هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 دعوای حقوقی بر سر املاک پادشاه اسبق سعودی در لندن
🔹 «میدل ایست آی» در گزارشی نوشت، مؤسسه «استوریون» در مورد یک خانه چند میلیون دلاری از «جوهره آلابراهیم» همسر «ملک فهد»، پادشاه اسبق سعودی، شکایت کرده است.
🔸 استوریون مؤسسهای برای مدیریت املاک و مستغلات ملک فهد است. این مؤسسه مدعی است یکی از اعضای هیئت مدیره استوریون بدون رضایت بقیه اعضا در سال 2011 این عمارت مجلل را در لندن به همسر ملک فهد منتقل کرده است.
🔹 «روبرت رید» نماینده جوهره آلابرهیم تأکید دارد، عضو هیئت مدیره استوریون در سال 2011 اختیارات لازم برای انتقال مالکیت عمارت را داشته است و این دعوای حقوقی باید پایان یابد.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 زیان 11 میلیارد دلاری «صندوق سرمایهگذاری دولتی» سعودی در سال 2022
🔹 «المانیتور» در گزارشی به صندوق سرمایهگذاری دولتی سعودی پرداخت و تأکید کرد، اگرچه این صندوق در سال 2021 سود 19 میلیارد دلاری داشته است ولی در سال 2022 با زیان 11 میلیارد دلاری مواجه شده است.
🔸 کاهش شدید قیمت سهام و اوراق قرضه جهانی همراه با پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین بر اقتصاد جهانی، داراییهای صندوق سرمایهگذاری سعودی را در سال 2022 تحت تأثیر قرار داده است.
🔹 المانیتور تأکید دارد، صندوقهای سرمایهگذاری دولتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس ثروتهای عظیمی را کنترل میکنند و دادههای خود را بهصورت عمومی منتشر نمیکنند ولی پادشاهی سعودی برای جلب اعتماد مالی و نفوذ قدرت نرم در صحنه جهانی، شفافیت بیشتری را از خود نشان میدهد.
🔸 صندوق سرمایهگذاری دولتی سعودی اکنون 79 شرکت بزرگ و کوچک را در اختیار دارد و در سال 2022 مجموع داراییهای این صندوق 778 میلیارد دلار بوده است.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻شبه قاره هند/چگونه زبان انگلیسی جای زبان فارسی را گرفت؟
✍کمتر از۲۰۰ سال قبل و پیش از آن که هندوستان مستعمره انگلستان شود، زبان فارسی نخستین زبان رسمی و زبان فرهنگی و علمی هند بهشمار میرفت
🔸 زبان فارسی که در دوره غزنویان به هند راه یافته بود؛ با تأسیس امپراطوری گورکانیان در هندوستان به اوج خود رسید و زبان رسمی هند شد. اما پس از استعمار، انگلیسیها در سال ۱۸۳۲ میلادی، با اجبار زبان انگلیسی را جایگزین زبان فارسی کردند
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍در حال جستجوی عکس برای مطلب تغییر زبان رسمی کشور هندوستان از فارسی به انگلیسی بودم که با مطلب فوق ، متعلق به خبرگزاری bbc مواجه شدم با عنوان «چرا فارسی جایش را به انگلیسی داد»!!!
این شیوه مکارانه خبری که نوعی فرار به جلو است، یک روش موذیانه در bbc است. هر جا پرده از برنامه استعماری روباه پیر برداشته می شود، با شگردهای رسانه ای موضوع را به نفع خود مصادره میکند. شواهد تاریخ گواه است که بریتانیا به زور زبان انگلیسی را در مستعمره خود،هندوستان، جایگزین زبان فارسی کرد، نه آنکه زبان فارسی جایش را به انگلیسی بدهد!
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻انجمن زنانهِ «همت» و هدف والای آن
✍ این انجمن توسط مدیران مدارس دخترانه، حوالی زمان انقلاب مشروط تأسیس شد و هدف آن مبارزه با خرید اجناس خارجی و منع واردات آنها بود.
🔸یکی از تحریمها منع خرید منسوجات خارجی بود. قرار بر این بود که تمامی مدارس دخترانه اعم از معلمین و دانشآموزان همگی از پارچههای ایرانی استفاده کنند و هر کس سرپیچی کرد از مدرسه اخراج شود و هیچ مدرسه دیگری او را قبول نکند!
📚منبع: هدفها و مبارزه زن ایرانی از انقلاب مشروطه تا سلطنت پهلوی؛ محمد حسین خسروپناه
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دختری که بسیار داشت نشان از پدر، مهدیه الهی قمشهای!
هدایت شده از mesaghمیثاق
صلواتی ک فرستادن 1 مرتبه ی آن برابر است با ثواب دَه هزار صلوات👆👆👆
هدیه ب آقا صاحب الزمان عج هدیه ب روح سالار شهیدان ابا عبدالله حسین و مخصوصا روح مطهر امام خمینی و شهید حاج قاسم سلیمانی و همه شهدا و هدیه ب روح همه ی اموات تک اعضا به
سهم شما حداقل یک مرتبه
هدایت شده از mesaghمیثاق
11.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مستند در_برابر_طوفان
🎬 #قسمت_سیزدهم
✍ مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از #تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
📽 کارگردان : مهدی نقویان
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻عمان چگونه عمان شد؟
(دوره قبل قاجار)
✍با به قدرت رسیدن شاه عباس در ایران و تمرکز بیش از پیش قدرت در دستان او بهتدریج از نفوذ پرتغالیها در حاشیه خلیج فارس کاسته شد. پادشاه ایران در ابتدا با کمک و یاری حکام محلی منطقه و در مراحل بعد با بهرهگیری از رقابت انگلستان و پرتغال توانست بندرعباس، بحرین و در نهایت عمان را از سلطه لیسبون خارج سازد.
🔸اما بهتدریج و ازآنجاکه مشی حکمرانی در ایران با خودکامگی گره خورده بود و با آغاز ضعف و زوال سلسله صفویه در دوران شاه سلطان حسین صفوی، حکام عرب از زیر سلطه و نفوذ دولت مرکزی مستقر در ایران بیرون آمدند و در بسیاری از موارد تجارت و حمل و نقل منطقه خلیج فارس را به دست گرفتند
📚منبع: تاریخ اقتصادی و سیاسی خلیج فارس؛حمید اسدپور