هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢سطوح سواد رسانه (بخش سوم و پایانی)
💠مراحل کاربرد و بهره گیری از سواد رسانهای
🔹شخصی که دارای سواد بهره گیری از رسانه هاست، در نحوهی استفاده از «رسانهها» به برنامه ریزی شخصی میپردازد و به اهمیت این برنامه ریزی واقف است. بدین معنا که توجه بیشتری به انتخاب و تماشای انواع مختلف برنامه ها داشته، به صورت مشخصی به استفاده از تلویزیون، رایانه، بازی های الکترونیکی، فیلمها و دیگر رسانه ها پرداخته و میزان مصرف را کاهش میدهد. به عبارت دیگر، خود را ملزم میکند در استفاده از رسانه، جیرهی مصرف داشته باشد. چنین فردی در گام بعد به جنبه های نامحسوس تر رسانهها توجه میکند و به پرسش ها و موضوعات عمیقی مانند چه کسی پیامهای رسانه ای را میسازد؟ با چه اهدافی فرستادن پیام دنبال میشود؟ چه کسی از ارسال پیام سود می برد و چه کسی ضرر میکند؟ و... میپردازد.
🔹به بیان دیگر، در این مرحله با توجه به ویژگی های پیام دهنده، به گزینش پیامها پرداخته و برخی از پیام های مطلوب را برگزیده، و بقیهی پیامها را نادیده میگیرد؛ سپس با کمک برخی مهارت های لازم برای تماشای انتقادی، به تجزیه و تحلیل و پرسش دربارهی چارچوب ساخت پیام و جنبه های جا افتاده در آن میپردازد. آنچه در این مرحله اهمیت دارد، شناخت حقایق و جنبه هایی از پیام است که حذف شده است. در این مرحله همچنین به نقد پیام های رسانه ای پرداخته میشود. در نهایت می توان گفت مخاطب با داشتن سواد رسانهای در مواجهه با پیام های مختلف از رسانه ها و برای دریافت معنای حقیقی آنها، دو مرحله «گزینش گری» و «پردازش گری» را باید پشت سر بگذارد. بدین ترتیب، «سواد رسانهای» همانند فیلتری عمل خواهد کرد تا جهان متراکم از پیام، از لایه های فیلتر سواد رسانهای عبور کرده و شکل مواجهه با پیام معنادار شود.
منبع: راسخون به نقل از سایت حوزه
#سواد_رسانه #رسانه
🌐📢#از_اینکه_با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_میکنید_سپاسگذاریم
༺༺🌺༻༻
🆔 @mesagh
༺༺🌺༻༻
هدایت شده از mesaghمیثاق
13.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️این پنج دقیقه را درباره توحید ببینید.
نسبت ما با خدا چیست؟ خدا کجای عالم است؟ جهان از خدا پُر شده است، یعنی چه؟
#برنامه_کلمه
#ماه_رمضان 🌙
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻 کارگزار رادیکالیسم
رادیکالها چطور منافع ملی را ذبح میکنند؟
🔸 طرفین غربی در میز مذاکرات وین با هدف امتیازگیری از تهران بارها فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را زیر سوال برده و اتهامافکنی کردهاند. این اتهامات البته بارها حتی توسط آژانس انرژی اتمی رد شده است. غلامحسین کرباسچی، حال حتی از مواضع آژانس نیز عبور کرده و کاملا همراستا با ادعاهای ضدایرانی آمریکا و رژیمصهیونیستی عدم اعتماد به برنامه هستهای صلحآمیز ایران را تئوریزه کرده و با استناد به ماجرای سطل ماست به آنها حق میدهد که به صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران اعتماد نداشته باشند.
🔸کرباسچی درحالی از موضع آمریکا و صهیونیستها حمایت میکند که این دولتهای غربی هستند که به دلیل داشتن سلاح هستهای و استفاده از آن، صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهایشان زیر سوال است.
🔸نکته دیگر آنکه باید از جریاناتی که رادیکالیسم را، راه نهایی خود در تاختن به رقبا در نظر گرفتهاند پرسید: «گیرم رقیب سیاسی خود را تحت فشار قرار دادید، با ذبح ناگزیر منافع ملی چه میکنید؟» این مواجهه شاید به لحاظ سیاسی رقیب آنها را تحت فشار قرار دهد اما خروجیاش چیزی جز ذبح منافع ملی نیست.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | #حجاب
✅ «حجاب»؛ نماد قدرت دینداری
🔸امروزه تمدن غربی براساس باطن، محتوا و تفکر شکل نمیگیرد؛ بلکه براساس سبک زندگی شکل میگیرد و بهواسطهی همین سبک زندگی، کمکم باور و محتوای تمدنی شکل میگیرد.
🔹تمدن غربی در زیست خانوادگی، پوشش، ازدواج و... الزامات خاص خود را دارد. اما چرا غرب اصرار دارد که نمادهای دینداری اسلام خصوصاً حجاب نباشد؟ زیرا در صورت وجود این نمادها، مشخص میشود که فضای مؤمنانه و قدرت دینداری چقدر است!
🎙 دکتر سید سجاد ایزدهی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻مرگ در میزند یا اضطراب مرگ؟
نگاهی به پدیده مرگ با تمرکز بر نمایشنامه «مرگ در میزند»
▪️«مرگ در میزند» اثر وودی آلن، روایت مردی است که با مرگ روبهرو شده، ترسیده و آماده پذیرش آن نیست و درنهایت با بازی دادن مرگ از او وقت میگیرد. حال اگر بخواهیم نوع مواجهه با مرگ را به زبانی فلسفی ترجمه کنیم خواهیم دید که نمایشنامه مرگ در میزند چه نوع برخوردی با این پدیده دارد و آیا برای یک زندگی پرمعنا به کمک ما میآید؟
▪️مرگ بهعنوان یکی از اضطرابهای وجودی انسان که ریشه در ذات هستی آدمی دارد و سایهاش بر حیات هر انسانی درحال گذر است بیش از همه درمیان اندیشمندان و نویسندگان اگزیستانسیالیست مورد بررسی قرار گرفته و آنها بودند که شیوههای متفاوت روبهرو شدن با مرگ را نمایاندهاند. براساس همین رویکرد حداقل دو نوع رهیافت در برخورد با پدیده مرگ میان آدمیان وجود دارد.
▪️رهیافت اول که نوعی گریز و به فراموشی افکندن حقیقت مرگ است به شکلی ناسازگارانه درصدد خنثی کردن، بازی دادن و فرارکردن از جوهر مرگ است که اندیشه آن را از ساحت آگاهی انسان کنار میگذارد و توان روبهرو شدن به شکل اصیل و واقعی با آن را ندارد.
▪️رهیافت دوم در مواجهه با مرگ که شکلی اصیل و استعلایی دارد با پذیرفتن مرگ در کنار زندگی بهعنوان دو وجه حقیقی هستی نسبت به آن خودآگاهی مییابد و این اضطراب وجودی را در جهت غنای بیشتر زندگی خویش بهکار میگیرد و شیوههای باشندهای را برمیگزیند که درخدمت استعلای وجود بهکار میرود.
📌 مطالعه نسخه کامل یادداشت
🌐📢#از_اینکه_با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_میکنید_سپاسگذاریم
༺༺🌺༻༻
🆔 @mesagh
༺༺🌺༻༻
هدایت شده از mesaghمیثاق
14.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺#کلیپ | #حجاب
✅ قانون، جامعِ شرع، عقل و عرف
▪️ دکتر علیرضا شجاعیزند، جامعهشناس ایرانی و دانشیار گروه جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: بدون شک قانون، از دل ضرورتها و نیازها بر میآید. نه فتوا و شرع به تنهایی برای اداره جامعه کفایت دارد، نه عقل و منطق و نه فرهنگ؛ همه با هم دخیلاند.
▪️ شجاعیزند در جواب سوال «چرا جمهوری اسلامی به مساله حجاب آنقدر حساس است؟» گفت: من میخواهم بگویم که بیشتر از آن که جمهوری اسلامی نسبت به مساله حجاب حساس باشد، دیگران در مورد حجاب حساس هستند. دیگران در بیحجابی تلاش دارند و در برهنگی میدمند.
▪️ وی گفت: نظام جمهوری اسلامی تحت فشار دیگران هست و مشکلات مضاعفی از طرف دیگران بر ما وارد میشود. این نشانه زندهبودن و پویایی ماست و متقابلاً هزینه این زندهبودن را نیز میپردازیم.
🌐📢#از_اینکه_با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_میکنید_سپاسگذاریم
༺༺🌺༻༻
🆔 @mesagh
༺༺🌺༻༻
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️احمد داود اوغلو:
🔸فردای انتخابات که ائتلاف مخالفین پیروز شود. اگر ملت سه جریان(سیاسی) داشته باشد، من به صراحت عرض می کنم و هیچ کس دلخور نشود، دو جریان بعنوان جریان اصلی بر ائتلاف مخالفین حاکم خواهد بود.
جریان چپ_ سکولار که زیر پرچم CHP قرار دارد.
و ملی گرایان که زیر پرچم حزب خوب IYI هستند.
جریان دیندار و محافظه کار در ائتلاف کمتر مورد توجه است.
در انتخابات مجلس اگر اکثریت مجلس در جناح چپ سکولار و ناسیونالیست باشد و نمایندگان کمتری در جناح محافظه کار باشند، این یک عدم تعادل است و عدالت و توسعه ای ها تا آخر از این مساله استفاده خواهند کرد.
🔵 مطالعات ترکیه و قفقاز
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍پ ن : اشاره داوداوغلو به عدم توازن در ائتلاف مخالفین است. ائتلافی که چندین گروه با ماهیت متفاوت و متناقض برای شکست اردوغان گردهم آمده اند. داوداوغلو به صراحت از عدم تعادل در این ائتلاف سخن می گوید. اینکه جناح چپ و سکولار و ملی گرایان بیشترین فشار، حضور و تسلط را در جریان مخالفین دارد و محافظه کاران هر چند رهبرانشان در ائتلاف حضور دارند ولی دیدگاه های پایگاه مردمی شان چندان شنیده نمی شود و یا اجازه شنیده شدن داده نمی شود.
با مطرح کردن این موضوع، داوداوغلو به دنبال نوعی فشار بر این ائتلاف هست تا از شدت تسلط دو جریان دیگر کمتر و موقعیت محافظه کاران بهتر شود.
داود اوغلو، نقاط قوتی نسبت به سایر رهبران ائتلاف دارد؛ از جمله پشتوانه قوی آکادمیک، چهره ای همچنان سالم و مثبت در بین جریان محافظه کار، و تجربه قوی دولتی که از وزارت خارجه تا نخست وزیری به همراه دارد. مواردی که دیگر رهبران ائتلاف کم تر از آن بهره مند هستند. با در نظر گرفتن نقاط قوت او، می توان این گونه تفسیر کرد که با مطرح کردن این شکاف ها او به نوعی به دنبال تقویت جایگاه محافظه کاران از طریق تقویت کانال و موقعیت خود نیز است.
🔵مطالعات ترکیه و قفقاز
هدایت شده از mesaghمیثاق
♦️عمران خان، نخستوزیر مخلوع پاکستان: پاکستان انتخاب دارد که ترکیه شود یا میانمار
در حملهای جدید به ارتش قدرتمند پاکستان، عمران خان، نخست وزیر مخلوع پاکستان روز دوشنبه گفت که این کشور با دو انتخاب باقی مانده است: یا از ترکیه پیروی کند یا میانماری دیگر شود.
وی در توییتر خود نوشت: «امروز ما در نقطه عطفی در تاریخ مشروطه خود قرار داریم که میتوانیم مانند ترکیه باشیم یا میانماری دیگر شویم. همه باید انتخاب کنند که آیا مانند حزب تحریک انصاف (PTI) در کنار قانون اساسی، حاکمیت قانون و دموکراسی بایستند یا در کنار مافیای فاسد، قانون جنگل و فاشیسم.»
در میانمار، ارتش، دولت منتخب دموکراتیک آنگ سان سوچی را در سال 2021 سرنگون کرد، در حالی که در ترکیه، کودتای نظامی خونین برای سرنگونی دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در سال 2016، پس از اینکه مردم به خیابان ها آمدند و در برابر تغییر رژیم مقاومت کردند، خنثی شد.
🔵 مطالعات ترکیه و قفقاز
هدایت شده از mesaghمیثاق
♦️الشرق الاوسط/نشانه های بحران در روابط میان ترکیه و اسرائیل در چارچوب قتل عام ارامنه
🔸شاکر اوزکان تورونلار، سفیر ترکیه در تلآویو با ارسال نامهای به شهرداری حیفا، خواستار لغو تصمیم شهرداری این شهر در نامگذاری خیابانی در حیفا به عنوان قتل عام ارامنه شد. در همین راستا وزارت امور خارجه اسرائیل نسبت به بحران دیپلماتیک بین اسرائیل و ترکیه هشدار داد و خواستار لغو تصمیم شهرداری حیفا در اینباره شد.
🔸سفیر ترکیه گفت: شهرداری حیفا تصمیم خود را در نتیجه اطلاعات نادرست و تحریف حقایق که در بسیاری از کشورها رخ می دهد گرفته است، چرا که به قول وی، کشورش مرتکب قتل عام نشده است.
🔸شهرداری حیفا به درخواست شهروندان ارمنی تصمیم گرفته است که نام خیابان کوچکی در شهر را قتل عام ارامنه بگذارد و خاطرنشان کرد که امروزه 11هزار ارمنی در اسرائیل زندگی میکنند که بیشتر آنها با اعراب در حیفا زندگی میکنند .شهرداری همچنین تصمیم گرفت بنای یادبودی، به یاد 1.5 میلیون ارمنی که در دوران عثمانی در سال 1915 کشته شدند، بنا کند.
🔸در همین راستا یکی از اعضای شورای شهر حیفا گفت: این اقدام دارای اهمیت نمادین و اخلاقی است و حاصل سالها تلاش و کوشش است که گام های دیگری را به دنبال خواهد داشت. هدف تنها اعتراف به کشتار نیست، بلکه هدف نشان دادن تنوع فرهنگی و تمدنی در شهر حیفا است.
پدر دیدیر هوکمان، کشیش ارامنه در حیفا نیز گفت: برای ما، شناخت قتل عام مردم ارمنی بسیار مهم است. ما میخواهیم صدای خود را بلند کنیم و حقیقت را آشکار کنیم. اسرائیل به دلیل فشارها و منافع رسما این کشتار را به رسمیت نشناخت، اما ما برای رسیدن به آن یعنی به رسمیت شناختن کشتار ارمنیها توسط عثمانی، تلاش میکنیم.
مشخص شد که وزارت امور خارجه اسرائیل از ترس اینکه این اقدام منجر به بحران دیپلماتیک بین دو کشور شود، تلاش کرد شهرداری حیفا را از تصمیم خود منصرف کند. تورونلار سفیر جدید ترکیه در تل آویو در اقدامی استثنایی به شهرداری حیفا رفت و در آن توضیح داد که صحبت درباره کشتار ارامنه نادرست است و حاوی مغالطههای بی اساس است. وی افزود: تغییر موضع قاطع اسرائیل در قبال این موضوع پیامدهای منفی بر روابط میان اسرائیل و ترکیه خواهد داشت.
شهردار حیفا نیز به نوبه خود افزود: در واقع فشار زیادی از طرف ترکیه وجود داشت و ما پیامهای تندی از سفیر ترکیه دریافت کردیم، همچنین فشارهای زیادی از سوی وزارت امور خارجه وجود دارد، اما پاسخ ما روشن است، مراسم نامگذاری به موقع برگزار میشود و به تعویق نمیافتد .
کشیش ارمنی حیفا در همین راستا تأیید کرد: اگر قتل عام دروغ بود، اسناد و شهادت ها چطور؟ صدها هزار شهادت وجود دارد و اگر کشورها آرشیوهای خود را باز کنند، آنها را در آنجا نیز خواهید یافت. وی افزود: نسلکشی ارمنیان یک واقعیت است و باید به رسمیت شناخته شود.
برگزارکنندگان این رویداد اعلام کردند که به این اقدام بسنده نخواهند کرد و به زودی بنای یادبود ویژهای را در این مکان افتتاح خواهند کرد و برای ایجاد رابطه خواهرخواندگی بین حیفا و یکی از شهرهای ارمنستان تلاش خواهند کرد.
🔵 مطالعات ترکیه و قفقاز
هدایت شده از mesaghمیثاق
♦️نشریه فوربس فهرست ثروتمندترین افراد سال 2023 را منتشر کرد. در این لیست 26 میلیاردر ترک حضور دارند. 15 نفر از 26 میلیاردر ثروت خود را نسبت به سال گذشته افزایش دادند. مورات اولکر که چندین سال ثروتمندترین میلیاردر ترکیه بود جای خود را به ابراهیم اردم اوغلو، صاحب شرکت SASA Polyester داده است.
🔶طبق اعلام فوربس؛
🔸ابراهیم اردم اوغلو: 5.3 میلیارد دلار
🔸مورات اولکر: 5 میلیارد دلار
🔸علی اردم اوغلو: 4.7 میلیارد دلار
🔸سماحت سویم آرسل : 3 میلیارد دلار
🔸ایپک کراچ: 2.9 میلیارد دلار
🔸رحمی کوچ: 2.7 میلیارد دلار
🔸و جمیل کازانجی: با 2.5 میلیارد دلار
به ترتیب جز ۷ ثروتمند برتر ترکیه هستند.
🔵 مطالعات ترکیه و قفقاز