هدایت شده از mesaghمیثاق
25.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | ما چگونه میتوانیم یک جنبش دانشجویی قوی بسازیم؟
🔻 برای پاسخ به این سوال، پیشنهاد میکنیم این کلیپ را حتما ببینید!
👤 حجتالاسلام مجتبی عرب، مسئول اسبق بسیجدانشجویی دانشگاه شریف
📺 #گفتگوهای_اینترنتی
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 بازخوانی تاریخی
🔹در دههٔ ۱۳۲۰ و اوایل دهه ۱۳۳۵، پس از سقوط حکومت رضاشاه پهلوی و ایجاد فضای بازتر، فعالیتهای سیاسی در بین دانشجویان دانشگاه تهران (تنها موسسه مدرن آموزش عالی آن زمان در ایران) بسیار افزایش یافت. در این دوران حزب توده، از نفوذ بسیاری در بین دانشجویان برخوردار بود چنانکه بنا به گزارشهای مختلف، بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاه تهران عضو و یا هوادار این حزب بودند. اما در دوران نخست وزیری محمد مصدق و افزایش محبوبیت جبههٔ ملی در اوایل دهه ۱۳۳۰، محوریت این حزب در دانشگاه به چالش کشیده شد.
🔸پس از وقوع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، سازمانهای سیاسی تشکیل دهنده جبهه ملی، برای دوره کوتاهی در یک ائتلاف ضعیف، تحت نام نهضت مقاومت ملی به مقاومت سیاسی دست زدند و تظاهراتها و اعتصابهای پراکندهای در پاییز همان سال در دانشگاه تهران و همچنین بازار، از جمله در تاریخ ۱۶ مهر و ۲۱ آبان، در اعتراض به محاکمه مصدق برگزار شد.
🔹چند هفته پس از این وقایع، اعلام شد که روابط ایران و بریتانیا (که در زمان نخست وزیری مصدق قطع شده بود) از سر گرفته خواهد شد و ریچارد نیکسون نایب ریاست جمهوری وقت آمریکا برای دیدار رسمی به ایران خواهد آمد. این موضوع بهانه لازم برای اعتراضات را فراهم کرد و در ۱۴ آذر به سفارش نهضت مقاومت ملی، دانشجویان فعال به سخنرانی در کلاسها پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فرا گرفت. دولت وقت برای پیشگیری از هرگونه اقدام بعدی تصمیم به سرکوب اعتراضات گرفت.
🔸سربازان و نیروهای ویژه ارتشی پس از هجوم به دانشگاه، به کلاسهای درس حمله کرده و صدها دانشجو را بازداشت و زخمی نمودند. نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به شلیک تیر کردند که موجب شهادت سه دانشجوی این دانشکده به نامهای احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعترضوی و مصطفی بزرگنیا شد. فردای آن روز نیکسون به ایران آمد و دکترای افتخاری در رشته حقوق را در دانشگاه تهران که در اشغال مشهود نیروهای نظامی بود، دریافت کرد.
📌 بخش اول
📍#روزدانشجو
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 ۱۶ آذر فراموش شده
🔹شاید زمانی که رضاشاه در کنار حوزه علمیه قم به تأسیس دانشگاه تهران دست زد، به درستی نمیدانست که این مراکز تحصیل طلاب و دانشجویان روزگاری به یکی از سنگرهای مهم مبارزه با سلطنت پهلوی و یکی از منابع نگرانی فرزندش در آینده تبدیل خواهد شد.
🔸آغاز نقش جدی دانشگاه را باید ناشی از ممنوعیت فعالیتهای حزبی پس از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ دانست که نقطه اوج آن تظاهرات دانشجویی ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و شهادت سه نفر از دانشجویان دانشکده فنی به اسامی شریعت رضوی، بزرگنیا و قندچی به دست نیروهای انتظامی بود.
🔹تلاش برای کمرنگ کردن واقعه ۱۶ آذر از همان فردای این اتفاق شروع و تا الان ادامه دارد.
آنروز عوامل این جنایت در مقابل خبرنگاران گفتند: «دانشجویان برای گرفتن تفنگ سربازان حمله کردند و سربازان نیز اجباراً تیرهایی به هوا شلیک نمودند و تصادفاً سه نفر کشته شد.» و یکی از مطبوعات نوشت: «اگر تیرها هوایی شلیکشده، پس دانشجویان پَر درآورده و خود را به گلوله زدند»!
رژیم هم برای اینکه واقعه ۱۶ آذر زودتر از یادها برود، از برپایی مراسم یادبود شهدا جلوگیری کرد.
در دهه ۷۰ هجری، این شیوه با تاکید بر اینکه دانشگاه و دانشجو نهاد علمی ست، نه سیاسی، راه را بر هر نوع دغدغه اجتماعی و سیاسی بستند، تا صدای رهبری هم در نگرانی از ترویج عبارت «دانشگاه غیرسیاسی» بلندشود.
🔸اما شیوه کمرنگ کردن و به فراموشی سپرده شدن این اتفاق بعدها متفاوت شد.
دیگر به جای مانع شدن، اتفاقا راه را باز کردند. اما پیش از این بازگشایی، این روز را از محتوا و پیام اصلی خودش تهی ساخته و فرعیات و لودگی ها را با آن خلط ساختند.
🔹جدیدا برای فراموش شدن روحیه ضداستکباری، ضدسلطه و ضد تبعیضِ دانشجویان ایرانی، بزرگداشت ۱۶ آذر را از روز جَنگ برای عدالت و استقلال و علیه استکبار، به جُنگ و پایکوبی بدل کردند. امروز در برخی دانشگاهها چنین واقعهای، با رقص و آواز و بادکنک بازی و مسابقه بازی رایانهای و امثالهم، گرامی داشته میشود!...
📌 بخش دوم
📍#روزدانشجو
هدایت شده از mesaghمیثاق
✨﷽✨
#پندانه
✅رزق و روزی دست خداست
✍دوستی میگفت:
در یکی از روزهای زمستان، از منزل خود به سوی محل کارم که دور بود خارج شدم. برف بود اما وسیلهای نبود.
🔸برای اینکه دستهایم گرم شود، آنها را در جیب گذاشتم. یک دانه تخمه آفتابگردان پیدا کردم، آن را بیرون آورده و با دندان شکستم.
🔹ناگهان بذر وسط آن بیرون پرید و روی برفها افتاد. ناخواسته خم شدم که آن را بردارم، پرندهای بلافاصله آمد آن را به نوک گرفت و پرید.
🔸به نظر تو چه درسی در آن است؟
🔹من گفتم:
رزق و روزی ما آن نیست که در دست ماست بلکه آن است که در دست خداست.
🔰 این حکایت زندگی و دنیای ماست که به آنچه در جیب و در دست و جلوی چشم ماست، دلخوشیم و خیال میکنیم که همهاش رزق و روزی ماست ولی همین که میخواهیم آن را در دهانمان بگذاریم و لذتش را ببریم، از ما میگیرند و به کسی دیگر میدهند.
▫️تمام عمر کار و تلاش میکنیم تا مالی پسانداز کنیم و راحت زندگی کنیم، ولی گاهی آنچه اندوختهایم رزق و روزی ما نیست. اندوخته ما رزق و روزی کسانی میشود که بعد از ما میخورند یا در زمان حيات، نصیب آنها میشود و میخورند.
▫️رزق و روزی ما آن چیزی است که بخوریم و لذت استفاده آن را ببریم، نه اینکه رنج فراوان بر خود و خانواده تحمیل کنیم و در انتها لذتش برای دیگران شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شاخصه اسلام...
👤حجت الاسلام و المسلمین دانشمند
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 یکبار برای همیشه/ پاسخ عالی به شبهه ناصبی بودن فلسطینی ها
پاسخ دکتر خرم آبادی متخصص کشورهای عربی به یک سوال مهم
هدایت شده از mesaghمیثاق
27.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دکتر گابور مات، بازمانده هولوکاست، خواستار بازگشت سرزمین به ف.لسط.ین.یها شد
.
دکتر گابور مات، بازمانده هولوکاست، پزشک و نویسنده مجارستانی - کانادایی، در گفتگو با پیر مورگان، با اینکه خود را صهیونیست معرفی میکرد، در موضع خود تجدیدنظر کرد و گفت: اسرائیل در صدد نابودی، اخراج و قتل عام ف.لس.ط.ین.یان است.
.
منبع: میدل ایست مانیتور
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیام کنیم
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همدیگه رو پیدا کنیم