هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻اصطلاح آب خنک خوردن از کجا آمده است؟
✍بر اساس سندی که در موزه زندان قصر وجود دارد:
زندانیان سیاسی که در داخل حفرهها و سلولهای قصر محبوس بودند، از آب خنک قنات مبارکآباد و مخلصآباد که از این زندان عبور میکرد، مینوشیدند و ریشه ضربالمثل «آب خنک خوردن» نیز از آن روزگار به روزگار ما رسیده است؛ لذا به کسی که زندانی میشود، میگویند: «رفته آب خنک بخورد»
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍یک وقتهایی، باید خودت را به "بیخیالی" بزنی
بیخیال تمام آدمهایی که دوستت ندارند!
بیخیال تمام کارهایی کـه میخواستی بشود اما
نشد، بیخیال هرکس که امروز "وارد" زندگیات
و فردا رفت! بیخیالِ تلاشهای بینتیجهات
دوست داشتنهای بیثمرت، وقتی کسی دوستت
ندارد اصرار نکن! وقتی کسی برایت وقت ندارد
خودت را به زور در برنامههایش جا نده!
«زندگی همین است» شاید، تو برای همه وقت
بگذاری ولی قرار نیست که: همه دوستت داشته
باشند و برایت وقت داشته باشند...
شاید که بهانههایشان برای فرار تورا قانع نکند
گاهی فقط باید لبخند بزنی و رد شوی...
بگذار فکر کنند نفهمیدی!
ساموئل بكت
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻صفات و کشورداری نادرشاه
✍ نادرشاه قامتی بلند، اندامی تنومند و بنیه ای بسیار قوی داشت. صورتش برازنده، رنگ رخسارش سرخ، چشمانش درشت، ابروانش پرپشت و صدایش رسا بود. کم و ساده غذا میخورد. به هیچ روی در نوشیدن مسکرات زیاده روی نمیکرد و هیچگاه به حال مستی و بیخبری نمیافتاد. به هنگام کار و اشتغال به امور دولتی و نظامی غذا خوردن را فراموش میکرد و اغلب با چند دانه نخود برشته رفع گرسنگی مینمود. حافظهای عجیب داشت، همه امرا و صاحب منصبان سپاهش را به اسم و رسم میشناخت
📚منبع: تاریخ ده هزار ساله ایران؛ عبدالعظیم رضایی ج ۴
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍«جنگ اول جهانی در آستانه اتمام بود که در دل شبی تاریک و هولناک سه سوار ترسناک که هر کدام شمشیر و شلاقی به بر داشتند به آرامی از دیوارهای شهر عبور کردند و به آن وارد شدند. یک سوار نامش قحطی، دیگری آنفلوانزای اسپانیایی و آخری وبا بود. طبقات فقیر، پیر و جوان، همچون برگ پائیزی در برابر حمله این سواران بیرحم فرو میریختند. هیچ غذایی پیدا نمیشد، مردم مجبور بودند هرچه را که می توانستند بجوند و بخورند. به زودی گربه و سگ و کلاغ را نمیشد یافت. حتی موشها نسلشان بر افتاده بود. برگ، علف و ریشه گیاه را مانند نان و گوشت معامله میکردند. در هر گوشه و کنار، اجساد مردگان بیکس و کار پراکنده بود. بعد از مدتی مردم به خوردن گوشت مردگان روی آوردند»
محمدعلی جمالزاده دربارهی قحطی بزرگ ایران ۱۰۰ سال قبل
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻امام حسین که فقط امام خوبا نیست
شاید امام حسین واقعه عاشورا رو یه روز
عقب انداخت که حـُر برسه..
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍سوم مرداد ١٢۵١ شمسی، روزی است که امتیازنامه_رویتر با بارون جولیوس رویتر، یهودی انگلیسی (با نام اصلی: اسرائیل بِر یوسافات) در زمان ناصرالدینشاه و با وساطت میرزا حسینخان سپهسالار منعقد شد.
🔸 بهموجب این قرارداد خفّتبار، ساخت هرگونه راه و راهآهن و سدّ از دریایمازندران تا خلیج فارس و بهرهبرداری از همهٔ معادن ایران (جز طلا و نقره)، ایجاد مجاری آبی و قنات و کانال برای کشتیرانی یا کشاورزی، ایجاد بانک و یا هرگونه کمپانی صنعتی در ایران، حق انحصار کارهای عامالمنفعه، خرید و فروش توتون و تنباکو، بهرهبرداری از جنگلها بهمدت ٧٠سال و استفاده از گمرکات ایران بهمدت ٢۵سال در ازای پرداخت ٢٠٠هزار لیرهٔ انگلیسی و سود ۵٪ در اختیار رویتر قرار گرفت!!
📚منبع: ساسونها، سپهسالار و تریاک ایران
هدایت شده از mesaghمیثاق
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پس از میرعماد، او را بهترین خوشنویس نستعلیق مینامند!
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻 ینگه دنیا کجاست؟
✍در زمان قاجار به آمریکا ،ینگیدنیا (به ترکی یعنی دنیای جدید) یا ینگهدنیا میگفتند و اصلا شک داشتند که آمریکا واقعا یک کشور روی زمین باشد؛ در تاریخ مشهور است که فتحعلی شاه قاجار گمان می داشت که آمریکا کشوری در زیر زمین است
🔸جیمز موریه که همراه سفیر انگلستان برای انعقاد پیمانی با ایران در سال 1808م. به این کشور آمده بود، در این باره مینویسد: «پس از بستن عهدنامه، فتحعلی شاه ما را به حضور طلبید و مهربانیهای زیادی کرد و به من خلعت داد، بعد از آن پرسید: میگویند مملکتی است آمریکا نام دارد این چگونه است و چطور بدان سفر میکنند؟ آیا این مملکت زیر کره زمین است؟»
🔸 میرزا محمد تقی سپهر، تاریخنویس عصر قاجار، در مورد قراردادی که بعدها در ۱۸۵۶ میلادی ،بین ایران و آمریکا به امضا رسید، چنین نوشته است: «صورت عهدنامه دولت ایران با دولت جمهوری ینگی دنیای شمالی».
🔸چرا که، در عصر قاجار تنها دانستههای پراکنده و ناقصی از طرف کشورهای اروپایی در مورد آمریکا به ایران میرسید.
📚منبع : مقاله روابط ایران و آمریکا در دوره قاجار/منصور چهرازی #قاجار #فتحعلی_شاه
هدایت شده از mesaghمیثاق
حتما براتون این سوال پیش اومده که تاریخ ایران چرا انقدر دشمن داره؟! توجهتون رو به این جمله از میلان کوندرا جلب میکنم:
“نخستین گام برای از میان برداشتن یک ملت، پاک کردن حافظه آن است. باید کتابهایش را، فرهنگش را و تاریخش را از بین برد. بعد کسی را گمارد که کتابهای تازهای بنویسد، فرهنگ تازهای جعل کند و تاریخ تازهای بسازد...”