران را در مخازن ذخیره دولتی در شهر بندری ژانجیانگ در جنوب تخلیه کرده است و این یکی از دلایلی است که ایران در وین عجله نکرده است.
▫️ http://ydac.ir/3pxk2
@mesagh
💢 سریعترین رشد تورم در آمریکا در 40 سال اخیر و فشار مضاعف بر اقشار ضعیف آمریکایی
🔻 سریعترین نرخ رشد تورم در آمریکا در مدت 40 سال اخیر بر خانوادهها در سرتاسر آمریکا برای تامین مایحتاج ضروری از گوشت و سیبزمینی گرفته تا هزینه مسکن و بنزین فشار وارد کرده اما در این میان اقشار ضعیف با فشار مضاعفی رو به رو شده اند.
▫️ t.co/GKtCSazAMS
@mesagh
💢 اخذ دیرکرد ربای حرام است، از آقایان سیف و همتی خواستیم دیرکرد را بردارند، اما نتوانستند!
💬 آیتالله نوری همدانی در دیدار رئیس کل بانک مرکزی: گسترش ابزارهای مالی مبتنی بر عقود اسلامی،به تسهیل کسب و کارها و رشد تولید کمک خواهد کرد.
وی با گلایه از ناتوانی رئیسان پیشین بانک مرکزی در لغو اخذ سود از دیرکرد اقساط وامها گفت: اخذ دیرکرد ربای حرام است،از آقایان سیف و همتی خواستیم دیرکرد را بردارند، اما نتوانستند!
💬 رئیس کل بانک مرکزی: توسعه بانکداری شرعی و اسلامی را اولویت قرار دادهایم،به همین منظور کارگروه تخصصی شورای فقهی تشکیل شد.
💬 آیتالله جوادی آملی: بانک مرکزی دست قانوندانانی که قانون را دور می زنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند.
💬 آیتالله سبحانی هم در این دیدار گفت: همه باید کمک کنند تا بانکداری اسلامی که به نفع مردم و از دغدغههای دولت جدید است محقق شود.
اعلام ارائه تسهیلات با سود ۲۰ درصد و ۲۵ درصد زیبنده جمهوری اسلامی نیست.
باید کاری کرد که بساط این رباخواری برچیده شود. بانکها امانتدار مردم هستند.
@mesagh
💢 اذعان رسانه های آمریکا به شکست استراتژی آمریکا و اتحاد روزافزون ایران و روسیه
🔻 نشریه آمریکایی فارنپالیسی: افزایش همکاریهای امنیتی میان ایران و چین، تهدیدی جدی علیه منافع کلیدی امنیتی آمریکا، اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس است/ قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین ، دربردارنده مزایای عمدهای برای این ۲ کشور است که از قضا هر دو دشمن آمریکا هستند. ایران در این قرارداد از محل سرمایهگذاریهای چین در زمینه انرژی و مسائل زیرساختی به میلیاردها دلار ثروت دست پیدا خواهد کرد و اثربخشی تحریمهای آمریکا را در هم خواهد شکست.
🔻 نیویورک تایمز در یک گزارش تحلیلی نوشت: دیدار رئیسی و پوتین نمایش اتحاد در برابر آمریکا بود
▫️ @Afsaran_ir
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 چرا غربیها ناگهان نگران کندی سرعت در مذاکرات وین شدهاند؟
🔻 در نزدیک به سه ماهی که از دور جدید مذاکرات وین میگذرد آمریکا و تروئیکای اروپایی و بازوهای رسانهای آنها همواره سعی داشتهاند اینطور القا کنند که ایران عامل حرکت آهسته گفتوگوهای وین است. این موضعگیری بنا به دلایل مختلف غلط است.
🔻 در هفتههای آغازین شروع به کار دولت بایدن، زمانی که تصور میشد او بر اساس وعدههای انتخاباتیاش ممکن است سریعاًآمریکا رابه برجام بازگرداند مقامهای آمریکایی بارها این موضع را تکرار کردند که واشنگتن با نقطه بازگشت به برجام فاصله زیادی دارد.
🔻 سوالی که طرف آمریکایی و متحدان غربی او باید به آن پاسخ دهند این است که اگر مقوله زمان برای بازگشت به برجام اساساً اهمیتی دارد چرا تا به حال سیاست وقتکشی در دستور کار آنها قرار داشته و اگر آنطور که از رفتار آنها تا اینجا استنباط میشود فاقد اهمیت بوده چرا اکنون به یکباره بر سر آن جار و جنجال به پا کردهاند؟
🔻 از منظر ایران، هر چند که رفع سریعتر تحریمها در اولویت قرار دارد اما اطمینان از رفع موثر و واقعی تحریمها نباید فدای «زمان» شود.
▫️ fna.ir/64rzc
@mesagh
💢 نيويورك تايمز: ديدار رئيسى - پوتين نمايش كرملين در مقابل واشنگتن بود
🔻 دیدار رئيسى و پوتين نمایش ژئوپلتیکی در کرملین در یک برهه حساس برای واشنگتن و مخالفان این کشور بوده است.
🔻 در رزمایش دریایی آینده با مشارکت روسیه و ایران و چین، به نظر می رسد کرملین قصد دارد این پیام را ارسال کند که همچنان به توسعه روابط جدیدی ادامه می دهد.
🔻 ایران نیز این پیام را ارسال می کند که اگر تحریم های غرب برداشته نشوند، این کشور گزینه های دیگری نیز دارد.
▫️ http://ydac.ir/aqfv8
@mesagh
💢 آیا آمریکا چشم از ایران برداشته است؟!
🔻 بازگرداندن ایران به توافقی که آن را از ساختن سلاح هستهای باز میدارد، هشداردهندهتر از جنگ و درگیری احتمالی آمریکا با روسیه بر سر اوکراین است.
🔻در حال حاضر، باور قابل توجهی وجود دارد که ایران ممکن است به شدّت به توانایی رسیدن به یک دستاورد بزرگ هستهای نزدیک باشد.
🔸در همین حال، کاخ سفید بازی سرزنش را انجام میدهد و به جای گامهای عملی، تنها ترامپ را مقصر این پیشرفتهای ایران میداند.
🔻 تحلیل CNN ادامه میدهد: که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، مسکو دیگر مرزی زمینی با ایران ندارد، امّا آخرین چیزی که روسیه میخواهد، یک قدرت هستهای دیگر است. چین نیز نگران درگیری گستردهتر در خاورمیانه است که میتواند برخی از منابع انرژی این کشور را تهدید کند.
🔻 بیتوجهی آمریکا به عمق مسائل استراتژیک، گرفتاریهای اقتصادی و کشمکشهای سیاسی درون آمریکا، علاوه بر آنکه نشان از عقبنشینی و هراس او دارد، بر تثبیت موضع ایران صحه میگذارد.
▫️ http://ydac.ir/k96n8
@mesagh