هدایت شده از mesaghمیثاق
21.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 مسولان کشور خوب گوش دهند...
✍تفکر لیبرالیستی را باید پیگیری کرد
✔️لیبرالها قائل به عرفیگرایی، سازش با دشمن، ایجاد فاصله طبقاتی، ویژه خواری و سکولاریزم هستند...
✔️تاریخ را بخوانیم و عبرت بگیریم...
✔️ انحراف انسان های برجسته موجب انحراف مردم می شود...
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌 امر به معروفِ سیاسی
⭕️ رضاخان در اوّل خیابان سپه محوطۀ بزرگی را که به نام باغ ملّی بود، تعمیر و بازسازی نموده و مراسم نظامی در آن برگزار میکرد. در بالای سَر در بزرگ آن، مجسّمهی نیمتنهای از خود نصب نمود که مانند دو مجسمۀ از پشت به هم چسبیده بود که هم از بیرون، تمام صورت پیدا بود و هم از درون.
♨️ روزی برای مراسمی، مدرّس را دعوت کردند؛ هنگامی که مدرّس به باغ ملّی رسید، رضاخان و عدّهای دیگر از وی استقبال کردند و رضاخان به شرح و توصیف پرداخت و سپس در چادری نشستند.
❗️رضاخان از مدرّس پرسید: حضرت آقا! درِ ورودی را ملاحظه فرمودید؟ مدرّس جواب داد: بله، مجسّمهی شما را دیدم، درست مثل صاحبش دورو دارد!
⭕️ رضاخان از شرم و ناراحتی به خود میپیچید و تا پایان مجلس، دیگر سخنی نمیگفت...
📚برگرفته از كتاب؛ "حاضر جوابیهای شهيد مدرس"
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌داستان سگ دزدگیر و مخالفت شهید مدرس
زمانی که نصرتالدوله وزیر دارایی بود، لایحهای تقدیم مجلس کرد که به موجب آن، دولت ایران یکصد سگ از انگلستان خریداری و وارد کند.
او شرحی درباره خصوصیات این سگها بیان کرد و گفت: این سگها شناسنامه دارند، پدر و مادر آنها معلوم است، نژادشان مشخص است و از جمله خصوصیات دیگر آنها این است که به محض دیدن دزد، او را میگیرند.
🔹مدرس طبق معمول، دست روی میز زد و گفت: مخالفم.
وزیر دارایی گفت: آقا! ما هر چه لایحه میآوریم، شما مخالفید، دلیل مخالفت شما چیست؟
🔹مدرس جواب داد: مخالفت من به نفع شماست، مگر شما نگفتید، این سگها به محض دیدن دزد، او را میگیرند؟ خوب آقای وزیر! به محض ورودشان ، اول شما را میگیرند. پس مخالفت من به نفع شماست.
نمایندگان با صدای بلند خندیدند و لایحه مسکوت ماند.
🌷 بزرگ مرد دیانت و سیاست آیت الله مدرس
هدایت شده از mesaghمیثاق
📌معرفی شخصیت های سیاسی؛
💥وینستون چرچیل
شصت و یکمین نخستوزیر انگلیس بود که از 10 می 1940 تا 26 جولای 1945 رهبری سیاسی این کشور را در کوران جنگ جهانی دوم بر عهده داشت و نقشی بسیار موثر و انکارناپذیر در شکست آدولف هیتلر و نابودی نازیسم در اروپا ایفا کرد.
چرچیل البته یکبار دیگر نیز در فاصلۀ سالهای 1951 تا 1955 به مدت چهار سال و پنج ماه نخستوزیر انگلیس شد و در مارس 1955 بالاخره متقاعد شد که دچار کهولت سن است و باید نخست وزیری را به شخص دیگری واگذار کند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
چرچیل در 30 نوامبر 1874 به دنیا آمد و در 24 ژانویه 1965 از دنیا رفت.
او 90 سال و دو ماه عمر کرد و 62 سال از عمرش را عضو مجلس عوام انگلیسی بود. طی بازۀ زمانی 1900 تا 1964، چرچیل فقط دو سال عضو این مجلس نبود (24-1922).
اگرچه چارلی چاپلین معتقد بود به دلیل هنرش در قلب مردم بالاتر از هر سیاستمداری است، ولی مردم انگلستان در رایگیری بیبیسی در سال 2002، وینستون چرچیل را به عنوان «بزرگترین بریتانیایی تمام تاریخ» انتخاب کردند. چاپلین در این رایگیری بسیار پایینتر از چرچیل در رتبۀ 66 قرار گرفت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
چرچیل را غالبا بزرگترین سیاستمدار تاریخ انگلستان میدانند، برخی اما معتقدند او بزرگترین سیاستمدار تاریخ بوده است و دلیل شان هم نقش ویژۀ او در شکست هیتلر و رهانیدن مردم از شر ایدئولوژی جهنمی نازیسم است.
در مارس 1992 کارل پوپر در شهر سویل اسپانیا سخنرانیای ایراد کرد با عنوان «سقوط کمونیسم: درک گذشته و تاثیر بر آینده».
پوپر در این سخنرانی پس از تشریح وضعیت متزلزل نظامهای دموکراتیک اروپای غربی در اثر ظهور هیتلر در آلمان و رشد جنبشهای فاشیستی در در غرب اروپا و نیز سر بر آوردن مارکسیسم در شوروی، گفت: «در این شرایط که هیتلر خود را آمادۀ جنگ علیه غرب میکرد، تقریبا همۀ روشنفکران و خردمندان اعلام کردند که دموکراسی فقط یک مرحلۀ گذار در تاریخ بشر است و محو آن را پیشبینی میکردند... آن گاه هیتلر جنگ جهانی دوم را به راه انداخت و در پایان به لطف وجود یک مرد، یعنی وینستون چرچیل، شکست خورد. در نتیجۀ اقدامات او بود که ائتلافی از دموکراسیهای غربی و روسیه ایجاد شد و در نهایت هیتلر و متحدانش را شکست داد.»
پوپر به عنوان مهمترین فیلسوف مدافع لیبرالدموکراسی ، چنین نگاهی به چرچیل داشت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
قبل از اینکه چرچیل به نخستوزیری برسد، تقریبا همۀ سیاستمداران بریتانیا موافق مذاکره و مصالحه با هیتلر بودند. توافقنامۀ مونیخ در سپتامبر 1938 در همین راستا امضا شد.
در این توافقنامه کشورهای آلمان و ایتالیا و بریتانیا و فرانسه توافق کردند که بخشهایی از چکسلواکی ضمیۀ خاک آلمان شود، بریتانیا و فرانسه با پذیرش زیادهخواهی ارضی هیتلر در صدد جلوگیری از جنگ جهانی دوم بودند.
چرچیل اما مخالف توافقنامۀ مونیخ بود و هشدار میداد که هیتلر به چکسلواکی رضایت نمیدهد و سراغ سایر کشورهای اروپایی نیز خواهد آمد.
پس از حملۀ آلمان به لهستان، دولت چمبرلین به آلمان اعلان جنگ کرد اما وقتی بلژیک و هلند و فرانسه با حملۀ ارتش قدرتمند آلمان سریعا سقوط کردند، نویل چمبرلین نخستوزیر بریتانیا که به توافقنامۀ مونیخ تن داده بود، از مقامش استعفا کرد و چرچیل جانشین او شد.
انتقادهای چرچیل از سیاست مماشات در برابر هیتلر، اکنون به مثابه بصیرت سیاسی او قلمداد میشد و تحت تاثیر فضای سیاسی پدیدآمده در بریتانیا و کل اروپا، چرچیل به جای چمبرلین به عنوان رهبر حزب محافظهکار بریتانیا انتخاب شد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
رهبری سیاسی بریتانیا در هشت ماه نخست جنگ جهانی دوم بر عهدۀ چمبرلین بود ولی روی کار آمدن چرچیل، عزم و وحدتی ملی در بریتانیا ایجاد کرد.
او در نطق مشهورش در مجلس عوام بریتانیا، در مقام سیاستمداری که مدافع جنگ با هیتلر بود، خطاب به مردم کشورش گفت: «چیزی برایتان ندارم جز خون و اشک و عرق و کار سخت.»
چرچیل در سال 1895 عضو ارتش بریتانیا شده بود و در کنار جنگیدن در نبردهای گوناگون، به عنوان "خبرنگار جنگ" نیز فعالیت میکرد، او نویسندهای چیرهدست بود و سرانجام در سال 1953 برندۀ جایزۀ نوبل هم شد.
بنابراین عجیب نبود که در جریان جنگ جهانی دوم، با ادبیات غنی و شورانگیز نطقهای رادیوییاش و نیز سخنرانیهایش در مجلس عوام، از مردم بریتانیا ملتی متحد در برابر آلمان نازی بسازد.
سخنرانی موثر او در کنگرۀ آمریکا نیز نقش مهمی در ورود ایالات متحده به جنگ علیه آلمان نازی داشت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
چرچیل جایزۀ نوبل را به دلیل به اصطلاح «چیرهدستیاش در توصیف وقایع تاریخی و فصاحت بیانش در دفاع از آرمانهای والای انسانی» بدست آورد.
او اگرچه سیاستمدار بود، ولی درآمدش از راه نوشتن تامین میشد، چرچیل در جریان جنگ جهانی دوم هر روز 5000 کلمه مینوشت و این کاری است که کمتر سیاستمداری در آن همه هیاهو و مشغله انجام میداد.
دو کتاب «بحران جهانی»(1931) و «جنگ جهانی دوم»(1954) جزو آثار مشهور او هستند که اولی دربارۀ جنگ جهانی اول بود. «جنگ رودخانه»(1899) «برای تجارت آزاد»(1906)، «لیبرالیسم و مسئلۀ اجتماعی»(1909) و «تاریخ مردم انگلیسیزبان» (1958) نیز از دیگر آثار او هستند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
وینستون چرچیل اگرچه در بیشتر عمر سیاسیاش عضو حزب محافظهکار بریتانیا بود ولی مدت زیادی هم در حزب لیبرال بریتانیا حضور داشت.
او در سال 1900 به عنوان عضو حزب محافظهکار وارد مجلس عوام شد ولی از 1908 که دولت لیبرال هربرت اسکویت روی کار آمد تا 1922 که دولت لیبرال دیوید لوید جورج کنار رفت، در رأس وزاتخانههای متعددی قرار داشت.
یعنی چرچیل از 34 سالگی تا 48 سالگی در دولت متعلق به حزب لیبرال بریتانیا در مقام وزیر تجارب سیاسی و نظامی قابل توجهی اندوخت و بعدها که در جنگ جهانی دوم به رهبری حزب محافظهکار رسید، این تجارب برای او بسیار مفید و گرانبها بودند.
او طی این 14 سال وزیر تجارت، وزیر کشور، وزیر جنگ، وزیر مستعمرات، وزیر تدارکات، وزیر نیروی هوایی، نمایندۀ دولت در نیروی دریایی بریتانیا و .... بود. همچنین در مقاطعی از این دوران بر سیاست خارجی بریتانیا در خاورمیانه نظارت داشت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
نگاه او به ملل مستعمرات انگلستان به طور خلاصه از این قرار بود که این ملل برای پیشرفت نیازمند امپراتوری بریتانیا هستند.
با این حال او در دهۀ 1950 پیرمردی متعلق به دنیای پیش از جنگ جهانی دوم به نظر میرسید و حاضر نبود بپذیرد که نظرات امپریالیستیاش، دیگر به راحتی مقبول ملل تحت حکمرانی امپراتوری بریتانیا واقع نمیشوند و کشتیبان را سیاستی دیگر باید.
اگرچه نقش ویژۀ چرچیل شکست هیتلر و نابودی نازیسم و فاشیسم، او را عملا یکی از معروف ترین سیاستمداران تاریخ بشر کرده، ولی کارنامۀ چرچیل خالی از نقاط منفی نیست.
در بریتانیا او را بابت شکست نیروهای متفقین در جنگ گالیپولی در برابر نیروهای عثمانی مقصر میدانستند، در آن زمان (1915) چرچیل به عنوان نمایندۀ دولت در نیروی دریایی بریتانیا خدمت میکرد و تصمیماتش ظاهرا در شکست متفقین موثر بود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
اگرچه چرچیل تا آخر عمر از درستی تصمیماتش در آن جنگ دفاع میکرد ولی 300هزار سرباز کشتهشدۀ متفقین در این جنگ، چیزی نبود که به آسانی قابل چشمپوشی باشد. 250هزار سرباز عثمانی نیز در جنگ گالیپولی کشته شدند ولی نهایتا دولت عثمانی در این جنگ پیروز شد.
اما داستان گالیپولی نهایتا داستان یک جنگ مستقیم بود و چرچیل هم یکی از مقصران موثر این ماجرا بود، اتهام دوم در کارنامۀ چرچیل مهمتر از نبرد گالیپولی است و برمیگردد به قحطی سال 1943 در هندوستان.
مادوسری موخرجی، نویسنده و خبرنگار هندی-آمریکایی، در کتاب «جنگ پنهان چرچیل» نشان داده است که سیاستهای وینستون چرچیل به عنوان نخستوزیر بریتانیا، در ایجاد قحطی سال 1943 هندوستان موثر بوده است، در قحطی آن سال، حدود 3 میلیون نفر از مردم هندوستان مردند که اکثرا اهل بنگال بودند.