هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 #مقایسه_انقلابها از لحاظ وضعیت حکومتها پیش از انقلاب
🛑 #قسمت_اول
🔵 الف) از لحاظ #نظامی
🔺 ۱- فرانسه:
دوران لوئی پانزدهم و شانزدهم ارتش در چهار جنگ بزرگ با کشورهای همسایه شرکت کرد که مجموعاً بیش از ربع قرن طول کشید و موجب فرسایش جدی قوای نظامی شد.
🔺 ۲- روسیه:
رومانوف ها بعد از شکست در جنگ با ژاپن (1905) و جنگ جهانی اول تحقیر شدند. سربازان ناراضی و برگشته از جنگ، خود از معترضان و مخالفان حکومت شدند.
🔺 ۳- ایران:
ارتش ایران در پنجاه سال قبل از انقلاب در هیچ جنگ خارجی مهمی شرکت نکرده بود و با افزایش قیمت نفت و اعلام خروج انگلیس از خلیج فارس، شاه #ژاندارم منطقه شد و آمریکا بهترین تسلیحات نظامی اش را به چند میلیارد دلار به شاه فروخت در بحبوحه انقلاب هر دو #ابرقدرت شرق و غرب از شاه #حمایت می کردند
🔵 ب) از لحاظ #اقتصادی
🔻 ۱- فرانسه:
خزانه خالی، کاهش تولیدات، کشاورزی، هزینه های سرسام آور جنگها، #استقراض مکرر حکومت از اشراف و بورژوا ها در #قحطی ۱۷۸۹ و تلاش برای تصویب یک برنامه اقتصادی با اتکا به نهاد قضایی پارلمان آخرالامر حکومت را به دام انقلاب انداخت.
🔻 ۲- روسیه:
کاهش تولید غله از ۷ میلیارد پود در سال ۱۹۱۳ به ۵ میلیارد پود در سال ۱۹۱۷ و قحطی بعد از شروع جنگ ۱۹۱۴ مدیریت اقتصادی حکومت را به #بحران کشاند.
🔻 ۳- ایران:
#افزایش درآمد نفتی در پنج سال آخر، از 2 میلیارد به ۱۸ میلیارد یعنی #بالاترین حد تا زمان خودش باعث واردات مواد غذایی و کالاهای مصرفی و همینطور اعطای وام های کلان به کشورهای مختلف جهان شد البته در کنار رشد #ثروت حکومت، فاصله طبقاتی و #فقر مردم نیز بسیار افزایش یافت.
🔵 الف) از لحاظ #فراگیری_جغرافیایی_و_اجتماعی
🔺 ۱- فرانسه:
انقلاب #محدود به پاریس و روستاهای حومه آن بود. حکومت #ضعیف بود و لازم نبود همه کشور #بسیج شوند لذا شورشهای پایتخت کار را تمام کرد
🔺 ۲- روسیه:
انقلاب در سن پترزبورگ و مسکو شکل گرفت و #نهایتاً به چند شهر صنعتی نیز تسری یافت
🔺 ۳- ایران:
انقلاب در #اغلب شهرها و روستاهای کشور واقع شد. مردم شهرها و روستاها برای کشته هایشان چهلم گرفتند و کارگران، کارمندان، کشاورزان و اصناف و همه اقشار به انقلاب پیوستند و انقلاب در تمام شهرها و روستاها خود را نشان داد و حتی بسیاری از شهرها و روستاها، #قبل از ۲۲ بهمن در شهر خود حکومت را بهدست گرفته بودند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 #مقایسه_انقلابها از لحاظ رهبری در انقلابها
🛑 #قسمت_دوم
🔵 الف) عنصر رهبری
🔺 ۱- فرانسه:
میرابو تا ۱۷۹۰ لافایت تا ۱۷۹۱ دانتون تا ۱۷۹۳ روبسپیر تا ۱۷۹۴ رهبری مقطعی کوتاه، آن هم بر گروهی از انقلابی ها را بر عهده داشتند و هیچ کدام به عنوان راهبر انقلاب، از ابتدای تکوین انقلاب تا انتهای استقرار و تثبیت نظام جدید نتوانست در راس باشد
🔺 ۲- روسیه:
تروتسکی به عنوان معاون اصلی لنین اعتراف میکند که انقلاب فوریه رهبر مشخصی نداشت و رهبران با سقوط حکومت تزاری وارد صحنه شدند لنین در دو برهه مهم انقلاب روسیه، یعنی ژانویه ۱۹۰۵ و فوریه ۱۹۱۷، حضور نداشت و هر بار پس از پیروزی موقت انقلاب، خودش را به روسیه رساند و نتوانست قدرت را در دست بگیرد. این سازمان حزبی انقلابی ها بود که اثر می گذاشت و رهبران در سالهای پس از انقلاب به عنوان عضو حزب بلشویک ها روسیه را اداره می کردند
🔺 ۳- ایران:
انقلاب ایران بدون هیچ سازمان حزبی پیشرو، با محوریت شخصیت امام خمینی از ۱۳۴۲ آغاز و در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید. در صبحگاه پیروزی، همه طیفها و جناح های مذهبی و غیرمذهبی از حزب توده تا جبهه ملی و مجاهدین خلق، او را یگانه رهبر مطلق انقلاب می دانستند همانطور که موقع بازگشتش به وطن چند میلیون به استقبالش رفتند هنگام رحلتش هم ۱۰ میلیون به تشییع جنازه اش رفتند.
🔵 ب) کیفیت انتقال قدرتها
🔻 ۱- فرانسه:
انتقال خونین و مکرر قدرت و نگارش چندباره قانون اساسی نهایتاً منجر به ترور رهبر انقلاب توسط همراهانش در ژوئن ۱۷۹۴ شد که به ترمیدور معروف شد پس از آن حکومت شورایی چند سالی دوام آورد و در نهایت نوبت به استبداد ناپلئونی تا ۱۸۱۴ رسید
🔻 ۲- روسیه:
در ۲۱ ژانویه ۱۹۲۴ پس از مرگ لنین، استالین رهبری انقلاب روسیه را در دست گرفت و تروتسکی که مدنظر رهبر انقلاب بود تبعید شد، استالین در هنگام بیماری لنین هزاران نفر از مخالفینش را به قتل رساند. استالین تا ۱۹۵۲ زمامدار روسیه بود.
🔻 ۳- ایران:
در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ پس از رحلت امام خمینی و رهبری انقلاب به طور قانونی و بدون چالش به رهبر بعدی آیت الله خامنه ای منتقل شد، نکته عجیب در جلسه انتخاب رهبر، مخالفت شخص آیت الله خامنه ای به انتخاب خود به عنوان رهبر بود ادامه مسیر بنیانگذار در دوران رهبر جدید، نشان از آن داشت که رهبری ولی فقیه، ساختاری سیاسی، متکی به ایدئولوژی انقلاب یعنی اسلام است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 #مقایسه_انقلابها از لحاظ سرنوشت انقلابها پس از گذشت چهل سال
🛑 #قسمت_سوم
🔵 الف) برگزاری جشن سالگرد
🔻 ۱- فرانسه:
تغییر مکرر قانون اساسی فرانسه و نظام حاکم بر آن در سالهای آغازین انقلاب تا سالها مانع از برگزاری جشن پیروزی بود چون هنوز درک مشترکی از حکومت پس از انقلاب و آرمان انقلاب شکل نگرفته بود
🔻 ۲- روسیه:
حکومت روسیه در سالگرد جشن انقلاب برخی دستاوردهای نظامی و صنعتی خود را رونمایی می کرد اما راهپیمایی سالانه و جشن مردمی پیروزی، در سراسر کشور وجود نداشت
🔻 ۳- ایران:
رهبران انقلاب این روز را روز خدا (یوم الله) نامیده و مردم به تبعیت از آن ها در جشن سالگرد پیروزی انقلاب پس از ۴۴ سال، دست کم به اندازه ابتدای انقلاب شرکت و مسیر طولانی را راهپیمایی میکنند.۱۰ روز منتهی به پیروزی انقلاب با الهام از آیه قرآن به دهه فجر نامگذاری شده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 ب) سرنوشت انقلابها
🔺 ۱- فرانسه:
انقلاب فرانسه به اکثر اهداف خود دست پیدا نکرد به عنوان نمونه یکی از مهمترین اهداف انقلاب آزادی و پایان استبداد بود و به همین خاطر لویی شانزدهم اعدام شد، در حالی که بعد از ۷ سال از انقلاب، استبداد ناپلئونی و بعد از او استبداد لویی هجدهم شروع و ديكتاتورى فزايندهاى حاكم شد، که به جنگها و خونريزي هاى زيادى در اروپا انجامید
🔺 ۲- روسیه:
استالين بعد از مرگ لنین در سال 1927 با حذف رقیبان قدرت را به طور كامل به دست گرفت. انقلاب روسيه از اين تاريخ به مدت 25 سال تحت حكومت ديكتاتورى خشن استالين بود. او در اين مدت مرتكب جنايتها و قتلعامهاى فجيعى شد. پس از مرگ استالين تا اواخر دهۀ 1980 جنگ سرد بين آن كشور و آمريكا با فراز و نشيب هايى ادامه داشت، تا اين كه در سال 1990، كشور اتّحاد شوروى فروپاشيد و پانزده كشور مستقل از بقاياى آن تشكيل شدند.
🔺 ۳- ایران:
پس از انقلاب اسلامى، ابتدا ليبرالها و بعد از آن دیگر تفکرات فرصت بکارگیری نظرات در جمهوری اسلامی را پیدا کردند، و تقریبا هیچ تفکری پیدا نمیشود که ادعا کند نتوانسته است مسئولیتی در ایران بعد از انقلاب بهدست آورده باشد. با تمام فراز و فرودها انقلاب ملت ایران، با گذشت 40 سال روی آرمانهای خود که استقلال ، آزادی ، معنویت، عدالت و... بود ایستادگی کرده و همواره در جهت تحقق اهداف خود به پیش رفته است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 خروج پرویز ثابتی، امنیتیترین شکنجهگر ساواک از زندگی مخفیانه نشانهی چیست؟!
🔹همزمان با راهپیمایی عظیم مردم ایران در سالروز پیروزی انقلاب که به گفته نهادهای ناظر شاهد رشد عجیب جمعیت حاضر در راهپیمایی بودیم، پرویز ثابتی رئیس اداره کل سوم ساواک و عضو موساد نیز سر از گور بیرون آورده و در انظار ظاهر میشود.
↩️نباید حرکات این پیر مهرههای اطلاعاتی و امنیتی را ساده و یک لایه در نظر گرفت.
🔹با فروکش کردن موج ناآرامیها در ایران، دقیقا موج ناآرامیها در سرزمینهای اشغالی شکل میگیرد؛ پس ناگفته پیداست زد و خوردهای اطلاعاتی و امنیتی بین ایران و اسرائیل ادامه دارد!
بعید به نظر میرسد دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی معاند به این آسانی دست از پروژه ناآرامیها بردارند. چه ایران در سرزمینهای اشغالی، چه اسرائیل در ایران.
🔹اما در ایران، این ناآرامیها هربار میتواند به بهانهای شکل بگیرد و همانگونه که از سال 96 تاکنون بارها خدمت شما مخاطبان محترم من انقلابی ام عرض کردم دشمن از استحاله جمهوری اسلامی ناامید است و تنها امید او فعال کردن گسلهای قومیتی و اجتماعی است؛ وَ اتفاقا همانطور که مشاهده شد عموما این گسلها نه نیازمند خواستگاه خاصی است نه مطالبه مشخصی دارد!
🔹سلاح جوکرها قابلیت فعالسازی در هر زمان و مکانی را دارد و به واسطه ماهیت خود که ریشه در بی هویتی دارد، تقریبا هیچگاه نیازمند یک دلیل خاص نیست بلکه اشتباهات حاکمان و مسئولین تنها میتواند حکم جرقه یا کاتالیزگر برای فعال شدن دوباره این جماعت باشد!
↩️اما واقعا راز سر از گور بیرون آوردن ثابتی بهایی!
🔹به نظر میرسد پروژه تابستان داغ در دست اجرا باشد. پروژهای که طی آن باتوجه به تعطیلیهای دانشگاهها و مدارس، جوکرها که عمدتا از سنین پایین عضوگیری میکنند امکان فعالیت بیشتری خواهند داشت!
🔹بیرون آمدن این فرد بهایی از پیله سکوت میتواند کدی عیان برای رادیکالتر شدن مواضع چهرههای شاخص با گرایشات وسط بازی باشد!
خصوصا چهرههایی از طیف اصلاحات که این روزها در کمال وقاحت، خود و جامعه را قربانی وضع موجود میدانند، حال آنکه جریان فکری منتسب به خود آنها بانی وضع موجود است.
🔹به نظر میرسد شاه مهرهها با کدی که ثابتی به آنها داده به صورت کاملا عیان و بی نقاب وارد کارزار خواهند شد تا پروژه جوکرها را اینبار تبدیل به جریانی با سر مشخص کنند!
🔷شاید چیزی شبیه به آنچه در عراق جریان صدر رقم میزند!
🔹برای اثبات این ادعا کافیست سری بزنیم به آرشیو اسناد، تا تاثیر و نفوذ ثابتی بر نفوذیها و عوامل کد دار ساواک که هنوز برخی از تیمهای آنها مخفیانه و آزادانه در کشور حضور دارند مشخص شود.
🔹همانگونه که قبلا عرض کردم، همزمان با پیروزی انقلاب خیلی از ساواکیها و نفوذیها با تغییر هویت خود و خانواده خود، در کشور ماندند و هنوز که هنوز است پس از 44 سال از گذشت انقلاب اسلامی شناخته نشدند و در این نظام مسئولیت دارند. نمونه آن میشود کاووس سید امامی یهودی که خاندانش از سناتورهای زمان شاه بودند.
📢 #برای_آگاهی_جامعه_شما_نشر_دهید
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 پاسخ به یک شبهه
یکی از شبهاتی که در سالهای اخیر توسط ضد انقلاب و عمدتاً طیف سلطنت طلب، مطرح شده این است که پیشرفتهایی که به نام دستاوردهای انقلاب اسلامی مطرح می شوند، محصول گذر زمان و پیشرفتهای علمی جهان هستند و در صورت تداوم حکومت پهلوی نیز محقق می شدند. در پاسخ به این شبهه، ذکر چند نکته ضروری است:
1️⃣ برخی موارد همچون ارتباطات سیار، تلفن هوشمند، اینترنت، بانکداری الکترونیک و... محصول گذر زمان هستند و نمیتوان بر حکومت پهلوی به دلیل نبود این امکانات در آن دوره خرده گرفت اما آیا برق، گاز، تلفن، یخچال، تلویزیون و... هم در آن دوران کشف و اختراع نشده بودند؟؟؟ در سال پایانی حکومت پهلوی، چند درصد مردم به این امکانات دسترسی داشتند؟؟؟
2️⃣ اگر صِرف گذشت زمان باعث پیشرفت می شود چرا کشورهایی در همسایگی ما، با وجود گذشت دهها سال همچنان پیشرفت نکرده اند؟ چرا گذشت زمان در دوره پهلوی باعث پیشرفت نشد و پس از ۵۴ سال حکومت، همچنان مجبور به استخدام پزشکان هندی و پاکستانی بودند؟؟؟
3️⃣ توسعه وابسته و اقتصاد غیر مشارکتی که در دوره پهلوی شکل گرفت، در کنار دخالت فزاینده هزاران مستشار غربی، مانع اساسی بر سر راه پیشرفت واقعی بوده و گذر زمان نیز نتوانست این مانع را مرتفع سازد. غرب، تنها به اندازه ای که اجازه پیشرفت به ایران میداد که به دامن کمونیست نلغزد. با چنین رویکردی، با فرض تداوم حکومت پهلوی نیز پیشرفت چندانی متصور نبود.
4️⃣ اگر قرار باشد دستاوردهای انقلاب اسلامی را به پای گذر زمان بنویسیم، لاجرم باید مواردی که سلطنت طلبان به عنوان افتخارات حکومت پهلوی نام می برند را نیز محصول گذر زمان بدانیم. به عبارت دیگر، اگر قائل به این باشیم که با تداوم حکومت پهلوی نیز به دستاوردهای کنونی می رسیدیم، باید بپذیریم که در صورت تداوم حکومت قاجار نیز به همه اموری که پهلوی ها بدان افتخار می کنند، نائل می شدیم!!!
🔹 در ارزیابی دستارودهای انقلاب اسلامی، باید توجه داشت که پیشرفتهای جمهوری اسلامی در سایه چند دهه اقسام تحریمهای بی سابقه در تاریخ، هشت سال جنگ تمام عیار، افزایش سه برابری جمعیت و کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی حاصل شده است. مصائبی که حکومت پهلوی، نه تنها با هیچکدام از آنها روبرو نبوده، بلکه از پشتیبانی هم پیمانان غربی نیز برخوردار بوده است.
🔹 جمهوری اسلامی به عنوان نظام برآمده از انقلاب اسلامی، به موفقیتهای بیشماری در عرصه های مختلف دست یافته است اما همچنان در برخی عرصه ها با کاستیهایی روبرو بوده و با نقطه مطلوب فاصله دارد. کلید رفع این کاستیها نیز تلاش مضاعف، کار جهادی و نگاه به توانمندیهای داخلی است نه زیر سوال بردن اقدامات گذشته که با همه کاستیها، همچنان قابل دفاع است.
مشکلات اقتصادی و معیشتی که این روزها مردم بدان دچارند، قابل کتمان نبوده و برای دلسوزان و معتقدان به انقلاب، درد آور است اما این مشکلات نباید سبب شود که در تحلیل دستاوردهای انقلاب، انصاف را به کناری گذاشته و همه افتخارات و کارهای سترگ صورت گرفته را، با دیده تردید بنگریم.خلاصه آنکه، با همه گله مندی، باید همچنان پای کار انقلاب بمانیم.
#سیدامین_فروغی_نیک
#یادداشت_کوتاه
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 مشاهدات میدانی دبیرکل حزب اعتماد ملی اصلاح طلب از راهپیمایی 22 بهمن
الیاس حضرنی در سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته است: راهپيمايان را تا دانشگاه شريف همراهي كردم، سپس از دانشگاه شريف برعكس حركت كرده و برخلاف مسير حركت مردم تا نزديكيهاي ميدان انقلاب بازگشتم. در اين ميان، حاصل مشاهدات ميدانيام را اينگونه ميتوانم شرح دهم:
۱- حضور مردم به نسبت سالهاي قبل بسيار چشمگير بود. اگر بگويم، مردم حداقل يك و نيم برابر سال قبل و سالهاي قبلتر حضور داشتند به هيچوجه غلو نكردهام.
۲- مساله قابل توجه بعدي، حضور چشمگير جوانان در راهپيمايي 22بهمن 1401است.
۳- مساله مهم بعدي، حضور قابل توجه زنان در سنين مختلف و با ديدگاهها و ايدههاي فكري مختلف در راهپيمايي بود. اغلب اين بانوان محترم يا چادري بودند يا اينكه با پوشش مانتو و روسري در راهپيمايي حاضر بودند. در كنار اين دسته از بانوان، افراد كم حجاب يا حجاب ضعيف نيز حضور داشتند، ضمن اينكه شخصا يك الي دو مورد هم از بانوان بدون روسري هم مشاهده كردم.
۴- يكي از نكات برجسته راهپيمايي 22بهمن 1401 اين بود كه مردم بانشاط و انگيزه بالا در راهپيمايي حضور داشتند. به نظر ميرسد، حوادث اخير و تحركات و اقدامات گروههاي اپوزيسيون در خارج از كشور انگيزه ويژهاي به ايرانيان براي حضور در اين راهپيمايي بخشيده بود. احتمالا اقدامات مثبت حاكميت مانند آزادي زندانيان و اعلام عفو عمومي طي چند روز اخير در بروز اين شور و نشاط همگاني تاثيرگذار بوده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دروغایی که درمورد #پهلوی میگن 😂
❌حتما ببینید👆
● سومین پایتخت پاکیزه جهان
● دومین خط برتر هواپیمایی جهان
● آزادترین کشور جهان
● بزرگترین تولید کننده فولاد در جهان
● تنها کشور بدون فقیر در جهان
● تورم تک رقمی
● سفر به ۹۰کشور دنیا بدون پاسپورت
● برترین خلبان جنگنده جهان
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠افتضاحی دیگر از تجمع براندازها در آمریکا؛ نیمدرصد ایرانیها هم در تجمع شرکت نکردند
🔸لمپنیزم در اشکال مختلف آن در اردوی طرفداران پهلوی ظهور و بروز دارد. آنها با دستاندرکاران شبکه سعودی مدعی شده بودند بيش از ١٨٠هزار نفر در تجمع لسانجلس شرکت کردند، اما تلویزیون ایبیسی بە نقل از پلیس میگوید نهایتا ٣٠٠٠ نفر بودند.
🔹این آمار از آنجایی قابل توجه است که گفته میشود حدود ۹۰۰هزار نفر ایرانی ساکن در لسآنجلس هستند و با توجه به گزارش پلیس (یعنی حضور ۳۰۰۰ نفر در این تجمع) کمتر از 0.4 درصد از این جمعیت به تجمع رفتهاند
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠آخوندای همدان دارن برفها رو میدزدن، انبار کنن و بعد گرون بشه بفروشن!
🔹کی تموم میشن اینا راحت بشیم خدااااا
👤 نوید شعرائی
هدایت شده از mesaghمیثاق
.
💠مشّاطه گری برای رژیم بن ارّه!
🔹 روزنامه زنجیره ای اعتماد اصرار عجیبی بر بزک کردن سیمای جنایتکار و عصر حجری رژیم سعودی دارد.
♦️درباره میزان نزدیکی برخی مدعیان اصلاح طلبی با رژیم سعودی، همین بس که وزیر ارشاد دولت اصلاحات، از وزارت خارجه عربستان درخواست کرده بود ضمن پرداخت 16هزار پوند، پسر وی را در لندن بورسیه کند و با این درخواست موافقت شده بود.
🔹همچنین تامین بودجه شبکه بدنام ایران اینترنشنال که از سوی موساد سیاستگذاری می شود، بر عهده رژیم سعودی است. سردبیر این شبکه، علی اصغر رمضانپور (معاون وزیر ارشاد در دولت اصلاحات و سردبیر روزنامه زنجیره ای آفتاب امروز) است.
♦️با این اوصاف جای سوال است که سعودی ها چقدر در اسپانسری برخی محافل غربگرا و مدعیان اصلاح طلبی نقش دارند و متقابلا از آنها چه می خواهند؟!
👤محمد ایمانی
مشاطه: آرایشگر