هدایت شده از mesaghمیثاق
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اعتقاد به توحيد از ديدگاه قرآن چه آثار و فوايدی دارد؟ (بخش دوم و پایانی)
💠نوع دوستی [۱]
🔹يكی ديگر از آثار توحيد، #نوع_دوستی است. وقتی كه يك انسان خداشناس در تمام مراتب توحيد به يگانگی خداوند متعال قائل شد، هيچ وقت خواسته های نفسانی خويش را به انجام وظايف و تكاليف محوله از طرف خدا ترجيح نخواهد داد، و هرگز به دنبال خودپرستی يا تعصبات نژادی و قبيله ای، و يا مال و ثروت و زن و فرزند نخواهد بود، و چنين انسانی ديگر عاقبت كارش به تفاخر و خودنمايى و يا تكبر و شهوتپرستی و يا سودجويی شخصی منجر نميشود؛ زيرا هدف اين شخص هميشه تأمين خواسته ها و آرزوهای خويش نيست، بلكه برای آسايش ديگران و خدمت به جامعه اقدام می كند، و حتی گاهی مصلحت مردم را بر نفع شخصی خويش ترجيح ميدهد.
💠آزادگی [۲]
🔹كسی كه خدا را يكتا می داند و ايمان دارد كه او بر همه چيز دانا و توانا است و تمام موجودات مخلوق او هستند، هرگز در برابر ديگران به تملّق و چاپلوسی نمی پردازد، و نيرومندترين قدرت ها و شكوه مندترين ثروتها نمی تواند او را به بندگی و كوچكی و كرنش وا دارد، و تنها در پيشگاه خدای يكتاست كه سر به سجده می گذارد و در برابر اوست كه پيشانی بر خاك می نهد. قرآن كريم می فرمايد: «فالهُكُم الهٌ واحد فَله اَسلِمُوا؛ خدای شما خدایی است يكتا، در برابر او تسليم شويد». [حج، ۳۴]
💠همبستگی و وحدت جميع ملتها
🔹اگر افراد يك جامعه بر اين اعتقاد باشند كه تنها خالق و تنها مدبّر امورات و تنها حاكم و سلطان همه مخلوقات، خدای يگانه است، و فقط اوست كه شايسته اطاعت و بندگی است، و تنها او صاحب سرنوشت انسانهاست، در می يابند كه مبدأ همه يكی است، پس نمی تواند مقصد هم يكی نباشد. همچنانكه قرآن كريم می فرمايد: «إِنَّا لِله وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ؛ [بقرة، ۱۵۶] ما مملوک خداییم و یقیناً به سوی او بازمی گردیم». همچنین قرآن كريم در اين رابطه می فرمايد: «انّه لا اله الا انا فاعبدون؛ [انبیاء، ۲۵] خدای شما يكی است و پروردگاری غير از من نيست، پس بندگی مرا كنيد». پس وقتی كه همه به يك خدا معتقد شدند، و همه به دستورات يك خدا عمل كردند، ديگر جايى برای جدایی و اختلاف نمی ماند. و تمام طاغوتها، غرورها و سركشيها و بُخل و حسادتها، غالباً از اينجا سرچشمه می گيرد كه انسان خود را مالك حقيقی اموالى كه در اختيار دارد می پندارد، و يا اگر حكومتی در دایره وسيع يا كوچك در اختيار اوست، خود را مطلق العنان می شمرد، كه اين ديدی شركآلود است و سرچشمه انواع گناهان و مفاسد اجتماعی است. [۳]
💠مساوات و عدالت
🔹در سايه #توحيد، همه خداپرستان چاره ای جز پيروى از قانون الهی كه بر اساس حكمت و عدل تنظيم شده ندارند. بديهى است كه پيروى از قانون الهی موجب گسترش عدالت واقعی خواهد شد، و هرگونه ظلم و تجاوز از بين خواهد رفت. در #توحيد_اسلامی قدرت مطلق در خداوند متمركز شده است. او به همه چيز داناست و همه چيز به او برپاست و فرمان و امر او در سراسر جهان پهناور آفرينش جاریست؛ «هو الحی القيوم... بيده الملك... و هو علی كل شیء قدير... »؛ پس مالکیت مطلق هر چيز به دست خداست. كليه منابع طبيعى، اموال و ثروتها را او پديد آورده است، و صاحب اختيار و دارنده آنها می باشد. اين مواهب الهی برای عموم مردم آفريده شده است، پس بايد همه بندگان خدا از اين مواهب الهی بهره ببرند و اين بهره بردن هم بايد با رعايت اصل عدالت تعيين شده باشد.
معرفی منابع جهت مطالعه بيشتر: ۱) پيام قرآن، آية الله مكارم شيرازى، ج۳، ص ۳۵۵ و ۲۸۲ و ۲۸۶ و ۳۷۶. ۲) الله خالق الكون، استاد جعفر الهادی. ۳) راه خداشناسی، آية الله سبحانی. ۴) درسهايی از اصول دين، هيئت تحريريه مؤسسه در راه حق. ۵) سخنی چند درباره خداشناسی، شهيد دكتر محمد جواد باهنر.
پي نوشت ها:
[۱] باهنر، محمد جواد، سخنی چند درباره خداشناسی، انتشارات اسلامی، ص ۱۰۱
[۲] درسهايی از اصول دين بحث پيامدهای توحيد، هيئت تحريريه مؤسسه در راه حق، ص ۹۸
[۳] درسهايی از اصول دين، هيئت تحريريه مؤسسه در راه حق، چ پنجم، درس ۱، ص ۹۸
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#توحید
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️پرسش و پاسخ از آیت الله بهجت (ره)
🔸 #عامل_موفقیت در #زندگی_مشترک و شرایط ازدواج محمدی چیست؟
🔹آیت الله بهجت قدسسره: محبت بین طرفین و عمل هر كدام به وظایف شرعی نسبت به دیگری و اغماض هر یک از خطاهای دیگری.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️رسیدن به هدفهای مادی در صورت تقویت ایمان
🔹جامعهى اسلامى جامعهاى است که اگر از لحاظ جنبههاى مادّى به #اسلام عمل بکند، بدون تردید در قلّه قرار خواهد گرفت؛ از لحاظ علم، از لحاظ صنعت لازم، از لحاظ معیشت، از لحاظ روابط اجتماعى، از لحاظ عزّت و شرف دنیایى و عمومى و ملّى و بینالمللى در اوج قرار میگیرد؛ امّا این همهى کارها نیست، همهى هدفها نیست. اگر زندگى ما در دنیا زندگى خوبى باشد، امّا #لحظه_مرگ ما لحظه بدبختى و روسیاهى ما باشد، چه فایده دارد؟ امام سجّاد (علیهالسّلام) در دعاى صحیفهى سجّادیّه میفرماید: اَمِتنا مُهتَدینَ غَیرَ ضالّینَ، طائِعینَ غَیرَ مُستَکرِهین؛
🔹ميفرمايد پروردگارا! من را در حالى از دنیا ببر و بمیران که #هدایت_یافته باشم، گمراه نباشم؛ من را در حالى از دنیا و از این نشئه ببر که من با طوع و رغبت به آن طرف بروم. چه کسى با طوع و رغبت از این گذرگاه عبور میکند؟ آن کسى که به آنطرف خاطرجمع است... انسان وقتى آنطرف را ببیند، آن نعمت را ببیند، از آنطرف خاطرجمع باشد، راحت زندگى میکند، راحت فداکارى میکند، راحت بر مشکلات صبر میکند و پیش میرود؛ مسئله اینجا است. ما اگر بخواهیم در مقاصد دنیوى هم پیروز بشویم، بایستى ایمان خودمان را، اعتقاد خودمان را، عمل خودمان را، براى آنسوى مرز مردن تقویت کنیم.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۳/۰۲/۲۳
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
هدایت شده از mesaghمیثاق
امام خمینی (رحمةالله علیه):
🔹️راجع به حوزه علميه، عقيدهام بر اين است كه بايد به آن بيشتر از همه چيز توجه كرد؛ چرا كه حوزه علميه اگر درست بشود، ايران درست مىشود.
🔹و اگر -خداى نخواسته- در حوزه علميه فسادى به وجود آيد -ولو در دراز مدت- در سرتاسر ايران آن فساد پيدا مىشود و آنها كه هميشه در فكر بودهاند كه در حوزه علميه نفوذ كنند، به همين خاطر است.
#نفوذ آنها، نفوذ ظاهرى نيست كه معلوم باشد فلان آقا نفوذى است. چه بسا بيشتر از شما اظهار ديانت بكند؛ مع ذلك، در موقع مناسب كارش را انجام دهد. اينها از مشكلات حوزه است.
📚صحیفه امام، ج20، ص190
هدایت شده از mesaghمیثاق
امام خامنهای(روحی فداه):
🔹 باید درس بخوانید، خوب درس بخوانید، عالم شوید، ملّا شوید، قوی شوید، قدرت تجزیه و تحلیل افکار نو را پیدا کنید. مطالعات جنبی هم داشته باشید.
🗓۱۳۹۱/۷/۱۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
امام خامنه ای
🔹هر روز قرآن بخوانید؛
حتّی قرآن در جیبتان باشد.
🔹من از شما برادران طلاب خواهش میکنم.
#هر_روز قرآن را با تدبّر بخوانید و هرگز آن را رها نکنید.
🗓۱۳۶۷/۰۶/۱۰
هدایت شده از mesaghمیثاق
امام خامنهای (روحی فداه) :
🔹روحانی باید #فریب نخورد!
شما خودتان از نزدیک دیدید، کسانی بودند که اهل علم هم بودند، امّا فریب منافقین و لیبرال ها و گروه های گوناگون را خوردند.
🔹ما اگر بخواهیم طلبه مان را اینطوری پرورش بدهیم، احتیاج به این است که از همین حالا با مسائل #سیاسی آشنا بشود. مقالات و کتابهای سیاسی را بخواند، روزنامه ها را مطالعه کند و در جریان اخبار قرار بگیرد.
🗓۱۳۶۳/۹/۲
هدایت شده از mesaghمیثاق
امام خامنه ای
🔹حوادث گوناگونی براي انقلاب هست؛ طلّاب بايد حاضر و #آماده باشند؛
طلبه #اول_كسی باشد كه احساس كند مسؤوليتی دارد و آن مسئوليت را استفسار كند، ببيند چيست؟!
🔹هنگامی كه مسؤوليتش مشخص شد، در جای مسئوليت خودش باشد.
اينها با طلبگی میسازد.
🔹تصوّر نشود كه اگر بخواهم اينطور بكنم، پس كِی درس بخوانم؟!
درس را هميشه بخوان. جنگ كه هميشه نيست، راهپيمايی كه هميشه نيست، حضور در صحنههای ضروری كه هرساعت نيست. درس هم بايد بخواند و بیدرس و بیتحقيق و بیمباحثه، طلبه معنای خودش را از دست میدهد.
🗓۱۳۶۹/۱۱/۴
هدایت شده از mesaghمیثاق
امام خامنهای(روحی فداه) :
🔹ارزش طلبگی به این است که شما خود را برای کاری آماده میکنید که هیچ کاری جایگزین آن نیست
🔹طلبگی از همهی تخصصهای موجود تاثیرش بیشتر است.
🔹شما طبیبان روحانی و هدایت گران مردم هستید.
🗓1395/2/25
هدایت شده از mesaghمیثاق
امام خمینی(رحمةالله علیه):
🔹حوزه علمیه و دانشگاه باید چهارچوب های اصیل اسلام ناب محمدی را در اختیار تمامی اعضاء بسیج قرار دهند.
🔹باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامی باشند و این شدنی است، چرا که بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست، باید هستههای مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد.
🗓۶۷/۹/۲
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔹علویان طبرستان گروهی از بزرگان اولاد علی ابن ابیطالب علیه السلام اولین حکومت شیعی مذهب در جهان اسلام بوده که در بین سالهای ۲۵۰ تا ۳۱۶ هجری قمری به تناوب در طبرستان حکومت کردند
🔹علویان از جریانهای مخالف با خلفای عباسی و مورد آزار و اذیت آنها بودند که برای پناه جویی به شرق قلمرو خلافت ازجمله طبرستان متوجه شدند و این باعث شدحب آل علی علیه السلام در آن منطقه نضج پیدا کند این مهاجرت در دوره متوکل عباسی شدت پیدا کرد که مقدمات تحولات سیاسی اجتماعی و فرهنگی را در منطقه فراهم کرد
🔹حسن بن زید ملقب به داعی کبیربنیانگذار سلسله علویان طبرستان که بادعوت مردم طبرستان از ری به طبرستان آمد برای گسترش نهضت، مبلغانی به شهرها و روستاهای اطراف فرستاد و بعد از مدتی به آمل آمد و روز عید فطر، نماز عید را اقامه کرد خطبه خواند و مرکز فرماندهی خودش را آمل قرار داد و طاهریان را که قبل ازاین بر طبرستان حکومت می کردندوبا مردم بدرفتاری میکردند ازاین مناطق بیرون کرد .
🔹انتقام از قاتلان امام حسین علیه السلام اعتقاد به حقانیت خلافت خاندان پیامبر،روحیه تسلیم ناپذیری در برابر ظلم و فشار بیش از حد خلفای اموی و عباسی بر شیعیان، علویان را بر آن داشت تا برای مقابله با خلفای جور دست به قیام بزنند.
🔹علویان در دوره امویان دارای دو شاخه علویان حسنی از نسل امام حسن علیه السلام و علویان حسینی از نسل امام حسین علیه السلام بودند و قیام های متعددی را برپا کردند آنها موفق شدند در برخی از مناطق جهان اسلام از جمله طبرستان در شمال ایران، یمن و مغرب حکومت برپا کنند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔹علل گسترش فرهنگ شیعی در دوره علویان
🔸حضور چشمگیر سادات علوی بهعنوان مروجین فرهنگ شیعه که این مهاجرت از قرن اول هجری آغاز شد و در نیمه دوم قرن هجری سرعت گرفت
در اواخر قرن دوم تا قرن سوم گروههای زیادی از سادات در شهرهای مختلف ایران از جمله قم، ری، اصفهان و گرگان در کنار سایر قبائل عربی مهاجر زندگی می کردند
🔸انطباق اعمال و رفتار علویان با آموزه های ناب مکتب شیعی
🔸صدور فرمانهای مذهبی از سوی حاکمان
🔵 احیاگر فرهنگ غنی شیعی در تمام شئون درعصرحاضر(پیچ تاریخی) باشیم خصوصا در طبرستان که خواستگاه آموزه های ناب شیعی بوده واین میسر نمیشود مگر اینکه حوزه های علمیه جانفشانی کنند ودرمسائل اجتماعی دخالت و مطالبه گری کنند