هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ کاهش دوازده درصدی تورم نقطهای در خرداد
🔹در خرداد امسال تورم نقطه به نقطه به ۴۲.۶ درصد رسید که نسبت به ماه گذشته ۱۲ درصد کاهش نشان میدهد و بدین ترتیب رکورد کاهش تورم نقطهای در کشور شکسته شد.
🔹منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل میباشد. در خردادماه ١٤٠٢ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ٤٢,٦ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ٤٢.٦ درصد بیشتر از خردادماه ١٤٠١ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. تورم نقطه به نقطه خردادماه ١٤٠٢ در مقایسه با ماه قبل، ١٢ واحد درصد کاهش یافته است.
🔹علت کاهش تورم نقطهای در خرداد سال جاری، حذف اثر تورمی اصلاح نرخ ارز ترجیحی است که سال گذشته انجام شد. در خرداد سال ۱۴۰۱ با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ تورم نقطهای طبیعتا نسبت به خرداد ۱۴۰۰ افزایش چشمگیری پیدا کرد که البته دولت با پرداخت یارانههای ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی، بخش زیادی از آن تورم را جبران کرد./ ایرنا
هدایت شده از mesaghمیثاق
❎ چرا هنری کیسینجر صدسال عمر کرد؟
✍️دکتر محمود سریعالقلم
اگر خانواده هنری کیسینجر (Henry Kissinger) به جای آمریکا در سال ۱۹۳۸ به کشور دیگری مهاجرت کرده بود، چه سرنوشتی در انتظار او بود؟ او وقتی وارد نیویورک شد، ۱۵ساله بود، پنج سال بعد در ۲۰ سالگی تبعه آمریکا شد.
آمریکا تنها کشور در جهان است که به یک مهاجرِ بامهارت، فضا و فرصت بروز و ظهور میدهد. کانادا، انگلستان و استرالیا هم این فرصت را ایجاد میکنند؛ ولی نه در حد آمریکا. کیسینجر جوان، استعداد خود را کشف و دنبال کرد و در دانشگاه هاروارد، بررسی تاریخ و دیپلماسی اروپا را مبنای رساله دکتری خود قرار داد. کیسینجر از یک ظرفیت خاصی در تحلیل و سیاستورزی برخوردار بود که او را از دیگران متمایز میکرد: تسلط او بر روانشناسی و طبع سیاسی بشر.
منتقدان کیسینجر بهدرستی میگویند که او چه در سیاستشناسی و چه در سیاستورزی بر افراد تصمیمگیرنده تمرکز دارد تا بر پروسههای تصمیمگیری، حال چه دموکراتیک باشند؛ مانند آمریکا و چه غیردموکراتیک مانند روسیه. رئیس او، ریچارد نیکسون، هم اینگونه بود و بهندرت تحلیلهای نهادهای مطالعاتی، اطلاعاتی و امنیتی را میپذیرفت و بیشتر آنها را بوروکراتهایی میدانست که اداری میاندیشند تا تحلیلگرانی توانمند باشند.
یک بار کیسینجر در یک ناهار دوونیم ساعته با این نویسنده گفت: اگر او امروز وزیر امور خارجه آمریکا شود، نخواهد توانست مانند سالهای ۱۹۶۹-۱۹۷۷ دست فراخی در سیاستورزی داشته باشد؛ زیرا در ساختار فعلی آمریکا، کنگره نقش بهمراتب مهمتری در سیاست خارجی ایفا میکند، رسانهها و مراکز تحقیقاتی فضاسازی میکنند و بدنه احزاب دموکرات و جمهوریخواه در شکلدهی سیاستها نقش تعیینکنندهای دارند...اکنون هر دولتی که در آمریکا به قدرت میرسد، گروهی از کارآفرینهای سیاسی (Political entrepreneurs) را همراه خود میآورد و آنها این شبکه عظیم اثرگذاری را با دهها تلاقی و تناقض مدیریت میکنند. این ساختار جدید تصمیمسازی در آمریکا باعث میشود که کاخ سفید عمدتا هماهنگکننده باشد و نه شکلدهنده. کشورهایی که در آمریکا ظرفیت لابیگری ندارند، بر سیاست خارجی آمریکا هم نمیتوانند اثر بگذارند؛ چون شبکهها کار میکنند و نقش افراد توانا حتی مانند کیسینجر بسیار محدود میشود.
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
یکبار زبیگنیو برژینسکی (Zbigniew Brzezinski) به این نویسنده گفت: که تصمیمگیری در سیاست خارجی آمریکا از طرف «استراتژیستهای پارهوقت» انجام میگیرد. چون شبکهها کار میکنند و نقش افراد توانا حتی مانند کیسینجر بسیار محدود میشود. [همو] به این نویسنده گفت: که تصمیمگیری در سیاست خارجی آمریکا از طرف «استراتژیستهای پارهوقت» انجام میگیرد. کیسینجر و برژینسکی جزء گروه اقلیت اروپاییتبار آمریکایی هستند که به تفکیک سیاست خارجی از Business و شرکتهای بزرگ تولیدکننده تسلیحات معتقدند و آن را صحنه مدیریت تضادها در منافع کلان ملی تلقی میکنند. به عبارتی، دولت باید به این گروهها خط بدهد و نه برعکس. این دو سیاستاندیش و سیاستورز از پیروان مکتب هانس مورگنتا (Hans Morgenthau) هستند که به توازن قدرت و همزیستی اعتقاد دارند.
کیسینجر معتقد به انسانها و اندیشههای بزرگ در شکلگیری تاریخ است. او تشکیلات، سازمان و پروسه را تابع آمریت و اراده انسانها میداند. به همین دلیل چوئنلای، مارگارت تاچر، کانرد آدنوئر و چارلز دوگل را تعیینکننده میداند. او نیز متهم است که به دیکتاتورها علاقهمند و با سادات و محمدرضاشاه دوستیهای عمیقی بنا کرده بود. او به این نویسنده گفت: ما از قابلیتهای اپوزیسیون شاه خیلی اطلاع نداشتیم و در نهایت بین کمونیستها و مذهبیها در سال ۱۹۷۸-۱۹۷۹، گروه دوم را باید میپذیرفتیم.
درباره اینکه آیا کیسینجر به نیکسون خط میداد یا برعکس، شش کتاب در آمریکا نوشته شده است و عموما تأکید بر این نکته دارند که معمار سیاست خارجی آمریکا در سالهای ۱۹۶۹-۱۹۷۴ ریچارد نیکسون بوده و کیسینجر در تئوریزهکردن و اجرائیکردن آن، نقش بنیادی ایفا کرده است، به طوری که در این دوره بود که روابط چین و آمریکا عادیسازی شد و تقابل میان شوروی و آمریکا به همکاری و ثباتسازی منجر شد.
اکنون کیسینجر صد ساله شده، جیمز روزنا، استاد این نویسنده، فراتر از افراد زیر متوسط رفته و به دانشجویان خود توصیه میکرد: زندگی بسیار کوتاه است؛ وقت خود را با افراد متوسط تلف نکنید. نبوغ کیسینجر مهمتر از افکار و مواضع اوست. چرا کیسینجر تا به امروز صد سال عمر کرده است؟ شاید یک دلیل این باشد که او با غم و اندوه همراه با ایدئالیستبودن، زندگی نکرده است؛ او یک واقعبین تمامعیار است.
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
🇷🇺 اگر سخنان پوتین و شویگو در دانشکده وزارت دفاع روسیه را به طور کلی در نظر بگیریم می توان نتیجه گرفت که؛
1. بی تردید جنگ با غرب در اوکراین طولانی خواهد بود.مسیر دستیابی به اهداف عملیات ویژه تغییر نمی کند و برای تعیین فهرست رسمی این اهداف به سخنرانی پوتین در 24 فوریه مراجعه کنید.
اهداف غیر رسمی را می توان به طور کلی در رویدادهای جنگ تفسیر کرد.
2. هیچ توافقی وجود نخواهد داشت، زیرا غرب آماده به رسمیت شناختن حقوق روسیه برای قراردادهای برابر با آن نیست.به نظر می رسد غرب مدرن ، روسیه را در «دنیای متمدن ساختگی خود» نمی پذیرد.
3. ارتش کرملین منابع بیشتری دریافت خواهد کرد - مادی، مالی، انسانی. اما تمامی آنها بدون تعصب و با برنامه ریزی انجام می پذیرد تا اقتصاد و تاب آوری ملی تضعیف نشود.
مفهوم "اسلحه به جای کره زمین" انتخاب ما نیست.آنها سعی خواهند کرد تعادل معقولی پیدا کنند.در سال آینده، ارتش روسیه سلاح های مختلفی دریافت خواهد کرد، بسیار بیشتر از سال های 2021-2022 و در این بین پهپادهای بیشتری نیز وجود خواهد داشت. اکنون اگر روسیه تهدید به نابودی بشود،جهان نا امن خواهد شد.
4. اشتباهات مختلف دوران قبل از جنگ در زمینه تامین نیرو، سیستم بسیج عمومی، ظرفیت های تعمیراتی، دست کم گرفتن نقش پهپادها و مفاهیم عملیات چندحوزه ای به صورت پنهانی شناخته شده و بایستی به حل و فصل آنها پرداخت.
💯 نقد کاستی ها قبل از جنگ مطلوب شمرده می شود.
5. ارتش روسیه منتظر اصلاحات نسبتاً قابل توجهی است که هم نتیجه کاستی های مختلف آشکار شده در جریان عملیات ویژه و هم افزایش تهدید از جانب ایالات متحده و ناتو است.حاکمیت کشور، مبتنی بر رشد توانمندی های سه گانه هسته ای است که به عنوان تنها ضامن قابل اعتماد «حاکمیت نظامی - سیاسی» خواهد بود.
🔗
بوریس روژین🔍مطالعات جنگ هیبریدی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰تقریباً بسیاری از جنگ هایی که تاکنون در این چند سال اخیر مدتی کوتاه یا طولانی توانسته نظر بسیاری از جامعه شناسان و دکتری نظامی را به خود جلب کرده در مناطق و جغرافیای واقع گردیده که در گذشته تحت سلطه استعمارگران و حکومتهای سلطه طلب بودند اند: به طور مثال جنگ ویتنام که با سلطه گری ایالات متحده آمریکا به جهت حمایت از ویتنام جنوبی رخ داد نمونه بسیار روشن است چنین منازعات منطقهای در قاره کهن به شمار میرود.
🔘 این امر در رابطه با جنگ افغانستان نیز مصداق پیدا می کند، این کشور در یک قرن گذشته با توجه به نفوذ کنش ها و قدرتطلبی آمریکا گریبان گیر جنگ داخلی شد که به این دلیل بسیاری از زیرساختهای آن از بین رفت.در رابطه با محیط تهدید،نمونههای فراوانی وجود دارد که میتواند مبین این موضوع باشد که شکل گیری جنگ نیازمند "محیط و مکان" مناسب برای این اقدام غیر بشری است.
🔘باید توجه داشت که تهدید جدید موضوع پیچیده و غیر قابل حل نیست که نتوان آن را تشریح و برای آن راهحل منطقه ارائه داد بلکه باید گفت این گونه تهدیدات در گذشته نیز در بین منازعات بین المللی به وضوح دیده میشود.
🔍 مطالعات جنگ هیبریدی
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هدیه بهشتی یک شهید به مادرش
هدایت شده از mesaghمیثاق
36.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️در این چند دقیقه کوتاه می توانید بخشی از اعترافات مهم علینقی مشایخی، موسس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف را در سال ۲۰۱۷ یا ۱۳۹۶ در یک کنفرانس خارجی، مشاهده کنید:
1️⃣هدف؛ توسعه جریان تکنوکرات در کشور
2️⃣انتقال موسسه موجود در سازمان برنامه و بودجه، به دانشگاه صنعتی شریف در قالب دانشکده مدیریت و اقتصاد و علت این انتقال
3️⃣مخالفت ابتدائی اعضای شورای دانشگاه شریف بخاطر صنعتی بودن این دانشگاه
4️⃣تفکر اقتصادی؛ اقتصاد بازار آزاد لیبرال
پ.ن:
⛔️نکته مهم این است که تحصیل کرده های تحت این تفکر، در دوران های مختلف، یا مسئولیت های مهم اقتصادی داشته اند و یا مشاوران اقتصادی دولت ها بوده اند.
〽️تدوین و ترجمه این بخش از سخنرانی ایشان، برای اولین بار توسط کانال جبهه تمدن ساز انقلاب اسلامی صورت گرفته است.
#علینقی_مشایخی
#دانشکده_اقتصاد_شریف
#اقتصاد_بازار_آزاد_لیبرال
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
هدایت شده از mesaghمیثاق
12.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢اقتصاد باید در خدمت فرهنگ باشد
🔹 وجه تمایز بین اقتصاد اسلامی و اقتصاد سرمایه داری چیست؟
🔸 دکتر علی سعیدی
اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه قم
💠 اندیشکده قصد
هدایت شده از mesaghمیثاق
ایستادگی و اقتدار ملت ایران؛ اروپا بازهم عقب نشست!
✍دکتر مجتبی صدیقی
💥اروپایی ها در بد وضعیتی گیر کرده اند؛ از یک طرف ایران را تحریم کرده، واردات نفت را متوقف کردند و به سمت روسیه و برخی از کشور های دیگر خلیج فارس روی آوردند. حتی برنامه ریزی بلندمدت واردات گاز از ایران را هم متوقف کردند اما به خواست خدا چند اتفاق بدجور برنامه ریزی هارا به هم زد. جنگ روسیه و اوکراین اروپا را مقابل روس ها قرار داد و برای فشار بر روسیه مجبور شدند واردات انرژی از این کشور را متوقف کنند. اکنون اروپا به شدت درگیر تبعات ناشی از دو حماقت بزرگ است یکی تحریم ایران و دیگری رویارویی با روسیه.
📍از آن هارت و پورت ها و شاخ و شانه کشیدن ها، اروپایی ها حالا به التماس روی آورده اند. تبعات این دو اقدام تورم کم سابقه، رکود، صنعت زدایی و عدم توان رقابت در تولید کالاهای صنعتی با دیگر قطب های تولیدی صنعت در جهان است. بعد از این مصیبت ها اروپایی ها که بدجور ضرر کرده اند حالا به توصیه برخی اندیشکده های سیاسی اروپایی به سمت تنش زدایی با ایران روی آوردند؛
🔻یکی از پیش شرط های ایران برای هر تعاملی با اروپا خودداری کشور های اتحادیه از حمایت از گروه های تروریستی همچون منافقین است.
برای اولین بار طی 15 سال گذشته فرانسه مجوز همایش منافقین در پاریس را لغو کرد، به فاصله کوتاهی پس از این اتفاق، پلیس آلبانی هم به کمپ منافقین در تیرانا حمله کرده و ضمن بازداشت دهها تن از اعضای منافقین تعداد قابل توجهی از سیستم های رایانه ای و تجهیزات ارتباطی آن ها را با خود برده است. سعودی ها نیز تامین مالی برخی از این گروهک ها را متوقف کرده اند. همه ی این اتفاقات نتیجه ایستادگی ملت ایران در مقابل فشارها از جمله اغتشاشات سال گذشته و همچنین رویکرد های اقتداری کشور در بازتولید قدرت نظامی، سامانه های موشکی، پهپادی و دیپلماسی چرخش به شرق میباشد به گونه ای که اروپا دیگر امیدی به تسلیم ایران نداشته و به دنبال بازگشت به تعامل با جمهوری اسلامی است.
✔️روزهای شیرینی در پیش است اندک اندک طلیعه ی پیروزی ملت سرافراز ایران مقابل توطئه ها نمایان می شود. انشاءالله پیروزی های بزرگتری در پیش است مطمئن باشید!