هدایت شده از mesaghمیثاق
⌛️ رصد سه شنبه (3اسفند، 20رجب و 22فوریه)
1296؛ درگذشت نویسنده و شاعر بزرگ "ادیب الممالك فراهانی"
1299؛ كودتای نظامی به وسیله رضاخان میرپنج و هم دستی سیدضیاءالدین طباطبایی و با برنامه ریزی «ادموند آیرونساید» افسر انگلیسی
1350؛ در قطر کودتا شد و ولیعهد (شیخ خلیفه) قدرت را به دست گرفت
1356؛ "مناخم بگین" نخستوزیر رژیم صهیونیستی به طور سری و برای دیدار با شاه به تهران آمد
1362؛ آغاز عملیات بزرگ خیبر با رمز "یا رسول الله (صلی الله علیه و آله)" در منطقه هورالهویزه و شمال بصره
13ق؛ نبرد "یرموك" بین مجاهدان مسلمان و سپاه روم
952ق؛ انتخاب شهر قزوين به جاي تبريز به عنوان پايتخت ايران
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ دغدغه مردم «نان» است نه رفتن به ساحل/ اقدامات دولت و مجلس فقط به درد افراد سادهلوح جامعه میخورد
👤 رسول منتجب نیا، دبیرکل حزب جمهوریت (اصلاح طلب):
🔹برای پیشبرد اهداف در یک کشور لازم است یک سلسله برنامه «کوتاهمدت»، «میانمدت» و «درازمدت» تبیبن شود و همه افراد نیز موظف به اجرای این برنامهها باشند.
🔹متأسفانه دولتها در ایران براساس یک روند کارها را انجام نمیدهند؛ برای مثال یک دولت در مدت زمان محدود تنها به یکسری بخشها توجه میکند و دولت بعدی با بیتوجهی به کارهای صورتگرفته در یک مسیر جدید گام برمیدارد
🔹دولتها در ایران در اکثر مواقع به دنبال جلب رضایت مردم نیستند، بلکه تلاش میکنند با یک سلسله کار تبلیغاتی نظر مردم را به خود جلب کنند. در این مسیر تنها تعریف و تمجید برخی از افراد از دولتها مهم است و کسی به نابود شدن زندگی مردم توجهی نمیکند.
🔹عدهای افراد متملق و چاپلوس همواره در دولتها تلاش میکنند با تعریف و تمجید دروغین اینگونه جلوه دهند که کلیت جامعه از عملکرد دولت رضایت دارد. چنین رفتارهایی در دولت سیزدهم نیز نمایان شده است.
🔹(با انتقاد از برخی اقدامات دولت سیدابراهیم رئیسی) مردمی که حقوق ماهیانه آنها کفاف یک زندگی حداقلی را نمیدهد و هر روز با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم میکنند، اولویتی برای رفتن به سواحل کشور ندارند که از دولت بخواهند بهسرعت اراضی کنار دریا را برای ایشان آزادسازی کند.
🔹مردم امروز از دولت طلب «نان» میکنند و از دولت تقاضا دارند با گرانیها مقابله کند.
🔹مشخص نیست که چرا دولت اولویت خود را برای رفع مشکلات دست چندم گذاشته است./ مشکل امروز مردم «لب دریا» و «لب رودخانه» رفتن نیست.
🔹دولت سیزدهم وظیفه دارد شکم مردم را سیر کند و بعد از به سرانجام رساندن کارهای ضروری، به سراغ آزادسازی سواحل برود که در جای خود امر بسیار پسندیده و قابلتحسین است.
🔹دولت و مجلس فعلی به دنبال آن هستند که با انجام یکسری کارها از مردم «بهبه» و «چهچه» دریافت کنند. درحالیکه این اقدامات فقط به درد افراد سادهلوح جامعه میخورد.
🔹نگاه موجود در مجلس و دولت فعلی آسیبزا است؛ زیرا فرصت خدمت به مردم در حال از دست رفتن است و اقداماتی که هیچ اولویتی ندارد، موجب درجا زدن کشور و دور شدن از مسیر توسعه میشود./ قرن نو
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️اینترنت ملی چیزی شبیه واکسن و خودروی تولید داخل خواهد شد!
👤 صادق زیباکلام
🔹 گفتن راهاندازی اینترنت ملی در کلام برای نمایندگان خیلی آسان است. ولی احتمالا نتیجهاش چیزی شبیه خودرو و واکسن تولید داخل میشود. برای همین است که میگویم نمیدانند درباره چه چیزی تصمیم میگیرند. نمایندگان فکر میکنند که مثلا اینترنت ملی چیزی است که چینیها میسازند و به آنها میدهند و شیر آن در دست آنهاست و هروقت بخواهند آن را کنترل میکنند. متأسفانه سطح دانش آنها خیلی نازل است.
🔹طرح صیانت مثل سیمانکشیدن روی ترکهای سدی است که آب فراوانی پشتش جمع شده، امروز در ایران وقتی فضای مجازی وارد شده و عملا به بخش مهمی از زندگی مردم تبدیل شده، نمیتوانیم آن را حذف کنیم و اینترنت را محدود کنیم.
🔹 وقتی تلگرام یا توییتر را فیلتر کردند، چه اتفاقی افتاد. همه از مسئولان تا شهروندان در این شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای فیلترشده مشغول به فعالیت هستند. درواقع سابقه برخورد با اینترنت در ایران نشان میدهد که این دست محدودسازیها راه به جایی نمیبرد./ شرق
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️دهه نخست انقلاب خدمات آموزش و پرورش و سلامت در کشور رایگان بود/ از بعد از جنگ شاهد تغییر نگرش ها شدیم
👤حسین راغفر، اقتصاددان
🔹 سیاستهای موجود در کشور عملا فرصت های سرمایه گذاری را از جامعه ما گرفته است
🔹حذف یارانه ها بویژه یارانه هایی که روی زندگی مردم تاثیر مستقیمی باقی گذاشت مانند یارانه مسکن، یارانه کالاهای اساسی، آموزش همگانی و یارانه های بخش خدمات سلامت و ... از اصلی ترین عوامل ایجاد نابرابری های گسترده هستند.
🔹اقتصاد ما طی سه دهه گذشته هرروز در این باتلاقی که خودساخته است فرو رفته و اقتصاد ما که قادر به خلق شغل سالانه برای یک میلیون نفر متقاضی سالانه در بازار کار نیست.
🔹مادامی که اصلاحات صورت نگیرد انتظار خروج کشور از بحران کنونی انتظاری غیرواقعی است./ جماران
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ 15 درصد زوجهای ایرانی نابارور هستند/ یک دهم مردان ناباروری مطلق دارند
👤 سید جلیل حسینی، رئیس مرکز تحقیقات باروری و ناباروری شهید بهشتی:
🔹ناباروری مشکل زوج است چرا که در کشور ما عادت شده است هر زوجی که بارور نمیشود ابتدا زوجه باید به پزشک مراجعه کند که این امر یک اجحاف ویژه به بانوان کشور است.
🔹15 درصد زوج های کشور نابارور هستند و علت ناباروری 50 درصد برای زنان و 50 درصد برای مردان است.
🔹با توجه به پیشرفتی که در مراکز ناباروری کشور پیدا کردند 80 درصد زوج ها می توانند به طور طبیعی یا با روش هایی کمک باروری دارای فرزند شوند.
🔹کمتر از 10 درصد از مردان ناباروری مطلق دارند./ برنا
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ناترازی بودجه ۱۴۰۱ حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است!
👤پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹۹۰ درصد بودجه عمومی کشور هزینه ای است و امکان کاهش هزینه ها را نداریم.
🔹انتظار داشتیم کمیسیون تلفیق ناترازی بودجه را کاهش دهد که چنین نشد.
🔹مفهوم منابع بودجه سال آینده دسترسی به پول پرقدرت، استقراض از بانک مرکزی، افزایش حجم نقدینگی و افزایش تورم خواهد بود.
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 در بازار ۲۶ میلیارد دلاری قطر رایزن بازرگانی نداریم!
👤 عباس باقری باوندپور، دبیر سابق میز قطر در سازمان توسعه تجارت:
🔹سازمان توسعه تجارت در قطر رایزن بازرگانی ندارد! البته یک رایزن داریم که آنهم نیروی وزارت کار است! قطریها در ایران بازرگانی رایزن دارند.
🔹رایزنهای بازرگانی میتوانند اطلاعات شرکتهای قطری، نیازها و گزارشهای میدانی خوبی را به دست تجار و بازرگانان ایرانی برسانند.
🔹ما در سال ۹۶ که قطر توسط عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس تحریم شد، نتوانستیم از این فرصت استفاده کنیم که یکی از دلایلش، فقدان رایزن بازرگانی در قطر بود!/ نود اقتصادی
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ کدام زبانها و گویشهای ایرانی در خطر نابودی قرار دارند؟
🔹۲۱ فوریه روز جهانی زبان مادری است. در ایران حدود ۳۸ زبان یا گویش در معرض نابودی قرار دارند./ اعتمادآنلاین
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ارقام نجومی خسارت تصادف معمولی با خودروهای لوکس
🔹پرداخت خسارت سپر عقب پراید میتواند با ۳۰۰ هزار تومان تمام شود، اما اگر خودرویی که به آن زدید چیزی در حد مدلهای لوکس مثل بنز و بیامو باشد، رسما در دردسر بزرگی افتادید.
🔹خودورهای لوکس درحال حاضر به مدلهای گرانتر از یک میلیارد گفته میشود، مثلا آیینه بغل سمت راست مرسدس بنز را ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میفروشند .
🔹همچنین برای سپر عقب پورشه پانامرا مدل ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ رقم ۳۴ میلیون تومان را درنظر گرفتهاند.
🔹این رقم برای سپر عقب ولوو XC90 به ۳۰ میلیون تومان و مرسدس بنز کلاس E سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ بهحدود ۲۶ میلیون تومان میرسد./فرارو
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
👤مجید شاکری، کارشناس اقتصادی
🔹يكي از اشتباهات مهم تحريمي ايران در برجام دادن وزن به هواپيما به جاي قطار پرسرعت بعنوان دستاورد عيني بود.در صورتي كه توافقي حاصل شود بعيد مى دانم اين اشتباه تكرار نشود. اميدوارم لااقل اينبار اشتباه " تلاش براي خريد هواپيماي نو" كه باعث تحديد بهره صنعت هواپيمايي از فضاي برجام شد
🔹تكرار نشود و روى خريد يكباره هواپيماهاي دست دوم خطوط هوايي متمركز شويم.( البته بعيد مي دانم حتي اين درس را هم از دوره اجراي برجام گرفته باشيم.)
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴
⭕️ چرا غرب مذاکره را به عرصه رسانه کشانده است؟
▪️هنوز با دستیابی به توافق نهایی فاصله زیادی وجود دارد
▪️نورنیوز:
🔹طی روزهای گذشته و در حالی که مذاکرات وین لحظات بسیار سخت و پیچیدهای را تجربه میکند، مقامات و دیپلماتهای غربی با انتشار برخی گزارهبرگهای یکطرفه در رسانهها سعی در کشاندن گفتگوها به عرصه رسانه دارند.
🔹گزارهبرگهایی که طی چندین روز گذشته در رسانههای جریان اصلی غرب از جمله رویترز و وال استریت ژورنال منتشر شد و به پیوست آن ادعاهایی در خصوص اتفاقات داخل اتاق مذاکره از سوی برخی مقامات غربی و حتی صهیونیستی مطرح گردید شاهدی بر این مدعاست.
🔹این اقدام در شرایطی انجام میشود که تقریبا موضوعی که توافق در مورد آن نیازمند مذاکره باشد، باقی نمانده و نهایی شدن گفتگوها در گرو تصمیم سیاسی ضلع غربی مذاکرات است.
🔹غرب بدلیل فقدان اراده و اختیار لازم برای گام برداشتن در مسیر رفع موانع توافق، تلاش میکند افکار عمومی ایران را نسبت به نتایج گفتگوها شرطی نموده و مذاکرهکنندگان ایرانی را برای اتخاذ رویکرد حداقلی زیر فشار قرار دهد.
🔹گزارههای رسانهای که اینروزها طرفهای غربی منتشر کردهاند دو کلیدواژه اصلی دارد: «قریب الوقوع بودن توافق» و «محدود بودن زمان». این دو کلیدواژه مشخصا در حال القاء این معنا به افکار عمومی است که غرب به ویژه آمریکا آمادگی کامل برای توافق را دارد اما این طرف ایرانی است که با وجود محدودیت زمان، حاضر به اتمام مذاکرات و تن دادن به توافق نیست.
🔹سناریوی مذکور تا حدی کار خود را پیش برده که حتی وقتی دبیر شورای عالی امنیت ملی تلاش میکند طرف مقابل را متوجه مطالبات قانونی و غیرقابل اجتناب ایران نماید، با حملات رسانهای نفوذ کلام او را به حداقل برسانند.
🔹مذاکرات وین به مرحله حساس و بسیار مهمی رسیده که از نظر کمی میتوان گفت بخش اعظم موضوعات اختلافی از طریق مذاکره حل و فصل شده است.
🔹اگرچه این شرایط نمایهای از نزدیک شدن مذاکرات به مرحله توافق نهایی است اما به دلیل عدم توافق بر روی چند موضوع بسیار مهم که در محدوده خطوط قرمز ایران دستهبندی میشوند میتوان با اطمینان گفت که هنوز با دستیابی به توافق نهایی فاصله زیادی وجود دارد.
https://eitaa.com/mesagh
@mesagh
🌴🌴🌴