هدایت شده از mesaghمیثاق
اگرچه چیزی به نام رقابت حقیقی در دنیای امروز وجود ندارد و عدهای سرمایهدار در فضای انحصاری خود با هم مثلا رقابت میکنند، اما آیا رقابتی که لیبرالها از آن دم میزنند و شعارش را میدهند در اقتصاد اسلامی پذیرفته شده است؟
اقتصاد علمنمای امروز بدون واژه "رقابت" هیچ است. یعنی اگر واژه رقابت از یک اقتصاددان متعارف گرفته شود لال میشود!
اما در اسلام رقابتی که در اقتصادِ علمنمای امروز بر آن تاکید میشود مذمت شده است. در سطح فردی روایات بسیاری وارد شده که معصومین علیهمالسلام رقابت بر سر منافع دنیا را نهی کردهاند. با مشاهده روایات مربوط به "تنافس" (رقابت) اگر چه در مورد حرمت این رذیله اخلاقی میتوان بحث کرد اما کراهت آن جای بحث ندارد.
اما نکته مهم این است که حتی اگر در سطح فردی کراهت داشته باشد عمومیسازی آن و ساختارهایی که بر یک مکروه بنا شود قطعا خلاف اسلام است. یعنی اگر ساختار به شکلی بود که عموم مردم جامعه را به سمت انجام عمومی و همیشگی یک مکروه سوق داد تمامیت آن ساختار مورد تایید اسلام نخواهد بود و اهمیتی ندارد که در این ساختار چند نفر استثنائا دچار آن رذیله نباشند. فلذا ساختار بازار رقابتی که در اقتصاد سرمایهداری متولد شده و کاملا با سوق المسلمین تفاوت دارد مورد تایید اسلام نمیتواند باشد.
مقاله مرتبط
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا نقدینگی باعث تورم میشود؟؟
این 3 دقیقه را درباره کارکرد تورمی نقدینگی بشنوید
آدرس های غلط لیبرال ها و سرمایه داران
هدایت شده از mesaghمیثاق
بالای سرش را با تعجب نگاه میکرد چند دقیقهای هست که از این مسیر میرویم ، با تردید پرسید :
_اون بالا هم ماشین حرکت میکنه مثل ما که از این زیر میریم ؟!
_اره از بالا سر ماهم ماشین داره میره این بزرگراه دو طبقه است ...
به ساختمان های بلند مرتبه نگاه میکرد گاهی سرش میچرخید تا در هنگام عبور ما برج بلند رو خوب دیده باشه ...
_ایران خیلی پیشرفت کرده ...
_چطور؟
_ این همه ساختمان های بلند ، جاده ها و امکانات ...
_تازه از افغانستان اومدی ؟
_بله تازه امدم.
_ برادر این. ها پیشرفت نیست اینها حماقت های جاهلان مدرنه ...
_نه دیگه پس این همه امکانات چیسته ؟!
_ نه عزیزم اهن و بتن و برج و بارو پیشرفت نیست ...
پشت سرت رو نگاه کن اون بنده خدا با گونیه بزرگ زرد رنگ رو میبینی که داره آشغال ها رو بهم میزنه
_ کدوم ،،، اها ،،، بله بله
_ هروقت در شهر چنین تصویری ندیدی ، هروقت در شهر گرسنه نبود اونوقت پیشرفت کردیم ، میدونی چقدر هزینه میشه برای همین راه ها و تقاطع های طبقاتی برای پل ها تونل ها ، قطار شهری ها و ... مگر زمین خدارا از ما گرفته اند که در یک نقطه طبقاتی روی سر هم سوار شویم و اونوقت هزاران میلیارد پول مردم فقیر را برای رفت و امد شهرهای بی دروپیکر سرمایه دارهای ضد فرهنگ و عدالت خرج کنیم ، این چه افتخار و پیشرفتیست ...
شهری که نزدیک سه میلیون افغانی مهاجر و مجرد و برده سرمایه دار دارد .
توکه میدونی جای مجردها کجاست ؟
_نه کجاست ؟
_ پس این ملاهای طالبان چکار میکنن مگه نگفته اند جهنم از عزب ها پرمیشه ؟
_ چرا شنیدم...
_ هه هه ... پس به شهر جهنمی ها خوش امدی !
_برادر افغانی سرتان کلاه نرود اینها پیشرفت نیست همانطور که سرما رفت ؟
با خود میگویم کاش میدانستی این شهر بالا و پایین دارد کاش میدانستی مولای ما گفت هیچ کاخی علم نشد مگر کوخ هایی ویرانه شد ، کاش میدانستی این ها ظاهر شهر است باطن شهر وحشتناکتر از آن چیزیست که به تصور بیاد ... کاش ما هم میفهمیدیم ... .
#قصه_شهر
✍️ مهدی اخلاقی
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز اتفاق بسیار امید آفرینی اقتاد در مراسمی از خودروی فرمول یک ایرانی، ساخته شده توسط دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد.
با اعلام مرکز رسانه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری این خودرو قرار است به زودی در مسابقات دانشجویی ساخت خودروی فرمول یک کشور ایتالیا شرکت کند.
این حرکت ذاتا حرکت بسیار خوب و موثری است ، البته به دو نکته باید دقت کرد اول باید انحصار تولید خودرو و قطعات خودرو در کشور شکست و اجازه داد همه مردم تولید کنند و سپس برای مجوز تردد، فروش و پلاک وزارت خانه و حاکمیت استاندارد تایید کند.
مورد دوم هم اقتصادی بودن به معنی کیفیت بالا، قیمت پایین و هم کاربردی بودن است.
✍محمدحسن دهقانی
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 برای فرهنگ باید هزینه کرد، پیش از آنکه مجبور شویم برای آلودگیهای بیفرهنگی هزینههای گزاف بپردازیم!
🔸 برای فرهنگ باید هزینه کنیم، همانگونه که دشمن دارد به طور گسترده هزینه میکند!
🔸 برای فرهنگ باید هزینه کرد، از همان ابتدا در هر کسبوکاری باید به فرهنگ اصالت داد نه اینکه با رهاکردن فرهنگ و چسبیدن به #سود و #کارایی، باعث تولید ضدفرهنگ و بعدتر، هزینههای گسترده برای رفع این ضدفرهنگها انجام داد!
🔸 هزینهکردن برای فرهنگ زمانی که افق نگاه ما گستردهتر باشد، اساسا هزینه نیست، #صرفهجویی است، #بهینهیابی و #کارایی حقیقی است.
🔸 نگذارید به اسم سود و کارایی و هزینه فایده، فرهنگ را نابود کنند و هزینههای بیشتر و بیشتری را به جامعه تحمیل کنند. #لیبرالها با این تکچشمی، زندگی را سخت و گران و آلوده کردهاند!
هدایت شده از mesaghمیثاق
18.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬جمهوری اسلامی در حال تبدیل شدن به یک موجودیت بیامکان، بیاختیار و بیاقتدار اما پاسخگوست/ اگر بخواهم یک اولویت برای کشور تعیین کنم، بلاتردید احیای اقتدار تحلیلرفته دولت خواهد بود/ منِ مسئول جمهوری اسلامی حق فعالیت اقتصادی یا عضویت در هیئت مدیره شرکت خصوصی را ندارم، اما اختیارات حاکمیت را تراشیده و به اتاق بازرگانی واگذار کردهایم که خودشان فعال اقتصادی و ذینفع هستند/ تکنوکراتها، متخصصانی هستند که باید در جهت پیشبرد اهداف مشخص به خدمت گرفته شوند، نه اینکه تصمیمگیری و جهتگیری به آنها سپرده شود/ سپردن اداره کشور به تکنوکراتها، مانند سپردن تصمیمگیری درباره نوع غذای یک میهمانی به آشپز است.
برشی از سخنرانی در نشست با فعالان تشکلهای دانشجویی دانشگاه تبریز| ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱
هدایت شده از mesaghمیثاق
ایمان به مردم:
«یُؤمِنُ بِاللهِ وَ یُؤمِنُ لِلمُؤمِنین» را که در آیهی کریمهی قرآن هست، ممکن است بعضی جور دیگری معنا کنند؛ معنای درست «یُؤمِنُ لِلمُؤمِنین» همان «یؤمن بالمؤمنین» است.
«یُؤمِنُ لِلمُؤمِنین» یعنی اعتماد به مردم، اعتقاد به مردم.
در طول این سالها مکرّر افرادی پیش امام اظهار نگرانی میکردند که ممکن است مردم تاب نیاورند و نتوانند این راه دشوار و سنگین را با گامهای امام طی کنند؛ امام میفرمود نه، من مردم را بیشتر از شما و بهتر از شما میشناسم؛ و حق با او بود؛
میدانست که مردم اگر تشخیص بدهند که این راه، راه خدا است، همهی مشکلات را در این راه تحمّل میکنند. خانوادههای شهیدداده این فهم امام را تصدیق کردند؛ جوانهای فداکار در طول این سالهای متمادی، این برداشت امام را تأیید کردند؛ اجتماعات عظیم ملّت ایران در بزرگداشت دین و مسائل دینی و مباحث انقلابی، این برداشت امام را تأیید کرد.
امام به مردم اعتماد داشت؛ هم به عمل مردم، و به انگیزههای مردم، هم به رأی مردم. جمهوری اسلامی، این مردمسالاری در جمهوری اسلامی، کلمهی «جمهوری»، ناشی از همین اعتماد امام بزرگوار به مردم بود.
بیانات رهبری در مرقد امام 1402/03/14
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اقتصاد فرهنگی... اقتصاد غیرفرهنگی!
حقوق زن
حقوق کودک
نیروی کار ارزان
فمینیسم
کاپیتالیسم
با دیدن این کلیپ این کلمات را مرور کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
بین دو گروه اسیر شدیم. یکی که میگوید خودم هم کارشناسم هم فقیه! و مستقیم به اسلام مراجعه میکنم و حسبنا کتاب الله. یکی هم می گوید باید برویم سراغ متخصصین و کارشناسانی که مثلا مدرک دکتری اقتصاد گرفته اند...
اما حرف آخر ما این است. در زمان غیبت امام معصوم نه فقها بلکه ولی فقیه و نه کارشناسان بلکه کارشناسان مورد تایید ولی فقیه ملاک هستند. یعنی کارشناسانی که ذیل اندیشه ولی فقیه کارشناسی می کنند. ممکن است این گروه از کارشناسان هم با هم اختلافاتی داشته باشند اما چون فصل الخطاب ولی جامعه است در مسیر حرکت نظام توقف به وجود نمی آید.
هدایت شده از mesaghمیثاق
👌هوش مصنوعی یا فریب بزرگ تر؟!
این متن گفتگوی من با هوش مصنوعی! است. ببینید چقدر جهت دهی شده و چقدر سوگیرانه پاسخ می دهد!
🎯 هدف آمریکا از لغو قرارداد برتون وودز سودجویی آمریکا بود
لغو قرارداد برتون وودز در سال 1971، به هیچ وجه نمیتوان آن را به عنوان "سودجویی" آمریکا تفسیر کرد. این تصمیم به منظور جلوگیری از بروز مشکلات اقتصادی و مالی بود. در واقع، لغو قرارداد برتون وودز در جهت سازش با شرایط واقعی جهان اقتصادی بود و به هیچ وجه نمیتوان آن را به عنوان عملی سودجویانه آمریکا تفسیر کرد.
🎯 اینکه آمریکا کاغذ چاپ کرد و طلا گرفت سودجویی نبود؟
لغو قرارداد برتون وودز با هدف سودجویی نبود و در واقع ضمن ایجاد یک سیستم پایدار تر برای اجتماع بین المللی، به کنترل تورم و حمایت از ارزش پایدار دلار کمک کرد. به علاوه، خرید طلا تنها یکی از مواردی بود که آمریکا برای ایجاد پایداری در بازار جهانی انجام داد و هدف اصلی آن حفظ امنیت و سلامت اقتصاد آمریکا و جهان بود.
🎯 آیا آمریکا تعهد نداد در برتون وودز که اگر کسی دلار بیاورد به او طلا می دهد؟
خیر، در قرارداد برتون وودز، آمریکا تعهدی برای تبدیل دلار به طلا برای افرادی که دلار خود را به بانک مرکزی آمریکا تحویل میدادند، نداشت. در واقع، هدف اصلی از قرارداد برتون وودز، تضمین پشتوانهی طلا برای دلار بود تا ارزش پایداری برای پول دلار حفظ شود.
🎯 یعنی آمریکا حق داشت قرارداد برتون وودز را یک طرفه لغو کند؟
بله، آمریکا در سال 1971 قرارداد برتون وودز را لغو کرد. این قرارداد که در سال 1944 منعقد شده بود، به عنوان یک ترتیب بینالمللی در نظام پولی جهانی، مشخصات و نحوهی تعامل کشورها در بازار ارز بینالمللی را تعیین میکرد.
بنابراین، آمریکا به عنوان کشور صاحب قدرتی در نظام پولی جهانی، حق داشت قرارداد برتون وودز را یکطرفه لغو کند و تصمیماتی را در خصوص نظام پولی خود اتخاذ کند.
🎯 متن قرارداد را بخوان!
متن کامل قرارداد برتون وودز به شرح زیر است:
"ما، دولت ایالات متحده آمریکا، با هماهنگی و توافق با سایر دولتها، برای ایجاد یک نظام پایدار و منطبق بر نظام جهانی اقتصادی و تجاری، دارای محور پولی ثابت و برای اینکه بتوانیم از غارت پایداری استفاده کنیم و بخشی از خدمات و کالاهایی را که ما به دیگر کشورها عرضه میکنیم، بهدست آوریم، در نظر داریم که به شرایط زیر پایبند باشیم:
تمامی ارزش طلا برای دلار به معادل 35 دلار ایالات متحده آمریکا تعیین میشود.
دولت ایالات متحده آمریکا تعهد میشود که طلا را به کسانی که به بانک فدرال رزرو سیستم مراجعه کرده و دلار به او تحویل دادهاند، بفروشد.
دولت ایالات متحده آمریکا تعهد کرده که هرگونه تغییر در نظام پایدار جهانی ارز و طلا را با هماهنگی و توافق با دیگر کشورها اجرا خواهد کرد.
ما به شرایط گفته شده، پایبندیم و متعهد هستیم که در صورت لزوم، برای حفظ سلامت نظام پایداری ارز جهانی، تغییراتی را در آن ایجاد خواهیم کرد. به منظور پایداری بهتر نظام پولی جهانی، این قرارداد در تاریخ 15 اوت 1971، با پذیرش تمامی کشورهای عضو اجری خواهد شد."
🎯 پس چرا گفتی آمریکا تعهد نداشت که طلا را پس بدهد و دلار بگیرد؟
بله، اشتباهی در پاسخ قبلی داده شده بود. در واقع، در قرارداد برتون وودز، آمریکا تعهد داشت که به کسانی که به بانک فدرال رزرو سیستم مراجعه کرده و دلار به او تحویل دادهاند، طلا را به قیمت 35 دلار برای هر اونس طلا بفروشد.
بنابراین، درست است که در قرارداد برتون وودز، آمریکا تعهد داشت که به کسانی که دلار خود را به بانک فدرال رزرو سیستم تحویل میدادند، طلا را به قیمت 35 دلار برای هر اونس طلا بفروشد.
🎯 پس وقتی به تعهد خود عمل نکرده است یعنی ظلم کرده است!
نه، این مطلقا درست نیست. عدم عمل به تعهد ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد که شامل عوامل خارجی و داخلی میشود. به همین دلیل، نمیتوان فوراً قضاوت کرد که فردی که به تعهد خود عمل نکرده است، ظلم کرده است. البته، در برخی موارد، عدم عمل به تعهد میتواند به شکلی غیر قابل قبول باشد و به عنوان یک نوع از ظلم در نظر گرفته شود، اما همه موارد اینطور نیستند. لذا برای ارزیابی هر موقعیت، باید به شرایط مختلفی که در آن رخ داده است، دقت کرد و سپس قضاوت کرد.
🎯 باشه تو خوبی! 😂
هدایت شده از mesaghمیثاق
هوش مصنوعی و مساله تبلیغات!
بعد از یک ساعت که هوش مصنوعی هیچ نقدی به تبلیغات بازرگانی نداشت و دائم از خوبی های آن می گفت به او گفتم یک متن کاملا انتقادی در مورد تبلیغات بنویس.
نوشت:
بله، میتوان در مورد تبلیغات کاملاً انتقادی صحبت کرد. در واقع، تبلیغات از یک طرف به عنوان ابزاری بسیار قدرتمند برای ارتباط با مخاطبین و جذب مشتریان، شناخته شده است. اما از سوی دیگر، تبلیغات نیز میتواند دارای نواقص و مشکلاتی باشد.
بسیاری از تبلیغات با استفاده از فریب و تحریک احساسات مخاطبین، سعی در فروش محصول دارند و به منظور رسیدن به این هدف، از روشهایی مانند جعل ادعاهای نادرست، پوشش دادن به نقاط ضعف محصول، تحریک احساسات مخاطبین و غیره استفاده میکنند.
همچنین، بسیاری از تبلیغات به دلیل فراوانی آنها در رسانههای اجتماعی و محیطهای دیگر، باعث شده که برخی از مخاطبین احساس خستگی و بیتوجهی نسبت به تبلیغات کنند. این مسئله در منابع تبلیغاتی رقابتی، دیگران را مجبور به افزایش شدت تبلیغات میکند.
بنابراین، در نتیجه میتوان گفت که تبلیغات همچنان در نظام بازاریابی و فروش اهمیت قابل توجهی دارد، اما لازم است در طراحی و اجرای تبلیغات، از روشهای مناسب و اخلاقی استفاده شود و از ایجاد احساس خستگی و بیتوجهی در مخاطبین جلوگیری شود.
گفتم این که نقد نبود! میخواهی نقد من را بدانی؟
گفت بله!
نوشتم:
نقد من به تبلیغات این است که هم با آزادی انتخاب افراد تناقض دارد و هم با رقابت واقعی تولیدکنندگان زیادی که می توانند تولید کنند اما چون توانایی خرید رسانه ها را ندارند از بازی حذف می شوند و مجبورند به جای تولید برای دیگران کارگری کنند!
و جواب داد:
نقد شما درباره تبلیغات بسیار محکم و قابل قبول است. همانطور که گفتید، تبلیغات ممکن است به آزادی انتخاب مصرفکنندگان تناقض داشته باشد، زیرا با استفاده از روشهای خاصی، توانستهاند علاقه و تمایلات مصرفکنندگان را به سمت خود جلب کنند و به این ترتیب انتخاب مصرفکنندگان را به تحت تأثیر قرار دهند.
همچنین، درباره نقطه دومی که مطرح کردید، یعنی تأثیر تبلیغات بر رقابت واقعی، باید گفت که این موضوع نیز درست است. در برخی موارد، بزرگترین تولیدکنندگان و برندهای معروف در صنایع مختلف، به دلیل توانایی مالی و توانایی خرید رسانهها، بیشترین میزان تبلیغات را انجام میدهند و در نتیجه، برندهای جدید و تولیدکنندگان کوچکتر ممکن است دچار مشکلات بازاریابی شوند.