⭕️ کو گوش شنوا!؟
مقام معظم رهبری چند سال پیش گفتن که ماباید شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم!
دولت بجای اینکه این مُطالبه رو اجرائی کنه، تا این همه توسط دشمن تحقیر نشیم،کاملا عاطلُ باطل نشسته
بعد روسیه مزرعه اینترنت ملی رواجرا کرده واز اینترنت جهانی دیگه استفاده نمیکنه!
👤 سید محمد جواد حسینی🇮🇷
💢 بايدن و افراط و تفريط در تحليل ها
✍ هادی خسروشاهين
🔻 متاسفانه در ايران نگاه افراط و تفريط به مسائل ديپلماتيک وجود دارد؛ مواضع اخير بايدن در مورد نفی امكان لغو تحريم ها تا زمان بازگشت ايران به تعهدات برجامی خود؛نافی حركت ديپلماتيک دولت دموكرات آمريكا برای احيای برجام نيست.
🔻 اصولا امتيازاتی كه دولت بايدن قرار است در كوتاه مدت به ايران واگذار كند؛در راستای مواضع اخير بايدن قرار دارد.به عبارت ديگر اين دولت تصميم دارد بدون دست زدن به شاكله تحريم ها امتيازاتی را در كوتاه مدت به ايران پيشنهاد دهد.امتيازاتی از قبيل معافيت نفتی به هند،ژاپن و كره جنوبی برای خريد نفت از ايران؛موافقت با وام صندوق بين المللی پول به ايران و امكان دسترسی ايران به ذخاير ارزی خود همه در اين راستا قرار دارند.
🔻 در واقع بايدن قرار نيست با اين امتيازات پولی را به خزانه ايران واريز كند؛اين امتيازات يا بصورت اعتبار از طريق كانال سوييس و ساز و كار اينستكس برای خريد كالاهای غير تحريمی در اختيار ايران قرار ميگيرد يا چند بانک مشخص خارجی (با مجوز وزارت خزانه داری آمريكا)از طرف ايران پرداخت هايی را انجام خواهند داد.در واقع امتيازاتی كه از طرف آمريكايی در نظر گرفته شده است.
🔻 در چارچوب قوانين تحريمی كنگره آمريكا نيز قرار دارد از جمله قانون IEDPA و ITRSHRA و همچنين قانون NDAA.در همه اين قوانين بر اين مساله تاكيد شده است كه كشورهای خريدار نفت می توانند در ازای پول نفت ،كالا و خدمات به ايران صادر كنند.ضمن اينكه ماده ١٢٤٤قانون IFCPA تصريح میكند كه وجوه متعلق به ايران در يک حساب در كشور خريدار نگهداری ميشود و وجوه صرفا براي تجارت كالا و خدمات غير تحريمی آمريكا ميتواند استفاده شود.
🔻 بنابراين همين قوانين موجود بخصوص قوانين كنگره آمريكا كه از ماندگاری و اثرگذاری بالايی نيز برخوردار هستند اين امكانات حداقلی را در اختيار دولت قرار می دهند تا ديپلماسی را از نقطه ای آغاز كند؛البته تصور اينكه دولت بايدن حاضر است پروسه كاهش تحريم ها را از هم اكنون يا حداقل تا ماه مارس آغاز كند؛تصوری كاملا غير واقع بينانه است چرا كه اولا به لحاظ فنی و قانونی موانع گسترده ای پيش روي بايدن قرار دارد.رژيم تحريم های آمريكا تقريبا در سه دهه اخير به يک درخت تنومند تبديل شده است كه در دوره ترامپ صرفا به شاخ و برگ آن اضافه شد.
🔻 شيفت بزرگ و راهبردی در اين رژيم نيز از زمان دولت اوباما زده شد؛در واقع از همين مقطع زمانی رژيم تحريم های ايران از حالت موضوعی و اوليه به سوی تحريم های جامع و ثانويه حركت كرد و در عصر ترامپ نيز همين روند با شدت و حدت بيشتري ادامه يافت؛
🔻 بطور مثال تحريم های ٢٦اكتبر ٢٠٢٠عليه بخش نفتی ايران ذيل قانون پاتريوت مصوب اكتبر سال ٢٠٠١ و فرمان اجرايی ١٣٢٢٤قرار دارد.با توجه به تصويب اين قانون و فرمان اجرايی پس از حادثه ١١سپتامبر در عمل تيم بايدن كار بسيار دشواری برای لغو آن خواهد داشت چرا كه در مجموعه قوانين آمريكا پاتريوت(مبارزه با تروريسم بين المللی) از وزن سياسی سنگينی برخوردار است.ثانيا با توجه به مخالفت های داخلی و همينطور منطقه ای و در شرايطی كه ايران به غنی سازی ٢٠درصد در فوردو مشغول است ؛بايدن به هيچ عنوان در كوتاه مدت زير بار هزينه سياسی لغو تحريم ها نخواهد رفت.
🔻 با اين همه ارائه اين امتيازات تشويقی نيز لزوما به اين معنا نيست كه بازگشت طرفين به برجام حتمی يا حداقل فوری خواهد بود؛ممكن است در اين راه موانعی ايجاد شود و همينطور كه در يادداشت های قبلی به آن اشاره شد زمان واقع بينانه برای بازگشت طرفين به برجام ماه می يا جون خواهد بود؛البته اگر ايران از امتيازات دولت بايدن طی هفته های آتی برداشت مثبتی داشته باشد و آن را گامی در جهت تنش زدايی تلقی كند؛در غير اينصورت مسير بازگشت به برجام می تواند طولانی تر شود و يا حتی اين توافق را بطور كلی منتفی كند.
🔻 پس در تفسير از ديپلماسی، واقع بينی و تسلط بر امور فنی در اين حوزه شرط عقل است و در اين مسير نبايد دچار افراط و تفريط شد.صحبت های بايدن در روز يكشنبه نافی ديپلماسی نبود ضمن اينكه نبايد اين تصور را هم داشت كه بايدن حاضر است به هر قيمتی به برجام بازگردد./کانال مطالعات ایران
@mesagh
💢 اماراتیزاسیون عراق
✍احسان فرشاد، تحلیلگر مسائل منطقه
📸 b2n.ir/a95409
🔹 نگاه استراتژیک به پدیده ها نگاهی است کلان نگر، همه جانبه نگر و آینده نگر و شاید یکی از بهترین تمثیل ها برای نگاه استراتژیک به پدیده ها نگاه به اتفاقات به عنوان قطعات یک پازل است که هر چند در ظاهر شاید هر کدام به نسبت دیگری بی ربط باشد ولی در کنار هم یک تصویر واحد و با معنی را شکل می دهند.
🔹 به نظر می رسد اگر گزاره های زیر را به عنوان قطعات یک پازل در کنار هم بچینیم به یک تصویر واحد و با معنی درباره ی آینده ی پیش روی مد نظر غرب برای منطقه و به ویژه عراق خواهیم رسید:
🔻 پروژه آیلپ طرحی که سفارت آمریکا در بغداد آن را به عنوان تربیت رهبران آینده ی عراق میگیری میکند
🔻 لیبرالیزه کردن عربستان سعودی توسط محمد بن سلمان با اجرای طرح چشم انداز ۲۰۳۰ معروف به اصلاحات محمد بن سلمان با ساخت دیسکو و قمارخانه و برگزاری کنسرت و غیره
🔻 رقص و نوازندگی زنان در ورزشگاه کربلا
🔻 شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس
🔻 خیزش جریان اعتراضی متمایل به غرب و ظهور جوکرها در یک سال گذشته در عراق که در نهایت منجر به روی کار آمدن دولت الکاظمی شد و فضای سیاسی عراق را به غرب متمایل کرد و جو ضد امریکایی عراق پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را تا حد زیادی خنثی نمود
🔻 انتشار فیلم موصل توسط نتفیلیکس و با سرمایه گذاری اماراتی ها و ارائه این تصویر که شکست داعش توسط پلیس عراق با آموزش های امریکایی صورت گرفت و ایران نقش موثر مثبتی در این اقدام نداشت.
🔻 افزایش فعالیت های داعش در منطقه مخصوصاً در عراق در مدت اخیر
🔻 عادی سازی روابط امارات با اسرائیل
🔻 پرتاب ماهواره ی امارات یه فضا
🔻 افشاری هزینه های میلیارد دلاری عیاشی های بن سلمان
🔻 مصاحبه رغد صدام دختر دیکتاتور تاریخ مصرف گذشته ی عراق با شبکه العربیه عربستان سعودی و ارائه چهره ی سلبریتی سیاسی از وی، تصویری که از کنار هم چیدن این قطعات پازل رفته رفته شفاف میشود ارائه پیشنهاد وسوسه انگیز یک چشم انداز لیبرالی به منطقه و خصوصاً عراق است.
🔹 این تصویر از منظر طراحان آن این گونه قابل توصیف است: فرماندهان مقاومت وابسته به ایران در شکست داعش نقش موثر مثبتی هم نداشتند(فیلم موصل) در عراق هم کشته شدند(شهادت حاج قاسم و ابومهدی) و فضای سیاسی عراق به غرب متمایل شده است(روی کار آمدن الکاظمی) و آینده ی سیاسی عراق در دست نخبگان غرب گرا خواهد بود ( پروژه آیلیپ)
🔹 و اگر عراق هم تمایل دارد مانند عربستان به سمت رفاه و تفریح و سرخوشی و شادی حرکت کند باید قبح این اعمال را مانند عربستان در اماکن مذهبی بشکند(رقص و نوازندگی در ورزشگاه کربلا) و اگر عراق نیز تمایل دارد مثل امارات به پیشرفت های علمی و صنعتی چون پرتاب ماهواره دست یابد باید آماده ی عادی سازی روابط با اسرائیل گردد و کسانی چون رغد صدام با کمک مدیران جوان تربیت شده در آیلیپ می توانند عراق را در مسیر رسیدن به چشم اندازه رفاه لیبرالی یاری کنند در غیر این صورت دوباره عراق درگیر تکفیری گری و آتش جنگ خواهد شد و بازهم پای ایران به عراق باز خواهد شد.
❌ در این صورت تاخیر در بازگشایی راه عتبات و طولانی شدن جدایی دو ملت ایران و عراق یه ویژه در مراسمات مذهبی و به فراموشی سپرده شدن انس و الفت سال های اخیر دو ملت به احتمال زیاد بازی در این پازل است.
❌ نامه ی اخیر امام خامنه ای حفظه الله به جوانان عراق و سفر اخیر آقای رئیسی که موجبات دلگرمی مردم و دولت عراق به محور مقاومت را فراهم آورد به احتمال زیاد برای بر هم زدن این پازل است.
b2n.ir/h66211
@forattanile
28.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماه پشت ابر نمیماند❗️
🔹 شرحی کوتاه بر عملکرد استاندار خوزستان در هفتتپه و اعتراضات کارگران، امام جمعه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی
◾️این چگونه دولتیست که رئیس سازمان خصوصی سازی را به علت دفاع از حقوق کارگران و بیتالمال عزل کرده و از سویی دیگر استانداری که حامی مفسدان اقتصادیست را به منصبی عالیتر منصوب میکند⁉️
💢 روزنامه نگار عراقی: سفر آیت الله رئیسی به عراق یک اتفاق استثنایی بود
✍ یادداشت الجبوری روزنامه نگار عراقی در خبرگزاری براثا:
🔻 سفر آیتالله رییسی به بغداد متفاوت از سفرهای سابق مقامهای ایرانی بود چرا که این نخستین سفر یک مقام ارشد ایرانی به عراق، پس از ترور سردار سلیمانی بود
🔻 اولویت پروندهها و استثنایی بودن زمان سفر، در سفر رییس قوه قضاییه ایران به عراق، نمود یافته است.
🔻 وجوه تمایز این سفر محتوای پیامهایی بود که از نظر زمانی و مکانی فرستاده شد.
🔻 سخنان ایت الله رئیسی، حقیقت دیدگاه ایران به روابط استراتژیک بین تهران و بغداد، مواضع و رویکرد ثابت ایران در قبال سیاستهای خصمانه آمریکا و فرایند حل مشکلات و بحرانها و کاستن از تنش و بی ثباتی را نشان داد.
- - - - -
💢 با سفر آیتالله رئیسی به بغداد طلب تجار ایرانی از عراق وصول شد
💬 مدیر گمرک استان ایلام: فراهم کردن امکان حقوقی برای بازپسگیری طلب تجار ایرانی از طرف عراقی یکی از مهمترین درخواستهای گمرک از دستگاه قضا بوده است که با سفر اخیر آقای رییسی به عراق محقق شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احمد منتظری، فرزند مرحوم منتظری که چند وقتی هست کارشناس شبکههای ضد انقلاب شده و علیه کشورش صحبت میکنه، در زمان شاه به خاطر اضافه شدن چند نمره به امتحانهای درسی خودش، برادرش (شهید محمد منتظری) رو به ساواک فروخته بود!
به نظرتون الان کشورش رو به چی فروخته؟
10.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۶ دقیقه طوفانی با دکتر زرشناس درباره بلایی که نئولیبرالها بر سر یک کشور میآورند!
نئولیبرالها به همه چیز نگاه بنگاهی دارند، از آموزش تا بهداشت و ...
سیاستهای اصلاحطلبان هم بر پایه نئولیبرالی است! خودتون دارید میبینید چه بلایی بر سر ایران آورده...
💢 فارین پالیسی: سیاست آمریکا شکست سنگینی از ایران خورد
✍ فارین پالیسی مینویسد:
🔻 دولت دونالد ترامپ، سیاست خود را در قبال تهران بر اساس مفهوم «کارزار فشار حداکثری» تعریف کرده بود و امید داشت تا فشارهای گستردهای را بر ایران اعمال کند تا از آن، امتیازات گستردهای را هم در مسئله هستهای این کشور، و هم حضور منطقهای و توانمندیهای موشکی آن، اخذ کند.
🔸 حتی برخی مقامهای دولت ترامپ این امید را داشتند تا در اثر تشدید فشارها علیه ایران، حکومت این کشور سقوط هم کند. با این حال، پوچ بودنِ این تفکرات، در گذر زمان به وضوح روشن شده.
▫️http://ydac.ir/506a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ فرید زکریا، مجری و تحلیلگر CNN:
📍خروج از توافق با ایران یک اشتباه جدی بود که خاورمیانه را خطرناک تر کرد/مردد بودن بایدن برای برگشت به توافق نگران کننده است...!
10.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مجری مصری در رابطه با کاوشگر امل:
📍از این نمایش ها زیاد دیدیم، آمریکا ساخت و ژاپن پرتاب کرد، زحمت پرداخت پول هم با امارات بود...!