هدایت شده از mesaghمیثاق
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴ایران مقتدر
ویدئویی از رونمایی سامانه پرتابگر رگباری موشک های بالستیک
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸گورگن نرسیسیان وزیر دولت آرتساخ اظهار داشت که مقامات قصد دارند از روسیه بخواهند تا نشستی با باکو ترتیب دهد تا در مورد وضعیت اطراف آرتساخ گفتگو کنند. از آنجایی که امنیت شهروندان آرتساخ تضمین نشده است، نشست می تواند در محل استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه یا در هر مکان امن دیگری با مشارکت شخص ثالث، سازنده بودن بحث و نقض ناپذیری توافقات برگزار شود. انجام توافقات نیز باید تضمین شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸انفجار مهیب در پایتخت سودان
رسانههای سودان از وقوع انفجار مهیب در فرودگاه خاطروم، پایتخت سودان خبر دادند که گفته میشود مخزن و جایگاه سوخت هواپیماها منفجر شده است.
منبعی در ارتش سودان اعلام کرده است که انبار تسلیحات نیروهای واکنش سریع که در نزدیکی این مخزن سوخت بوده هدف قرار گرفته است
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸نیویورک تایمز: دعوت به بریکس پیروزی سیاسی برای ایران
روزنامهٔ نیویورکتایمز دعوت ایران برای الحاق به بریکس را پیروزی سیاسی و غافلگیرکننده خوانده اما همزمان تلاش کرده تا این دستاورد را کماهمیت جلوه دهد. این روزنامه در ابتدای یادداشت خود یک روایت ضدایرانی از تحولات داخلی یک سال گذشته را مطرح و موضع مداخلهجویانهٔ غرب، بهویژه آمریکاییها را تکرار کرده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸نیروهای مسلح نیجر به حالت آمادهباش درآمدند
«موسی سالائو پارمو» رئیس ستاد نیروهای مسلح نیجر دستور آمادهباش نیروهای نظامی این کشور را صادر کرد و در بیانیهای که ازطریق رادیو منتشر شد اعلام کرد «از زمان دریافت این پیام، کلیهٔ نیروهای مسلح موظفند در وضعیت آمادهباش قرار بگیرند.»
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 مردم سوریه نظامیان آمریکایی را فراری دادند
ساکنان روستای «حامو» در شمال شرق سوریه مانع از ورود کاروان نظامی ارتش آمریکا به روستایشان شدند.
وستانیوز
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸ایران مخالف هرگونه تغییر در مرزهای ارمنستان است
«مهدی سبحانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در گفتوگو با خبرگزاری ارمنستان در جریان برگزاری نمایشگاه اقتصادی در ایروان گفت: «از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان حمایت میکنیم و مخالف هرگونه تغییر مرزها هستیم. ما حاکمیت و تمامیت ارضی همهٔ کشورها را بهرسمیت میشناسیم. البته مخالف بازشدن راههای ارتباطی نیستیم و اینگونه مسیرها را در اختیار جمهوری آذربایجان نیز قرار دادیم. اما تمام مسیرهای ارتباطی باید تحتکنترل کشورهایی باشد که در قلمروی آنها قرار دارند، بهویژه در مورد ارمنستان.»
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸رویکرد اشتباه دولت قبل مانع عضویت ایران در بریکس بود
سفیر پیشین ایران در برزیل:
در ابتدا باید بگویم که بنده در دوران تصدی سفارت ایران در برزیل در سال ۸۹ در دیدار همزمان با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آن کشور موضوع درخواست ایران جهت عضویت در بریکس را مطرح کردم که همان جا رئیس جمهور برزیل بلافاصله به وزیر خارجه خودش دستور داد تا پیگیر عضویت ایران در بریکس شود.
همزمان با این اقدام هم، سفیر کشورمان در آفریقای جنوبی نیز پیگیر عضویت ایران در بریکس شد و موافقت آن کشور را هم بدست آورد.
متاسفانه موضوع عضویت ایران در بریکس در دولت یازدهم و دوازدهم رها شد و اگر این رویکرد وجود نداشت ما خیلی زودتر از اینها و حداقل ۱۰ سال پیش عضو بریکس میشدیم.
به معنای دیگر در این مدت ما میتوانستیم از مزایای حضور در بریکس در راستای دور زدن تحریمها نفع ببریم.
اگر بخواهیم ظرفیتهای اقتصادی بالفعل در اعضای گروه بریکس را با پیمانهای دیگری از جمله سازمان همکاری شانگهای و اکو مقایسه کنیم، حداقل ۱۰ برابر آنها دارای ظرفیت است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸گفتگوي امیرعبداللهیان با سرپرست وزارتخارجه افغانستان
وزیر امور خارجه ضمن تاكيد مجدد بر حقابه ایران از هیرمند و با توجه به بازدید اخیر هیات فنی ایران از افغانستان اظهار داشت، این بازدید ها بر مبنای عهدنامه ۱۳۵۱ هیرمند کمک میکند که شفافیت بیشتری را شاهد باشیم.
امیرعبداللهیان در ادامه با اشاره به آزادی خبرنگار ایرانی خواستار حل و فصل برخی موضوعات مطروحه قبلی شد.
امیرعبداللهیان اعلام کرد تهران بر همکاری همه طرفها در داخل افغانستان در راستای ثبات و امنیت و رفاه مردم افغانستان تاکید دارد.
سرپرست وزارت خارجه افغانستان ضمن دعوت از امیرعبداللهیان به کابل، روابط کابل و تهران ومبتنی بر همسایگی و برادری دانست.
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌توافق ایران و عربستان از منظر سعودی ها
توافق سیاسی ایران و عربستان تبلوری از شکل گیری ذهنیت متعادل در نظام سعودی است که(آن ها به این درک رسیدند) باید استراتژی جدیدی برای منافع راهبردی خود در دنیا تعریف کنند.
آمریکایی ها سال ها ایران را برای عربستان گره کردند و این مساله ذهن سعودی ها را بهم ریخت و میلیارد ها دلار برای آن هزینه کردند
آن ها متوجه نبودند این گره توهمی،طناب دار آمریکایی ها برای تثبیت استعمار و تسلط خود بر سرمایه های سعودی طراحی شد. گره را دیدند اما طناب دار را خیر
اما سعودی ها این گره را با دستان خود باز کردند و مساله را با ایران حل و فصل کردند و این مساله در تضاد با منافع آمریکا ارزیابی می شود.
ما شاهد این هستیم که سعودی ها در حال بازتعریف و بروزرسانی استراتژی های خود در روابط بینالملل در حوزه های مختلف اقتصادی ،سیاسی ،امنیتی و... هستند
سعودی ها جغرافیای سیاسی اعراب خلیج فارس را از یکجانبه گرایی و غرب گرایی مطلق به مسیر متعادل تری رساندند و در حوزه انرژی،ترانزیت و امنیت روابط راهبردی با قدرت های بلوک شرق تعریف کردند
اذعان می کنم که صلح ایران و عربستان تاریخی ترین انتخاب ولیعهد سعودی برای حفظ موجودیت پادشاهی عربستان و کاهش نفوذ اسرائیل و آمریکا بر قدرت عربستان بود
ولیعهد سعودی ارزیابی دقیقی از تحولات ژئوپلیتیکی و ژئواکنومیکی جدید در قفقاز و آسیای مرکزی و مساله جاده ابریشم که فصل نوینی از حکمرانی قدرت های نوظهور شرقی را آغاز میکند پیدا کرده است و برای حضور در این تحولات سرنوشت ساز به روابط راهبردی با چین،روسیه و ایران نیاز داشتند
بنابر این سعودی ها از منظر منافعی که برای خود تعریف کردند سیاست منطقی و دقیقی را انتخاب کردند