فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سفیر اسبق ایران در برزیل: اگر دولت قبلی کار را رها نمیکرد 10 سال قبل عضو بریکس میشدیم!
محسن شاطرزاده، سفیر اسبق ایران در برزیل:
🔹موافقت برزیل و آفریقای جنوبی را گرفته بودیم ولی دولت یازدهم و دوازدهم کار را رها کرد و اقدامی نکرد وگرنه 10 سال قبل عضو بریکس میشدیم.
🔹با درخواست جدید ایران و سخنرانی رئیسی، استارت کار زده شده است.
🔹ظرفیت اقتصادی بریکس 10 برابر پیمان شانگهای است.
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴هشدار نماینده اصفهان به دولت سیزدهم
♻️ مخرج مشترک با دشمن!
برخی کانالها با انتشار این تصویر و متن ذیل آن،
توییت رسایی را #مخرج_مشترک با دشمن معرفی کردهاند!
متاسفانه سطحی بودن در این نتیجهگیری موج میزند. چرا که در این کانال منسوب به رادیو اسرائیل، هیچ رویکرد مثبتی و استنتاجی که به معنای اسفاده از توییت رسایی باشد، دیده نمیشد حتی علامت تعجب در متن آن، معنی دیگری را تداعی میکند.
نکته دیگر اینکه در کانال مذکور، نقلقول و مواضع بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی (از جمله آقای قالیباف و بویژه در موضوع #سیسمونی_کیت) آمده است. آیا باید به این دلیل، ایشان را مخرج مشترک با اسرائیل دانست!
چرا برخی روی محتوایی که میگیرند، فکر نمیکنند و همیشه دوست دارند سطحینگر باشند! از یاد نبرید، سطحینگری و تقلید کورکورانه از پستهای دیگران، مخرج مشترک با دشمن است.
#سواد_رسانه
ماجرای از بین رفتن اسناد مورخ انقلاب اسلامی
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/1
🔹انديشه نگارش كتابى درباره #نهضت_امام_خمينى را همزمان با آغاز آن نهضت، در سر داشتم و در همان اوان با كوشش پيگير و دامنهدارى به جمعآورى اعلاميهها و سخنرانىهاى ايشان و ديگر مقامات روحانى، احزاب و گروههاى مختلف سياسى پرداختم و رويدادهايى را كه به دنبال آغاز نهضت، تقريباً هر روز به وقوع مىپيوست، بهطور مرتب و روزانه در دفتر خاطرات خود ـ با همه خطراتى كه براى من در برداشت يادداشت مىكردم، تا آنكه توانستم آرشيوى جالب و تا حدى كامل از اعلاميهها، سخنرانىها، طومارها، تلگرافها، نامهها و عكسهاى مختلف و ... به ضميمه پارهاى از لباسهاى خونين و نيمسوخته روحانيانِ به خون طپيده #مدرسه_فيضيه، ترتيب دهم و هر روز نيز در تكميل آن هر چه بيشتر كوشش به عمل آورم.
🔸به دنبال حادثهاى كه در سال 1346 براى من روى داد، ناچار شدم كه بخش عمده آن آرشيو را به دست عنصرى كه او را متعهد و وظيفهشناس مىپنداشتم بسپارم و سفارشات لازم را در حفظ و نگهدارى آن به او بنمايم، و بخشهايى را نيز نزد دوستان و برادران همرزم خود به امانت بگذارم.
🔹از آن زمان ساليانى سپرى شد تا آنگاه كه درصدد برآمدم به نگارش كتابى كه ساليان درازى انديشه مرا به خود مشغول داشته بود، دست بيازم؛ بدين منظور مدارک و اسنادى را كه بهطور پراكنده، اينجا و آنجا به امانت سپرده بودم با دشوارىهايى گرد آوردم، ولى آنگاه كه به دنبال عمده آرشيوى كه در دست عنصرى به اصطلاح متعهد قرار داشت فرستادم، به من خبر رسيد كه آرشيو مزبور از بين رفته و يا در واقع از بينش بردهاند!!
🔸دريافت اين خبر تلخ و ناگوار، ضربه توانفرسايى بر روح من وارد ساخت و رنج و اندوه فراوانى براى من به دنبال آورد؛ زيرا با از بين رفتن آن، نه تنها زحمتهاى شبانهروزى و كوششهاى پيگير و خستگىناپذير چندين ساله من به هدر رفت، كه از جنبه تاريخى نيز ضربه جبرانناپذيرى را دربرداشت؛ زيرا در آرشيو مزبور، نسخههاى منحصر به فردى از نامهها و طومارهاى اهالى بعضى از شهرها و شهرستانها به قائد بزرگ اسلام و نيز نامههايى خصوصى و منتشر نشده از امام خمينى به بعضى از مقامات برجسته روحانى، كه دربردارنده مطالب ژرف و جالبى از اوضاع آينده ايران بود، قرار داشت كه مىتوانست در روشن كردن هدف و برنامه ايشان نقش بسزايى داشته باشد. (نهضت امام خمینی، ج1،صص3-2)
#نهضتخوانی
تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
ماجرای نگارش «نهضت امام خمینی» از زبان نویسنده
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/2
🔹نگارش اين دفتر در نجف اشرف در سال 1351 خورشيدى آغاز شد و در سال 1355 به پايان رسيد. چاپ نخست آن نيز در #بيروت به مدت هفت ماه به درازا كشيد. (خرداد ـ آذر 1356)
🔸آن روز كه به نگارش اين تاريخنامه نشستم، نه به اسناد و مدارک تاريخى نهضتهاى دينى و سياسى ايران دسترسى داشتم و نه آگاهى و اطلاع بايسته از آن. نه اعلاميهها و سخنرانىهاى امام، ديگر مقامات روحانى و گروهها و سازمانهاى سياسى را بهطور كامل به دست آورده بودم و نه از كسانى كه در كوران مبارزه و سياست بودند و در متن جريانها و رويدادها قرار داشتند و با ديد، درک، تحليل و بررسى خود از رويدادها و نهضتها مىتوانستند اين دفتر را پربارتر كنند، در آن محيط خبرى بود، زيرا كه بيشتر آنان در ايران به سر مىبردند و در آن روزگار خفقانبار نه من راهى به ايران داشتم و نه آن فرزانگان پايى به نجف؛ مرزها بسته، بالها شكسته و شبها انگار به هم پيوسته بود.
🔹در زمينه تاريخ و تاريخنگارى نيز پيشينه كار گستردهاى نداشتم و چگونگىهاى آن را به آزمون نگذاشته بودم تا بتوانم مسئوليتم را بىكم و كاست به پايان برم. رهنمود ويژه امام و رسالت مقدس رويارويى با #تحريفها و #وارونهنويسىها من را بر آن داشت كه در ديار غربت و تنهايى، به رغم خفقان پليسى حاكم بر ايران و عراق (كه در اينجا #شاه و در آنجا #صدام به جلادى و خونريزى سرگرم بودند) قلم به دست گيرم و با دستمايه اندک و «بضاعة مزجاة» گوشههايى از نهضت اسلامى ايران را به رشته نگارش آورم.
🔸تا آنجا كه به ياد دارم، قلم زدن درباره اين نهضت و رهبرى آن با دشوارىها و رنجهاى بیشمارى همراه بود. كارشكنىها و سنگاندازىهاى پيدا و پنهان #تحجرگرايان، #روشنفكرمآبان و سياستبازانى كه با خط و راه امام در ستيز بودند، نيز تنگ نظرىها و رشکبرىهاى عناصر ورشكستهاى كه خود را از پيروان امام مىپنداشتند، دشوارىها را فزونى مىبخشيد و اگر رحمت و عنايت پيوسته خداوند يكتا و مدد امام سالكان و پيشوايان صالحان، حضرت على ـ عليهالسلام ـ دشوارىها را آسان و ناهموارىها را هموار نمىكرد، بىترديد كار به بنبست كشيده مىشد و اين توفيق نصيب نمىشد كه كتابى در سرگذشت #نهضت_امام نگاشته شود؛ ليكن در هر بخش، صفحه و سطر اين دفتر، مدد خدايى و توجهات حضرت امام عصر ـ عجلاللّه فرجه ياريگر نگارنده بود.
🔹از نشانههاى روشن عنايات خداوندى و امدادهاى غيبى نسبت به اين دفتر، اين است كه در پى #پيروزى_انقلاب_اسلامى تا به امروز از اسناد و مدارک پشت پرده (محرمانه، سرّى، فوق سرّى) آنچه به دست آمده است، گزارشها و روايتها و تحليلهاى اين دفتر را استوارى بخشيده و درستى آن را بيش از پيش نمايان كرده است. با جرأت و قاطعيت بايد گفت در اين دفتر جريانى، رويدادى و گزارشى يافت نمىشود كه اسناد و مدارک موجود آن را تأييد نكند؛ از اين رو، تغييرات اندكى كه در اين چاپ صورت گرفته است، جنبه عبارتى و نگارشى دارد و يا به برخى ارقام تاريخى برمىگردد كه اشتباهى در آن روى داده است. البته مطالب فراوانى بر آن افزودم. اين مطالب و مسائل به علت عدم دسترسى به اسناد و مدارك پشت پرده در چاپهاى پيشين نيامده است.
🔸بايسته يادآورى است كه رهنمودها، راهنمايىها و ريزبينىهاى امام و آيتاللّه شهيد #سيدمصطفى_خمينى ـ اعلى اللّه مقامهما ـ در آراستن و پيراستن آوردههاى اين دفتر و زدودن كاستیها و نادرستیهاى آن نقش بسزايى داشت. امام به بخشهايى از نوشتههاى اين دفتر، پيش از چاپ گذر كردند و در مواردى يادداشتهايى داشتند و يا آنچه را كه روا مىدانستند حضورى يادآور شدند و رهنمود دادند. با اين وجود، بسيارى از آنچه را كه در دل داشتند بازگو نكردند و از كنار آن گذشتند. (نهضت امام خمینی، ج1، صص11-9)
#نهضتخوانی
تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
زندگی امام به قلم ایشان
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/3
بسمه تعالى
🔹«به حسب شناسنامه شماره 2744 تولد 1279 شمسى در #خمين اما در واقع 20 جمادىالثانى 1320 هجرى قمرى، تاريخ قطعى تولد 20 جمادىالثانى مطابق اول مهر 1281 شمسى است. 18 جمادىالثانى 1320 مطابق 30 شهريور 1281 صحيح است.
🔸نام خانوادگى: مصطفوى
پدر: آقا مصطفى
مادر: خانم هاجر، دختر مرحوم آقا ميرزا احمد مجتهد #خوانسارىالاصل و خمينالمسكن. صدور در #گلپايگان به وسيله صفرىنژاد، رئيس اداره آمار ثبت گلپايگان.
🔹در #خمين در مكتبخانه مرحوم ملا ابوالقاسم تحصيل شروع و نزد مرحوم آقا شيخ جعفر و مرحوم ميرزا محمد (افتخارالعلما) درسهاى ابتدايى، سپس در خلال آن نزد مرحوم حاج ميرزا محمد مهدى (دايى) مقدمات شروع و نزد مرحوم آقاى نجفى خمينى #منطق شروع و نزد حضرتعالى (جناب پسنديده) ظاهراً سيوطى و شرح باب حادى عشر و منطق و مسلماً در مطوّل مقدارى.
🔸در #اراک كه سنه 1339 قمرى براى تحصيل رفتم نزد مرحوم آقا شيخ محمد على بروجردى، مطوّل و نزد مرحوم آقا شيخ محمد گلپايگانى، منطق و نزد مرحوم آقا عباس اراكى، شرح لمعه.
🔹پس از هجرت به قم، به دنبال هجرت مرحوم #آيتالله_حاج_شيخ_عبدالكريم ـ رحمةاللّه عليه (ظاهراً هجرت ايشان 1340 قمرى بود، هجرت آيتاللّه حائرى به قم، رجب 1340 ونوروز 1300 شمسى است) تتمه مطوّل را نزد مرحوم اديب تهرانى موسوم به آقا ميرزامحمدعلى و سطوح را نزد مرحوم آقاى حاج سيد محمد تقى خوانسارى مقدارى يا بيشتر نزد مرحوم آقا ميرزا سيد على يثربى كاشانى تا آخر سطوح و با ايشان به درس خارج مرحوم آيتاللّه حائرى (حاج شيخ عبدالكريم) مىرفتيم و عمده تحصيلات خارج نزد ايشان بوده است و فلسفه را مرحوم حاج #سيدابوالحسن_قزوينى و رياضيات، هيئت، حساب نزد ايشان و مرحوم آقا ميرزا على اكبر يزدى؛ و عمده استفاده در علوم معنوى و عرفانى نزد مرحوم آقاى #آقا_ميرزا_محمدعلى_شاهآبادى بوده است. پس از فوت مرحوم آقاى حائرى با عدهاى از رفقا بحث داشتيم تا آنكه مرحوم آقاى #بروجردى ـ رحمةاللّه ـ به قم آمدند. براى ترويج ايشان به درس ايشان رفتم و استفاده هم نمودم؛ و از مدتها قبل از آمدن آقاى بروجردى عمده اشتغال به تدريس معقول و عرفان و سطوح عاليه اصول و فقه بود. پس از آمدن ايشان به تقاضاى آقايان مثل مرحوم آقاى #مطهرى به تدريس خارج فقه مشغول شدم و از علوم عقليه بازماندم و اين اشتغال در طول اقامت #قم و مدت اقامت #نجف مستدام بود و پس از انتقال به پاريس از همه محروم و به امور ديگر اشتغال داشتم كه تاكنون ادامه دارد.
🔸نام عيال اينجانب خديجه ثقفى، معروف به «قدس ايران» متولد 1292 شمسى، صبيه حضرت آقاى حاج ميرزا محمدثقفى تهرانى، تاريخ ازدواج 1308، فرزند اول مصطفى متولد 1309 شمسى، 3 دختر در قيد حيات با يك پسر، احمد متولد 1324، دختران به ترتيب سن: صديقه، فريده، فهيمه، سعيده و بعد از احمد، لطيفه، آخرين فرزند در حيات: احمد. (نهضت امام خمینی، ج1، ص34-33)
#نهضتخوانی
تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
نظم شگفتانگیز امام خمینی
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/4
🔹نظم و انضباط دقيق و موزون امام خمينى در شئون زندگى تا آنجاست كه افراد خانواده او ـ بنا به گفته خودشان ـ از حركات و كارهاى او حد و حدود اوقات را به دست مىآورند! مثلاً آنگاه كه او از مطالعه فارغ مىشود، يا مطالعه آغاز مىكند، از خواب بيدار مىشود، يا براى استراحت به
رختخواب مىرود، براى تدريس به مسجد مىرود و يا در سطح بالكن خانه به قدم زدن مىپردازد و ... در مىيابند كه چه ساعتى از شب و روز مىباشد.
🔸از افراد داخل منزل او نقل شد كه گفته بودند: پيش از ظهرها آنگاه كه حاج آقا براى وضو گرفتن از اتاق مطالعه بيرون مىآيند، ما مىفهميم كه وقت طبخ برنج مىباشد و اگر ناهار برنج داريم فوراً به آشپزخانه رفته اجاق را روشن مىكنيم!(نهضت امام خمینی، ج1، ص42)
#نهضتخوانی
تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
امام خمینی؛ مرجع جوان علوم عقلی در قم
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/5
🔹تخصص ويژه امام خمينى در #علوم_عقليه موجب شد كه او در همان عنفوان جوانى، تنها پاسخگوى اشكالات و شبهات عقلى نسبت به اسلام، در #حوزه_علميه_قم باشد و در آن روز اگر كسى نسبت به مسائل دينى اشكالى داشت و براى حل آن به قم رجوع مىكرد ـ با اينكه علماى زبردست و طراز اول در قم مىزيستند ـ او را براى برطرف كردن ابهام و اشكالش به حضور امام خمينى راهنمايى مىكردند.
🔸گويا در سال 1363 قمرى بود كه شخصى، به علت شبهاتى كه معاندين به او تلقين و تزريق كرده بودند، در ايمان و عقايد دينى خود دچار لغزش شد و براى به دست آوردن حقيقت به قم مراجعه كرد و او را به امام خمينى معرفى كردند؛ امام با پشتكار و اهتمام فراوان در مقام رفع شبهات و ابهاماتى كه در ذهن او جاى گرفته بود برآمد، و تا آنجا به آن اهتمام ورزيد كه سه روز حوزه درس خويش را تعطيل كرد و سرانجام موفق شد كه شبهات را از ذهن او دور سازد و از انحطاط فكرى او جلوگيرى كند و راه حق و حقيقت را به او نشان دهد.
🔹 نيز آن روز كه كتاب سفسطهآميز #اسرار_هزار ساله منتشر شد، نظر به اينكه مطالب آن به مسائل عقلى مربوط بود، از طرف علما و مراجع قم براى رد آن به امام خمينى مراجعه شد و او با اينكه مدتى بود به درد چشم مبتلا بود و به مطالعه و نوشتن قادر نبود، دست به كار ردّ آن كتاب منحرف كننده شد.
🔸آوردهاند كه وقتى امام به نوشتن رد اين كتاب دست زد و كتاب كشف اسرار را تأليف مىكرد، بهطور معجزهآسا درد چشم او برطرف شد؛ بهطورى كه گويا عارضهاى متوجه آن نبوده است. (نهضت امام خمینی، ج1، ص55-54)
#نهضتخوانی
تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
⁉️علت تأسیس حزب جمهوری اسلامی چه بود؟
🔴سالروز انفجار حزب جمهوری اسلامی
🔹در آغاز انقلاب با توجه به تجربههای تاریخی زمان مشروطه و حتی جلوتر از آن، این احساس در نیروهای مذهبی معتقد به نظام اسلامی تقویت شد که بدون ایجاد تشکل و سازماندهی، موفقیت آنها امکانپذیر نخواهد بود.
🔸به ویژه آنکه در آن زمان گروهها و سازمانهای سیاسی غیرمذهبی همچون جبهه ملی، حزب توده، چریکهای فدایی خلق و همچنین گروههای با گرایش التقاطی همچون سازمان مجاهدین خلق، جنبش مسلمانان مبارز، نهضت آزادی و... در عرصه سیاسی کشور حضور پررنگی داشتند و حتی در صورت عدم انسجام نیروهای مذهبی معتقد به اندیشه ولایتفقیه میتوانستند نبض سیاسی کشور را در دست گیرند.
🔹بنابراین افرادی همچون دکتر بهشتی، مقام معظم رهبری، آقای هاشمی رفسنجانی و... که از اعضای سرشناس این نیروها بودند ضرورت ایجاد تشکل فراگیر همچون حزب جمهوری اسلامی را گوشزد کرده و در نهایت زمینه تأسیس حزب جمهوری اسلامی را فراهم کردند.(مقاله حزب جمهوری اسلامی، مولود سالم انقلاب، فصلنامه 15 خرداد، ش 12، ص 164)
تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
هدف تشکیل حزب جمهوری اسلامی
شهید بهشتی: هدف حزب جمهوری اسلامی بسیج نیروهای مؤمن به انقلاب اسلامی برای تحقق بخشیدن هر چه سریعتر و بهتر و گستردهتر به آرمانهای این انقلاب و سازمان دادن به آنها بود.
(مقاله حزب جمهوری اسلامی، مولود سالم انقلاب، فصلنامه ١۵ خرداد، ش ١٢، ص ١۵٩)
تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلانی