هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻اگر محافظهکار بشوی از زندگیات زیاد لذت نخواهی برد
🔻اگر تغییر برای رشد و صعود را نپذیری، دچار تغییرات مخرب و رو به سقوط میشوی
🔘محافظهکاری؛ قتلگاه انقلاب، تحولخواهی؛ گام دوم انقلاب(ج۲)
➖ ما انسانها برای ایجاد تغییر آفریده شدهایم، اگر این را همیشه یادمان باشد دچار آسیب و آفتِ محافظهکاری نمیشویم. همۀ ما ایجاد تغییر و تحول را دوست داریم، اما ترسها و نگرانیهایی موجب میشود محافظهکار بشویم؛ آنوقت دیگر از زندگیمان زیاد لذت نخواهیم برد و به فرسودهشدن و مردابشدن تن میدهیم.
➖ انسان بخواهد یا نخواهد، تغییر خواهد کرد ولی اگر تغییرپذیر نباشد و خودش را رها کند و تربیت نشود، دچار تغییرات ناخواسته و مخرب خواهد شد. محافظهکارها هم تغییر میکنند، منتها تغییرشان بهسمت سقوط و نابودی است. پس به نفع آدم است که تغییر برای صعود و رشد را بپذیرد.
➖ همیشه باید آمادۀ تغییر باشیم. آمادگی برای تغییر یعنی آمادگی برای پذیرش عیوبِ خود. پیامبر(ص) میفرماید: «مؤمن هر عیبی را در خودش از بین ببرد، عیب دیگری برایش آشکار میشود» (کافی/۲ /۱۴۷) اینکه بگوییم «مگر من چه اشکالی دارم که باید تغییر کنم؟» همین اول بدبختی انسان است!
➖ معمولاً خدا تحولپذیرها را دوست دارد چون استقبال از تحول، ناشی از پاکی فطرت انسان است. تحول، هم پیچیده است و هم زیبا و هیجانانگیز و لذتبخش است. تحول یعنی مبارزه با محافظهکاریِ غلط، یعنی مبارزهکردن با نفس و نفسانیات، یعنی مبارزه با عُجب و راضینشدن به وضعیتی که دارد، و اینها یعنی سلوک الیالله.
➖ در زندگی فردی و اجتماعی مدام برای ما تغییراتی پیش میآید. وقتی انسان وفقپذیر باشد، یعنی بتواند خودش را با شرایط جدید سازگار کند، میزان رضایتش از زندگی افزایش پیدا میکند. روانشناسها میگویند: مهمترین علامت سلامت روانی یک انسان، قابلیت سازگاری با شرایط جدید است.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت هنر - ۹۹.۶.۱۱
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/6534
#تحول_خواهی
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀چهار توصیۀ کلیدی برای رسیدن به آرامش در زندگی مشترک
#روابط_زوجین
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
Panahian-RahHayeReseedanBeHaleKhosheManaviVaNeshateZendegee-mobile.pdf
595K
📌 فایل PDF | جزوه «راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی»
📱 نسخه مناسب مطالعه در تلفن همراه
#جزوه
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻چه کسانی جامعه را به محافظهکاری دعوت میکنند و از تحول باز میدارند؟
🔻محافظهکارها ترسوهایی هستند که ما را به هماهنگی با ظالمان دعوت میکنند
🔻لِهشدن مردم در زیر چرخ توسعه، از نظر محافظهکارها امری طبیعی است!
🔘 محافظهکاری؛ قتلگاه انقلاب، تحولخواهی؛ گام دوم انقلاب(ج۱)
➖ در وجود ما دو احساس هست که باهم میجنگند؛ محافظهکاری و تحولخواهی. حفظ وضع موجود و داراییهای موجود، وضعیت بدی را برای انسان پدید میآورد. خدا از انسان انتظار دارد به تغییر و تحول تن بدهد؛ ولی طبع انسان به محافظهکاری بیشتر میل میکند.
➖ رهبر انقلاب سالها پیش فرمود: محافظهکاری قتلگاه انقلاب است (۷۹/۱۲/۰۹) و اخیراً فرمود که ما به تحول نیاز داریم. (۹۹/۳/۱۴) ما باید ببینیم نسبت جامعهمان با این دو مفهوم چیست؟ چه کسانی جامعه را به محافظهکاری دعوت میکنند و از تحول باز میدارند؟ و چه کسانی جامعه را به تحول دعوت میکنند؟
➖ در جامعۀ ما جریان محافظهکار، همان جریانی است که ما را به هضم شدن در هاضمۀ جهانی دعوت میکند، به بیتحرکی و پذیرفتن این نظم جهانی دعوت میکند؛ همین نظم ظالمانۀ حاکم بر جهان که خیلی راحت یمن و سوریه را ویران میکنند و زنان و کودکان را میکشند.
➖ محافظهکارها میگویند «همینطوری خوب است!» شاید محافظهکارها این مشکلات را برای یک جامعه طبیعی میدانند! کمااینکه میگفتند: اگر بخشی از مردم هم زیر چرخ توسعه له بشوند اشکال ندارد! یعنی لهشدنِ مردم محروم را طبیعی میدانند!
➖ مدیران و مسئولان ما باید تحولخواه باشند. تحولخواه کسی است که میخواهد اوضاع را بهطور اساسی و ریشهای تغییر بدهد تا دیگر بسیاری از مشکلات پدید نیاید. معنا ندارد مدام رانتخواری بشود و بعد، قوۀ قضائیه بیاید و رانتخوارها را بگیرد! یا اینکه یک مسئولی کار نکند تا مردم به مشکل بخورند و تظاهرات کنند و تازه آنوقت مشکل را حل کند!
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت هنر - ۹۹.۶.۱۰
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/6530
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ خلیج فارس
🏕 جاذبههای طبیعت ایران
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
📚 برشی از کتاب حاج قاسم
✍ به قلم علی اکبری مزد آبادی
💬 حاج قاسم سلیمانی:
🌹 توصیه ام به شما این است که هرکدام، یک شهید را برای خودتان انتخاب کنید. حتما هم نباید معروف باشد. در گمنام ها، انسان های فوق العاده ای وجود دارد، آنها را هم در نظر بگیرید. دعا کنید خدا به حق حضرت زهرا سلام الله علیها ما را به شهادت برساند و این شهادت را منشا رحمت و آمرزش ما قرار دهد. و ان شاءالله شرمنده دوستان شهیدمان نشویم. هیچ چیز بالاتر از شهادت نیست. شما خواهران هم که جهاد از شما گرفته شده، می توانید شهید شوید. شما جهاد مهمتری دارید که الان به آن مشغول هستید.
🙏 "آقا" را دعا کنید برای مسئولیت سنگینی که به عهدهاش است. در این دنیای پر تلاطم و سختی که امروز ایشان با آن مواجه هستند، در داخل و خارج؛ دوستان نادان و دشمنان قسم خورده مجهز و مسلح و نفاق، انشاءالله خدا ایشان را کمک کند. عمر طولانی و نفوذ کلام بیشتری به ایشان بدهد و قلب ها را در تسخیرش قرار دهد.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
☑️چگونه رهبری متهم وضع موجود شده است؟!
#استیضاح_روحانی
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
☑️چگونه رهبری متهم وضع موجود شده است؟!
#استیضاح_روحانی
#تحلیل_سیاسی
۱. درباره وضعیت موجود اداره کشور و مشکلات مردم، طیفی می پرسند: اگر رهبری بی تقصیر است؛ چرا مداخله نمی کند؟!
اینها "مداخله مستقیم" در گرانی و بازار ارز و سکه را می خواهند!
۲.طیفی هم از دخالت رهبری در راهبرد کلان دولت برای مذاکره و صلح با آمریکا شکایت دارند!
اینها همین مداخله را "عامل غیرمستقیم" گرانی و قیمت ارز و سکه القاء می کنند!(نمونه: توئیت تاجزاده)
⬅️ برآیند هردو توجه اتهام به رهبری است!
۳.دخالت غیر مستقیم رهبری، با نگه داشتن خطوط قرمزِ مذاکره + ۷سال فراخواندن دولت به تکیه بر توان داخلی برای حل مشکلات -وقتی دولت، اراده ای جز مذاکره دوباره ندارد- گرچه اصولی از انقلاب را حفظ می کند؛ اما تاکنون بر حل مشکلات مردم مؤثر نبوده است!
۴. دخالت مستقیمِ مؤثر ایشان، در معیشت و گرانی بازار؛ با "دخالت موردی" نتیجه نمی دهد. عملا "دخالت گسترده ای" در امور اجرایی کشور را لازم دارد.
⬅️قانون اساسی این دخالت موثر را بدین گونه می پذیرد که: زمینه انتخابات زودرس فراهم شود. یعنی آقای روحانی یا استعفاء دهد یا مجلس او را با استیضاح برکنار کند.
❗️اما تاکید رهبر انقلاب بر کارکردن دولت تا روز آخر و همچنین تلقی شایع شده از مخالفت ایشان با استیضاحِ رئیس جمهور، ایشان را در آن موضع اتهام نگه داشته است!
۵.به نظر می رسد:
🔸 پیشنهاد استعفاء رئیس جمهور از سوی حامیانش، نه به قصد جدی بلکه با درک این وضعیت و برای تنگ تر کردن عرصه بر رهبری طرح میشود!
🔸طرح استیضاح از سوی رقبا نیز نتوانسته باعنوان گزینه نجات، افکار عمومی ملت و حتی مجلس را با خود همراه کند!
⬅️با توجه به سابقه استیضاح وزراء؛ ای بسا انجام استیضاح روحانی به رأی اعتمادش بیانجامد! که موجب ارتقاء جایگاه او و پیشبرد بیشتر پروژه اش می شود. چنانچه رشد رأی اش در ۹۶ نسبت به ۹۲ چنین چیزی برایش به ارمغان آورد.
۶. از اینرو پیش از پرسشِ نظر رهبری درباره استیضاح و حواشی اش، باید پرسید: کدام استیضاح؟!!
🔸استیضاحی که بعنوان گزینه نجات، خواست عمومی مردم و مجلس شده است؟!
🔸یا استیضاحی که بین عده ای محدود، رجز شده اما با گذشت دو سال حتی نظر واحد اصولگرایان و همه طیف رادیکالش هم نشده است؟!
⬅️پس نتیجه اش معلوم است: رای اعتماد روحانی و ترکتازی بیشتر او!
🚸تشتت در جریان اصولگرایی، فقدان لیدر قوی، اداره امور بر اساس تحلیل های موضعی بجای قواعد قانون اساسی، اتکاء بر سخنان درگوشی و منویّات خوانی از رهبری، فقدان پایگاه اجتماعی بزرگ، ناتوانی در بسیج افکار عمومی و ...؛ موجب شده این جناح سیاسی نتواند استیضاح را در وقت مناسبش، خواست عمومی ملت کند.
⬅️پس طبیعی است، رهبرانقلاب هم به چنین استیضاحی روی خوش نشان ندهد؛ مظلومیت و اتهام بر خود بپذیرد اما موجب تقویت پروژه سازش با بقاء مشکلات مردم نشود!
یاری رهبری و کمک به مردم به مردان قوی تری و جناح منسجم تری نیاز دارد.
محسن قنبریان
https://eitaa.com/mesagh
⁉️پرسش از منطق تصمیمات کرونایی3⃣
https://eitaa.com/mesagh
🌐 رهبر امت؛ نه فقط امامِ مذهب❕
❓چرا شیعه و سنی در دوره ائمه، به اسلام کاتولیک(جهانی) و اسلام ارتدوکس(راست آیینی) نیانجامید؟!
#بازنویسی_از_سخنرانی ۲۸صفر۹۹
🔹مسیحیتِ واحد، از قرن۴م با جدایی جغرافیایی و سیاسی به مرور در اواخر قرن۵م به جدائی همه جانبه انجامید. دو بلوک کاتولیک/ ارتدوکس پدید آمد:
- سال۳۳۰م کنستانتین(مسیحی) پایتخت را از رم به قسطنطنیه منتقل و جدایی شروع شد.
- ۳۹۵م تئودوسیوس اداره بخش شرقی و غربی امپراطوری روم(مسیحی) جدا کرد.
- اواخر قرن۵ امپراطوریِ بخش غربی سقوط و کلیسا جای آن نشست. بخش شرقی امپراطوری ماند و کلیسا ذیل امپراطوری روم شرقی بود.
- این جدایی ها؛ آیین ها، باورها و مناسک مسیحی را متفاوت کرد و دو مذهب متفاوت مسیحی با دو قلمرو متفاوت پدید آورد: کاتولیک(=جهانی): به مرکزیت کلیسای رم و شامل کشورهای اروپای غربی و...
ارتدوکس(=راست آیین): کلیسای قسطنطنیه و کشورهای اروپای شرقی و...
❗️اسلام اموی/ اسلام علوی، در مقطعی زمینه کاتولیک و ارتدوکس شدن و جداشدن قلمرو یافت؛ اما ائمه شیعه(بخصوص امام دوم شیعیان) ترجیح دادند، "رهبر امت" بمانند بجای اینکه قلمرویی مختص شیعیان خود بپذیرند و اسلام ارتدوکس را مستقل کنند!
🔹آن مقطع حساس:
۱.زمینه کاتولیک شدن اسلام اموی:
- معاویه در زمان خلیفه دوم و سوم فتوحات را در جانب روم پیش برد: فتح جزیره و ارمنستان و آذربایجان و... ، ابتکار نبردهای تابستانی-زمستانی، مرکز کشتی سازی عکا و نخستین ناوگان عربی و شکست دادن ناوگان بیزانس و... محصول امارت اوست.
- پس از حکمیت هم با یورشهای متعدد سقوط یمن و حجاز و انبار و... از حکومت علوی را موجب شد. طوری که امیرالمومنین در سرزنش کوتاهی مردم کوفه فرمود برایم جز کوفه نماند!(۱)
۲. سابقه دکترین خود مختاری کوفه:
این دکترین را ابوموسی در اول دوره حکومت امیرالمومنین طرح می کرد. در اعلان بیطرفی نسبت به جنگ جمل(حجاز-بصره) به مردم کوفه گفت: "ای مردم کوفه از من پیروی کنید تا پناهگاه اعراب شوید. مظلوم به شما پناه آورد و درماندگان در پناه شما ایمن شوند".(۲)
این دکترین بر کوتاهی کوفیان در جمل و صفین اثر داشت.
۳.فرصت برای امام حسن(ع):
با آن وضعیت سپاه و فرماندهان، واضح بود پیروزی بر امپراطوری اموی محال است. معاویه کاغذ سفید امضاء برای امام فرستاد تا صلح کند.(۳)
شرایط متعددی نوشته شد از جمله نوعی استقلال بیت المال برای شیعیان!(۴)
شاید اگر ایالت کوفه بعنوان یک واحد مستقل سیاسی هم مطالبه می شد؛ معاویه موافقت میکرد! تازه حاکمیت سیاسی کوچک اما مستقل، موجب تحقق بسیاری از شروط دیگر(استقلال بیت المال شیعیان، امنیت مخالفان اموی و...) هم می شد. شیعیان امام(اعم از عقیدتی و سیاسی) در ایالتی سکنی و به تعالیم اصیل اسلام علوی می پرداختند و معاویه و جانشینانش هم -چنانچه بعدا محقق شد- امپراطوری بزرگ اموی را موجب می شدند؛ و اسلامِ خویش را جهانی می کردند!
لکن امام مجتبی(ع) در قامت رهبر امت درخشید، کل را واگذار کرد و صلاح امت را در یکپارچگی دید(تَرَکتُکَ لِصَلاحِ الاُمَة).(۵)
این سخن ایشان در ساباط و قبل از پایان دادن جنگ موید خوبی است:"بدانید پیوستن به اجتماع، بهتر از جدایی و دودستگی است. هرچند اجتماع برای شما ناخوشایند باشد و آنچه را دوست می دارید در جدایی از جمع به دست آورید! من خیر شما را بیش از تصور خودتان در نظر دارم"(۶)(دقت کنید).
"صلاح امت" را در این دیدند که مملکت و امت یکپارچه بماند و "شیعیان ناظر بر حرکت امت"(۷) تا به "اصلاح امت" بیانجامد(کاری که برادرش حسین شروع کرد: انما خرجت...لطلب الاصلاح فی امة جدی).(۸)
ائمه شیعه هرگز دست از راست آیینی و اسلام ناب محمدی برنداشتند و مواجهه مکتبی خود را تا امام آخر حفظ کردند؛ اما از امت دست نکشیدند و به کشوری برای شیعیان و "فقط امام مذهب شدن" راضی نشدند.
این تدبیر بزرگ در بزنگاهی تاریخی بود که امام حسن(ع) را "عقل مجسم" کرد.(۹)
.
پی نوشت ها در مطلب بعد⏪
https://eitaa.com/mesagh
⁉️پرسش از منطق تصمیمات کرونایی2⃣
https://eitaa.com/mesagh