💢 بیش از ۳۰۰۰ عملیات پهپادی ارتش یمن در هفت سال
💬 سخنگوی نیروهای مسلح یمن:
🔻 یگان پهپادی، ۲ هزار و ۱۷۶ عملیات در داخل یمن و ۹۵۳ عملیات هم در عمق کشورهای متجاوز انجام داد.
🔻 قدرت موشکی، ۱۰۰ درصد مبتنی بر توانمندی یمنی است. یگان موشکی، هزار و ۸۲۶ عملیات انجام داد که هزار و ۲۳۷ مورد از آن، مقرهای دشمن را در داخل یمن هدف قرار داده و ۵۸۹ مورد نیز به عمق سعودی و امارات شلیک شده است.
🔻 پدافند هوایی یمن، ۱۳ جنگنده، ۱۰ بالگرد، ۱۵۸ جنگنده شناسایی و ۹۵ هواپیمای شناسایی و جاسوسی را سرنگون کرده است. همچنین ۳۴ پهپاد متعلق به آمریکا نیز ساقط شده است.
🔻 نیروی دریایی و گارد ساحلی، ۳۵ عملیات انجام داده که از مهمترین آن میتوان به هدف قرار دادن رزمناوهای سعودی «المدینه» و «الدمام» و کشتی جنگی «سویفت» متعلق به امارات اشاره کرد.
🔻 نیروهای یمنی در مرحله آتی، از سلاح جدیدی استفاده خواهند کرد. دشمن باید انتظار عملیاتهای جدید را داشته باشد که بر اساس بانکهای اهداف جدید بوده و شامل پایتختهای کشورهای متجاوز و مهمترین مراکز آنها خواهد بود.
💢 بوریس جانسون: چین حمله روسیه به اوکراین را محکوم کند
🔻 نخستوزیر بریتانیا، جنگ در اوکراین را «نبرد میان خیر و شر» توصیف کرد و از چین خواست تهاجم مسکو را محکوم کند.
🔻 او با بیان اینکه حمایت از روسیه حمایت از «طرف غلط جنگ جهانی دوم» است، گفت با تحولات پیشآمده گمان میکند پکن اکنون «تجدید نظر» در مورد موضع بیطرف خود را به عنوان یک گزینه در نظر گرفته است.
▫️ http://ydac.ir/26y5z
💢 بایدن به لهستان میرود
🔻 کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در بخشی از سفر اروپایی خود برای گفت وگو در مورد بحران اوکراین به لهستان سفر می کند.
🔻 جن ساکی سخنگوی کاخ سفید طی بیانیه ای که از طریق ایمیل در اختیار رسانه ها قرار داده، اعلان کرد که بایدن جمعه این هفته به لهستان کشور هم مرز با اوکراین سفر می کند و در آنجا یک نشست دو جانبه با آندری دودا همتای لهستانی خود برگزار می کند.
💢 آیا آینده خلیج فارس، چینی خواهد بود؟
🔻 اندیشکده «دفاع از دموکراسیها» در یادداشتی با اشاره به سفر وزرای خارجه عربستان، کویت، عمان، بحرین و ایران به پکن نوشت چین به شریک اول اقتصادی این کشورها تبدیل شده و همچنین در حال بسط نفوذ سیاسی خود در منطقه است.
🔻 در دهه گذشته، چین نیمی از نفت مورد نیاز خود را از خاورمیانه وارد کرده است. طبق آمار بانک جهانی، میزان تجارت آمریکا و عربستان در سال ۲۰۰۰، حدود ۲۰/۶ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۲۰ به ۲۰/۱ میلیارد دلار رسید. در حالی که تجارت چین و عربستان، از ۳/۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ به ۶۷/۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ رسید.
🔻 در یادداشت این اندیشکده آمده است: تصویر واضح است. اقتصادهای چین و خلیج فارس در حال نزدیک شدن و منافع اقتصادی منطقه و آمریکا در حال واگرایی است. طرفداران خروج آمریکا از خلیج فارس به نیاز به چرخش به شرق اشاره میکنند. در حالی که عقبنشینی آمریکا از منطقه، ممکن است نتایجی دقیقاً خلاف اهداف آمریکا را موجب شود و به جسور شدن و تقویت چین منجر شود.
▫️ fdd.org/analysis/2022/02/02/is-the-future-of-the-persian-gulf-chinese
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این تصویر ابرهای برفی است که از خلیج ببک در امتداد سواحل اروپایی تنگه بسفر عبور می کنند
هدایت شده از mesaghمیثاق
📚 #منتشر_شد
#جزوه اسلام با قرائت خمینی
❇️درسگفتار سومین دوره معرفتی-تربیتی-تشکیلاتی #عصر_اقامه
⭕️سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین محسن #قنبریان
↙️لینک دانلود
https://b2n.ir/b88061
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 تاثیرات استراتژیک حملات جدید انصارالله به سعودی چیست؟
👤 #علیرضا_تقوینیا
🔹️ ارتش و کمیته های مردمی یمن دیروز و امروز در سلسله عملیات های موشکی و پهپادی نقاط حساسی در جنوب ( تاسیسات نفتی استان جازان ، خمیس مشیط و ...) و غرب (پالایشگاه های جده و ینبع) عربستان را هدف قرار داد .
🔸️ نکته مهم اینجاست که تصاویر منتشر شده نشان از اصابت دقیق و همچنین تخریب گسترده ناشی از برخورد پرتابه های یمنی حکایت دارد .
✅ در خصوص حملات اخیر ارتش و کمیته های مردمی یمن چند نکته قابل ذکر است ؛
1️⃣ تنوع اصابت ها و جغرافیای گسترده مناطق مورد حمله نشان از پیشرفت جدی نیروهای یمنی از لحاظ تکنولوژیکی دارد .
2️⃣ از چند روز دیگر جنگ یمن وارد سال هشتم خود می شود اما سعودی به هیچکدام از اهداف اعلامی خود نرسیده است؛ و بالعکس انصارالله یمن و ارتش این کشور ابتکار عمل را در جبهه های مختلف در دست دارند و بارها با عملیات های خود نقاط راهبردی در عمق کشور متجاوز را مورد اصابت موثر و موفق قرار داده اند.
🔹️ بی شک در سالگرد حمله سعودی و امارات به یمن مردم و نخبگان این کشورها دستاوردهای آنان را پس از ۷ سال جنگ مورد مداقه قرار خواهند داد. امارات نتایجی هر چند حداقلی و موقت در جزیره سقطری ، استان های جنوبی همچون عدن و لحج ،ابین ، شبوه و جزیره پریم را به دست آورده ، اما سعودی هیچ محصولی را برای منافع ملی عربستانی ها دشت نکرده و همین امر تضعیف موقعیت محمد بن سلمان را در بین خانواده سلطنتی و افکار عمومی در پی داشته است و دور از ذهن نیست که آینده پادشاهی اش با موانع جدی روبرو گردد.
3️⃣ در طی حملات ۲ روز اخیر، ارتش یمن به عمد در حال هدف قرار دادن تاسیسات وابسته به آرامکو است تا اولا بر اقتصاد سعودی و مردم آن فشار وارد آورد و دوم این که بازار جهانی را در شرایط بسیار بغرنج کنونی که ناشی از جنگ اوکراین است ، در تنگنا قرار دهد تا جامعه بین المللی و خصوصا اروپایی ها ، فشارهای لازم را برای توقف حمله به یمن به بن سلمان وارد آورند.
نکته مهم اینجاست که اگر در این روزها حمله ای مشابه سال ۲۰۱۹( به تاسیسات آرامکو در بقیق و خریص ) انجام شود ، شرایط بازار نفت از کنترل غرب کاملا خارج خواهد شد و قیمت حامل های انرژی افسارگسیخته میشوند و بیشترین ضرر متوجه اروپایی میشود که دست و پای مردمش از اقدامات پوتین فعلا لرزان بوده و تحمل شوکی دیگر را ندارند.
4️⃣ حملات این روزها بر جایگاه بین المللی جمهوری اسلامی به عنوان متحد اصلی و حامی دولت نجات ملی یمن در غرب آسیا تاثیر چشمگیری خواهد گذاشت زیرا عقلای کشورها بر این نکته واقف می شوند که ریشه آرامش و حل بحران های غرب آسیا نه در تحریم ایران و متحدانش و نه در جنگ با آنهاست.
💢 بلکه پذیرفتن واقعیتی به نام محور مقاومت به رهبری ایران از لبنان تا یمن تنها چاره کار است.
نباید فراموش کرد که جنبش هایی همچون حزب الله لبنان ، حشدالشعبی عراق ، انصارالله یمن و .. به رهبر جمهوری اسلامی نگاهی اعتقادی و ایدئولوژیک دارند و بارها علنا آن را ابراز کرده اند و در نتیجه همگان به ناچار ملتفت می گردند که راه حل چالش ها و شکاف های موجود از توصیه های رهبر عالی جمهوری اسلامی می گذرد.
✅🌴https://eitaa.com/mesagh
✅🌴 @mesagh
🔴 چرا پوتین خواهان اوکراین است!؟
🔹 رتبههای اوکراین در زمینه ذخایر مواد معدنی
1️⃣ رتبه اول در اروپا در ذخایر قابل بازیافت قطعی ماده معدنی اورانیوم.
2️⃣ رتبه دوم در اروپا و دهم در جهان در ذخایر ماده معدنی تیتانیوم.
3️⃣ رتبه دوم در جهان در ذخایر اکتشاف شده ماده معدنی منگنز (۲.۳ میلیارد تن یا ۱۲ درصد از ذخایر جهان).
4️⃣ دومین ذخایر بزرگ سنگ آهن در جهان (۳٠ میلیارد تن).
5️⃣ دومین در اروپا در ذخایر ماده معدنی جیوه.
6️⃣ رتبه سوم در اروپا (مقام سیزدهم در جهان) در ذخایر گاز Shale (۲۲ تریلیون متر مکعب).
7️⃣ رتبه چهارم در جهان از نظر ارزش کل منابع طبیعی.
8️⃣ رتبه هفتم جهان در ذخایر زغال سنگ (۳۳.۹ میلیارد تن).
🔸 اوکراین یک کشور زراعی است.
✅ اوکراین می تواند نیازهای غذایی ۶٠٠ میلیون نفر را تامین کند.
1️⃣ رتبه اول در اروپا در زمین های زراعی.
2️⃣ رتبه سوم در جهان به لحاظ مساحت گیاخاک (۲۵ درصد حجم جهان).
3️⃣ رتبه اول جهان در صادرات آفتابگردان و روغن آفتابگردان.
4️⃣ رتبه دوم در تولید جو جهان و رتبه چهارم در صادرات جو.
5️⃣ سومین تولیدکننده و چهارمین صادرکننده بزرگ ذرت در جهان.
6️⃣ چهارمین تولیدکننده سیب زمینی در جهان.
7️⃣ پنجمین تولیدکننده بزرگ غلات در جهان.
8️⃣ رتبه پنجم در تولید زنبور عسل (75000 تن).
9️⃣ رتبه هشتم جهان در صادرات گندم.
🔟 رتبه نهم دنیا در تولید تخم مرغ.
1️⃣1️⃣ رتبه شانزدهم در جهان در صادرات پنیر.
🔹 اوکراین یک کشور صنعتی است
1️⃣ رتبه اول در اروپا در تولید آمونیاک.
2️⃣ رتبه دوم در اروپا و چهارمین سیستم خط لوله گاز طبیعی در جهان (۱۴۲.۵ میلیارد متر مکعب ظرفیت انتقال گاز در اتحادیه اروپا).
3️⃣ سومین در اروپا و هشتمین در جهان در ظرفیت نصب شده نیروگاه های هسته ای.
4️⃣ سومین در اروپا و یازدهم در جهان در طول شبکه ریلی (۲۱۷٠٠ کیلومتر).
5️⃣ سوم جهان (پس از آمریکا و فرانسه) در تولید مکان یاب و تجهیزات مکان یابی.
6️⃣ سومین صادرکننده بزرگ سنگ آهن جهان.
7️⃣ چهارمین صادرکننده بزرگ توربین برای نیروگاه های هسته ای در جهان.
8️⃣ چهارمین تولیدکننده پرتابگر موشک در جهان.
9️⃣ چهارمین صادرکننده خاک رس جهان.
🔟 رتبه چهارم صادرات تیتانیوم در جهان.
1️⃣1️⃣ هشتمین صادرکننده ماده معدنی و کنسانتره در جهان.
2️⃣1️⃣ رتبه نهم جهان در صادرات محصولات صنایع دفاعی.
💢 دهمین/یازدهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان (۳۲.۴ میلیون تن).
✅🌴https://eitaa.com/mesagh
✅🌴 @mesagh
🔴 واقعا سهم مردم از درآمدهای نفتی چقدر است؟
👤 #محمدحسن_قدیریابیانه
🔹 میزان صادرات نفت کشور به نسبت اتباع دیگر کشورهای نفت خیز بسیار رقم پایینتری را در بر میگیرد.
🔸 ایران قبل از انقلاب روزی ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت با جمعیت ۳۵ میلیون نفری صادر میکرد، قبل از تحریم موقعی که جمعیت ایران ۸۰ میلیون نفر بود میزان صادرات نفت روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه بود، یک مقایسه ساده نشان میدهد که میزان صادرات نفت به ازای هر ایرانی قبلا از انقلاب بیش از ۵ برابر هر ایرانی قبل از تحریم بودهاست، لذا اگر قرار بر ارزیابی دستاوردها باشد باید بدان ضریب ۵ دهیم و با وجود یک پنجم شدن میزان صادرات آن را بررسی کنیم.*
✅ امید به زندگی در قبل از انقلاب ۵۲ سال بوده و الان ۷۶ سال است یعنی ۲۴ سال اضافه شده که اگر به آن ضریب دهیم اهمیت آن آشکار خواهد شد، در زمان قبل از انقلاب به حدی ایران ویرانه بوده و مردم در فقر به سر میبردند که ۴۳ سال تلاش برای محرومیت زدایی هنوز نتوانسته رضایت خود مسئولین را جلب کند، هرچند اصلا دوران کنونی قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست و پیشرفتهای زیادی را شاهد بودیم.
🔹 در قبل از انقلاب ظرفیت دانشگاهها حدود ۱۰۰ هزار نفر بوده درصورتی که اکنون ظرفیت حدود ۵ میلیون نفر را شاهد هستیم، به عبارتی در این ۴۳ سال هرسال ظرفیت دانشگاهها بیش از کل ظرفیت دانشگاهی قبل از انقلاب اضافه شده است، این در حالی است که قبل از انقلاب حدود ۲۰ درصد ازاین افراد را بانوان تشکیل میدادند اکنون بیش از ۶۰ درصد ورودیها خانم هستند.
🔸 ما با لحاظ حق آیندگان و سهم آنها از این منابع تجدیدناپذیر، این میزان صادرات را کنترل کردیم ولی *اگر میخواستیم طریقه مصرف و صادرات را همچون قبل از انقلاب ادامه دهیم اکنون هیچ نفتی دیگر برای صادرات وجود نداشت.*
✅ مجموع ذخایر نفت و گاز ایران از هر کشوری در جهان بیشتر است، اما سهمیه اپک ایران برای تولید روزانه چیزی حدود ۴ میلیون بشکه بوده، یعنی ماهیانه ۱۲۰ میلیون بشکه که اگر تقسیم بر ۸۵ میلیون نفر جمعیت ایران شود میزان تولید نفت به ازای هر ایرانی حدود یک ونیم بشکه در ماه است.
🔹 این رقم باتوجه به جمعیت قبل از تحریم ۸۰ میلیون نفر، ۰/۸۶ یک بشکه در ماه میشود که حتی به یک بشکه کامل هم نمیرسید که باید سهم ۱۴/۵ درصدی شرکت نفت برای هزینهها و پروژههای آن و همچنین سهم صندوق توسعه ملی نیز محاسبه و از این میزان مبلغ کم شود.
🔸 اکنون ما حدود ۸۵ میلیون نفر جمعیت داریم که سال بعد به ۸۶ میلیون نفر خواهدرسید، اگر تحریمها لغو و ما بتوانیم همانند قبل از تحریمها نفت صادر کنیم رقم ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه به ازای هر ایرانی ماهیانه ۸۲ صدم یک بشکه خواهد بود.
✅ در بودجه ۱۴۰۱ دولت پیشنهاد ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه را داد و مجلس این رقم را به ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز تغییر داد که این رقم باتوجه به جمعیت ۸۶ میلیون نفری سال ۱۴۰۱ به ازای هر ایرانی حدود ۰/۴۸ یک بشکه یعنی کمتر از نصف یک بشکه کامل خواهد بود، درثانی این بودجه صرف کارهای مختلفی همچون درمان، رفاه و آموزش و ... میشود و لذا پولی نیست که پس انداز شود، دولت کسری بودجه نیز دارد.
🔹 تامین نیازهای مردم با صادرات نفت امکان پذیر نیست.
🔸 قدیری تصور مردم از درآمد حاصل از صادرات نفت را در حدی میدانند که تأمین هر آنچه نیازهای مردم است را ممکن میدانند و خاطرنشان کرد: با کمتر از یک بشکه در ماه با اینهمه هزینههایی که در امور مختلف میشود امکان ندارد که بتوان با صادرات نفت نیازهای مردم را تأمین کرد.
💢 یک مقایسه ساده با درنظر گرفتن جمعیت بومی این کشورها و میزان صادرات آنها با جمعیت ایران قبل از تحریم با فرض صادرات کامل نفت نشان میدهد که یک سال صادرات نفت به ازای یک عربستانی مساوی است با ۱۸ سال صادرات نفت به ازای هر ایرانی و همینطور یک کویتی ۵۳ سال، یک اماراتی ۶۰ سال و یک قطری ۱۳۵ سال یک ایرانی صادرات دارد چون جمعیت خیلی کمتری دارند.
✅🌴https://eitaa.com/mesagh
✅🌴 @mesagh
🔴 دلیل مشکلات بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ چه بود؟/ چشم انداز بورس در سال ۱۴۰۱
👤 #سینا_عنایتالهی
🔹 همانطور که مستحضرید نوسان شاخص در محدوده ۱۱۰۰ تا۱۵۰۰ بود که نسبت به سال گذشته به لحاظ جذب و گردش نقدینگی و رشد صنایع کاهش چشمگیری داشت، بطوریکه در بهار با دستکاری دامنه نوسان و عدم حمایت صندوق های حمایتی و اخبار مختلف توافق و پیش بینی کاهش نرخ ارز و ... روندی نزولی و اصلاحی به خود گرفت .
🔸 ناگفته نماند اقدامات مثبت و پیگیری و جلسات متعدد رئیس وقت سازمان بورس آقای دکتر دهنوی قابل چشم پوشی نیست بطوریکه بعداز وعده های انتخاباتی و مشخص شدن دولت بعدی، اواخر خرداد تا اوایل شهریور روند به نسبت صعودی و مثبت شاخص را شاهد بودیم.
✅ البته متاسفانه بورس از شهریور تا اواسط اسفند روندی کم نوسان و نزولی به نسبت دو سال گذشته به خود گرفت که از عمده دلایل این روند خزان و سرد برخی موارد ذیل میتواند باشد:
1️⃣ کاهش اعتماد سهامداران خرد به مدیریت ونظارت بازار و تامین کسری بودجه دولت که از اواسط تابستان ۱۳۹۹ آغاز شد با عرضه صندوق دارا و پالایش ادامه یافت.
2️⃣ احتمال و گمانه زنی های شکل گیری برجام و کاهش نرخ ارز و…
3️⃣ فروش اوراق خزانه و دولتی و بالابردن بهره بین بانکی بالای ۲۰ درصد جهت تثبیت سپرده و ممانعت از گردش نقدینگی در بازارهای رکودی و بورس
4️⃣ تغییرات مدیریتی اکثر نهادهای مالی و هلدینگها پس از انتخابات و عدم تصمیم گیری و جریان فکری حمایتی از مقاطع ریزشی بازار.
5️⃣ عرضه اولیه و پذیره نویسهای بی هدف و مهمترین آن کمبود نقدینگی و عدم هدایت آن از سوی خزانه پنهان شرکت های بزرگ معدنی ، فلزی و پتروشیمی، که با نگاه دقیق به ترازنامه آنها، وجه نقد مازاد شرکت ها درصورت های مالی ۹ و۱۲ ماهه عینا مشهود بود.
✅🌴https://eitaa.com/mesagh
✅🌴 @mesagh