هدایت شده از mesaghمیثاق
#مشروطه_انگلیسی_و_روشنفکران_ما
✍عبدالله گنجی
💥فوت ملکه انگلیس بهانه مناسبی است تا تاثیر مدل حکومتی آن کشور بر نخبگان ایران به همراه تناقضات و تضادهای آن، یکبار دیگر برجسته شود. دخالتهای انگلستان یک بحث، تاثیرپذیری آشکار نخبگان سیاسی ایران از مدل سیاسی این کشور بحث دیگری است. به این سهگانه توجه کنید:
1- انقلاب مشروطه ایران صددرصد متاثر از انگلیس انجام شد و علاوه بر متواتربودن این روایت، شیخ ابراهیم زنجانی از سردمداران رادیکال مشروطه 3بار در کتاب «سرگذشت زندگی من» به همکاری و کمک انگلستان در مشروطه اشاره میکند.
2- بعد از انقلاب اسلامی و خصوصا بعد از خرداد1376 یکی از مدلهای طراحیشده برای عبور از جمهوری اسلامی، مدل مشروطهخواهی بود که درمقابل مدل جمهوریخواهی امثال سروش و اکبر گنجی قرار گرفت. مشروطهخواهان اصلاحطلب رسما اعلام کردند اگر ولایت فقیه را نمیخواهید حذف کنید، بسان انگلستان تشریفاتی کنید و در اینباره کتابها و مقالات نوشتند.
3- آنچه در این میان تناقض است، بحث وراثت در آن مدل است که در بین روشنفکران ما از اهمیت منفی برخوردار نیست، اما در خود ایران به سایه وراثت نیز شلیک میشود. حال به صحنه انگلیس برگردید.
دیروز یکی از روشنفکران ما نوشته است که بسیاری از کاربران برای فوت ملکه به او تسلیت گفتهاند و ملکه را مادر وی خطاب کردهاند و در پایان این اظهارنظر نوشته است: «خودمانیم، چند نفر در طول 70سال حکومت مادرم از وی آزردهخاطر بودند؟» این جمله نقطه عزیمت سؤالات مهمی است.
اول اینکه آیا منظور این است که در 70سال اخیر کسی از انگلیس آزار و اذیت ندیده است؟ سؤال دومی که طرح میشود، اینکه در انگلیس حاکمیت دوگانه است که بخشی از آن آزاردهنده و بخشی از آن بیآزار است؟
اما سؤال سوم که بسیار مهمتر است، اینکه قطعا انگلیس در 2قرن اخیر منشأ جنایت و استثمار و استعمار بوده است و نزدیکترین آن به ما کودتای 28مرداد1332 است.
حال آنان که بارها جمهوری اسلامی را به 2 بخش انتصابی و انتخابی تقسیم کردهاند، میتوانند پاسخ بدهند که جنایات انگلیس در حق مردم ایران و جهان محصول بخش انتخابی و دمکراسی انگلیس است و ملکه از این مبرا بوده است؟
اگر بله، باید پاسخ دهند اگر جنایات انگلیس محصول دمکراسی است نه ملکه، پس مدل مشروطهخواهی شما به چه میانجامد؟
مگر نه این است که به قول حزب مشارکت میخواهید از «یکهسالاری به مردمسالاری» برسید؟ آیا چهره تاریک انگلیس در بین مردم ایران و بسیاری از نقاط جهان محصول دمکراسی آن است یا سلطنت مشروطه؟
به هرکدام تن دهید، باید دهها تناقض دیگر را نیز پاسخ دهید. انگلیس این هنر را داشته است که ملکه را تشریفاتی بفروشد. در این صورت فلسفه وجودی و مشروعیت او از چیست؟
فقط حیف و میل میلیونها پوند در سال و تمام؟
ملکه یا پادشاه انگلیس اختیارات عجیب و غریبی دارد که بهدلیل عدم استفاده از بیشتر آنها چنین جلوه کرده وگرنه بالقوه اختیارات قطعی است. برکناری یا تنفیذ نخستوزیر، انحلال پارلمان، فرمانده کل قوا، رهبری نهاد دین (کلیسای اصلی) همه با ملکه است. اشراف بر چند کشور دیگر نیز در ذهن نخبگان ما بیاهمیت است.
در سال1975 ملکه انگلستان از طریق نمایندهاش در استرالیا نخستوزیر این کشور را عزل کرد و این اختیارات همچنان باقی است. آیا نخستوزیر بدون تنفیذ او مشروعیت بالفعل مییابد؟ حتما خیر.
حال خود این ملکه مشروعیتش را از کجا آورده است؟ از وراثت، اما برای روشنفکران جذاب است زیرا دکور بیرونی را قشنگ طراحی کردهاند و بهظاهر مردم حکومت میکنند. آیا حاضرند اختیارات ملکه به نخستوزیر منتقل شود؟ خیر.
هنر تولید جذابیت از مدل سیاسی برای روشنفکران شرق واقعا ستودنی است و
میتوانند گنجشک را جای قناری به تحصیلکردگان ما بفروشند و ما نیز مبلغ همان گنجشک رنگشده باشیم.
آنچه باید منتظر بود، بازگشت چهره مردانه به سلطنت در انگلیس پس از 70سال است. باید ببینیم مردان انگلیس که پرچمدار جذابکردن زنان برای لذت مردان در طول 2قرن اخیر بودهاند، چه تصویری از انگلیس جدید میسازند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰حمایتهای کمیتهامداد از طریق کارآفرینی، حمایت پایدار و عزتمند است
دکتر سعید جلیلی، نماینده مقاممعظمرهبری در شورایعالی امنیتملی، باحضور درمحل نمایشگاه «دستاوردهای اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امامخمینی(ره)» از غرفههای حاضر در این نمایشگاه بازدید کرد
در این نمایشگاه که مددجویان و راهبرانی از استان های مختلفی همچون آذربایجان غربی و شرقی- اصفهان- اردبیل- البرز- ایلام- تهران- خراسان جنوبی، رضوی و شمالی- زنجان- سمنان- کرمان- گیلان- گلستان- قم- قزوین- همدان و یزد حضور داشتند، محصولات تولیدی در کارگاههای خود در زمینههای فرش، قالی و گلیم- پوشاک، صنایعدستی- آباژور و ساعت دیواری- نقاشی روی چوب- فیروزهکاری و میناکاری- نمدبافی- سوزن دوزی و حصیری- پرورش گل و ساخت گلدان- دستگاه های ورزشی- قطعات برقی موتور سیکلت- انواع فیلترهوا و کابین- سنگهای مصنوعی پلی استری- هشداردهندهها و ریموت کنترل- قطعات الکترونیکی خودرو- سامانه ارزیابی و کنترل کیفیت آزمایشگاه- انواع فانتوم سیتی اسکن و انجام کلیه خدمات کنترل کیفی- نوشتافزار هوشمند- تولید و تکثیر ماهی- زنبورداری- سوهان- روغنگیری- شیرآلات- چرمدوزی- بستهبندی موادغذایی- مبل راحتی- پرورش گل و گیاه- خراطی- انواع شمعهای فانتزی- ظروف سرامیکی- مجسمههای دکوری را به عرصه بازدید گذاشته بودند
کارآفرینی مقدمهای برای رشد اقتصاد کشور
🔸نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی پس از بازدید از این نمایشگاه بیان داشت: کارآفرینی علاوهبر ایجاد اشتغال برای جوانان، مقدمهای برای رشد اقتصاد کشور و ارزآوری است، یکجوان علاوهبر داشتن شغل باید بتواند کارآفرین باشد. اولویت در تامیناجتماعی باید ایجاد شغل باشد
وظیفه نهادهایی همچون کمیته امداد، بهزیستی و دیگر نهادهایی از این قبیل، حمایت و تامین اجتماعی است که بهترین نوع آن ایجاد شغل است چرا که این حمایت، پایدار و عزتمند است و جوان ما میتواند به آن اتکا کند. حمایت در بستر ایجاد شغل، حمایت پایدار و عزتمند است
ظرفیتی که در گرو باز شدن گرههای ساختار اجرایی- اداری کشور است
🔸این نمایشگاه و محصولاتی که در آن بود نشان میداد که در این زمینه استعدادهای زیاد و امکان خوبی وجود دارد که اگر فراگیر شود جمعیت زیادی از جوانانکشور که آمادگی ایجاد شغل دارند، میتوانند کارآفرین باشند
در این مدتی که در نمایشگاه بودیم نشان داد که بعضا گرههایی وجود دارد که نیازمند یک تصمیم است، تا برطرف شوند
راهیابی به بازارهای داخلی و خارجی نیازمند سامان یافتن زنجیرهی تولید، توزیع و فروش
🔸مهمترین بحث بازار محصولات، فرجام کار است. اگر تولیدکننده بخواهد برای محصول خود یک بازار مطمئن داشته باشد، باید علاوهبر بازار داخلی به بازارهای خارجی نیز راه یابد. بسیاری از محصولاتی که در این نمایشگاه وجود دارد با وجود اینکه ممکن است در یک روستا یا کارگاه کوچک تولید شوند باتوجه به کیفیت و قیمت مناسب، این امکان را دارند که به بازارهای خارجی وصل شوند و باید ساز و کارهای مناسب برای آنها اندیشیده شود
با توجه به اینکه یک تولیدکننده نمیتواند تمام توانش را صرف تبلیغات کند باید زنجیرهی تولید، توزیع و فروش به کمک نهادهایی مثل کمیته امداد و دستگاههایی مشابه معاونت اقتصادی وزارتخارجه و سازمان توسعه تجارت شکل بگیرد. اینگونه که در بازدید امروز مشخص بود، این زنجیره نقص دارد و در خیلی از موارد قطع بود که این موضوع اصلا بنفع نیست. اگر این زنجیره متصل شود هزاران نفر از آن منتفع خواهند شد
چالشهای پیش روی تولیدکنندگان:
🔸در بازدید دکتر سعید جلیلی از این نمایشگاه، مددجویان و راهبران چندین مورد از گرههایی که بر سر راه اشتغالزایی و خودکفایی آنهاست را عنوان کردند:
1- نبود سرمایه در گردش لازم برای توسعه کار
• سختگیری بانکها برای پرداخت تسهیلات و درخواست ضمانتهای غیرقابل تحقق توسط کارآفرینان و افزایش هزینه دریافت تسهیلات
• عدم وجود تسهیلات با فرصت تنفس
• متناسب نبودن مبلغ تسهیلات با نیاز کارآفرینان برای توسعه کارشان
2- نبود توانایی در گسترش بازار فروش و نبود سازوکار مناسب برای کمک به فروش محصولات کارآفرینان
• امکان ارائه محصولات در نمایشگاهها و یا غرفههای و فروشگاههای شهرهای مختلف فراهم شود
• بین مراکز استانی و شهرستانی کمیته امداد ارتباطات در جهت فروش محصولات کارآفرینان مناطق مختلف به وجود آید
• عدم توانایی کارآفرینان برای حضور در بازارهای جدید به ویژه بازارهای صادراتی و نیاز به پشتیبانی شرکتهای حمایتی واسطهای
• قیمتگذاری به گونهای انجام شود که کارآفرینان ترغیب به همکاری با شرکتهای بازاریابی و فروش حمایتی کمیته امداد شوند
3- هزینه بالای اجاره محل تولید
4- نبود پشتیبانی مالی و مشاورهای لازم برای راهبران
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 *پرطنین ترین سخن رهبری*
1️⃣ خاطرتان هست آنروزهای دهه 60؛ چه خاطرات خوشی. پر از همدلی و همیاری. برای خیلی ها آن روزها نوستالژی است. اتفاقا دشمن هم فهمیده است و تلاش بی امان و جاهلانه ای می کند تا بجای نوستالژی دهه 60 نوستالژی دهه 50 را بسازد؛ نوشتم جاهلانه چون خیال می کنند این وارونه سازی نیز دست ساز است. بگذریم از این بلاهت تودرتو.
بااین حال از نوستالژی دهه 60 هم باید عبور کرد.
2️⃣ پرطنین ترین سخن رهبری چیست؟ پربسامدترین هم شاید باشد؛ اما در طنین شک ندارم. طنین یعنی چی؟ یعنی بیشترین تاکید ایشان در تمام سالهای رهبری. از کدام طنین سخن می گوئیم؟ از هویت. رهبری در اغلب سخنرانی های معرفتی خود از جمله دیدار اخیر با مجمع جهانی اهل بیت به این هویت ماندگار اشاره کردند. هویتی مانا و تصویری از تاب آوری این انقلاب. تا جائیکه فرمودند این تاب آوری و ماندگاری از اصل انقلاب نیز مهمترست.
حتی وقتی از مردم می گویند باز هم به همین هویت اشاره می کنند؛ اینکه مردم امروز از روزهای اول انقلاب نیز ایمانی ترند.
🔹 جالب اینکه وقتی از دشمن هم می گویند باز به همین هویت ارجاع می دهند؛ اینکه می فرمایند دشمن امروز پیچیده تر از گذشته است و این نشانه قوی ترشدن این انقلاب و مردم است.
3️⃣ راز این ماندگاری را نیز توضیح دادند؛ ماندن بر مدار جمهوریت و اسلامیت و در یک کلمه استقامت این مردم.
4️⃣ اما چرا ماندگاری مهمتر از تاسیس است؟ این سوال ممکن است به زبان هم نیاید، اما هر کس نوستالژی دهه 60 را به ذهن داشته باشد این سوال ساده برایش پیش می آید که آنروزهای به یادماندنی کجا و این روزها کجا؟ آن حال خوش و این سختی ها...
5️⃣ شما اهل زیارت اید. اهل فعالیت های مذهبی و معنوی و حتما هم از این مناسک مذهبی خاطره خوش دارید؛ کدام خاطره؟ کنار ضریح یا در هیات یا اعتکاف یا سفر حج و یا هرچه و هرجا؛ از آن لحظات یک حال خوش به خاطر دارید. اغلب همینند و در این حال احتمالا تصمیم های شخصی مهمی بگیرند؛ مثل اینکه برخی خطاهای خود را اصلاح و جبران کنند. اما در این عزم برخی جزم دارند و برخی نه.
🔸 با این حال برای هردو آن حال خوش معنوی، خاطره انگیز است هرچند برای برخی تثیبت شده است و برای برخی تنها یک نوستالژی است.
6️⃣ اهل معرفت در بیان عرفان عملی معتقدند گام اول سلوک و خودسازی، یقظه و تحول درونی است که همواره با یک حال خوش معنوی همراه است اما گام اصلی، مرحله مقام و تثبیت است که همراه با سختی است و ممارست می خواهد و صبوری.
💢 القصه؛
نوستالژی دهه 60 برای این مردم گذشته است و امروز شان تثبیت و توسعه آنروزهاست.
راز ماندگاری این مردم رسیدن به مرحله مقام است؛ دوران تثبیت. راز مومن تر بودن این مردم نسبت به گذشته نیز همینجاست...
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 حاکمیت اقلیت پیر و مرفه؛ ثمره دموکراسی انگلیسی
🔻 بوریس جانسون در حالی از مقام نخستوزیری انگلیس کنارهگیری کرد که بر اساس قوانین جاری در این کشور، انتخاباتی سراسری برای جايگزینی او برگزار نشد و لیز تراس از بین همحزبیهای او برگزیده شد.
🔻 قوانین انگلستان در زمان استعفای نخستوزیر، مراجعه به آراء را محدود به اعضای حزبی میکند که در انتخابات سراسری حائز اکثریت شدهاند، لذا در صورتیکه حزبی شرایط دبیرکل و منتخب خود را برای ادامه کار در این سمت و پست نخستوزیری مخدوش تشخیص دهد او را وادار به استعفاء میکند تا جانشین جدید او از میان حزب حاکم و صرفاً با رأی اکثریت اعضای همان حزب انتخاب شود.
اگر چه در نگاه اول به نظر میرسد این روش حزب پیروز را به عنوان شخصیت حقوقی مسئول امور کشور قلمداد میکند، اما با توجه به اینکه پست نخستوزیری برای اقلیت و اکثریت مردم و به اصطلاح ملت انگلستان تصمیمگیری خواهد کرد در واقع رابطه حقوقی خود را با اقلیتی که به آن حزب رأی نمیدهند قطع میکند و نخستوزیر عملاً نمایندگی تعداد معدودی را که عضو رسمی حزب حاکم هستند به عهده میگیرد.
🔻 در انگلستان کنونی این تعداد حدود ۱۶۰ هزار نفر از اعضای حزب سیاسی حاکم یعنی حزب محافظهکار میباشند. این در حالی است که ۴۷ ميلیون نفر در انتخابات سراسری گذشته برای رأی دادن ثبتنام کرده بودند.
🔻 این مدل از دمکراسی مثله شده در انگلستان که در محدوده تنگِ سلطنت موروثی نیز محصور است امسال بیش از هر زمان دیگر مورد انتقاد نسل خردگرا و جدید انگلستان قرار گرفت.
🔻 کشوری چون انگلستان که مدعی حمایت از ارزشهای دموکراسی است با ادعای اولویت رعایت حقوق بشر در نظامهای سیاسی بارها با این بهانه اقدام به پروندهسازی، تهییج به آشوب و اعتراضات خیابانی و حتی جنگ علیه سایر کشورها نموده، اما هیچگاه حاضر به پاسخگویی به مطالبات شهروندان خود در این زمینه نیست.
🔻 لندن چگونه میتواند نگاه منفعتطلبانه اقلیت سه دهم درصدی از جمعیتش را به رسمیت بشناسد در حالی که برای سایر کشورها نسخه دموکراسی و حق تعیین سرنوشت با انتخابات آزاد مینویسد؟
🔻 نتیجه عملی دموکراسی ۱۶۰ هزار نفری سالهاست که در عملکرد دولتمردان انگلیس بروز و ظهور یافته، چنانچه در ماههای اخیر در حالی مردم انگلیس تاوان حمایت تمام قد دولتمردانشان از جنگ به جای گفتگو در اوکراین را میپردازند که اسناد و مدارک نشان میدهد که همزمان میلیاردها دلار به جیب سرمایهداران در قالب تولیدکنندگان تسلیحات و آنچه تأمین کنندگان انرژی مینامند واریز شده و ثروتی هنگفت برای آنان رقم خورده است.
🔻 این در حالی است که تورم دو رقمی و بحران غذا و انرژی زندگی را برای میلیونها شهروند انگلیسی سخت کرده و نسخه تجویزی دولت برای آنها جز این نیست که: «چارهای جز تحمل هزینهها ندارید.»
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 *در حاشیه مرگ ملکه انگلیس عجایب نظام سیاسی انگلیس را بهتر بشناسیم!!*
◀️خبر فوت ملکه ۹۶ ساله انگلیس اذهان عمومی را به سمت این کشور برد که به عنوان یک ایرانی که سالها به صورت غیر مستقیم زیر نظر این کشور بوده و هنوز هم نفوذ استعماری آن وجود دارد، لازمست اطلاعاتی از این کشور داشته باشیم.
1️⃣ابتدا اینکه نام رسمی انگلیس بریتانیا می باشد و آنها خود را بریتانیای کبیر می دانند و حتی بر در سفارت این کشور در ایران هم ثبت شده، علت اینست که بریتانیا از ۴ کشور انگلیس، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز تشکیل شده است که بعضی از آنها به شدت دنبال استقلال هستند.
2️⃣انگلستان بزرگترین استعمارگر جهان بوده و همچنان در راس اتحادیه کشورهای مستعمره خود بنام مشترک المنافع قرار دارد که شامل ۵۳ کشور می باشد و هم اکنون در ۱۶ کشور جهان از جمله استرالیا و کانادا رئیس حاکمیت و کشور پادشاه انگلیس بوده و باید ایشان حکم نخست وزیر را صادر نماید.
3️⃣ انگلستان علی رغم همه ادعای دموکراسی دارای نظام سیاسی پادشاهی بوده و نه تنها پادشاه، بلکه بسیاری از دیگر مقامات به صورت موروثی انتخاب شده و سیستم پادشاهی بسیار بارز و مشخص می باشد. مثلا مجلسی در انگلیس وجود دارد بنام لردها یا اعیان که همگی از ثروتمندان بوده و توسط مردم انتخاب نمی شوند.
4️⃣ جالبه بدانید که شعار اصلی انگلیس خدا و حق من نام داشته و سرود ملی این کشور خدانگهدار پادشاه باد نام دارد و دقیقا تقویت کننده نظام پادشاهی و مردم انگلیس و ۱۵ کشور دیگر با آن برای سلامتی ملکه و پادشاه دعا می کنند.
5️⃣ رئیس اصلی حاکمیت انگلیس پادشاه و ملکه بوده که هر چند می گویند دارای مقامی تشریفاتی است اما صدور حکم و قسم خوردن ۱۶ نخست وزیر جهان به او، فرمانده کل نیروهای مسلح انگلیس بودن، صدور حکم حدودا ۷۰۰ نماینده مجلس، ریاست کلیسای انگلیس، امضای مصوبات مجلس، دریافت روزانه گزارشات کشور، امتیازات ویژه ای چون اجازه رانندگی بدون گواهینامه و پلاک و خودرو ثبت شده، اعطای القاب و عناوین پادشاهی، داشتن ثروت شخصی که همیشه جزو ثروتمندان جهان بوده و املاک پادشاهی مورد استفاده او و خانواده اش که بیش از ۶ میلیارد پوند ارزش دارد.
6️⃣ مجلس اعیان انگلیس که وظیفه بررسی و ارائه پیشنهاد و حتی تعلیق یکساله قوانین مجلس عوام را مردمی انگلیس را دارد با داشتن حدودا 800 عضو تا ۲۳ سال قبل همگی موروثی و انتصابی بودن و جانشین پدر یا از طرف فردی منصوب می شدند که هم اکنون حدود ۱۰۰ نماینده مجلس موروثی بوده و ۲۶ روحانی مسیحی نیز از سوی کلیسا انتخاب می شوند، و بقیه اعضا به پیشنهاد نخست وزیر و حکم ملکه نماینده شده و مردم دخالتی در انتخاب ندارند.
7️⃣ ملکه الیزابت دوم که تازه از دنیا رفت ۹۶ سال سن داشته و همچنان پادشاه انگلیس، او همزمان با کودتای ۲۸ مرداد و سرنگونی دکتر مصدق حاکم انگلیس شد و رکوددارترین حاکم جهان با ۷۰ سال حکومت را در اختیار داشته و فرزندش چالرز سوم به عنوان پادشاه جدید ۷۳ سال سن دارد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
جنگ باکو با ارمنستان.mp3
17.84M
#قصد_باکو_برای_آغاز
#جنگ_با_ارمنستان
📌ایجاد کریدور زنگزور بسیار خطرناک است و ایران را از همه مزیتهای ژئوپولتیک، مزیتهای ترانزیتی و مزیتهای ایجاد کریدور انرژی محروم میکند.
📍همچنین میتواند به باکو و ترکیه کمک کند تا تنشهای قومی در ایران ایجاد کنند و دسترسی ناتو به ایران را هموار کند.
🎙تحلیلگر:احسان موحدیان
(کارشناس مسائل بینالملل)
هدایت شده از mesaghمیثاق
22.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌱 ابد والله ماننسی حسینا
🎙 نزار القطری || طریق العشق
#اربعین
هدایت شده از mesaghمیثاق
4_5816501813280508903.mp3
3.28M
🎶 صوت | «لحظه دیدار»
🔶جهت استفاده برای پویش لحظه دیدار
🖋شاعر: سیدجوادپرئی
🎼تنظیم کننده: امیدروشن بین
🎬کارگردان: رسول گورکانی
🔹مجری طرح: علیرضا خوش بیان
📌تهیه کننده: حسین فرزندی
💠محصول مشترک مأوا و مرکز هنری رسانه ای نهضت
🏴 #اربعین_خانوادگی 🏴
مرکز موسیقی مأوا
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ تحلیل استاد #محسن_پاکآئین، کارشناسارشد مسائل بینالملل از سخنان رهبر انقلاب در دیدار با #رئیس_جمهور و اعضای دولت سیزدهم:
📺 به فرمودهی #رهبر معظم انقلاب، یکی از توفیقات دولت سیزدهم، شرطی نکردن حوادث کشور و گره نزدن مباحث اقتصادی به #برجام است.
📺 تکیه بر منابع داخلی کشور برای مقاومسازی اقتصاد و تقویت روابط چندجانبه با کشورهای دوست و همسایه، از تلاشهای #دولت_سیزدهم در راستای خنثیسازی تحریمهاست.
📺 #جراحی_اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران، روز به روز اهرمهای فشار دشمن را سستتر میکند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 ضرب الاجل برای پاسخ به یک پرسش مهم؛ آیا آمریکا و ایران خواهان #توافق هستند؟
🔻 با به پایان رسیدن گفتگوهای هستهای بدون حصول توافق، #آمریکا و #ایران با یک ضربالاجل مواجه هستند.
🔻 بعد از اینکه دیپلماتهای اتحادیه اروپا، پیشنویس نهائی را که میتواند گشایش و توسعهای مهم در صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی باشد تدوین کردند، آمریکا و ایران، تنها چند هفته فرصت دارند تا تصمیم بگیرند که آیا خواهان #احیای_توافق_هستهای هستند یا خیر؟!
❇️ برای مطالعه ترجمه گزارش منتشر شده در بلومبرگ بر روی لینک زیر کلیک کنید:
http://ascenter.ir/?p=7459
--------------------
✅ با ما همراه باشید.
#مرکز_مطالعات_آمریکا
هدایت شده از mesaghمیثاق
#قانون_تراشهها_و_اصل_مزیت
✍سید یاسر جبرائیلی
💥یحتمل درباره مفهوم مزیت، فراوان شنیدهاید. یکی از اصول اقتصاد متعارف یا همان اقتصاد بازار، این است که کشورها به تولید کالاهایی که در آن مزیت دارند، بپردازند و هر آنچه مزیت ندارند را از کشورهای دیگر دارای مزیت، وارد کنند. نقطه مقابل اصل مزیت نیز، خودکفایی همهجانبه تعریف شده و اینگونه عنوان میشود که اگر شما قائل به اصل مزیت نیستید، پس قصد دیوارکشی دور کشور و قطع ارتباط با جهان را دارید و میخواهید به جای تهیه ارزان کالاها از بازار جهانی، همهچیز را خودتان و به قیمت گران، تولید کنید.
چنانکه در کتاب "دولت و بازار" استدلال کردهام، مزیت در عمده موارد و به ویژه در حوزه فناوری، طبیعی نیست، بلکه اکتسابی است. یعنی اینگونه نیست که کشوری که در فناوریهای حساس مزیت دارد، این مزیت را بدون صرف زمان و زحمت و هزینه بهدست آورده باشد؛ و وقتی مزیت اکتسابی است، برای دیگران نیز قابلیت کسب دارد و توصیه دیگران به اینکه شما مزیت ندارید و به جای صرف زمان و هزینه و زحمت، کالاهای با فناوری بالا (High Tech) را به قیمت ارزان از کشورهای مزیتدار وارد کنید، توصیه به عقبماندگی است. اینجاست که آن مغلطه و اتهام دیوارکشی و قطع روابط با جهان و تولید پرهزینه همه چیز مطرح میشود و پاسخی عقلایی میطلبد. آیا واقعا در یک سر طیف، دیوارکشی است و در یک سر دیگر، آزادسازی تجاری و واردات مایتحاج از خارج؟
👇پاسخ تاریخ اقتصاد سیاسی جهان به این پرسش خیر است. یعنی اینگونه نبوده که کشورها یا همهچیز را خودشان تولید کنند، یا اینکه درهای واردات را باز بگذارند تا کالاهایی که مزیت ندارند را ارزان از دیگران خریداری کنند. ترکیب کسب مزیت و بهرهبرداری از مزیتهای دیگران، یک ترکیب ظریفی است که رعایت آن، مستلزم شناخت یک اصل مهم است.
🔻این اصل، عبارتست از "کسب فناوریهای حساس عصر"؛ یعنی شما قرار نیست و ممکن هم نیست که منابع محدود خود برای کسب فناوریهای تولید همه کالاها صرف کنید. اما در هر دورهای از تاریخ، علاوه بر غذا که در صدر کالاهای استراتژیک قرار دارد، کالاها و خدمات استراتژیکی وجود دارند که کسب مزیت در آنها یا عقبماندگی در آنها، جایگاه یک کشور را در نظام بینالملل تعیین میکند. در قرن نوزدهم، اگر بریتانیا موفق به تاسیس یک امپراتوری شد که خورشید در آن غروب نمیکرد، به سبب مزیتی بود که در فناوریهای استراتژیک آن عصر یعنی آهنآلات، بخار و تلگراف به دست آورد. یا آمریکا اگر در قرن بیستم قدرت برتر شد، به جهت کسب مزیت در فناوریهای فلزات، شیمیایی، الکترونیک، فضایی و اطلاعات بود. در قرن حاضر نیز، هر کشوری بتواند در هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی، نیمههادیها و فناوریهای ارتباطی تحصیل مزیت کند، قدرت مسلط قرن خواهد بود؛ و به همین جهت، رقابت سختی در جهان حول این فناوریها در جریان است.
قانون اخیر کنگره آمریکا با عنوان
CHIPS and Science Act
که ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ با امضای بایدن اجرایی شد را باید در همین چارچوب تفسیر کرد.
📍بر اساس این قانون، بالغ بر ۵۲ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه در زمینه نیمههادیها و سایر فناوریها تخصیص خواهد یافت. این اقدام دولت آمریکا، یکی از مصادیق "خلق بازار" است که با تخصیص منابع عمومی، تقاضا برای یک فناوری ایجاد میشود تا با بسیج توان علمی ملی، به بازار عرضه شده و سپس به حوزه تجاری سرریز شود. به عبارت دیگر، این حوزه، حوزهای نیست که به عرضه و تقاضای بازار و توان بخش خصوصی سپرده شود، بلکه نیازمند صرف منابع عمومی است. آمریکا میتوانست به جای صرف این هزینه هنگفت، بر اصل مزیت تکیه کند و از آنجا که در نیمههادیها فاقد مزیت است، اقلام مورد نیاز خود را به قیمت ارزان از شرق آسیا تهیه کند، یا حتی به جای تحصیل فناوری، بعدها به دنبال پروژه "انتقال فناوری" از چین باشد؛ اما نیک میداند که این دو گزینه اخیر، یکی به معنی واسپاری قدرت به چین است و دیگری سراب.
✅خلاصه سخن اینکه، در فهم مفهوم مزیت، نباید اشتباه کرد. اولا مزیت، طبیعی نیست، اکتسابی است و دستیابی به آن نیازمند صرف زمان و زحمت و هزینه است؛ ثانیا کسب مزیت در همه کالاها نیاز نیست لذا مراد از آن دیوارکشی هم نیست، بلکه باید بر تحصیل فناوریهای برتر دوران تمرکز کرد؛ ثالثا مزیت از طریق سازِکار بازار به دست نمیآید و مستلزم تخصیص منایع عمومی است؛ رابعا، وابستگی در فناوریهای دوران، منتج به حاشیهزیستی سیاسی در جهان است و البته انتقال فناوری نیز، سراب است.
میتوان به جرات مدعی شد در صدر فناوریهای برترساز دوران، هوش مصنوعی قرار دارد و تاکید هوشمندانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آبان ۱۴۰۰ بر ضرورت قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور برتر جهان در این زمینه، با جدیت تمام باید در برنامه هفتم توسعه دنبال شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
❌💠 استعمار بدون رقیب
▫️▪️ شاهکار تمدن غرب ۲۲
🖋 محمدرضا مرادی / مدیر کانال جنایات غرب
🔻 انگلیسیها هر چند پس از اسپانیاییها، پرتغالیها و فرانسویها وارد ماجرای استعمارگری شدند، اما خیلی زود نفوذ و اشغالگری خود را در سراسر جهان گستراندند. گامهای ابتدایی استعمار انگلیس در آمریکای شمالی برداشته شد، اما سفرهای اکتشافی کشتیهای انگلیسی به قاره آمریکا، جز ورود به چندین مستعمرهنشین در سواحل غربی آمریکا نتیجهای نداشت؛ بهویژه که اسپانیاییهای پیشگام در این زمینه، سرزمینهای ثروتمندی را فتح کرده بودند و بهشدت از آنها محافظت میکردند. با این حال، انگلیسیها به مرور بخشهای زیادی از کانادا را تصرف کردند، سالها بعد توانستند بر سواحل شرقی سرزمین آمریکا تسلط یابند، ایالتهایی را در آنجا مال خود کنند، بر رقبای اسپانیایی و فرانسوی و هلندی خود غلبه کرده و به قدرت بدون رقیب آمریکای شمالی بدل شوند.
♻️ متن کامل یادداشت را در ص ۱۰ روزنامه #همشهری (چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱) مطالعه کنید :
🌐 https://newspaper.hamshahrionline.ir/id/168790/
🔴 چهره واقعی غرب مدعی حقوق بشر