هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺روابط بینالملل: از قدرت به نیت - بخش دوم
حسین دهشیار
این برداشت از ماهیت روابط بین بازیگری و این که رفتار کشورها چگونه شکل میگیرد، محققاً امروزه در صورتی که در تصمیم گیریهای مرتبط به سیاست خارجی محوریت داشته باشد، پیامدهای آسیب رسان به منافع ملی را متجلی خواهد نمود. ویژگی عصر پسا جنگ سرد به ویژه از اوایل قرن بیست و یکم، تکثیر ظرفیت های نظامی در میان بازیگران رده دوم و به عبارتی افزایش قدرت نظامی کشورها در گسترهی گیتی میباشد. تعداد بازیگران صاحب قدرت نظامی و توانمند در حیطه برخورداری از ظرفیتهای تکنولوژیک بومی در قلمرو ساخت تسلیحات پیشرفته بر خلاف گذشته که تقریباً در انحصار اروپا و آمریکا بود، دیگر وجود ندارد. در گستره خاورمیانه تعداد کشورهایی که از نظر نظامی مطرح و اثرگذار هستند به هیچ روی قابل مقایسه با قرن بیستم نمیباشند. حال که تعداد کشورهای صاحب قدرت نظامی فراوان گشته و با وقوف به این واقعیت که توازن نظامی گسترش یافته، باید اذعان داشت که معیار و شاخص تعیین کننده رفتار بازیگران در رابطه با یکدیگر بر خلاف گذشته دیگر نمیتواند توجه انحصاری به میزان قدرت نظامی باشد.
قدرت نظامی تاثیرگذار به جهت دادن به رفتار در مقام مقایسه با گذشته کمتر گشته چون تفاوت قدرت نظامی کشورها دیگر فاحش نیست و توازن تقریبی وجود دارد و به همین روی ترس از مورد حمله قرار گرفتن کاهش یافته است. توان نظامی تقریباً برابر به این معنا میباشد که قطعیت برای پیروزی از میان برود. نبود قطعیت در تسلط، جنگ افروزی را بسیار ریسک پذیر نموده است. در این شرایط آنچه امروزه تعیین کنندهی کلیدی در قوام دادن به رفتار بازیگران در صحنهی بینالمللی باید در نظر گرفته شود همانا نیت آنان است. برخلاف قدرت نظامی که تعیین میزان و اثرات آن امکانپذیر بود، به هیچ روی این امکان در مورد فهم نیات تصمیم گیرنده و آگاهی به آن وجود ندارد. در خصوص نیات بازیگران، تصمیم گیرندگان هیچگاه قادر به طی طریق در محیط قطعیت نیستند، هر چند که امروزه برداشت از تعیین کیفیت روابط بین بازیگری با توجه به واقعیات میبایستی براساس در نظر گرفتن نیات تصمیم گیرندگان ترسیم شود. آنچه این اقدام را بسیار مشکل میسازد این نکته کلیدی میباشد که نیات دارای دو جنبه کنونی و آینده است.
«ادامه دارد»
هدایت شده از mesaghمیثاق
36.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
اسرائیل باید انتخاب کند: حمله به رفح یا عادی سازی با ریاض؟
در هفته های اخیر، دیپلماسی آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه و ایجاد روابط جدید با عربستان سعودی به یک انتخاب بزرگ برای اسرائیل و نخست وزیر بنیامین نتانیاهو تبدیل شده است: چه چیزی را بیشتر میخواهید؟رفح یا ریاض ؟
آیا میخواهید یک حمله گسترده به رفح را برای نابودی به حماس، آنهم…
مرکز: #The_New_York_Times
نویسنده: #Thomas_L_Friedman
لینک منبع اصلی؛
https://www.nytimes.com/2024/04/26/opinion/israel-war-rafah-riyadh.html
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺روابط بینالملل: از قدرت به نیت - بخش سوم و پایانی
حسین دهشیار
حتی اگر با توجه به ویژگیهای شخصیتی، باورها، ملاحظات هویتی و منفعتی تصمیمگیرندگان و از سویی دیگر سابقه تصمیمات و رفتارهای گذشته بتوان در شکل حداقلی در خصوص نیات در شرایط کنونی به یک فهم قابل قبول رسید، در رابطه با نیات آینده تصمیمگیرندگان با توجه به گریزناپذیری تغییر و تحول در تمامی قلمروهای زیستی به هیچ روی چنین امکانی وجود ندارد.
امروزه به جهت این که توازن نسبی قدرت میان بسیاری از کشورها وجود دارد، که در طول یکصد سال اخیر بیسابقه باید قلمداد گردد و این که قطعیت در خصوص تعیین رفتار بازیگر تنها بر اساس قدرت نظامی در اختیار او فراهم نیست، به ضرورت توجه باید معطوف به نیات تصمیمگیرندگان گردد. با در نظر گرفتن این که نیات تصمیمگیرنده کاملاً ذهنی و غیر قابل اندازهگیری هستند و از سوی دیگر نیات از دو وجه کنونی و آینده برخوردار میباشند، متوجه میشویم که در عصر حاضر در مقام مقایسه با قرون گذشته، به شدت مشکل است که بتوان از قطعیت در خصوص چگونگی رفتار بازیگران صحبت کرد که این پیشبینی رفتار بازیگران را به شدت محدود میسازد. امروزه کشورها با شرایطی مواجه هستند که تصمیمگیری در قلمرو روابط بینالملل را برای آنها بسیار مشکل ساخته است. برداشت در خصوص چگونگی شکل گیری رفتار که در گذشته محوریت آن قدرت نظامی بود دیگر جوابگو نیست و باید برداشتی نیت محور را در دستور کار قرار داد برای این که موفق به حداقل رساندن تصمیمگیریهای غلط شد. این محققاً مشکل اساسی در شکل دادن به روابط کشورها در قرن کنونی باید در نظر گرفته شود.
روابط بین بازیگری امروزه بسیار پر تنشتر از گذشته و عدم قطعیت در رابطه با چگونگی شکل دادن به روابط فزونتر گردیده، چرا که برداشت بازیگر از صحنهی جهانی و این که چگونه بر اساس آن رفتار خود را در رابطه با دیگر کشورها شکل دهد، چون میبایستی مبتنی بر نیات باشد، به ضرورت غیر قطعی خواهد بود. مهمترین مولفه شکل دادن بیاعتمادی بین بازیگری که در بستر آن بحرانها به صحنه میآیند عدم قطعیت در محاسبه رفتار دیگر بازیگران است. جهانی که در آن قدرت نظامی متکثر باشد به ضرورت اشتباه محاسبه و ارزیابی فراوان شایع میگردد. در بستر وقوف به این مهم است که نباید انتظاری جز سوء تعبیر واقعیات و روزمرگی بحرانها را درگسترده روابط بینالملل داشت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
19.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥طولانی ترین جنگ تاریخ بین دو ابرقدرت ایران و روم
#تاریخ
هدایت شده از mesaghمیثاق
7.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ نماینده ایرلندی پارلمان اروپا:
📍به گونهای رفتار میکنید که انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند، حمله اسرائیل به سفارت ایران بر خلاف همه قوانین بود، وقتی اسرائیل عامل تنش است چرا دنبال محکوم کردن ایران هستید؟!
هدایت شده از mesaghمیثاق
7.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ نماینده بلژیکی پارلمان اروپا:
📍شما که ایران را به دلیل تلافی حمله به کنسولگری خود تروریست میخوانید، آیا حاضرید ارتش اسرائیل را به دلیل قتل 15 هزار کودک، تحریم و آن را تروریست بخوانید؟ با اندک آبروی باقیمانده اروپا بازی نکنید...
#فرانسوی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺جولیا تورسن تازه مسلمان اهل سوئد،
در اسلام همهچیز بر پایه منطق بناشده...
(http://rahyafteha.ir/72204)
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔸رهیافتگان: چگونه با اسلام آشنا شدید؟
🔹من و خانوادهام در ژوئیه سال 2011 برای تعطیلات به آلانیا ترکیه سفر کردیم. ما خیلی دیر، حدود ساعت سه نیمهشب رسیدیم. یادم میآید داخل اتوبوس نشسته بودم و با تمسخر به حال افرادی که درست کنار مسجد زندگی میکردند میخندیدم. حتماً سرسام میگرفتند. اما وقتی در بالکن اتاق هتل ایستادم، در همان نزدیکی مسجدی را دیدم که صدای آن مردم را به خواندن نماز دعوت میکرد. بسیار زیبا بود و چیزی را درون من بیدار کرد. چیزی شبیه به اینکه میخواهم بیشتر بدانم. روزی چند بار این صدا را میشنیدم و با شنیدنش احساس غیرقابل وصفی به من دست میداد.
🔸به سوئد که برگشتم خیلی ناگهانی با یک دوست عرب در اسکایپ آَشنا شدم. بعد از چند ماه صحبت کردن باهم دوست شدیم...همزمان با تحصیل، در خانه علوم اسلامی را مطالعه میکردم و هر چه بیشتر میخواندم برایم منطقیتر میشد. هرروز معنی سوئدی قرآن را میخواندم و احساس میکردم اسلام برای من مناسبترین راه است. احساس میکردم در خانهی خودم هستم.
🔹رهیافتگان: چه چیز در اسلام شما را به خود جذب کرد؟
🔻ادامه در سایت #رهیافته و لینک زیر
rahyafteha.ir/72204/
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روز معلم گرامی باد.
❤️علامه محمدتقی جعفری(ره)
هدایت شده از mesaghمیثاق
۱۵ نکته از ماجرای #بابک_زنجانی
۱. او در ۹ دی ۹۲ با جرائم مختلف که با توجیه #دور_زدن_تحریمهای بینالمللی ایران اخذ کرده بود توسط دادستانی کل کشور بازداشت شد
۲. سخنگوی قق در بهمن ۹۲ از #توقیف_کلیه_اموال او در داخل و خارج از ایران خبر داد
۳. برگزاری دادگاه در سال ۹۳ و ۹۴
۴. ۱۶ اسفند ۹۴ و اعلام حکم اعدام او در دادگاه بدوی
۵. ۱۶ فروردین ۹۵، #حکم_اعدام بابک زنجانی ابلاغ شد
۶. سال ۹۶ #عدم_همکاری_کشورها برای بازگرداندن اموال بابک زنجانی به ایران
۷.#مخالفت_برخی_از_مقامات دولت و مجلس با اعدام بابک زنجانی به دلیل عدم بازپسگیری بدهیهای او از کشورهای خارجی در صورت مرگ او
۸. ۲۵ تیر ۱۴۰۰ رئیس دیوان عالی کشور اعلام کرد، حکم اعدام قطعی است ولی #ممکن_است_در_صورت_همکاری مورد #تخفیف قرار گیرد.
۹. ۲۷ تیر ۱۴۰۲ حکم اعدام بابک زنجانی دوباره به طور کامل #ابلاغ_شد
۱۰. تقریبا #غیر_ممکن شدن بازگشت اموال به دلیل عدم همکاری کشورها
۱۱. ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ #اطلاعات_سپاه در عملیاتی کاملا فنی -که با همکاری بابک زنجانی صورت گرفت- اموال او در خارج از کشور را شناسایی و به تهران منتقل کرد.
۱۲. اسفند ۱۴۰۲ بازگشت اموال #مورد_تایید_رسمی بانک مرکزی قرار گرفت.
۱۳. اردیبهشت ۱۴۰۳ مرکز رسانه قق اعلام کرد: بنا بر کارشناسیهای صورت گرفته، این اموال، #کفاف_بدهیها و خسارتهای او خواهد بود و اگر بازگشت اموال قبلی را هم اضافه کنیم مبلغ برگشت داده شده بیش از کل رقم بدهی و جریمه و خسارت است
۱۴. مبالغ به #صورت_ارز و به قیمت روز محاسبه شد. نه به صورتِ ریالیِ سال ۹۲
۱۵. ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد با توجه به #همکاریهایی که در طول زندان کرد و بیش از ۱۰ سال در حبس بود، حکم اعدامش #نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.