⭕️ طعنه سنگین آسوشیتدپرس به ماکرون/ ناپلئون نیستی
♨️ آسوشیتد پرس در تحلیلی که از سوی شبکه تلویزیونی فرانس 24 هم منتشر شده، مینویسد: به نظر میرسد امانوئل ماکرون فراموش کرده که لبنان دیگر تحت قیمومیت فرانسه نیست. رئیسجمهور فرانسه که از بیروت ویران شده از انفجار بازدید میکرد، جمعیت نگران را آسودهخاطر کرد و قول داد این شهر را بازسازی خواهد کرد. ماکرون همچنین مدعی شد انفجارهای بیروت قلب فرانسه را شکافته است.
🔻منتقدین، این تلاشها را به عنوان اقدامی در چارچوب سیاست استعمار نوین محکوم کرده و میگوید این مقام اروپایی به دنبال آن است تا در منطقهای آشوبزده در خاورمیانه، قدرت خود را احیا و توجهات را از مشکلات روزافزون داخلی منحرف کند. یکی از کاربران فضای مجازی، وی را «ماکرون بناپارت»، و امپراطور ناپلئون قرن 21 نامید.
🔴 «جک لانگ» وزیر سابق دولت فرانسه که هم اکنون مدیر موسسه جهان عرب در پاریس است، میگوید: ما در لبه پرتگاه قدم میزنیم. ما باید به مردم لبنان کمک، از آنها حمایت و لبنانیها را تشویق کنیم؛ ولی در عین حال نباید چنین ذهنیتی ایجاد کنیم که میخواهیم سلطهای جدید اعمال کنیم، چرا که چنین چیزی بسیار احمقانه است.
🔻روابط فرانسه با لبنان به دستکم قرن شانزدهم برمیگردد، یعنی زمانی که رژیم سلطنتی فرانسه با حکمرانان عثمانی مذاکره کرد تا از مسیحیان حفاظت و نفوذ آنها را در منطقه تضمین کند. تا سالهای نفوذ فرانسه در 192- 1940-، لبنان شبکهای از مدارس فرانسوی و نیز فرانسه زبان داشت که تا همین لحظه نیز حیات خود را حفظ کردهاند.
🔸چند روز پیش یک عریضه عجیب در فضای مجازی منتشر شد که خواستار آن بود تا فرانسه موقتا اعمال نفوذ خود را در لبنان احیاء کند.
‼️از این اقدام عمدتا به عنوان یک نظر مضحک یاد میشود 60 هزار نفر این عریضه را امضا کردهاند، از جمله اعضای جامعه مهاجران لبنان که حدود 250 هزار نفر هستند، ماکرون در لبنان با سران برخی گروهها ملاقات کرد.
💢 «سامر فرانجیه» نویسنده میگوید ماکرون سیاستمداران را مانند «کودکان دبستانی» گرد هم آورد و به دلیل آن که به وظایفشان عمل نکردند، با آنها با خشونت صحبت کرد.
🔻در پاریس، مخالفان سیاسی داخلی ماکرون از چپهای تندرو تا راستگراهای افراطی نسبت به سیاستهای استعمارگرایانه نوین و همچنین تلاش برای گرفتن امتیازات سیاسی از لبنان به ازای کمک به آن کشور، به ماکرون هشدار دادهاند.
https://eitaa.com/mesagh
5 عامل قدرت ایران که اتاق های تصمیم سازی امریکا را درگیر خود کرده است / شورای آتلانتیک : باید این 5 عامل را بشناسیم و در جهت کنترل آنها تلاش کنیم ..../ با ما همراه باشید ... ( قسمت اول )
#صریح_نیوز
https://eitaa.com/mesagh
⭕️ استقرار ناوهای فرانسه، انگلیس و آلمان در بندر بیروت
♨️ سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان مدعی شدهاند که با هدف کمک به مردم لبنان سه ناو در بندر بیروت مستقر کردهاند.
🔻ناو انگلیسی "HMS enterprise" به بهانه کمک به لبنان پس از انفجار مهیب روز سهشنبه گذشته، وارد بندر بیروت شد.
‼️مقامات انگلیسی گفتهاند که هدف از اعزام این ناو از قبرس به بندر بیروت، کمک به بازگشت زندگی عادی به لبنان است.
🔻بندر بیروت برای لبنان از اهمیت خاصی برخوردار بوده و یکی از 10 بندری است که در دریای مدیترانه قرار دارد و دروازه ورود به منطقه غرب آسیا به شمار میآید.
💢 انگلیس اعلام کرده که استقرار ناو HMS enterprise در راستای برنامه کمکهای نظامی و غیرنظامی این کشور به حجم 5 میلیون پوند میباشد.نیروهای مسلح انگلیس نیز یک تیم از نیروهای خود را در سفارت انگلیس در بیروت مستقر کرده و مدعی شده است که هدف از استقرار این نظامیان، شناسایی نیازمندیها و هماهنگ کردن بسته کمکهای وسیعتر به نیروهای مسلح لبنان است.
🔴 از سوی دیگر، نیروی دریایی فرانسه نیز اعلام کرد که کشتی نظامی «Tonnerre» پایگاه دریایی تولون فرانسه را به مقصد بندر بیروت ترک کرده و انتظار میرود که روز پنجشنبه به لبنان برد.
🔻این کشتی آبی و خاکی با 700 نیروی نظامی به لبنان اعزام شده و بنا بر ادعای مقامات فرانسوی، این کشتی حامل کمکهای بشردوستانه برای لبنان است.یک ناو آلمانی نیز از ماموریت کنونی خود با نیروهای یونیفل سازمان ملل خارج شده و بندر لیماسول قبرس را روز 6 آگوست (16 مرداد) ترک کرد و همان روز نیز به بندر بیروت رسید. هدف حضور این ناو در بندر بیروت حمایت و پشتیبانی اعلام شده است.
https://eitaa.com/mesagh
5 عامل قدرت ایران که اتاق های تصمیم سازی امریکا را درگیر خود کرده است / شورای آتلانتیک : باید این 5 عامل را بشناسیم و در جهت کنترل آنها تلاش کنیم ..../ با ما همراه باشید ... ( قسمت دوم )
#صریح_نیوز
https://eitaa.com/mesagh
⭕️ مرعشی: به گفتگو با آمریکا تمایل داریم / غربگرایان شرطی سازی جامعه را شروع کرده اند
♨️ حسین مرعشی، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ و عضو حزب کارگزاران سازندگی با حضور در خبرگزاری دولتی ایرنا، پیرامون خواسته همیشگی اصلاحطلبان مبنی بر مذاکره با آمریکا اظهار کرده است:
🔻«ایران امروز، ایران قبل از سال ۹۲ نیست، حتی ایران سال ۹۶ هم نیست. ایران هم تجربه جدیدی از تحریمهای یکجانبه آمریکا کسب کرده است. تجربه ما تا سال ۹۲، تنها تحریمهای سازمان ملل بود. فرض بر این بود که تحریمهای سازمان ملل به دلیل این که رنگ و بوی قانونی دارد، اثراتی بر کشور ما گذاشته است. امروز اما معلوم شده تحریمهای یکجانبه آمریکا و اعمال تحریمهای ثانویه میتواند از تحریمهای مصوب شورای امنیت هم سختتر باشد.»
🔸او میافزاید: به نظرم چه آقای بایدن انتخابات را ببرد و چه آقای ترامپ انتخابات آمریکا را ببرد، ما بعد از نوامبر یا همان آبان، باید وارد مرحله جدیدی از روابط بینالمللیمان شویم. چون هم ما تجربهای داریم و هم دولت جدیدی در آمریکا روی کار میآید.
🔸ما در این دوره با ترامپی که بدعهدی کرده بود، نمیتوانستیم وارد گفتوگوی موثری شویم. اما چه آقای بایدن رای بیاورد و چه آقای ترامپ دوباره رای آورد، حتما فصل جدیدی از گفتوگوها در قالب ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان) یا ۴+۲ شروع خواهد شد. هم آمریکاییها به این گفتوگوها نیاز دارند، هم ایران به این گفتوگوها تمایل دارد. فضای بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نظرم فضای شروع گفتوگوی جدید خواهد بود.
🔅این مقوله به هیچ وجه پسندیده شأن یک رجل سیاسی نیست که خرمای هر محفلی را میخورد در خوشایند همان محفل نیز سخن بگوید!
🔹از سوی دیگر هنوز چند روز بیشتر از هشدار رهبر معظم انقلاب پیرامون "جریان تحریف" نگذشته است... تحریفی که انکار تجربیات قبلی کشور از مذاکره با آمریکا و بزرگنمایی از تحریمها یکی از مصادیق مشخص آن است.
🔸آقای مرعشی یا نمیدانند که ماحصل تمام تقلای برخی افراد در ستاد مشترک اعتدال و اصلاحات برای مذاکره با آمریکا چیزی جز شکست و افتضاح نبوده است یا میدانند و قصد انکار قضیه را دارند!
🔻و از طرفی انتظار بود مرعشی بعنوان یک رجل سیاسی به مردم بگوید که ایران همواره و در هر موضع منطقی به استقبال مذاکره رفته است و البته مادام که هیئت حاکمه آمریکا بر همین سیاق دشمنی و عداوت در حال حرکت باشند؛ خبری از منطق در میان آنها نخواهد بود. کما اینکه اوبامای مطلوب آقایان با ترامپ دشمن آقایان هیچ تفاوتی نداشتند و هر دو، تا توانستند مردم ایران را تحریم کردند.
💢 خطر بزرگتر اظهارات مرعشی که به زعم ما شخص مرعشی بیش از همه به آن آگاه بوده اما ممانعتی از آن نداشته؛ بحث "شرطیسازی جامعه" است.
🔸مقولهای که پیش از این در جریان برجام، در جریان مذاکره با آمریکا و در جریان انتخابات قبلی آمریکا مضارّ بسیاری را متوجه جامعه و اقتصاد ایران کرد و هیچ مقصّری هم جز اصلاحطلبان و اعتدالیون نداشت.
🔸معالوصف اما شاهدیم که آقایان به جای عبرت گرفتن از این رخداد؛ دل به تحریف سپردهاند و اینطور تظاهر میکنند که بایدن با ترامپ فرق دارد!
‼️این تقلا یا تظاهر اصلاحطلبان برای مذاکره با آمریکا و سیاهنمایی از وضعیت تحریمها در حالی است که نهادهای اندیشگی آمریکا ماجرای ارسال محمولههای کمکی ایران به ونزوئلا علیرغم تهدیدات آمریکا را به سوژه مطالعاتی خود تبدیل کردهاند.
🔻برخی محافل تحلیلی معتقدند این تقلای رجال هسته سخت اصلاحات برای شرطی سازی جامعه و بزرگنمایی از مشکلات و تحریمها در حالی که میدانند از آتش بایدن هم مثل همیشه آبی برای ایران گرم نخواهد شد؛ میتواند به منظور آتش زدن بر هیمه "فتنه اقتصادی" و شکل دادن به "زمستان سرد" در امتداد پروژه تابستان داغ باشد.
🔻گفتنی ست، مرعشی چند سال قبل نیز در ادامه بایدهای خود! خواستار تعیین انتخاب حاکمیت بین ایران اقتصادی یا ایران انقلابی شده بود. مقولهای که با بیتفاوتی مواجه شد و مرعشی هم چند سال بعد حرف خود را پس گرفت...
https://eitaa.com/mesagh