✍ توییت استاد علی اکبر رائفی پور :
...همه چیز به کنار، به خاطر مرگ هموطنانمان هم که شده این جماعت را محاکمه کنید!
#محاکمه_روحانی
#کرونا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اصلا رقیه نه ، مثلا دختر خودت؛
یک شب میان کوچه بماند ،چه میشود؟😔
اصلا بدون کفش ،توی بیابان ،پیاده نه !!!
در راه خانه تشنه بماند ،چه میشود ؟😔
دزدی از او به سیلی و شلاق و فحش ،نه !
تنها به زور گوشواره بگیرد ،چه میشود؟😔
گیریم خیمه نه ،خانه و یا سرپناه ،نه !
یک شعله پیرهنش را بگیرد،چه میشود ؟😔
در بین شهر ،توی شلوغی ،همیشه ،نه !
یک شب که نیستی،بهانه بگیرد،چه میشود؟😔
اصلا پدر ،عمو و برادر ،نه ، جوجه ای ،
تشنه مقابل چشمش بمیرد ،چه میشود ؟😔
دست گناهکار ما را روز رستاخیز
یک دختر سه ساله بگیرد ،چه میشود ؟😔
#حضرت_رقیه س
#شهادت_حضرت_رقیه س
هدایت شده از mesaghمیثاق
46.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✊ نماز جمعه؛ تریبون اصیل عدالتخواهی
برنامه #جهان_آرا ۲۰شهریور۱۴۰۰
🔻برش دوم
* پاسخ سؤالات قبل در سه ساحت:
نمازجمعه/ امام جمعه/ خطبه ها
1⃣ جایگاه نماز جمعه:
• روایت صحیح السند نماز جمعه را "مشهد عام" (جای حضور همگانی) بیان می کند که باید جامعه را از "آفات" واقف کند؛ اگر خصوصی سازی دچار آفت شده، اگر حقوق و دستمزد دچار تفاضل های نامتعارف شده و...
• آسیب این حیثیت، تنزل از حوزه امامت و امت به بروکراسی و یک اداره شدن و سازگار با سایرین شدن جای تحول خواهی است.
- نمونه ای مطالعه شده از برخی شهرهای نفتی...
• آسیب دیگر، تنزل از مشهد عام به روابط عمومی دولتها شدن یا تقلیل به یک جناح یافتن است
- می گویند امام جمعه ها اصولگرا نیستند اما عملا از شعارهای آزادی و جمهوریت -که به اصلاح طلبان سپرده شده- چیزی نمی گویند!
- برخی بزرگان مباحث آزادی حضرت آقا را هم خطا خواندند! خودشان هم نمی گویند!
- بیش از ده بار تذکر عقب ماندگی در عدالت، تولید گفتمانی ای در خطبه ها نداشته است؛ کلان مساله های عدالت طرح نشده است...!
- ارث از سازندگی بردیم، مصلاهای بزرگ ساختیم که پر نمی شود! یادگار امام جمعه ها اینها معرفی شد!
حجت الاسلام قنبریان
بیانیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره «تغییر امام جمعه لواسان»
[صفحه ۱ از ۲]
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاعیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در خصوص حواشی نمازجمعه لواسان
با عنایت به جریان رسانه ای شکل گرفته در فضای مجازی در خصوص اظهار نگرانی و انتقاد از پایان مأموریت امام جمعه محترم لواسان که در برخی موارد از مرز نقد منصفانه عبور کرده و به قضاوت بدون پشتوانه اخبار و اطلاعات کشیده شده است، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه را بر این داشت که چند نکته را صمیمانه و بی تکلف جهت اطلاع امت شهید پرور و دلسوزان نظام و انقلاب به استحضار مخاطبان و ولی نعمتان خود برساند.
از این رو، ضمن تأکید بر این مهم که نهاد نماز جمعه همواره پشتیبان مجاهدت ائمه محترم جمعه در میدان مبارزه با مفاسد اقتصادی و عدالت¬خواهی بوده و خواهد بود و مشوق ائمه جمعه موفق در این عرصه بوده است و با تقدیر از اهتمام قوای سه گانه برای مقابله با فساد و تبعیض، به استحضار میرسانیم؛
اول؛ دلیل تأخیر در اعلام موضع شورای سیاستگذاری از چهارشنبه تا امروز چه بوده است؟
اطلاعرسانی در خصوص عملکرد ائمه محترم جمعه در فضای عمومی، نه به مصلحت و نه مقدور است.
از سوی دیگر، حجتالاسلام والمسلمین لواسانی، تا اقامه آخرین نماز و معارفه امام جمعه جدید، به عنوان امام جمعه و از این پس به عنوان یک شخصیت خدوم، قابل احترام هستند و در تمام این چند روز امید آن میرفت که ایشان با اتخاذ مواضع شفاف و اطلاعرسانی صحیح، سوء تفاهمهای ایجاد شده را مدیریت نمایند و لیکن دفاع از حیثیت این نهاد انقلابی و امتداد خط تخریب تا سایر ائمه جمعه خدوم کشور، چارهای جز ارائه این توضیحات که در آن به حداقل¬ها و کلیات اکتفا شده، باقی نگذاشت.
دوم؛ آیا امام جمعه لواسان برکنار شده است؟
بر اساس خط مشی ابلاغی به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، احکام ائمه جمعه همچون سایر کارگزاران نظام اسلامی مدتدار است و برای یک دوره سه ساله صادر میشود که ممکن است به اقتضای شرایط، برای دورههای متوالی تمدید شود.
حجتالاسلاموالمسلمین لواسانی، به مدت 7 سال عهدهدار این مأموریت بودهاند که سه سال در دوره مدیریتی قبلی نهاد نماز جمعه و سه سال دوم در دوره مدیریتی جدید نهاد نماز جمعه خدمت کردند و از سال گذشته که برای تصمیمگیری با ایشان رایزنی و گفتگو شد، ضمن اظهار تمایل برای خروج از این مسئولیت به دلیل فشارهای سنگینی که با صبوری تحمل کرده بودند، درخواست نمودند به مدت یک سال دیگر ادامه خدمت داشته باشند و لذا در یک سال گذشته بر اساس تفاهم طرفین، ایشان برای دوره سوم مشغول به خدمت بودند و اساساً واژه برکناری واقعیت ندارد.
سوم؛ آیا دلایل دیگری برای عدم تمدید امام جمعه محترم وجود داشته است؟
حجتالاسلام والمسلمین لواسانی از نظر نهاد نمازجمعه، فردی قابل احترام بوده و باقی خواهد ماند، لیکن در ارزیابی تلاش هفت ساله ایشان، علاوه بر زیباییها و نقاط قوت فراوان، ملاحظاتی هم وجود داشته که لزوماً تنقیص شخصیت ایشان محسوب نمیشود.
آنچه که قابل بیان است، اینکه مظلومیت منطقه لواسان منحصر در تخلفات ساختمانی نیست و خصوصاً روستاهای محروم این منطقه که در پوشش اشرافیت بخشهایی در لواسان دیده نمیشوند، به لحاظ برنامه و عملیات فرهنگی، به استقرار امام جمعه در منطقه و تمرکز در این جایگاه نیاز دارند.
امری که به دلیل سکونت امام جمعه محترم در خارج از لواسان (برخلاف عهد ائمه محترم جمعه با نهاد نماز جمعه، مبنی بر ضرورت سکونت ائمه جمعه و خانواده مکرم ایشان در منطقه) و همچنین، استقرار دفتر امام جمعه محترم در خارج از لواسان و عضویت ایشان در هیأت علمی دانشگاه و ایفای مسئولیت در دانشگاه که مستلزم صرف وقت است، به آسانی مقدور و میسور نبوده است. هرچند که هستند ائمه محترم جمعهای که همزمان با تدریس و اشتغال، به دلیل استقرار و سکونت در محل خدمت، انتظارات را در حوزه فعالیتهای فرهنگی برآورده میکنند.
در هر صورت، با توجه به اینکه امام جمعه در هر شهر، رئیس شورای فرهنگ عمومی هم محسوب می شود، انتظار میرفت در مقولههایی مانند تقویت جبهه فرهنگی و رفع آسیبهای اجتماعی، شاهد برنامههای اثربخشتری باشیم و منطقه لواسان از این بابت رنجور محسوب میشود.
بیانیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره «تغییر امام جمعه لواسان»
[صفحه ۲ از ۲]
چهارم؛ آیا در نصب و جابجایی ائمه جمعه، سلیقه و میل یک شخص اعمال میشود؟
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در حقیقت متشکل از یک رئیس و هشت شخصیت حقیقی دیگر است که فارغ از سایر مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی، همزمان و مستقیم با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظلهالعالی) منصوب میشوند.
نصب و جابجایی هر امام جمعه، مستلزم طرح موضوع در جلسات این شورا است و برای اجرایی شدن، به اخذ رأی اکثریت شورا نیاز دارد. این ساز و کار که با خردمندی و تدبیر مقام معظم رهبری تدارک دیده شده است، بینظیر و در تراز اهمیت جایگاه حاکمیتی ائمه جمعه، به¬عنوان نمایندگان گفتمانی ولی فقیه طراحی شده است.
در پایان، ضمن پناه بردن به پروردگار متعال از قصور و تقصیرها، اخلاص در قول و عمل را از درگاه پروردگار متعال خواستاریم.
مردم شریف لواسان
ضمن عذرخواهی از حواشی که ناخواسته در نمازجمعه آن منطقه اصیل ایجاد شد، امیدواریم با استقرار امام جمعه جدید و بذل محبت و همراهی شما بزرگواران، باقیاتالصالحات برادر عزیزمان حجتالاسلام والمسلمین لواسانی، تقویت و ادامه پیدا کند و در سایر محورها برکات و خیرات نمازجمعه و امامت جمعه، بهره شما افزون گردد.
والسلام علی عباداللهالصالحین
مرکز ارتباطات و رسانه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
نامه جلال آل احمد به امام خمینی در سال ۴۳
وقتی جلال خود را گوش به فرمان امام میداند!
▫️اشاره▫️
بعد از آزادی امام در فروردین ۴۳، #جلال_آلاحمد که در مکه به سر میبرد، در نامهای ضمن ابراز خوشحالی از آزادی ایشان، گزارشی از حال و هوای مناسک حج و وضعیت شیعیان در عربستان به امام میدهد. اخوی بزرگ جلال سالها پیگیر امور شیعیان عربستان و ساکن آنجا بوده است.
🔹متن کامل نامه تاریخی جلال به امام را در ذیل بخوانید:
مکه - روز شنبه ۳۱ فروردین 1343 - 8 ذی الحجه 1383
آیتاللها!
وقتی خبر خوش آزادی آن حضرت، تهران را به شادی واداشت، فقرا منتظر الپرواز بودند به سمت بیتالله؛ این است که فرصت دست بوسی مجدد نشد. اما اینجا دو سه خبر اتفاق افتاده و شنیده شده که دیدم اگر آنها را وسیلهای کنم برای عرض سلامی، بد نیست.
اول اینکه مردی شیعه جعفری را دیدم از اهالی الأحساء، میگفت: 80 درصد اهالیالاحساء و ضوف و قطيف شیعهاند و از اخبار واقعه مؤلمه [قیام] #پانزده_خرداد حسابی خبر داشت و مضطرب بود و از شنیدن خبر آزادی شما شاد شد.
خواستم به اطلاعتان رسیده باشد که اگر کسی از حضرات روحانیون به آن سمتها گسیل بشود، هم جا دارد و هم محاسن فراوان.
دیگر اینکه در این شهر شایع است که قرار بوده آیتالله حکیم امسال مشرف بشود، ولی شرایطی داشته که سعودیها دوتایش را پذیرفتهاند و سومی را نه. دوتایی را که پذیرفتهاند، داشتن محرابی برای شیعیان در بیتالله و تجدید بنای مقابر بقیع و اما سومی که نپذیرفتهاند، حق اظهار رأی و عمل در رویت هلال است.
بدین مناسبت حضرت ایشان خود نیامدهاند و هیئتی را فرستادهاند، گویا به ریاست پسر خود.
خواستم این دو خبر را داده باشم. دیگر اینکه گویا فقط دو سال است که به شیعه در این ولایت حق تدریس و تعلیم دادهاند؛ پیش از آن حق نداشتهاند.
دیگر اینکه [کتاب] " #غربزدگی" را در تهران قصد تجدید چاپ کرده بودم با اصلاحات فراوان. زیر چاپ، جمعش کردند و ناشر محترم متضرر شد. فدای سر شما!
دیگر اینکه طرح دیگری در دست داشتم که تمام نشد و آمدم: درباره نقش روشنفکران میان روحانیت و سلطنت، و توضیح اینکه چرا این حضرات همیشه در آخرین دقایق طرف سلطنت را گرفتهاند و نمیبایست.
اگر عمری بود و برگشتیم تمامش خواهم کرد و به حضرتتان خواهم فرستاد.
علل تاریخی و روحی قضیه را گمان میکنم نشان داده باشم. مقدماتش در غربزدگی ناقص چاپ اول آمده.
دیگر اینکه امیدوارم موفق باشید.
همچنان که آن بار در خدمتتان به عرض رساندم، فقیر #گوش_به_زنگ #هر_امر_و_فرمانی است که از دستش بر آید... والسلام.
🔶پیافزود
جلال آل احمد در زمره روشنفکران اصیل و مردمی و غربستیز ایرانی است که در ۱۸ شهریورماه 1348 به طرز مشکوکی در گیلان درگذشت.
شاهکار او کتاب #غربزدگی است که موجبات فحاشیهای گسترده روشنفکران غربزده علیه او را فراهم کرد و این امر تا کنون همچنان متوقف نشده است! کتاب #در_خدمت_و_خیانت_روشنفکران نیز در امتداد غربزدگی و اثری خواندنی و مهم است.
آلاحمد در نامههای خود در سالهای پایانی عمرش، صراحتا از #رژیم_پهلوی با تعابیری چون "گوساله سامری" یاد کرده است.
✳️ به همت #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛
همایش ملی هشتادمین سالگرد #اشغال_ایران و سقوط #رضاخان برگزار میشود
همایش ملی هشتادمین سالگرد اشغال ایران و سقوط رضاخان، که به بررسی علل اشغال ایران و سقوط رضاخان در ۳ شهریور ۱۳۲۰ میپردازد، به همت پژوهشکده تاریخ معاصر برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر، این پژوهشکده، در نظر دارد همایش ملی «هشتادمین سالگرد اشغال ایران و سقوط رضاخان» را با هدف بررسی علل اشغال ایران و سقوط رضاخان در ۳ شهریور ۱۳۲۰ برگزار کند.
در این همایش، که دبیری علمی آن را دکتر #موسی_حقانی برعهده دارد، سخنرانان: دکتر منوچهر محمدی، دکتر #موسی_نجفی ، دکتر #مجید_تفرشی ، استاد #خسرو_معتضد ، دکتر محمدحسن رجبی، مهندس عباس سلیمی نمین، دکتر جواد منصوری، دکتر یعقوب توکلی، مسعود رضایی، دکتر محمد ملکزاده، دکتر رضا قریبی، دکتر مصطفی جوان، دکتر جواد حقگو، دکتر علی قربانپور دشتکی، محمدعلی بهمنی قاجار، دکتر مجید احمدی کچایی، دکتر سیدمصطفی تقوی، حجتالاسلام محمدصادق ابوالحسنی، دکتر مجید صادقانی، مهرزاد بختیاریمنش، دکتر مرتضی باقیان، سیدهاشم منیری، محمدرضا چیتسازیان، مریمالسادات حسینی، سیدروحالله امینآبادی، دکتر #مظفر_شاهدی ، دکتر رضا حجت، مرتضی حافظی، حسین مولایی، رضا سرحدی، محمود ذکاوت، زهرا سعیدی، جواد عربانی، داوود امینی، سارا اکبری، امیر مکی و نعمت عاملی حکومت رضاخان و علل سقوط او را از زوایای مختلف بررسی خواهند کرد.
همچنین گفتگوی منتشرنشدهای از مرحوم #علی_اکبر_رنجبر_کرمانی پخش خواهد شد.
گفتنی است پیشهمایش مجازی هشتادمین سالگرد اشغال ایران و سقوط رضاخان همزمان با هشتادمین سالگرد اشغال ایران، در 3 شهریور 1400 برگزار شد.
زمان: ۲۲ تا ۲۴ شهریور ۱۴۰۰؛ ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۸:۳۰
علاقهمندان برای بهرهمندی از این همایش میتوانند در زمان یادشده به یکی از نشانیهای زیر مراجعه کنند:
در آپارات👇
Aparat.com/TVTARIKH/live
در اینستاگرام👇
https://instagram.com/iichs.ir
توئیت موهن #جعفریان در مورد مردم ایران!
آیا این حجم از سیاهنمایی انباشته علیه نظام و ملت ریشه در ورشکستگی سیاسی اعتدالیون دارد یا عوامل دیگری دخیل است؟!
🛑📢اصلاحطلبان و ماجرای #طالبان❗️❗️❗️
اختصاصی|| جعفر بحرینی
▫️اصطلاحطلبان که از قضا خود را ادامه دهنده، روشنفکران غربزده دوران پهلوی میدانند و عملا ادامه دهنده همان خط منحط هستند، این روزها در چالشی بزرگ زمینگیر شدهاند!
طالبان که به دیدگاه برخی، با حمایت ویژه آمریکاییها و برای فشار به #شوروی تولد یافته بود، با حمایت مستقیم یا نقشآفرینی غیرمستقیم آمریکا در دو دهه پیش بر افغانستان مسلط شد و در دوران ۵ ساله حکمرانیاش، غرب وحشی با اتکا به رفتارهای ارتجاعی آنها بیشترین ضربه را به وجهه اسلام زدند و طالبان را ابزاری برای تخریب اسلام ناب در منظر جهانیان قرار دادند.
اصلاحطلبان که از مدَّت ها قبل در سودای کنار زدن «اسلام سیاسی» از صحنه بودند، به تبعیت از کدخدایشان چهره کاریکاتوری طالبان را پیراهن عثمان کردند برای حمله به اسلام سیاسی!
آنها نخواستند مبدأ و منشأ این تفکرات ناقص را ببینند. از همین رو وقتی آمریکا از خلیج خوکها به به بهانه حملات یازده سپتامبر، نه به عربستان و نه حتی به پاکستان، بلکه به افغانستان و چند سال بعد به عراق حمله کرد، جماعت اصلاحطلب(بخوانید تسلیمطلب)، فرش قرمز زمهریر برای آمریکا پهن کردند و کف و سوت زدند که «منجی آمد»! و مدعی شدند «دموکراسی آمریکایی به فریاد مسلمین رسیده است تا آنها را از دیو افراطی گری نجات دهد»!
تا اینجا شاید عامه مردم به اصلاح طلبان حق می دانند که به نام آزادی و دموکراسی مخالف طالبان باشند و هرچند آمریکا برخلاف اصول دموکراسی و قوانین بین المللی به دو کشور حمله نظامی کرده، ولی خب جماعت روشنفکر غربگرا ، بار اولش نیست که زیر علم غرب سینه می زند.
چالش واقعی برای اصلاح طلبان وقتی شروع شد، که چهره بسیار کریه تر و زشت تر از طالبان، یعنی #داعش در غرب کشور فعَّال شد. آنها طبق همان اصل قبلی مخالفت با طالبان میبایست با این چهره زشت هم مخالفت می کردند و حتی حکم جهاد می دادند. و با استناد به همان اصلی که حمله آمریکا به دو کشور مستقل را اجازه میدادند، به ایران هم حق دفاع از منافع ملِّی خود می دادند.
امَّا در کمال تعجَّب و در یک تناقض آشکار ، نه تنها دیو سیاه داعش را محکوم نکردند! نه تنها از آمریکا نپرسیدند که محصول حضور در عراق و افغانستان چه بود که فرزند ناخلف داعش متولد شد! و نه تنها حق دفاع از میهن و ملت را صادر نکردند، بلکه با وقاحت تمام نوک پیکان حملات را به جای اجنبی، سوی خودیها نشانه گرفتند!
از قضا گفتمان مقاوت، با قهرمانانی چون «شهید سلیمانی» اژدهای هفت سر داعش را خفه کرد، آمریکا که تمام رشته هایی که برای غرب آسیا بافته بود را پنبه دید، به جای داعش، قهرمان مبارزه با تروریسم را در مقابل چشم همگان، به شهادت رساند. اصلاح طلبان این بار هم سکوت مرگ گرفتند!
آنان نه تنها بعد از جنایت فرودگاه بغداد از دولت تروریست آمریکا فاصله نگرفتند که همچنان ضمن سازشکاری با قاتلان حاج قاسم، حرف دشمن را تکرار کردند!
جالب است اگر طالبان بد است، پس داعش باید هزاران برابر بدتر باشد و قهرمان مبارزه با داعش باید هزاران برابر محبوب تر باشد، امَّا این جماعت غرب دوست، مانند تمام چُغاک های تاریخ به رستم کشی عادت دارد.
این ایام آمریکا با خفت و خواری تمام، افغانستان را ترک کرد، ارتشِ حدودا ۳۵۰هزار نفری و دولت ساخته آمریکا و چند هزار میلیارد دلاری که آمریکا به بهانه صدور دموکراسی در افغانسان خرج کرد، تنها ده روز در مقابل جماعتِ حدودا ۸۰ هزار نفره «طالبان» دوام آورد! این بار هم حضرات اصلاح طلب این ننگ را نیز سانسور کردند!
چنان که با هیاهو و فرافکنی، تمام تلاش خود را به کار بستند تا فرار مفتضحانه و شکست تاریخی آمریکاییها در افغانستان به حاشیه برود!
امَّا چالش جدید برای آنها این است که دقیقا قرار است بر طبق کدام اصول قبلی با طالبان مخالفت کنند؟ آیا همانطور که داعش را سانسور کردند؟ یا همانطور که 20 سال قبل به آمریکا اجازه مبارزه با طالبان را دادند؟!
دسته ای از فعالان سیاسی مذهبی ایرانی چون «مولوی عبد الحمید» که همواره به همگرایی سیاسی با اصلاحات شناخته میشوند، از تسلط طالبان بر افغانستان رسما ابراز خوشحالی کرده اند. گروهی دیگر سودای، کمک به جریان پنجشیر را دارند، عدهای هم احتمالا به دنبال شمع میگردند تا برای جانباختگان آمریکایی، روشن کنند!
چشمان منتظر منصفان و آگاهان منتظر اقدام عاجل و مواضع شفاف اصلاح طلبان هستند، آیا آنها برای آنچه مقاومت در پنجشیر مینامند حاضر به خطر و حضور در میدان میشوند و به نبرد با طالبان می روند؟ آیا حاضرند مولوی عبدالحمیدها را نه ملامت که نصیحت کنند که چرا از طالبان طرفداری می کنی؟ آیا حاضرند اشتباه گذشته و تمام تهمت های قبلی خود به گفتمان مقاومت را پس بگیرند و از ملت غیور ایران اسلامی و در پیشگاه تاریخ عذر خواهی کنند؟!
🛑📢#کانال_میثاق_کانال_انقلابیون_
#تااجرائی_کرد
توضیحات جدید امامجمعه لواسان
از تمام روستاهای لواسان بازدید میدانی داشتهام/ شورای فرهنگ لواسان رتبه اول تهران را کسب کرده است!
#گزیده
🔰دفتر امام جمعه را خودم ساختم/ بخاطر وقت زیادی که در لواسان گذاشتم به دانشگاه بدهکار شدم
🔹به خود من شفاف اعلام نشده که چرا این اتفاق میافتد. فقط به من اعلام کردند که به این نتیجه رسیده ایم که کسی دیگر جایگزین شود و هیچ دلیلی برای این اتفاق ذکر نشده است.
🔹من به جرات اعلام میکنم که تمام روستاها را گشتهام و با دقت مسائل را رصد کردهام. نه اینکه مثل آقای روحانی با ماشین بروم و سر بزنم، تک تک مناطق را شخصا در میان مردم حضور داشتهام و از مشکلات مردم خبر دارم.
🔹اگر منظور دوستان کار فرهنگی گزارشی است، بله بنده فعال نبودهام ولی اگر منظور حل مسائل و مشکلات مردم است که به هیچ وجه قبول ندارم.
🔹اگر هم ملاک دوستان بحث شورای فرهنگ عمومی است که شورای فرهنگ لواسان در استان تهران رتبه اول را کسب کرد. در غالب مناطق امام جمعه این مسئولیت را به فرماندار میسپارد ولی بنده خودم تمام مدت حضور داشتم و نقشآفرین بودم.
🔹بنده نه استعفا دادهام و نه اظهار تمایل برای ترک این مسئولیت داشتهام. هیچگاه هم اظهار خستگی یا پشیمانی نداشتهام و همواره تاکید کردهام که نظر مشورتی من این است که روند باید ادامه پیدا کند.
🔹قرار بود شهرداری مکانی در اختیار ما قرار دهد و از قضا مکان بسیار شیک و مناسبی هم بود. از معاون وقت شهرداری سوال کردم که این مکان را شما چطور میگیرید؟ گفتند یه کارهایی میکنیم، تراکم میفروشیم. خب این یعنی حرام. من گفتم این کار حرام است و من نمیخواهم و قبول نکردم.
🔹به من یک ماشینی از شهرداری دادند که هزار منت میگذاشتند و من این را هم پس دادم و گفتم نمیخواهم دستم زیر ساطور شما باشد. این امام جمعه اصلا نمیتواند حرف بزند و مقابل مفاسد بایستد.
🔹من آمدم به نزدیکترین نقطه ممکن به مصلای لواسان ساکن شدم و یک ربع تا دفتر و محل نماز جمعه فاصله دارم. جالب این است که مسافت من از آن نقطهای که شهرداری لواسان در نظر گرفته بود به اندازه مسافتی است که همین حالا تا مصلا دارم.
🔹این موضوع نه فقط برای لواسان، بلکه بسیاری از مناطق دیگر نیز صادق است که البته آقایان مشکلی با آنان ندارند. ما مناطقی داریم که امام جمعه بیست کیلومتر با محل اقامه نماز فاصله دارد و هیچ خللی هم در انجام وظایف خود ندارد و کسی هم اشکالی به آنان نمیگیرد.
🔹امام جمعه قبلی لواسان دفتری در این منطقه نداشت و بنده به محض ورودم، دفتر امام جمعه را خودم ساختم و تاسیس کردم. آدرس ما لواسان، میدان قائم، مصلی لواسانات است. طبقه اول ستاد است، طبقه دوم دفتر است. همه اینها کاملا مشخص است. اصلا دفتر را خودم ساختم. قبلا اینجا دفتر نداشته است.
🔹بنده از اول صبح تا آخر وقت در محل کارم حضور داشتم و بجز زمانهایی که برای تدریس به حکیمیه میرفتم، باقی زمان را در دفتری بودم که خودم ساختم و قبل از من وجود نداشت. من بخاطر رسیدگی به مشکلات مردم و منطقه آن قدر زمان گذاشتم که حتی الان بابت اینکه درسهای کمتری ارائه دادم به دانشگاه بدهی دارم. البته محل تدریس من هم فاصله کمی با لواسان دارد و رفت و آمد من زمان زیادی نمیگرفت. امام جمعه جدید هم البته هیات علمی دانشگاه خوارزمی هستند و فاصله ایشان از منطقه ماموریت از بنده بیشتر است.
⬅️متن کامل این گفتگو را در رجانیوز بخوانید.
🌐 Rajanews.com/node/350975
حیرتزدگان و دفاع از تئوریسینهای خشونت و تحجر!
پاسخ به دفاعيه رادیکال نويسنده «عصر حيرت»
پیرامون حبيبالله آشوری
علیرضا جوادزاده
[صفحه ۱ از ۲]
اخيرا يادداشتي با عنوان «بازخوانی اعدام حبيب الله آشوری نويسنده کتاب توحيد در سال ۱۳۶۰» توسط مؤلف کتاب «عصر حيرت» در فضاي مجازي انتشار يافته و در آن شبهات متعددي درباره برخي اشخاص (آيتالله خزعلي، آيتالله مصباح، مقام معظم رهبري و ...)، نظام جمهوري اسلامي و اجراي حدود اسلامي مطرح شده است. متن زير پاسخي مختصر به اين ياداشت است:
🔴1. به رغم شاگردي حبيبالله آشوري نزد مقام معظم رهبري و استفاده از مباحث توحيد ايشان، اما آيتالله خامنهاي صراحتا بر اشتباهات فاحش در تفکر و نوشته آشوري تأکيد کرده است: «من بارها درباره اشتباهات و انحرافات نوشتهاش به او تذکر داده و با او بحث کردم که متأسفانه غالبا بينتيجه بود». «آشوري در ابتدا طلبه مستقيم و سربه راهي بود. از حدود سال 46 با من مرتبط شد ... ازحدود سالهاي 51 به بعد، تحت تأثير تفکرات مجاهدين خلق واقع شد و يکي دو بار به من گفت که گرههايي در ذهنيات خود دارد و خواست که با او بنشينم و آن گرهها باز شود. در همين اوقات شرح بر جزوه توحيد [من] را نوشت و به من داد تا درباره آن نظر بدهم. ضعفهاي متعددي داشت و من در چند جلسه طولاني با او درباره آنها گفتگو کردم. گرههاي ذهني او همانها بود که در کتاب منعکس شده است. در موارد متعددي نسبت به اشکالات قانع ميشد، ولي بار ديگر در جلسات بعد، همانها را تکرار ميکرد. مهمترين مانع از اين که حرف غلط خود را پس بگيرد، فضاي آن روز در محيط مبارازاتي بود. حرفهاي افراطي و تند به مذاقها خوش ميآمد و مستعمين را به گردگويندگان چنين حرفهايي جمع ميکرد. او اين نقطه ضعف را داشت که از تحسين و تمجيد به خصوص از سوي جوانان و مبارزين به وجود ميآمد و همين نميگذاشت او درست بفهمد يا درست عمل کند. دوستان خوب و اصيل ما از اين که او روز به روز بيشتر زاويه ميگرفت ناراحت بودند. يکي از مبارزين مؤمن، جلسهاي در خانة خود تشکيل داد و از او و من و دکتر شريعتي دعوت کرد تا شايد بشود او را از ادامه اين کجرويها منصرف کرد. آن روز شريعتي و من ساعتها با او حرف زديم و شريعتي بيش از من. و متأسفانه اثر نداشت» (ر.ک: رسول جعفريان، جريانها و سازمانهاي مذهبي سياسي ايران، چاپ ششم، ص555).
🔴2. نوع عالمان و روحانيان شاخص که کتاب را خوانده بودند، وجود اشتباه و انحراف در کتاب توحيد آشوري را پذيرفته بودند؛ بحث در ميزان انحراف و اشتباه بود. عالماني مانند شهيد مطهري، آيتالله مصباح و بويژه آيتالله خزعلي، انحراف را بسيار جدي دانسته، برخي از آنها در حد ارتداد تلقي ميکردند (همان، ص554ـ556). البته اين که به صورت خاص، آيتالله مصباح، آشوري را مرتد دانسته باشد، مستندي براي آن نيافتيم.
🔴3. اينکه گفته شود: «چرا آيات مصباح و خزعلي، نسبت به محتواي کتابي که محل اختلاف بين عالمان و فقيهان بوده، با قاطعيت حکم به التقاطي بودن آن کرده و احتمال خطا در برداشت خود را از کتاب نداده اند؟» سطحي و عوامانه است؛ اولا چنانکه ذکر شد، اختلاف در ميزان انحراف بود نه اصل انحراف؛ ثانيا چنين اختلافهايي طبيعي است؛ يعني در کنار برخي اختلافهاي فقهي، در مصاديق نيز اختلافهايي در ميان فقها بوجود ميآيد؛ ثالثا، وقتي فردي بر اساس قرائن و شواهد، به يقين و اطمينان ميرسد، چه معنا دارد که احتمال خطا در برداشت خود بدهد؟!
🔴4. بيان شده است: چرا حکمکنندگان به ارتداد آشوري، «حکم به ارتداد متفکر و نويسندهاي مسلمان دادهاند که از سر شبهه و تشخيص اشتباه، مطلبي التقاطي و حتي فرضا کفر آميز نوشته است؟» توجه به فاصله حدود 5 ساله انتشار کتاب توحيد در سال 1355 تا زمان حکم به اعدام آشوري در سال 1360، و عدم ابراز پشيماني آشوري از کتاب به رغم نقدهاي جدي که صورت گرفت (از جمله ايرادات آيتالله خامنهاي)، نشاندهنده علم و پافشاري وي بر همان مطالب بوده است.
🔴5. هم بر اساس احکام اسلامي و هم بر اساس قانون جمهوري اسلامي، به استناد نظر چند فقيه، ارتداد يک فرد ميتواند ثابت شود و حکم اعدام اجرا گردد؛ بنابراين، انتقاد به «دستگاه قضائي جمهوري اسلامي» که چرا به استناد نظر «چند فقيه»، اقدام به اعدام يک روحاني مبارز مي کند» بيوجه است
حیرتزدگان و دفاع از تئوریسینهای خشونت و تحجر!
پاسخ به دفاعيه رادیکال نويسنده «عصر حيرت»
پیرامون حبيبالله آشوری
[صفحه ۲ از ۲]
🔴6.طرح اين اشکال که: «چرا موافقان کتاب توحيد، به دفاع از مرحوم آشوري نپرداختند و مانع اعدام وي نشدند؟»، به معناي، دعوت به بيقانوني و هرج و هرج است. دادگاه تشکيل شده و بعد از بررسيهاي لازم، حکمي صادر کرده است. به فرض افرادي موافق آن حکم نباشند، آيا بايد مقابل حکم بايستند؟! صرف نظر از اين که اولا چنانکه ذکر شد نوع عالمان و روحانيان رويکرد انتقادي به کتاب داشتند نه موافقت کامل؛ ثانيا بر اساس چه مستندي بيان شده است در مراحل تشکيل دادگاه و رسيدگي به حکم، ديدگاه کساني که بهرغم وجود انحراف در انديشه آشوري و در کتاب توحيد، اما آن را موجب ارتداد نميدانستند، گرفته نشده است و اين افراد اقدامي انجام ندادهاند؟ اين موضوع (فرآيند دادگاه و اقدامات صورتگرفته) نياز به بررسي و تحقيق دارد.
🔴7.بيان اين مطلب که: «صدور حکم ارتداد و مجازات اعدام به خاطر طرح يک انديشه و لو باطل و کفرآميز ـ در حالي که صاحب انديشه و عقيده در مقام ستيز با حقيقت نيست و دريافت خود را درست و حق ميداند ـ برخلاف يک قرائت متين و قابل دفاع فقهي از آزادي انديشه است»، صحيح است؛ البته با نگاه ليبراليستي به دين اسلام و آزادي، نه با نگاه و روش دينشناسي معمول و معقول فقهاي شيعه. آيا فرد مرتدي پيدا ميشود که بگويد من با حقيقت ستيز دارم و با اينکه دريافتم را نادرست و حق نميدانم، اما بر آن پافشاري ميکنم؟!
🔴8.اختلاف فقها در مورد برخي موضوعات، امري طبيعي است (همانند اختلاف ميان کارشناسان هر رشته اي در برخي مسائل تخصصي رشته خود). در عرصه اجتماع و قانون گذاري در جا معه اسلامي، طبعا بايد يک ديدگاه را اخذ کرد. بر اين اساس، درباره اجراي حدود، در جمهوري اسلامي، ديدگاه بسياري از فقها مبني بر جواز و وجوب اجراي حدود در همه اعصار، به قانون تبديل شده و در نتيجه، لازم الاجرا خواهد بود.
🔴9.نظام جمهوري اسلامي البته موظف است در صورت ثبوت ظلم به افراد از سوي برخي مسئولان، به جبران آن پردازد؛ در کنار اين وظيفه، تکاليف ديگري نيز دارد که از جمله آنها برخورد مطابق قانون و شرع با اتهامزنندگان، شايعکنندگان و دروغپراکنان بر ضد نظام و عالمان اسلامي است.
🔴10.در پايان، درباره ارتباط ميان کتاب «عصر حيرت» با نگارش يادداشتهاي سياسي انتقادي از قبيل يادداشت مورد بحث (که توسط نويسنده کتاب مذکور صورت ميگيرد) چند نکته کلي قابل ذکر است:
🔶الف)نقدهاي اساسي بر ديدگاه عصر حيرت مطرح شده يا قابل طرح ميباشد که از مهمترين آنها، ارائة تصوير نادرست و غيرواقعي از وضعيت دورة حضور و غيبت معصوم(ع) است؛ اينکه در دورة حضور معصوم، دسترسي شيعيان به تعاليم اسلامي به گونهاي نشان داده شود که در همه مسائل همراه با علم و يقين و بدون جهل و ترديد بوده است، نه با گزارههاي تاريخي سازگاري دارد و نه با مفاد و مفهوم روايات متعدد. متقابلا، در عصر غيبت، بهرغم وجود اختلافهاي نظري ميان فقها در برخي مسائل که ميتواند بيانگر حيرت و عدم علم باشد، اما احکام زيادي نيز از ضروريات مذهب يا مورد اجماع و اتفاق فقها است و يا شهرت غالب بر آنها وجود دارد که موجب يقين و اطمينان به صدور آنها از شارع ميشود؛
🔶ب)عدم تطابق عمل نويسنده با ديدگاه و نظريه عصر حيرتش، ويژگي خاص، تعجببرانگيز و طنزگونهاي را به وي بخشيده است؛ چگونه فردي که ادعاي حيرت و جهل و عدم امکان علم و يقين در دورة غيبت دارد، با قاطعيت و علم آنهم در امور جزئي اين دوره سخن گفته، احکام قطعي درباره برخي حوادث، افراد و جريانهاي سياسي غيرهمسو صادر ميکند؟!
🔶ج)به لحاظ انگيزشي، بررسي شخصيت نويسنده و روان شناسي وي، گوياي آن است که شاکلة شخصيتي وي در کنار عدم دقت و عمق کافي، خالي از افراط و تندروي نبوده و نيست؛ به همين جهت، نگاههاي آميخته با افراط وي در دهههاي شصت و هفتاد، و عدم تحقق انتظارات وي از نظام جمهوري اسلامي، موجب يأس و نااميدي وي گشته است و به نظر ميرسد اين امر، از جمله عوامل و زمينههاي نگارش کتاب عصرحيرت از يکسو، و نوشتن يادداشتهاي تند انتقادي از قبيل يادداشت مورد بحث از سوي ديگر گشته است.از اين منظر، فلسفه و حکمت تأکيدهاي صورت گرفته در تعاليم اسلامي و بيانات اولياء و عالمان الهي، بر دوري از افراط و تندروي از يکسو، و پرهيز شديد از يأس و نااميدي از سوي ديگر، روشن ميشود؛
🔶 د)معالأسف، همين ويژگي شخصيتي (افراط و تندروي) ـصرفنظر از ديدگاه علمي درباره عصر غيبت ـ موجب شده است، نويسنده مذکور، حريم قلم را پاس نداشته، مباحث (هرچند سياسي) را با روش علمي و حفظ حدود اخلاقي و شرعي طرح نکند و از آلوده شدن به بيصداقتي و برخورد گزينشي با مسائل پرهيز ننمايد که نمونه آن را در يادداشت مورد بحث ميبينيم.
مروری بر زندگانی و خدمات مجتهد مجاهد آیتالله #سید_حسن_بحرالعلوم_رشتی
بازنشر بهمناسبت سالگرد رحلت این عالم مجاهد در ٢١ شهریور ١٣۵۶
🔹یکی از چهره های مغفول مانده در تاریخ معاصر گیلان، آیت الله سیدحسن موسوی بحرالعلوم رشتی است که در سالهای مبارزه با رژیم پهلوی، از فعالان نهضت امام خمینی در #گیلان بود.
🔹گفتنی است آیت الله بحرالعلوم رشتی، فرزند شهید آیت الله آقامیر بحرالعلوم بود که پدرش از مجتهدین بزرگ و بصیر گیلان در عصر مشروطه بود که به خاطر ایستادگی در مسیر تحقق مشروطه اسلامی، در کنار مجتهدانی چون آیت الله حاج ملا محمد خمامی، آیت الله شیخ فضل الله نوری، آیت الله شیخ علی فومنی و آیت الله سیدمحمد تولمی، به شهادت رسید.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سابیدی ما رو؟!
🔹 دیالوگ عجیب سریال شبکه دو!
🔹 ظاهراً بدل از یک اصطلاح زننده است که بین مردم رواج دارد را معادل سازی کرده اند!
تناقض حاکمیت اسلام با ابزارهای سرمایهداری
دقیقا با استدلال بعضیا که پنبه طباسلامی رو میزنن پنبه اقتصاداسلامی و معماریاسلامی و... هم به راحتی زده میشه
خداحافظ ای تمدناسلامی✋
سلام بر سکولاریسم✋
شبیه اینه که یک فقیه را مدیر کارخانه مشروبسازی کنید تا بگوییم کارخانه اسلامیست 😅
#حسین_زمانی_میقان