هدایت شده از mesaghمیثاق
✅️ اولین عکس از فصل نوروزی سریال «نونخ»
🔹مجموعه «نون.خ ۴» در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک روی آنتن میرود.
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅ بررسی لایحه بودجه در شورای نگهبان به پایان رسید
سخنگوی شورای نگهبان:
🔹پس از ۱۶ جلسه فشرده و پیاپی، بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در شورای نگهبان به پایان رسید و ابهامات و ایرادات شورا در خصوص این لایحه به مجلس ارسال خواهد شد.
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ اتاق بازرگانی پاتوق سیاسی تسهیلگر اقتصاد میشود؟
▪️فرهیختگان:
🔹سرانجام روز شنبه نتیجه دهمین دوره انتخابات اتاقهای بازرگانی مشخص شد.
🔹فارغ از پیروزی یا شکست یک یا چند گروه و برخلاف ادعای برخی رسانههای اصلاحطلب که قبل از انتخابات مدعی مهندسی انتخابات از سوی دولت بودند، چندین اتفاق خوب در انتخابات اخیر رخ داده که شاید این امر منجر به تغییر و تحولاتی در اتاقهای بازرگانی شود.
🔹اولین اقدام خوب دولت، تغییر آییننامه انتخابات اتاق بازرگانی در ماههای اخیر بود که باعث شد فعالان اقتصادی واقعی بتوانند وارد گود انتخابات شوند.
🔹مورد دوم، جلوگیری از ورود افراد سیاسی و مجموعههای دولتی و نزدیک به دولت بهعنوان کاندیدا در انتخابات اتاق بازرگانی است.
🔹مورد سوم، شفافیت لیست رأیدهندگان در هر اتاق استانی بود.
◾️مشارکت ۳۵ درصدی در انتخابات اتاقهای بازرگانی
🔹مقایسه آمارهای سامانه انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نشان میدهد برای دهمین دوره انتخابات اتاقهای بازرگانی، تعداد ۳۳ هزار و ۵۵۹ شخص حقیقی و حقوقی واجد شرایط بودهاند. همچنین براساس آمارهای مختلف، مجموع دارندگان کارتهای عضویت و بازرگانی حدود ۵۷ هزار نفر بوده که ظاهرا بیش از ۲۳هزار کارت عضویت فاقد شرایط رایدهی بوده است.
🔹اما در بین ۳۳ هزار و ۵۵۹ شخص حقیقی و حقوقی که حائز شرایط رایدهی بودند، گفته میشود 28 هزار نفر با کارت بازرگانی و مابقی با کارت عضویت حائز رایدهی شدهاند.
🔹اما نکته قابل تامل اینکه از مجموع ۳۳ هزار و ۵۵۹ نفری که در دهمین دوره انتخابات اتاقهای بازرگانی کل کشور حائز شرایط رایدهی بودهاند، تعداد ۱۱ هزار و ۸۰۸ نفر رای دادهاند، بهعبارتی، نرخ مشارکت در انتخابات دور دهم اتاق ۳۵ درصد بوده است.
◾️۸۵ درصد اعضای اتاق تهران رای ندادند
🔹مقایسه تعداد حائزین شرایط رایدهی و تعداد مشارکتکنندگان در انتخابات اتاقهای بازرگانی نشان میدهد میانگین مشارکت در انتخابات کل اتاقهای کشور حدود ۳۵ درصد بوده است.
🔹طبق آمارهای ارائهشده از سوی سامانه انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، کمترین نرخ مشارکت نیز مربوط به اتاقهای تهران با ۱۵ درصد، کرج با ۲۰ درصد، ، سمنان ۲۳ درصد، رشت ۲۷ درصد، خرمآباد ۲۸ درصد، مشهد ۳۴ درصد و اتاقهای بندرعباس و شیراز هم هر کدام با ۳۸ درصد بوده است.
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ چین نیازمند همکاری با ایران و عربستان برای استفاده از انرژی آنها است/ ممکن است اروپا هم ناچار شود شرایط ایران را برای ادامه مذاکرات بپذیرد
👤 حسن هانیزاده، تحلیلگر مسائل بینالملل:
🔹با توجه به اینکه محمد بنسلمان ولیعهد عربستان درصدد اجرایی کردن طرح عمرانی خود موسوم به ۲۰۳۰ است یک تغییراتی در جامعه عربستان ایجاد کرد که در آینده جانشین پدر شود.
🔹با توجه به حدود زاویه و نگاه توأم با تردیدی که در دموکراتها نسبت به حاکمیت محمد بنسلمان وجود دارد، به نظر میرسد او به این نتیجه رسیده که برای رسیدن به قدرت، حاشیه امنی در منطقه ایجاد کند.
🔹با توجه به اختلافاتی که بین دموکراتها و محمد بن سلمان به وجود آمده، از نزدیک به ۲۰ ماه گذشته سیگنالهایی از سوی عربستان به ایران از طرف عراق و عمان ارسال شد مبنیبر اینکه عربستان این آمادگی را دارد تا اختلافهای خود با ایران را برطرف کند.
🔹مذاکرات از فروردینماه سال گذشته آغاز شد و ۵ دور مذاکره امنیتی در بغداد صورت گرفت. قرار بود مذاکرات وارد فاز سیاسی شود که رخدادهای اخیر ایران و دخالت رسانههای عربستان در این حوادث موجب توقف مذاکرات شد.
🔹چین به دلیل آنکه نیازمند انرژی فسیلی ایران و عربستان است، به شدت دنبال این توافقنامه بود.
🔹چین یک کشور بزرگ است و نگاه این کشور به مسائل منطقه، نگاه کاملا اقتصادی و فراسیاسی است و به همین دلیل تلاش میکند تا امنیت در منطقه ایجاد شود و نفوذ آمریکا در منطقه را کاهش دهد.
🔹هرچه دیدگاههای ایران و عربستان به هم نزدیک شود، قطعا چین منفعت بیشتری از این همگرایی خواهد داشت به دلیل اینکه چین نیازمند همکاری با ایران و عربستان برای استفاده از انرژی دو کشور است. لذا این کشور در هفتههای گذشته بسیار تلاش کرد تا مناسبات ایران و عربستان را به یک نقطه قابلاتکایی برساند
🔹(با توجه به توافق ایران و عربستان این موضوع در مذاکرات اتمی ایران با طرف اروپا و غرب چه تاثیری دارد) اگر تنش کاهش پیدا کند و منطقه به سمت آرامش و ثبات برود، این امر بر مذاکرات ایران و کشورهای ۴+۱ در حوزه برجام در وین اثر مثبت خواهد داشت و ممکن است کشورهای اروپایی ناچار شوند شرایط ایران را برای ادامه مذاکرات بپذیرند و این مقدمهای برای ایجاد یک توافق جدید با برجام خواهد شد. این توافقنامه اثر مثبتی در مذاکرات وین خواهد گذاشت./ ایلنا
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 از ۸۲ هزار نفری که تاکنون مشمول عفو شدهاند ۲۲ هزار نفر مربوط به اغتشاشات هستند
👤 محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه:
🔹تاکنون ۸۲ هزار نفر مشمول عفو شدهاند که ممکن است این آمار افزایش یابد. از این میزان، ۲۲ هزار نفر عفوشدگانِ اغتشاشات هستند که یا محکومیت پیدا کرده بودند و یا قبل از محکومیت، عفو شدند. البته تعداد قلیلی از این افراد در زندان بودند و اکثراً یا با قرار صادره در بیرون از زندان بودند و یا هنوز رسیدگی به پرونده آنها تکمیل نشده بود.
🔹از سایر محکومان، به غیر از اغتشاشات نیز، بالغ بر ۶۰ هزار نفر، مورد عفو قرار گرفتند که از این میزان، ۲۵ هزار نفر یا از زندان آزاد شدهاند و یا حکمِ حبسِ قطعیشده آنها مورد عفو قرار گرفت. همچنین احکام ۳۴ هزار نفر نیز در نتیجه عفو اخیر، تقلیل یافت./ میزان
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ اگر نمیتوانیم نخبگان را در کشور نگه داریم، لااقل راه آمدن نخبگان کشورهای دیگر را هموار کنیم!
👤 علیاکبر صالحی، معاون پژوهشی و قائممقام رئیس فرهنگستان علوم:
🔹(با تاکید بر برقراری روابط بینالمللی برای کشورها) نمیتوانیم درهای کشور را ببندیم و حتی با دارا بودن با استعدادترین انسانها انتظار داشته باشیم که سقف محدود ما، وسیع شود.
🔹برای دارا بودن سقف نامحدود نیازمند تعامل با دنیا هستیم/ تکلیف روابط بینالملل ما مشخص نیست، ولی توافقات با عربستان سعودی نشان میدهد اتفاقات و یک واقعنگری در حال رخ دادن است.
🔹(با اشاره به انتشار مقالهای در یکی از نشریات دنیا با عنوان «با ایران چگونه رفتار کنیم») در بخشی از این مقاله آمده است تا آنجایی که میتوان، برای نخبگان ایرانی ویزا صادر شود، همانطور که مشاهده میشود امریکا به راحتی به نخبگان ایرانی ویزا میدهد. این امر موجب خواهد شد که ایران از نخبگان تهی شود، ضمن آنکه امریکا کارنامه خوبی از ایرانیان نخبه مقیم دارد.
🔹در مقابل، تفکر دیگری در کشور حاکم است. به یکی از استاندارهای فرهیخته کشور گفته شد که نخبگان و پزشکان کشور در حال مهاجرت هستند و ایشان گفتند"خب بروند"!؛ زمانی که فهم و درک ما از مهاجرت در حد استاندار فرهیخته کشور به این اندازه باشد، میتواند خطرناک باشد.
🔹زمانی که امریکا از نخبگان ایرانی، هندی، چینی و سایر کشورها بهره میبرد و کشور خود را میسازد، ما نه تنها میگوییم نخبگان از کشور بروند، بلکه به مهاجران خارجی از کشورهای عراق، افغانستان و آذربایجان که علاقهمند به ماندن در ایران هستند نیز اجازه تابعیت نمیدهیم!
🔹زمانی که در وزارت امور خارجه بودم، تلاشهای بسیاری کردم تا به مهاجرانی که تاجر و کارآفرین و نخبه و عالم هستند، تابعیت دهیم؛ ولی افتخار ما این بود که از ابتدای رژیم گذشته تاکنون تنها ۱۶۰۰ تابعیت صادر شده است و این سوال مطرح میشود که این امر افتخار محسوب میشود، در حالی که در امریکا در ثانیه ۱۶۰۰ تابعیت صادر میکنند.
🔹اگر ما نمیتوانیم نخبگان را در کشور نگه داریم، لااقل راه آمدن نخبگان کشورهای دیگر به کشور را هموار کنیم تا به ایران بیایند.
🔹(با اشاره به وضعیت آزمایشگاههای دانشگاهها) چه میشود که در زمانی حافظ و سعدی و در زمان دیگری ابن سینا و فارابی میآیند و به ناگهان خاموش میشویم؟ ما نیاز به اکوسیستم نخبگان داریم.
🔹شنبه و یکشنبه برای غربیها مهم است، چون میخواهند در تعطیلات باشند، ولی زمانی که من در دانشگاه امریکا بودم، اساتید این دو روز در دانشگاه بودند و دانشگاهها، شبانهروز کار میکنند و هرگز دانشگاه تعطیل نمیشود.
🔹یک نخبه یک زندگی قابل قبول، دسترسی به بهداشت و سلامت و تحصیل بچههایش در مدارس خوب را میخواهد. اینها اکوسیستم نخبگان را تشکیل میدهد و هماکنون با توجه به اتفاقاتی که در کشور رخ داد و خوشبختانه عقلانیتی که ایجاد شده و امیدوارم در مسیر همین عقلانیت به پیش برویم، فرصت آن رسیده است که با حضور دکتر ستاری در این شورا، این اکوسیستم در کشور ایجاد شود./ ایسنا
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ اگر توافق با عربستان تا این حد بر اقتصاد کشور اثر گذاشت پس ببینید توافق با قدرتهای جهانی چه اثری دارد
📝 روزنامه هم میهن:
🔹 اگر توافق با عربستان تا این حد اثرگذار است، پس توافق با قدرتهای جهانی به مراتب اثرگذاری و پایداری بیشتری دارند.
🔹 وقتی با کشوری مثل عربستان میتوان توافق کرد که در کلیت خود تابع غرب و ایالات متحده است یا حداقل بدون نظر آنان اقدام مهمی نمیکند، در این صورت امکان توافقهای مشابه با همان قدرتها نیز فراهم است، حتی اگر فراهم نباشد، این نافی انجام گفتوگو، حتی کاملا محرمانه نیست./اصلاحات نیوز
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️روایت وال استریت ژورنال از برخی جزئیات توافق تهران و ریاض و تعهدات دو طرف
🔹 به گفته مقامات تهران و ریاض، عربستان سعودی پذیرفته است که میزان پوشش انتقادی تحولات ایران توسط شبکه ایران اینترنشنال را کاهش دهد.
🔹به گفته ی مقامات سعودی، ایرانی و امریکایی، ایران پذیرفته است که تشویق و حمایت از حملات حوثی ها به عربستان را متوقف کند.
🔹تاکنون چندین بار برای احیای روابط بین دو کشور تلاش شده، اما این بار، به گفته مقامات امریکایی و سعودی، ایران در پی بحران کاهش ارزش ریال انگیزه توافق را پیدا کرد.
🔹ایران هیچگونه پیش شرطی برای ورود به مذاکرات تعیین نکرده بود./انتخاب
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ تکلیف روابط بینالملل ما مشخص نیست/ باید اهمیت مهاجرت نخبگان برای مقامات ارشد نظام تشریح شود/ اگر کشور از نخبگان خالی شود، ایران درست نخواهد شد
👤علی اکبر صالحی قائممقام رئیس فرهنگستان علوم به موضوع جذب نخبگان خارجی به کشور اشاره کرد و یادآور شد:
🔹زمانی که امریکا از نخبگان ایرانی، هندی، چینی و سایر کشورها بهره میبرد و کشور خود را میسازد، ما نه تنها میگوییم نخبگان از کشور بروند، بلکه به مهاجران خارجی از کشورهای عراق، افغانستان و آذربایجان که علاقهمند به ماندن در ایران هستند نیز اجازه تابعیت نمیدهیم!
🔹پدیده مهاجرت یک پدیده خطرناک است و اگر ما نمیتوانیم نخبگان را در کشور نگه داریم، لااقل راه آمدن نخبگان کشورهای دیگر به کشور را هموار کنیم تا به ایران بیایند.
🔹تفکر دیگری در کشور حاکم است. به یکی از استاندارهای فرهیخته کشور گفته شد که نخبگان و پزشکان کشور در حال مهاجرت هستند و ایشان گفتند"خب بروند"!؛ زمانی که فهم و درک ما از مهاجرت در حد استاندار فرهیخته کشور به این اندازه باشد، میتواند خطرناک باشد./ ایسنا
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
⌛️ رصد سه شنبه (23اسفند، 21شعبان، 14مارس)
1328؛ دولت ایران طی اعلامیه ای رسمی رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت
1340؛ رحلت عالم مجاهد و روحانی مبارز آیت الله "سیدابوالقاسم كاشانی"
1363؛ شهادت حاج "عباس كریمی" فرمانده لشكر 27 محمدرسول الله(صلی الله علیه و آله) در جریان عملیات بدر
1366؛ آغاز عملیات ظفر 7 در منطقه سلیمانیه عراق توسط سپاه پاسداران
1366؛ آغاز عملیات والفجر 10 در منطقه حلبچه با رمز "یا رسول الله (صلی الله علیه و آله)"
465ق؛ آغاز سلطنت "جلال الدين ملكشاه سلجوقي" پس از قتل پدرش "آلپ ارسلان"
1883م؛ مرگ "كارل ماركس" نظریه پرداز و اقتصاددان مشهور آلمانی
1954م؛ آغاز نبرد "دین بین فو" بین انقلابیون ویتنام و استعمارگران فرانسوی
1978م؛ تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
🛑📢 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🆔 @mesagh