هدایت شده از mesaghمیثاق
22.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸مایکل والزر و نظریه جنگ عادلانه
▪️چه شروطی برای اقدام به جنگ و سپس هنگام جنگ باید وجود داشته باشند؟ یعنی چه وقت جنگیدن موجه است؟ چگونه جنگیدن موجه است؟
البته در بحثی کاملتر باید گفت شروط
۱-پیش از جنگ؛یعنی چه شرایطی ورود ما به جنگ را توجیه و بلکه ضروری میکنند؟
۲-هنگام جنگ؛چگونه جنگیدن موجه و اخلاقیست؟
۳-پس از جنگ؛ پس از جنگ چه باید کرد؟ مثلا اقدامات جبرانی متجاوز و...
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺روابط بینالملل: از قدرت به نیت - بخش اول
حسین دهشیار
انسان در جایگاه حیات بخش پدیدهها و وقایع در قلمرو اجتماعی فراوان متاثر از تحولات نظری و تجارب برخاسته از پیامدها میباشد، به همین روی است که سازگاری برداشتی با واقعیات در قلمرو روابط بینالملل تعیین کنندهی تداوم اقتدار بازیگران بالاخص مطرحترین آنان باید قلمداد گردد. سازگاری برداشتی به این معناست که فهم و درک متجلی شده، ریشه در واقعیات و تفسیر عقلانی بسیط (تاکید تواماً بر اعتبار عقلانیت در وجه ابزاری و عقلانیت در بعد ارتباطی) آنها دارد، بدون توجه به اینکه امور واقع ممکن است در تعارض با باورها و ارزشهای تصمیم گیرندگان باشند. ایستایی برداشتی در سوی دیگر طیف، حوادث و پدیدهها را در یک قالب ایدئولوژیک (حقیقت تفسیر پذیری را بر نمیتابد) درک میکند که در این صورت انزوای عقلانی (شناخت مبنای استنباط قرار میگیرد و تصور از محیط معیار میشود) شکل میگیرد.
ورود به این قلمرو به این معناست که محیط بیرونی تنها بر اساس یک نقطه کانونی و نادیده انگاشتن تمامی عناصر دیگر هویت دهنده معادلات حاکم، تعریف، تفسیر و درک میشود. اینکه چرا بعضی از جوامع و جغرافیاها در مسیر توسعه انسانی به معنای بسط حق محوری پیش میروند و دیگر سرزمینها و مردم بیشتر به جنبههای فیزیکی و تکنولوژیک تحولات توجه را معطوف و به مقولههای مدنی و نظری اعتنایی نمینمایند را باید در این چارچوب نگاه نمود. در گستره روابط بین بازیگری بالاخص در عصر جنگ سرد این فهم از اعتبار و وجاهت تئوریک و عملی برخوردار بود که هر چند نمیشود نیات تصمیم گیرندگان را مورد توجه قرار نداد، اما آنچه در شکل دادن به رفتار بازیگر از تعیین کنندگی کلیدی بهرهمند میباشد قدرت نظامی طرفین تعامل است.
پس در عصری که دو قطب قدرت وجود داشت معیار مشخص کنندهی اینکه کیفیت، ماهیت و جهت رفتار طرف دیگر منازعه چکونه تعریف گردد به شدت متاثر و متکی به میزان قدرتی بود که بازیگر به صحنه میآورد. در یک فضای بحرانی که قدرت نظامی کاملاً متمرکز در دو کشور بود، پر واضح میگردد که برداشتها اساساً معطوف به توانمندیهای در اختیار باشد. در این دوره زمانی دو کشور آمریکا و شوروی به انباشت سلاح پرداختند و زرادخانه هستهای را شاخص برتری و اقتدار جهانی خود قرار دادند. متحدین این دو قدرت جهانی به ویژه در خاورمیانه، در همین چارچوب خرید وسیع تسلیحاتی را در سرلوحه سیاستهای خود به ضرر بسط رفاه اقتصادی قرار داده بودند.
«ادامه دارد»
هدایت شده از mesaghمیثاق
ما هرجوری که بخواهیم میتونیم برای ظرفیت های داخلی خودمون تصمیم بگیریم ،حتی می توانیم از آن ها استفاده نکنیم✋
دنیا و منطقه منتظر ما نمی ماند و این سرعتی که در توسعه کشورهای منطقه شکل گرفته است برای آینده ما در منطقه چیزی جز فاصله ریشه ای در بسترهای متعدد قدرت نتیجه ای ندارد.
فعال کردن این ظرفیت ها به ذهن های چابک و متخصص متعهد برای طراحی نقشه راه روشن در مناطق استراتژیک ایران بستگی دارد.
تنها راه عبور از خود تحریمی همین مساله است.
بندر چابهار و مکران و به صورت کلی سیستان و بلوچستان به محل نزاع رقبای توسعه این منطقه از جمله امارات بخاطر جبل علی و پاکستان برای گوادر و حتی بندر صحار عمان تبدیل شده است.
رهاسازي توسعه عمومی سیستان و بلوچستان در دهه های گذشته بسترها و گسل های امنیتی برای سوء استفاده های خارجی را ایجاد کرده است و ما همچنان معتقدیم منهای توسعه پایدار منطقه مکران می شود آن را از فضای امنیتی به تجاری و اقتصادی منتقل کرد.
ابوقاسم
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ کمک ۲۶/۴ میلیارد دلاری امریکا به رژیم موقت صهیونیستی در چه مواردی صرف میشود؟
🔻۹/۲ میلیارد دلار برای کمکهای بشردوستانه به جمعیتهای در تنگنا و بحران است که شامل غذای اضطراری، سرپناه و خدمات اولیه میشود.
🔻چهار میلیارد به سامانههای «گنبد آهنین» و «فلاخن داوود» و یک میلیارد و دویست میلیون به «ماگن اور» یا پدافند لیزری (سامانه دفاعی که با راکتها و خمپارههای کوتاه برد سر و کار دارد) اختصاص یافته است.
🔻علاوه بر این، ۳/۵ میلیارد دلار برای خرید سامانههای تسلیحاتی پیشرفته و ۴/۴ میلیارد دلار برای تجدید سامانههای نظامی و سایر خدمات ارائه شده به رژیم صهیونیستی(بدون اینکه در گزارش مشخص شود درباره چیست) در نظر گرفته میشود.
#رژیمصهیونیستی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻به گزارش خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه، عربستان سعودی قصد دارد میزبان نشستی برای گفتگو درباره آینده غزه با مقامات عرب و خارجی، از جمله آنتونی بلینکن (وزیر امور خارجه آمریکا)، باشد.
🔻دو منبع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند در مذاکراتی که قرار است روز دوشنبه در ریاض برگزار شود، مقامات اتحادیه اروپا، اردن، مصر، قطر، تشکیلات خودگردان و دیوید کامرون (وزیر امور خارجه انگلیس) حضور خواهند داشت.
🔻این گفتگوها در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد انجام خواهد شد.
🔻وب سایت آمریکایی اکسیوس اوایل این هفته به نقل از مقامات آمریکایی و یک مقام عرب گزارش داد که وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد برای حضور در مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سعودی سفر کند.
#عربستان
هدایت شده از mesaghمیثاق
گفتوگوی محمد بن سلمان و «ترامپ» خبرساز شد!
🔹️ روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از دو منبع آگاه خبر داد که رئیسجمهور سابق امریکا دونالد ترامپ بهتازگی با ولیعهد سعودی محمد بن سلمان تلفنی گفتوگو کرده است.
🔹 نیویورکتایمز تأکید کرد، هنوز موضوع گفتوگوی ترامپ و بن سلمان مشخص نیست و اینکه آیا این نخستین تماس دو طرف بعد از خروج ترامپ از کاخ سفید بوده است یا خیر.
🔹️ این مکالمه در شرایطی انجام شده است که دولت جو بایدن، در حال مذاکره با سعودیها برای به ثمررسیدن ابتکاری است که اصطلاحاً «طرح صلح خاورمیانه» خوانده میشود.
🔹 از طرفی «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی «کاخ سفید» نیز قرار بود در بحبوحه تلاشهای دولت بایدن برای عادیسازی روابط میان «ریاض» و «تلآویو» به ریاض برود و با بن سلمان دیدار کند، اما اعلام شد که این سفر به دلیل شکستگی دنده سالیوان، به تعویق افتاده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🟥 هشدار العزی به آمریکا
🔸 حسین العزی، معاون وزیر خارجه یمن در صفحه خود در «ایکس» نوشت: ما از اقدامات خصمانه ای که واشنگتن تدارک دیده است، اطلاع داریم و تاکید میکنیم که آمریکا را مسئول تبعات حماقت احتمالی اش علیه یمن می دانیم.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔷 وال استریت ژورنال تحقیقی بینالمللی را درباره پولشوییهای گسترده در دبی منتشر کرد.
🔷 این روزنامه در تحقیقات خود به پروازهای فرودگاه هیترو لندن به سمت دبی اشاره کرد که چمدانهای خروجی را برای یافتن پول نقد جستجو نمیکنند.
🔷 در نمونهای از این رخدادها، جو اما لاروین (مدل انگلیسی) در آگوست ۲۰۲۰ از طریق فرودگاه هیترو لندن همراه با دوستش ۷ چمدان پر از پوند را به دبی برد و به یک صرافی تحویل داد که پوند را با طلا یا دیگر ارزها مبادله میکرد.
🔷 انگلیس از مسافران میخواهد که اگر با بیش از ۱۰ هزار دلار دلار از کشور خارج میشوند، به مقامات گمرک اطلاع دهند؛ ولی لاروین این کار را نکرد. او خوشبخت بود که چمدانها از برابر پویشگر (اسکنر) سهبعدی که تنها مواد منفجره و دیگر مواد خطرناک را بررسی میکنند، گذشت و پولها ردیابی نشدند.
🔷 از سوی دیگر در امارات نیز این دو زن هیچ مشکلی نداشتند؛ چون افراد مجازند هر مقدار پول نقد را، به شرط اعلام، به امارات متحده عربی وارد کنند.
🔷 بیشتر فرودگاههای جهان، از جمله ایالات متحده، چمدانهای مسافران را برای پول نقد کاوش نمیکنند. به این ترتیب، میلیاردها دلار پول نقد به مکانهای دیگری میروند که قوانین دست و پا گیر کمتری در برابرشان باشد.
🔷 بر اساس برآوردها، سالانه بیش از ۲ تریلیون دلار از طریق پولشویی وارد چرخه مالی جهانی میشود.
#امارات