💢 بررسی واقعیت طرحهای گاز طبیعی اسرائیل
🔻 «موسسه واشنگتن» طی گزارشی به تاثیرات تصمیم ایالات متحده به لغو حمایت از پروژه خط لوله گاز مدیترانه شرقی پرداخته و می نویسد این واقعیت که همزمان با بحران اوکراین است، احتمالاً ناقوس مرگ رویاهای اسرائیل برای تبدیل شدن به جایگزینی برای روسیه به عنوان یک تامینکننده مهم گاز به اروپا خواهد بود.
🔻 در اوایل ماه ژانویه، ایالات متحده حمایت خود را از خط لوله شرق مدیترانه در بستر دریا که میتوانست اکتشافات گاز طبیعی در سواحل اسرائیل و قبرس را به تأسیسات یونان و حتی ایتالیا مرتبط کند، لغو کرد. پیش از این، اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که به عنوان بخشی از سیاست کلیتر فاصله گرفتن از پروژه های نفت و گاز، از این پروژه خارج میشود.
🔻 آمریکا دلایل منطقی برای تصمیم خود دارد. ساخت و نگهداری یک خط لوله طولانی از بستر دریا در آبهای عمیق هزینهبر است و قیمت پایین گاز طبیعی چندان سودآور نیست. علاوه بر این، حجم گاز مورد نیاز برای پر کردن لوله هنوز پس از گذشت سالها از اعلام پروژه کشف نشده است.
🔻 مشکل دیگر موضع ترکیه در مورد مرز جنوبی منطقه انحصاری اقتصادی خود بوده که فراتر از مسیر خط لوله گسترش مییابد و در نتیجه به آنکارا امکان اعتراض میدهد.
🔻 اگرچه اسرائیل، یونان و قبرس بدون شک با خروج آمریکا و اتحادیه اروپا از این پروژه ناامید شدهاند، اما این پروژه به نزدیکی دیپلماتیک آنها، خدمت کرده است. با این حال، بعید است که این تغییر ترکیه را وارد میدان کند.
🔻 طرح ایجاد یک اتصال برق فشار قوی برای انتقال برق تولیدی مازاد بین اسرائیل، قبرس و یونان نیز مشکوک است - علاوه بر فاصله زیاد (بیش از ۱۳۰۰ مایل)، پروژه رقیب اتصال بین مصر-قبرس-یونان پدید آمده است و مسیرهای هر دو طرح ممکن است با اعتراضات قانونی ترکیه مواجه شود.
🔻 بر این اساس، گاز اسرائیل ممکن است در نهایت به یک موهبت کوتاهمدت و کمسودتر از حد انتظار تبدیل شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 روسیه فیلمی از موشک هستهای مافوق صوت با سرعت ۷۰۰۰ مایل در ساعت منتشر کرده است که میتواند در ۵ دقیقه لندن را مورد اصابت قرار دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 روند پیش روی ها در روز بیست و چهارم جنگ اوکراین
💢 چین با صادرات پهپاد مشتریان تسلیحاتی آمریکا را جذب میکند
🔻 افزایش صادرات پهپادهای نظامی چین میتواند بر سیاستگذاریهای دفاعی مشتریان تسلیحات امریکا تاثیرگذار باشد و پکن را به عنوان شریک استراتژیک جایگزین ایالات متحده مطرح سازد.
🔻 الجزایر و مصر تازهترین کشورهایی هستند که قرار است پهپادهای CH-۵ و وینگ لونگ (Wing Loong) چینی را دریافت کنند.
🔻 فروش این تسلیحات نظامی نشان دهنده استراتژی بازاریابی جهانی موفق پکن است که پس از محدود شدن صادرات پهپادهای مسلح از سوی آمریکا در آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی اوج گرفته است.
🔻 وضعیت ایجاد شده فرصتی مناسب برای چین به منظور نزدیک شدن به مشتریان تسلیحاتی آمریکا فراهم کرده است.
💢 پدرم مرا اجاره میدهد!
🔻 اجاره همسر و فرزند در #ژاپن پدیدهای رایج و معمولی است. ژاپنیها برای فرار از تنهایی و #افسردگی میتوانند برای یک روز یا چند ساعت خانواده اجاره کنند. فقط کافی است گوشی تلفن را بردارید و به یکی از شرکتهایی که انواع مردان و زنان و دختران و پسران را اجاره میدهند تماس بگیرید. البته باید بدانید که مشتریان فقط میتوانند دوست یا همسر اجارهای را بغل کنند یا دستش را بگیرند و داشتن رابطه جنسی یا بوسیدن ممنوع است.
🔻 «کازوشیگه نیشیدا» یکی از افرادی است که از خدمات این شرکتها استفاده کرده است. او در مصاحبهای گفته همسرم فوت شده و دخترم مرا تنها گذاشته است، من هم تنها بودم و این تنهایی باعث افسردگی من شده بود. میخواستم مانند قبل کسی کنارم باشد.با یکی از شرکتها تماس گرفتم و درخواست یک همسر و یک فرزند دختر کردم تا با آنها به رستوران بروم، آنها هم مشخصات همسر و دخترم را پرسیدند و برایم ارسال کردند.
🔻 نیشیدا میگوید وقتی به رستوران رفتیم آنها از من پرسیدند اخلاق خانوادهات چطور بود تا ما هم مانند آنها با تو رفتار کنیم. نیشیدا آنقدر از رفتار آن زن و دختر راضی بود که کلید منزلش را به آنها داد و از آنها خواست تا قبل از او به خانه بروند، چراغهای خانه را روشن کنند و بوی غذا هم بیاید. نیشیدا میداند این اجارهها به صورت ساعتی و روزانه است و بعد از تمام شدن مدت آن، دیگر نه همسری میماند و نه فرزندی ...
🔻 برخی از شهروندان حتی چند خانواده به عنوان قوم و خویش اجاره میکنند تا جای خانواده و اقوام از دست رفتهشان را پر کنند. اجاره خانواده در ژاپن سود خوبی دارد، برخی مردان از اینکه همسر و فرزندشان را اجاره بدهند بدشان نمیآید. افزایش #خودکشی و افسردگی در ژاپن باعث شده است تا ژاپن پس از انگلیس دومین کشوری باشد که دارای «وزیر تنهایی» است.
💢 بیش از ۳۰۰۰ عملیات پهپادی ارتش یمن در هفت سال
💬 سخنگوی نیروهای مسلح یمن:
🔻 یگان پهپادی، ۲ هزار و ۱۷۶ عملیات در داخل یمن و ۹۵۳ عملیات هم در عمق کشورهای متجاوز انجام داد.
🔻 قدرت موشکی، ۱۰۰ درصد مبتنی بر توانمندی یمنی است. یگان موشکی، هزار و ۸۲۶ عملیات انجام داد که هزار و ۲۳۷ مورد از آن، مقرهای دشمن را در داخل یمن هدف قرار داده و ۵۸۹ مورد نیز به عمق سعودی و امارات شلیک شده است.
🔻 پدافند هوایی یمن، ۱۳ جنگنده، ۱۰ بالگرد، ۱۵۸ جنگنده شناسایی و ۹۵ هواپیمای شناسایی و جاسوسی را سرنگون کرده است. همچنین ۳۴ پهپاد متعلق به آمریکا نیز ساقط شده است.
🔻 نیروی دریایی و گارد ساحلی، ۳۵ عملیات انجام داده که از مهمترین آن میتوان به هدف قرار دادن رزمناوهای سعودی «المدینه» و «الدمام» و کشتی جنگی «سویفت» متعلق به امارات اشاره کرد.
🔻 نیروهای یمنی در مرحله آتی، از سلاح جدیدی استفاده خواهند کرد. دشمن باید انتظار عملیاتهای جدید را داشته باشد که بر اساس بانکهای اهداف جدید بوده و شامل پایتختهای کشورهای متجاوز و مهمترین مراکز آنها خواهد بود.
💢 بوریس جانسون: چین حمله روسیه به اوکراین را محکوم کند
🔻 نخستوزیر بریتانیا، جنگ در اوکراین را «نبرد میان خیر و شر» توصیف کرد و از چین خواست تهاجم مسکو را محکوم کند.
🔻 او با بیان اینکه حمایت از روسیه حمایت از «طرف غلط جنگ جهانی دوم» است، گفت با تحولات پیشآمده گمان میکند پکن اکنون «تجدید نظر» در مورد موضع بیطرف خود را به عنوان یک گزینه در نظر گرفته است.
▫️ http://ydac.ir/26y5z
💢 بایدن به لهستان میرود
🔻 کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در بخشی از سفر اروپایی خود برای گفت وگو در مورد بحران اوکراین به لهستان سفر می کند.
🔻 جن ساکی سخنگوی کاخ سفید طی بیانیه ای که از طریق ایمیل در اختیار رسانه ها قرار داده، اعلان کرد که بایدن جمعه این هفته به لهستان کشور هم مرز با اوکراین سفر می کند و در آنجا یک نشست دو جانبه با آندری دودا همتای لهستانی خود برگزار می کند.
💢 آیا آینده خلیج فارس، چینی خواهد بود؟
🔻 اندیشکده «دفاع از دموکراسیها» در یادداشتی با اشاره به سفر وزرای خارجه عربستان، کویت، عمان، بحرین و ایران به پکن نوشت چین به شریک اول اقتصادی این کشورها تبدیل شده و همچنین در حال بسط نفوذ سیاسی خود در منطقه است.
🔻 در دهه گذشته، چین نیمی از نفت مورد نیاز خود را از خاورمیانه وارد کرده است. طبق آمار بانک جهانی، میزان تجارت آمریکا و عربستان در سال ۲۰۰۰، حدود ۲۰/۶ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۲۰ به ۲۰/۱ میلیارد دلار رسید. در حالی که تجارت چین و عربستان، از ۳/۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ به ۶۷/۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ رسید.
🔻 در یادداشت این اندیشکده آمده است: تصویر واضح است. اقتصادهای چین و خلیج فارس در حال نزدیک شدن و منافع اقتصادی منطقه و آمریکا در حال واگرایی است. طرفداران خروج آمریکا از خلیج فارس به نیاز به چرخش به شرق اشاره میکنند. در حالی که عقبنشینی آمریکا از منطقه، ممکن است نتایجی دقیقاً خلاف اهداف آمریکا را موجب شود و به جسور شدن و تقویت چین منجر شود.
▫️ fdd.org/analysis/2022/02/02/is-the-future-of-the-persian-gulf-chinese
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این تصویر ابرهای برفی است که از خلیج ببک در امتداد سواحل اروپایی تنگه بسفر عبور می کنند