هدایت شده از mesaghمیثاق
#پندانه
✍ تکبر و خودشیفتگی، نفس را فربه میکند
🔹یک شب عارفی در عالم رويا نفس خود را بینهايت فربه دید!
🔸به نفس گفت:
ای نفس! من تو را اين همه رياضت دادم و سختی چشاندم، پس چگونه تو همچنان چاق و فربه ماندهای!؟
🔹نفس گفت:
آری! تو بسيار بر من سخت گرفتی اما آنچه را كه ديگران از تو تمجيد میكردند و تعريف، بر خود حمل نمودی و حق دانستی.
🔸اين فربگی حاصل همان تكبر و خودشيفتگی و باور تمجيد ديگران است.
🔹و عارف ديگر هيچگاه آنجا كه از وی تعريف و تمجيد میكردند، حاضر نشد!
هدایت شده از mesaghمیثاق
8.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥زنان که عقل ندارند دلیل این حرفا چیه؟!!
🎙استاد دانشمند
هدایت شده از mesaghمیثاق
✳️معمای یک عروسی
و درس روسیه برای چین
1) دهه ها طول می کشد تا نظم جهانی مستقر شود یا تغییر کند. آمریکا پس از فروپاشی بلوک شرق (سال 1991)، از نظام تک قطبی خبر داد. اما سی سال بعد، سیاستمداران بسیاری در غرب اتفاق نظر دارند که نظم آمریکایی به سر آمده و محور قدرت، در حال انتقال از غرب به آسیاست. سفر رئیس جمهور چین به عربستان، در بستر این تغییر نظم جهانی اتفاق افتاده است. اگر مصاف چین و آمریکا را به مثابه یک رقابت کُشتی در نظر بگیریم، چین مدت هاست یک خم آمریکا را در برخی حوزه ها گرفته است. آمریکا در مقابل، با وجود ضعف و ناتوانی بی سابقه، در صدد است به این رقیب (و رقبایی چون روسیه و ایران و حتی برخی دولت های اروپایی) فن بدل بزند.
2) گسترش روابط چین و عربستان بیش از آن که چالشی برای ما باشد، چالشی راهبردی برای سیطره بلا منازع آمریکاست. چین در حال ورود به جایی است که همواره «حیاط خلوت، گاو شیرده و یکی از دو رکن سیاست دو ستونی آمریکا در منطقه» محسوب می شد.
کاخ سفید، دو دهه بعد از اعلام «قرن جدید آمریکایی» و طرح «خاورمیانه جدید»، قادر نیست حتی رژیم سعودی را در قبضه نگه دارد. در قطعیت تغییر نظم آمریکایی، همین بس که حتی گاو شیرده هم مثل گذشته تمکین نمی کند. این عدم تمکین، در هماهنگی عربستان با روسیه برای پایین نگاه داشتن عرضه نفت آشکارتر شد. نمونه دیگر را می توان با مقایسه دو نوع استقبال متفاوت مقامات سعودی از جو بایدن و شی جین پینگ مشاهده کرد. همچنین، استقبال عربستان از پیشنهاد معاملات نفتی با یوان چین به جای دلار، ضربه مهمی است که مقامات آمریکا را نگران کرده است.
3) اخیرا وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان، در پاسخ این سوال که «دیدار شی از عربستان، چه پیامی برای آمریکا دارد؟»، نوشت: «این سفر، بخشی از اقدام تهاجمی چین است. پیام چین به آمریکا واضح است. ناظران، این سفر را نه تنها به لحاظ اقتصادی مهم می دانند، بلکه آن را پیام واضح ژئوپلیتیک عربستان و چین به آمریکا می شمارند. چین این پیام را می رساند که وارد حوزه نفوذ آمریکا شده است. در سال های اخیر، روابط آمریکا و عربستان سردتر از پیش شده. عربستان، از عقب نشینی قدم به قدم واشنگتن از خاورمیانه ناراحت است و تضمین امنیت خود را در خطر می بیند. آمریکا نیز ناراحت است که عربستان، درست پیش از انتخابات کنگره، از کاهش تولید نفت خبر داده و بایدن را در مبارزات انتخاباتی در وضعیت بدی قرار داد».
4) پیش از تلویزیون آلمان، مجله فارین پالیسی در تحلیلی یادآور شده بود: «با سفر شی جین، تجدید فراش عربستان تحقق یافته است. این سفر، شباهت بسیاری به میزبانی پر زرق و برق از دونالد ترامپ در سال 2017 داشت. پکن نمیتواند در موضوعی که برای سعودیها بسیار مهم است؛ یعنی تامین امنیت آنها در منطقه پرآشوب، جایگزین واشنگتن شود. اما روزهای تک همسری ریاض با واشنگتن احتمالاً به آخر رسیده است. آنچه به روابط آمریکا و عربستان آسیب می زند، بسیار عمیق تر از احساسات بایدن و بن سلمان نسبت به هم است. داد و ستدی که روابط را برای دههها حفظ کرده بود، یعنی نیاز واشنگتن به نفت و نیاز ریاض به تضمین های امنیتی آمریکا، به لطف لیستی طولانی از تنشها و فشارها از بین رفته است. هر تفاهمی که در مورد تلاش عربستان برای افزایش تولید نفت به دست آمده بود، با توافق عربستان و روسیه برای کاهش تولید 2 میلیون بشکه ای از بین رفت. این اقدام، در واشنگتن به عنوان حمایت مستقیم از تامین مالی پوتین در جنگ اوکراین تلقی شد. مسلّما رابطه آمریکا و عربستان، دیگر همان رابطه قدیمی نیست».
💢ادامه دارد....
هدایت شده از mesaghمیثاق
✳️👆معمای یک عروسی
و درس روسیه برای چین
۵) اگر غرب آسیا تا دیروز، مجال تاخت و تاز آمریکا بود، امروز چهار گوشه جهان، شاهد دست و پنجه نرم کردن آمریکا با حریفان است. آمریکا ضربات سنگینی را در غرب آسیا دریافت کرد و حال آن که مدعی سلطنت بلا منازع بود. عراق، افغانستان، سوریه (و لبنان و فلسطین)، اسناد سوء محاسبه و باخت راهبردی آمریکا هستند. اگر این وارونگی نقشه ها نبود، امکان نداشت کاخ سفید امروز، شاهد مانور چین در حیاط خلوت خود باشد. آمریکا با روسیه و چین هم درگیر است؛ اما عقده ای که به همراه اسرائیل و انگلیس، از ایران بر دل دارد، منحصر به فرد است. ایران بود که رویاهای «قرن جدید آمریکایی» و «خاورمیانه جدید» را تبدیل به کابوس کرد و به حریفان، جرئت داد. بنابراین، آمریکای زخمی و درمانده، ضمن عملیات جداگانه علیه روسیه و چین (و حتی خیانت به اروپا)، اقدام علیه ایران را در اولویت قرار داده است. آمریکا و اسرائیل پس از شکست های بسیار، بر آنند تا از نزدیکی حریفان مانع شوند و میان آنها شکاف بیندازند.
6) چین و عربستان در جریان سفر اخیر، قراردادهایی به ارزش 37 میلیارد دلار امضا کردند و همین سوژه ای برای محافل غربگدا در ایران شد. این محافل، فروردین پارسال، هنگامی که سند همکاری 25 ساله ایران و چین به امضای آقای ظریف و همتای چینی رسید، با ادبیاتی مانند «قرارداد ترکمانچای دوم (القایی صدای آمریکا)، موجب مستعمره شدن و فروش ایران، واگذاری بنادر و میزبانی چند هزار نظامی اشغالگر چینی، خلاف سیاست نه شرقی نه غربی و...»، به تفاهم نامه حملهور شدند؛ سندی که قراردادهایی به ارزش 400 میلیارد دلار را مد نظر دارد. همان ها اکنون، سفر رئيس جمهور چین به ریاض را به رخ کشیده و می نویسند: «ایران از قرارداد های منطقه ای بازمانده و قراداد ها، منهای ایران امضا شده است. تاخیر در رفع تحریم ها موجب حذف ایران و پیشیگرفتن همسایگان شد». این دعاوی در حالی است که شمار تحریم ها در روند هشت ساله معطلی برجامی، به بیش از دو برابر افزایش یافت؛ چرا که آمریکا از همان ابتدا، بنایی برای کاهش موثر و پایدار تحریم ها نداشت. در دوره اعتماد یکطرفه به غرب، امضای سند همکاری با چین سالها به تاخیر افتاد و حتی در مقطعی، به مدت پنج ماه، در پکن سفیر نداشتیم! روایت تلخ آقای ظریف در آخرین گزارش برجامی به مجلس می گوید: «اگر با خوش خیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود نرنجانده بودیم، دوستانمان سرخورده نمیشدند و در دوران سختی، رهایمان نمیکردند». این رویداد، نتیجه ترکیب کج فهمی و خط نفوذی بود که امروز، کشورمان را به خاطر قرارداد 37 میلیارد دلاری چین و عربستان ملامت میکند!
7) همکاری های چین و ایران در دهه گذشته، به سود طرفین بوده است. چین، شریک مهم تجاری ما بوده و این شراکت، پس از این میتواند در قالب عملیاتی شدن سند همکاری و احیای مسیر راهبردی جاده ابریشم ارتقا پیدا کند، مشروط بر این که طرفین اهتمام کافی داشته باشند و به ویژه چین مراقب باشد سرمست از عقب راندن آمریکا، در تله نیفتد و فن بدل نخورد. از این منظر، صدور بیانیه مشترک با عربستان و شورای همکاری خلیج فارس که حاوی موضعگیری منفی درباره ایران (برنامه هسته ای، سیاست منطقهای و جزایر سه گانه ایرانی) بود، موضعی بسیار غلط، و خبط و خطای راهبردی از سوی چین محسوب می شود. چین بارها اذعان کرده که آمریکا در ماجرای به هم خوردن برجام و توقف تعهدات داوطلبانه ایران، مقصر اصلی است. در موضوع جزایر سه گانه هم، منطق حقوقی ایران بسیار قاطع (بسیار محکم تر از ماجرای تایوان و چین) است. روشن است ملت و نظامی که سیصد هزار شهید تقدیم کردند و نگذاشتند یک وجب از خاک کشورشان در اشغال ارتش صدام باقی بماند، سر سوزنی درباره تمامیت ارضی و حاکمیت سرزمینی خود اغماض نمیکنند.
💢ادامه دارد....
هدایت شده از mesaghمیثاق
✳️👆معمای یک عروسی
و درس روسیه برای چین
8) نکته مهمی که باید گوشزد کرد، این است که اگر ایران و متحدان آن در مقاومت منطقه نبودند و پروژه آمریکا، اسرائیل، اروپا و عربستان در جنگ های منطقه پیش می رفت، امروز نه چین و نه هیچ کشور دیگری در دنیا، امکان تنفس سیاسی و اقتصادی آسان را نداشتند و باید برای خرید نفت از منطقه تحت سیطره آمریکا، نه برای هر بشکه، بلکه برای هر گالن 70 دلار بپردازند. اگر امروز برای آقای شی در منطقه فرش قرمزی پهن می شود، نتیجه شکست های آمریکا و متحدانش در جنگ و تروریسم است. بنابراین امضای بیانیه علیه گروههای مقاومت در منطقه -صرف نظر از بی ارزش بودن آن- موضعی غلط و نامربوط است؛ ولو برای دوشیدن عربستان انجام شده باشد. نفس این که مقامات چینی میتوانند در حیاط خلوت آمریکا پا بگذارند و معاملات نفتی انجام دهند، مدیون ایستادگی ایران و متحدانش در برابر توسعهطلبیهای آمریکاست. اگر آمریکا و غرب در این مصاف پیروز شده بودند، بیتردید، دامنه جنگافروزی، به شرق آسیا و مرزهای چین کشیده میشد. چنان که به مرزهای روسیه کشانده شد و روسیه ناچار شد هزینههای جنگ را به جان بخرد تا پایگاههای نظامی و جاسوسی ناتو را بتاراند. اگر چینیها غفلت کنند و خواب بمانند یا در سرمستی غوطهور شوند، ممکن است گرفتار عبرتی دشوارتر از روسیه شوند.
9) رئیس جمهور روسیه چندی قبل در گفتوگو با خبرنگاران و درباره سخنان صدراعظم سابق آلمان، مبنی بر اینکه «هدف از توافقات مینسک در سال 2014، خرید زمان برای اوکراین» بود، اظهار داشت «این، شگفتانگیز و ناامید کننده است. صادقانه بگویم، ممکن است ما خیلی دیر متوجه شده باشیم و شاید باید زودتر از اینها کار را شروع میکردیم. میدانستم که اوکراین قصد اجرای توافق را ندارد، اما فکر می کردم سایر شرکتکنندگان در آن فرآیند، صادقند. معلوم شد آنها نیز ما را فریب می دادند». آنجلا مرکل درباره اینکه غربیها روسیه را فریب داده و برای اوکراین زمان خریدند، به اشپیگل گفت: «آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین غافلگیر کننده و عجیب نبود. توافقات مینسک مبهم بود و از بین رفت. این توافق برای تقویت نظامی اوکراین، زمان خرید». به نظر می رسد چالشها و بحرانسازی های امنیتی مشابهی چه از داخل و چه در خارج مرزها، در انتظار چین است.
10) این حق دولت چین است که نگران امنیت و ثبات واردات انرژی باشد. اما امنیت و ثبات، موضوعی چند بعدی و طرفینی است. به عنوان یک نمونه روشن، امکان ندارد رژیم عربستان، پشتیبان عمده بسیاری از جنایات و جنگافروزی ها علیه ملت های منطقه -از افغانستان و عراق و سوریه تا لبنان و فلسطین و یمن- باشد اما خود، گرفتار نا امنی نشود. نتیجه طبیعی هشت سال تجاوز و اشغالگری و جنایت علیه ملت مظلوم یمن، ضربات سهمگین به تاسیسات مهم نظامی و اقتصادی و نفتی سعودی (از جمله آرامکو) بود. کشورهای نگران امنیت بازار نفت، باید عربستان را بازخواست کنند که چرا دست به ماجرا جویی و فتنه انگیزی (مستقیم یا نیابتی) زده و ثبات منطقه را مخدوش می کند؟ هیچ دلیلی ندارد که ملت های منطقه آسیب ببینند، اما عربستان امنیت داشته باشد. این رژیم (به نیابت از آمریکا و اسرائیل) به صندوق تامین مالی و پمپاژ جنگ و تروریسم و آشوب و بیثباتی در منطقه تبدیل شده و مجازات متقابل، پیامد بدیهی رفتار او خواهد بود. طبیعی است که اعضای محور مقاومت، در برابر این شرارتها دست روی دست نگذارند و پاسخ پشیمان کننده بدهند. سامانههای راداری و پدافندی آمریکا نتوانست عربستان را از خفّت ناشی از تلافی مقاومت یمن برهاند، هیچ حمایت دیگری هم نخواهد توانست. آمریکا نتوانست برای رژیم شرور سعودی امنیت بیاورد، هیچ کس دیگر هم نمی تواند. این رژیم باید تاوان جنایاتش در حق ملت های منطقه را بدهد. ما هم حسابهایی با این رژیم (از جنگ تحمیلی و حمایت از گروهکهای تروریست تا شرارت اخیر) داریم که قطعا تسویه خواهد شد.
💢روزنامه کیهان💢
هدایت شده از mesaghمیثاق
معشوقی شایستهتر از خدا وجود ندارد :
او بحث نمی کند ، درگیر نمی شود ، قضاوت نمی کند. دلیل و دلایل نمی طلبد ، محکوم نمی کند ، سرزنش نمی کند ، هزاران بار می توانی او را کنار بزنی ، می توانی نادیده بگیری اش ، می توانی نافرمانی کنی ، می توانی دور بروی ، اما وقتی دوباره به او روی می آوری ، چنان می نوازد و آغوش باز می کند که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است ، شاید تو روی بگردانی ، اما او به عشق ورزیدن ادامه می دهد ، خورشیدش مثل همیشه به تو نور می دهد ، آفرینش او طبقِ معمول برای تو کار می کند ، چرخِ دنیای او همچنان به نفعِ تو می چرخد ، هیچ چیزی متوقف نمی گردد ، برای همین است که عاشقانش به او سر و جان سپرده اند و یک لحظه با او بودن را به کلِ دنیا و عقبا و بهشتِ برین نمی دهند ، تنها چنین معشوقی شایستگی عشق و دلبستن دارد.
شایسته تر از خدا معشوقی وجود ندارد ...
خدا در تک تک لحظه های زندگیتون
هدایت شده از mesaghمیثاق
15.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#کلیپ
#شهید_مطهری: در مصالح کلی بشریت، جای رافت و دل رحمی نیست!!!
#قمه_کش_را_اعدام_نکنید
آنتی سکولار
🎞♦️🎞♦️🎞♦️🎞♦️🎞♦️🎞♦️🎞
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰روح منتظری(2)🔰
👈 در یادداشت روح منتظری(1) نوشتم که باوجود فوت منتظری ولی روحیه او در بین اندکی از حوزیان جاری است.
⬅️ یکی از حوزویان که مدعی شناخت عرفان، نهج البلاغه و حدیث است آقای هادی سروش است.
♨️ او تلاش گستردهای دارد با تولید ادبیات و بافتن متنهای دینمالی شده، حاکمیت فعلی در ایران اسلامی را نقد بلکه متهم کند.
♨️ هادی سروش که حمایت سایت جماران را نیز دارد همزمان قرائت معیوبی از امام خمینی ارائه میدهد و عجیب آنکه سایت جماران نیز دائم او را پوشش میدهد.
👈 به عنوان نمونه در یک یادداشت برای تقویت احتمال کشته شدن خانم امینی و متهم کردن دستگاههای نظام به قتل و خشونت، رندانه بیش از چهل بار واژه قتل و خونریزی را بکار برده بود.
♨️ در یادداشت اخیرش در جماران باز هم رندانه شبهات علیه نظام را با ادبیات دینی، اسلاممالی می کند تا حکومت دینی را با ادبیات دینی تخریب و تشویه کند.
🔻 تلویحا و بدون اینکه خطاب مستقیم به حاکمیت کند میگوید: کسی که مردم را تحقیر کند و حق را ناچیز شمارد ملعون و متکبر است، و این ستمگری، استبداد و گردنکشی است و این همنشینی با معاویه است و از ظالمانی از تاریخ اسلام نمونه میآورد که خود را به عنوان حق معرفی می کردند و اینکه فرعون قومش را تحقیر کرد و مردم به این خاطر مطیع فرمان او شدند و نیز فرعون مردمش را به بخاطر نداشتن بصیرت مذمت می کرد.
🔻 سروش در ادامه یادداشتش، رفتارهای یکی از جباران تاریخ به نام منصور دوانیقی را بطور غیرمستقیم با نظام فعلی ایران مقایسه کرده، در واقع او برای روح بگور رفته منتظری عروسی برپا کرده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻وقتی کفتار و گرگ، هم پیمان میشوند!
♨️اینترنشنال سعودی با عوامل وطن فروش فارسی زبان، از قول سناتور جمهوری خواه، علیه ایران موضع گرفتهاند.
💢جالب اینجاست، این سناتور گرگ صفت که فقط در همین چند سال پیش؛ رژیمشان دو تا کشور بزرگ، آن هم در قارهای دور از امریکا را اشغال کرده و در آن کشورها جز فقر، فلاکت و کشتار و... به ارمغان نیاوردند، حالا پرستیژ حقوق بشری گرفته و ایران را محکوم کردهاند.
قابل توجه این سناتور، هنوز وجدانهای بیدار جهان فراموش نکردند که زمان فرار چه طور عدهای از مردم افغانستان به شما پناه آوردند ولی با وضع خیلی بدی از آخرین هواپیمای ترابری شما از آسمان به زمین پرت شدند، که قلبها را به درد آورد.
شما صدام صفتها از چی و چه کسی میخواهید دفاع کنید؟!
✴️قرآن میفرماید:
«أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَكْثَرَهُمْ يَسْمَعُونَ أَوْ يَعْقِلُونَ إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلًا»
آيا گمان مىكنى كه اكثر كفّار حقّ را مىشنوند و در آن مىانديشند؟
آنان جز مانند چهارپايان نيستند بلكه گمراهترند زيرا ارزش انسان به تعقّل و بينش اوست.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻 " هشت سال سیاست پیشگی" یا " تُفِ سر بالا " 🤣🤣🤣
🙈 با اینکه بیش از یک سال از پایان کابوسِ دولت حسن روحانی می گذرد اما همچنان بازارِ اعلام برائتِ اصلاح طلبان از دولت روحانی داغ است😳
🙉 جانبداری اصلاح طلبان در روی کار آمدن دولت روحانی را همگان به یاد دارند؛ اما بعد از آن همه فاجعۀ مدیریتی، فرهنگی و اقتصادی، هنوز اصلاح طلبان در حال بیزاری جُستن از دولت روحانی هستند😱😏
🙊 کار به جایی رسیده که "محمدعلی ابطحی" هم اخیراً در مناظره ای که صبح نو منتشر کرده جاخالی داده و اعلام کرده که دولت روحانی ربطی به اصلاح طلبان ندارد🤪😂
👿 با این روَند و تبدیل رسمیِ دولت روحانی به "تُف سر بالا" که هیچ کس مسئولیتش را نمی پذیرد، پیش بینی می شود شخصِ حسن روحانی هم در اقدامی بی سابقه به زودی از هشت سال رئیس جمهوری اش اعلام انزجار کند😂😂😂
✍🏻 #نمک_پاش
هدایت شده از mesaghمیثاق
ناگفته هایی در مورد بولتن ها از زبان عباس سلیمی نمین
بولتن یک امر متداول است؛ آیتالله هاشمی به آنها اکتفا نمیکرد، ولی آقای روحانی بیشتر متکی به بولتن بود
بولتنها برای رئیسجمهور میتوانند جهتگیری داشته باشند و به ذهن او جهت بدهند! میشود بین قوه مقننه و قوه مجریه اختلاف ایجاد کنند!
در مؤسسه کیهان، مدیر روزنامه بولتنی را در ارتباط با رمان های روز منتشر می کرد؛ فرازهای غیر اخلاقی آنها را در قالب بولتن ارائه می داد!
🔹 خود ریاست جمهوری در دوره های مختلف بولتن هایی تهیه می کند و برای رئیس جمهور یا دست اندرکاران ریاست جمهوری در دوره های مخلتف وجود داشته است.
🔹یعنی این طور نیست که فرض کنید برای آقای روحانی وجود نداشته و برای آقای احمدی نژاد وجود داشته یا برای آقای هاشمی وجود نداشته و برای آقای خاتمی وجود داشته باشد.
🔹قطعا رئیس جمهور وقت دیدن منابع مختلف را ندارد و لذا در دفتر خودش بخشی را به کار می گیرد که او را از این جهت تغذیه کنند. یعنی مطالب را به گونه ای گزینش کنند که مثلا رئیس جمهور با مطالعه 20 صفحه از مطالبی که راجع به رئیس جمهور نوشته شده مطلع شود.
🔹اما این اطلاع رسانی می تواند به گونه ای باشد که مثلا نظر رئیس جمهور در مورد یک رسانه را خراب کند.
🔹ما باید روی متعهدانه و پاسخگو بودن تأکید کنیم. یعنی آیا می شود که به دلایل خاصی افرادی از دفتر رئیس جمهوری ذهن بالاترین شخص قوه مجریه را نسبت به برخی مقولات خراب کنند و بخواهند در کشور دعوا ایجاد کنند؟ بله، می شود. مثلا آیا می شود بین قوه مقننه و قوه مجریه اختلاف ایجاد کنند؟ بله، می شود.
🔹بنابراین من می خواهم بگویم که اطلاع رسانی به صورت تخصصی و حرفه ای گاهی لازم و ضروری است؛ منوط به اینکه یک سری شرایط، مقررات و اصول را پایبند باشند.
🔹آقای روحانی نمی توانست زیاد وقت بگذارد و بیشتر متکی به بولتن بود ولی آقای هاشمی خودش مطالعه می کرد و روی شبکه ها می رفت و وقت می گذاشت.
🔹من اطلاع داشتم و خود ایشان (آیت الله هاشمی رفسنجانی) هم به من می گفت. با ایشان مصاحبه داشتم و وقتی وارد اتاق شدم دیدم پشت کامپیوتر نشسته و دارد اخبار مختلف را مورد مطالعه قرار می دهد.
🔹ولی آقای روحانی شخصیتی نبود که وقت زیادی را به کارهای اینچنینی اختصاص بدهد. متفاوت است و بستگی به افراد دارد؛ نمی شود حکم کلی در این زمینه صادر کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 جویس (خلبان اوکراینی) : علاوه بر مشکل حضور این پهپادها اغلب بر فراز مناطق پرجمعیت، ایجاد راه حل شلیک برای شاهد نیز یک مشکل جدی است. تصویر شاهد روی صفحه رادار تقریباً شبیه یک پرنده است، در حالیکه یک موشک کروز، سرعت بالاتر و در نتیجه اثر داپلر بیشتری دارد، به این معنی که رادار میگ کار سادهتری برای شناسایی تهدید دارد، اما شاهد آهسته میتواند به راحتی در میان پشت بامها و دیگر موانع زمین گم شود.
یکی از خلبانانی که در برابر شاهد شانس بیشتری داشت، وادیم وروشیلف ("کارایا") است که در ۱۲ اکتبر، پنج پهپاد کامیکازه را سرنگون کرد. جویس نقل می کند که کارایا سه پهپاد اول را در طول روز سرنگون کرد، که با خوش شانسی بسیار بود، برای اینکه شاهد ها معمولاً در شب پرتاب می شوند. جویس ادامه می دهد: «او خوش شانس بود که آنها را از نظر بصری پیدا کرد، بنابراین صد درصد مطمئن بود که آنها شاهد هستند. او بلافاصله درگیر شد و آنها را ساقط کرد.» هنگامی که کارایا با دو شاهد بعدی روبرو شد هوا تاریک بود، اما در منطقه ای بود که درگیری با شاهد ها امن در نظر گرفته می شد. یافتن این پهپادها در شب کار آسانی نیست و به دلیل شرایط خاموشی که از زمان شروع جنگ برقرار بوده است، دشوارتر هم شده است.
جویس ادامه می دهد: «شهرهای ما در شب تقریباً تاریک است و باید از ناوبری GPS خود استفاده کنید تا بفهمید آیا شهری در اطراف خود دارید یا نه، فقط برای اینکه بفهمید، به خصوص در هوای بد، کجا هستید. فقط شرایط پرواز با ابزار وجود دارد و نمی توانید چیزی را زیر خود ببینید."
در حالی که کارایا آن دو پهپاد را سرنگون کرد، او باید بسیار نزدیک شده باشد تا با موفقیت این کار را انجام دهد. جویس می گوید: «متاسفانه موشک های ما قادر به درگیری با این نوع اهداف در فواصل دورتر نیستند. بسته به ارتفاع و سرعت، تنها چند کیلومتر است. در آن مورد خاص، متأسفانه انفجار بسیار نزدیک به جت وی بود و قطعات موشک و قطعات شاهد به جلوی جت وی اصابت کرد و به رادوم و کانوپی آسیب رساند. در همان زمان، آسیب به تثبیتکنندههای افقی (horizontal stabilizers) باعث شد جت کارایا غیرقابل کنترل باشد، که همراه با آتشسوزی در کابین خلبان، او را مجبور کرد تا میگ را رها و اجکت کند. ( و در این لحظه اولین سرنگونی یک جنگنده توسط پهپاد انتحاری ایرانی در تاریخ بشریت ثبت گردید )
تکههای کانوپی باعث خونین شدن کارایا شد، اما جویس تأیید کرد که جراحات او جزئی بوده و او در حال حاضر در وضعیت خوبی است. پس از گذراندن برخی از معاینات پزشکی دیگر، "او آماده خواهد بود تا برای کشتن بیشتر روس ها به هوا برود."😂
در مورد گزینه های تسلیحاتی میگ علیه شاهد، اینها نیز نسبتاً محدود هستند. موشک هوا به هوای AA-11 Archer که به دنبال گرما است در ابرها کار نمی کند، در حالی که AA-10 Alamo با هدایت رادار برد بیشتری را در تئوری ارائه می دهد، اما محدودیت های کاونده آن، خلبانان را مجبور میکنند که به هدف بیش از اندازه نزدیک شوند. توپ ۳۰ میلی متری نیز یک گزینه، اما فقط در روز و هوای صاف است.
جویس گزارش هایی را که ادعا می کنند این پهپادها قادر به عملکرد موثر در شرایط زمستانی نیستند را رد کرد. در حال حاضر حدود منفی ۵ درجه سانتیگراد است و این مشکلی برای شاهدها نیست.
شاهدها دردسر خاصی برای پدافند هوایی زمینی اوکراین نیز بودهاند، زیرا هیچ امکان واقعی برای دستیابی به پوشش راداری پایدار و موثر بهینهسازی شده برای این تهدیدات سخت قابل شناسایی و حتی سختتر برای سرنگونی وجود ندارد.
جویس توضیح میدهد: «البته، مطمئن باشید که پوشش ۱۰۰ درصدی برای ارتفاعات بالا و ارتفاعات متوسط، حتی برای ارتفاعات کم داریم، اما برای ارتفاعات بسیار کم، نه. این از نظر فنی و از نظر اقتصادی غیر واقعی است. اوکراین بزرگترین کشور در اروپا است.