به عنوان یک متخصص اقتصاد، معتقدم اصلاح بازار (در بخش واقعی و بخش پولی) نیازمند یک شوک سیاسی است. امیدوار بودم شوکی که در هفته گذشته آغاز شد با استیضاح رئیس جمهور به نتیجه نهایی خود یعنی کاهش شدید نرخ دلار و کاهش ارزش بازارسرمایه و همچنین القاء امید در بخش واقعی اقتصاد منجر شود.
اما متاسفانه اظهارات نسنجیده افرادی از درون مجلس که پایه این اصلاح سیاسی را به شدت سست کردند، روند افت قیمت ارز را دوباره متوقف کرد و ارز فرایند افزایشی خود را شروع کرد.
اصلاحات سیاسی، همیشه، التهابآفرین نیستند. گاه میتوانند امید را به اقتصاد تزریق کنند. فقط باید مراقب بود و هر اصلاحی را در زمان خودش انجام داد.
همچنان به طور جد معتقد به یک اصلاح سیاسی امیدآفرین در کشور هستم.
☘تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/mesagh
#جوسازی_ممنوع طبق آمار روزانه در ایران کمتر از ۱۰۰۰ نفر فوتی داریم ! این آقا این مکتب این حاکمان کرونایی شعور مردم را با این آمار دادنها در چه سطحی میبینند ؟ یعنی ۸۰ درصد فوتیها رو کروناییها تشکیل میدهند؟ ( پیری ، تصادف و سرطان و ... حدود ۱۰۰ نفر؟ )
https://eitaa.com/mesagh
نحوه بکارگیری انفال ریشه تمام بیعدالتیها و کلید حل معضلات
دکتر حسین کچویان
(قسمت ۱ از ۲)
مکرراً شنیده ایم که نظام اقتصادی اسلامی، نظامی است که نه همچون نظام سرمایه داری و نه همچون نظام سوسیالیستی است. گفته شده است که نظام اسلامی نظیر نظام سرمایه داری نیست که افراد می توانند بدون هیچ محدودیتی، ثروت اندوزی کرده و از طریق کار بدون قید و بند در قلمروی اقتصاد تولید ثروت نموده و آنرا تملک کنند که تنها وظیفه آنان پرداخت مالیات مقرر تعیین شده توسط دولت باشد که آنهم قابل قیاس با ثروت تحصیل شده و دارایی موجود شخص از طریق فعالیتهای اقتصادی فرد سرمایه دار نیست! از آنطرف نیز نظام اسلامی چون نظام سوسیالیستی نیست که مالکیت خصوصی در آن به رسمیت شناخته نشده و افراد مالک محصولات تولیده شده توسط خودشان نباشند و نتوانند مالک خانه و زمین یا کارخانه و شرکت خود باشند! نظامی که در آن دولت، مالک بزرگی است که بر تمامی منابع ثروت و تولیدات افراد جامعه سلطه ملکی و مالی دارد، قطعا نظام اقتصادی اسلامی نیست کما اینکه نظامی که در آن حدی بر ثروت اندوزی و کار افراد وجود نداشته و هر آنچه می خواهند بدون قید و حدی تولید و تملک می کنند، نظام اقتصادی اسلام نیست!
اما سوال مهمتر این است که نظام اقتصادی اسلام و آنچه آنرا از این دو نظام متمایز می کند، در کجاست؟ در این خصوص نظریاتی مطرح بوده که بدون مخالف نبوده است مثل آن نظریاتی که قائل به گذاشتن حد بر ثروت و دارایی هستند. اما به نظر می رسد مهمترین وجه تمایز ساختاری اقتصاد اسلامی که موجب تمایز آن با دو نظام دیگر می شود در مساله انفال قرار دارد. انفال، مطابق نظر فقهی حضرت امام (ره) تمام اموالی است که فاقد رب یا مالک است که شامل زمین های موات اعم از شهری و غیر شهری، معادن از جمله نفت، دریاها، رودخانه ها و... بغیر از اموال منقول در آنها مثل پرندگان و حیوانات دیگر است. انفال به یک معنا سرچشمه کلیه ثروتهاست. در سرمایه داری با انفال، مثل مال خصوصی و در سوسیالیسم با اموال خصوصی نظیر انفال یا مال حکومتی عمل می گردد. در اسلام تفکیک دقیقی بین مال حکومت یا امام و مال خصوصی وجود دارد. بررسی مجملی در نظامات اقتصادی نشان می دهد هم ویژگی و هم سرچشمه بدبختیها و خیرات نظامات مختلف به نوع تعامل آنها با انفال برمی گردد. در نظام اسلامی بعد از انقلاب اسلامی نیز نحوه تعامل با انفال سرچشمه کلیه فسادها، نابرابریها، تبعیضات طبقاتی و مشکلاتی است که اکنون کشور با آن مواجه است. نوع توزیع انفال یا به تعبیری منابع عمومی مثل زمینها، منابع و سایر اموال دولتی از اساس مبتنی بر روابط ناسالم و غیرعادلانه بوده است. آنچه در مورد امضاهای طلایی گفته می شود نیز بخش مهم و عمده آن نیز به اموال دولتی برمی گردد. چه بسیار زمینها، اموال و منابعی که به افراد مختلف داده شد، به بهانه تاسیس مدرسه، بیمارستان یا سایر خدمات خیر و عمومی اما عملاً بدل به ملک خصوصی گردید و صاحب آنرا صاحب ثروتهای افسانه ای و بادآورده کرد. آنچه که اخیراً در جریان دادگاه های مختلف افشا شده است، بخوبی نشان می دهد که آغاز و منشای اصلی فساد از مدیرانی است که بر انفال یا اموال دولتی سلطه و اقتدار یا مدیریت داشته اند. به جرات می توان گفت که در کشور شاید نتوان باندازه انگشتان دست، افراد در هیچ قشری از تاجر و کارخانه دار تا پزشکان و دارندگان مجموعه های فرهنگی سرمایه دار و ثروتمندی را پیدا کرد که ثروت وی ناشی از بهره تبعیض آمیز از اموال عمومی یا دولتی نباشد. به همین دلیل در کشور ما دعوای بر سر مالکیت دولتی و خصوصی دعوایی مسخره و تصنعی است. در کشور ما دعوای احاله اقتصاد به مردم در واقع دعوای بهره برداری طالمانه و تبعیض آمیز از اموال مردم است. بخش خصوصی مشکلش صرفا این است که چرا بهره بیشتر و بی حساب و ناعادلانه از این اموال بدست نمی آورد یا به وی داده نمی شود! به هیچ وجه مساله این بخش، این نیست که در فعالیت های اقتصادی آزاد گذاشته شود، بلکه دعوای آن این است که چرا این یا آن سرمایه دار از این منابع بیشتر بهره می برد و به آن دیگری کمتر داده می شود. به همین دلیل در این کشور هیچ کاری که در آن منابع دولتی به میزان زیاد و مسرفانه به کارگرفته نشود، به هیچ وجه مورد اقبال بخش خصوصی نخواهد بود. البته این به معنای متهم سازی بخش خصوصی نیست، بلکه بخش دولتی نیز بیش از بخش خصوصی مسئول است و در واقع با بیان درست، «خصوصی» و «دولتی» نقش هایی است که با هدف واحدی بین افراد دست به دست می شود! از اینرو می توان گفت که تمام نزاعی که در کشور میان گروههای سیاسی در جریان است نیز در اصل نزاع بر سر همین اموال است؛ یک دلیل قاطع و مشخص آن نیز وضع شرکتهای دولتی است که با مصرف نزدیک به ۷۰ درصد بودجه، مالیاتهایی زیر ده درصد پرداخت می کنند و اکثراً زیان ده هستند
https://eitaa.com/mesagh
🔴 ملاحظاتی در مورد فرمایشات رهبری معظم
🔹 فرمایشات صریح رهبری معظم انقلاب در دیدار با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، در مورد حرمت هتک و توهین به مسئولین، حاوی ملاحظات مهمی بود.
🔻۱. این فرمایشات در اصل و در درجه اول، از بعد اخلاقی و دینی بیان شده است و واژه «حرمت» نیز صریحاً گویای وجه شرعی آن است.
🔻 ۲. برخی اعلام یک حکم شرعی توسط رهبر انقلاب مبنی بر حرمت هتک را بهمعنی دفاع از عملکرد روحانی تلقی کردهاند. غافل از اینکه ایشان در جایگاه یک فقیه و عالم، حکم شرعی یک فعل حرام را اعلام و همگان را از آن منع کردهاند.
🔻۳. یکی از مضرات جانبی عادی شدن فرهنگ هتک و توهین، غالب شدن احساسات و به حاشیه رفتن جو عقلانیت است.
🔻۴. تاکید ایشان بر حفظ جایگاه مسئولان عالی نظام، فارغ از عملکرد شخص آنهاست. حفط احترام جایگاه مسئولان عالی نظام به معنی عدم نقد نیست. اما زمان نقد و استیضاح، #عقلا باید در سایه مسئله اصلی کشور دیده شود. اکنون هیچ اولویتی بالاتر از #حفظ_جان مردم نیست.
🔻۵. محور اصلی در فرمایشات رهبری، اصلی و فرعی کردن مسائل بود. ایشان مسئله اصلی و عاجل کشور را مقابله با #کرونا و جلوگیری از فوت روزانه بیش از ۳۰۰ نفر از مردم میدانند. بدیهی است ورود به استیضاح در این شرایط، عملا بزرگترین و اصلیترین مسئله کشور که حفظ جان مردم است را به حاشیه میبرد. طبیعی است #آرامسازی فضای کشور، شرط اصلی تمرکز مسئولان برای مقابله با کروناست.
🔻۶. از منظری دیگر؛ مبنای فرمایشات رهبری دو نقطه اصلی بود: #آرامسازی فضای کشور و #تمرکز همگانی بر نجات جان مردم. اکنون هیچ اولویتی بالاتر از حفظ جان انسانها در کشور وجود ندارد. از این رو طرح نقد و استیضاح بههیچ عنوان نباید مسئله و اولویت اصلی کشور را تحتالشعاع قرار دهد. اصلی و فرعی کردن مسائل کشور ربطی به عملکرد منفی و ضعیف روحانی ندارد.
👈 پس همه، با هر توان و ابزاری که داریم باید همان مسیر مورد نظر رهبری را برویم. از حوزه فردی و خانوادگی گرفته تا بسیج عمومی و کمک به حل مشکل اصلی و نجات جان مردم و از چیزی که این را تحتالشعاع قرار میدهد، خودداری کنیم.
✳️ #تبیین
https://eitaa.com/mesagh
امروز اعلام شده که ۳۳۷ نفر در کشور از کرونا فوت کردن. با توجه به فرموده جناب معاون وزیر بهداشت، این ۳۳۷ نفر با احتمال چند درصد کرونا داشتهاند؟
تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/mesagh
#اسلام_هراسی_از_ترس_اسلامگرایی
👈 رفتار روان پریشانه ماکرون از ربط بی ربط کشته شدن معلم تاریخ به رسمیت دادن به کشیدن کاریکاتور پیامبر اعظم که جان و جهان فدای او، من را یاد مصرع مولوی می اندازد که: کی شود دریا ز پوز سگ نجس... اما
...اما این مواضع
1. هم پرده از نفاق و تناقص حقوق بشری آنها پرده برداشت
2. هم باعث شد تاریخ، جنایات آنها را در مستعمراتشان یادآور شود.
3. هم امت اسلام را به دشمنی آنها با اسلام متوجه ساخت
4. هم بالاتر از همه خبر از پشت پرده هایی از اسلامگرایی در غرب و اوج نگرانی آنها از این مهم پرده برداشت.
آری اسلام گرایی آنقدر در دل دشمنان وحشت انداخته است که می خواهند به هر بهانه ای اسلام را مورد هجمه قرار دهند و با احساساتی کردن مردم اسلام هراسی راه بیاندازند ولی
یُرِیدُونَ لِیُطْفُِواْ نُورَ اللَّهِ بِاءَفْوَا هِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِى وَلَوْ كَرِهَ ا لْكَفِرُونَ# هُوَ الَّذِىَّ اءَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ ا لْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ ا لْمُشْرِكُونَ).(8و9 سوره مبارکه الصف)
((آنان مى خواهند نور خدارا بادهان خود خاموش سازند؛ ولى خدا نور خود را كامل مى كند هر چند كافران خوش نداشته باشند! او كسى است كه رسول خود را با هدایت و دین حقّ فرستاد تا او را بر همه ادیان غالب سازد، هر چند مشركان كراهت داشته باشند.
✍ #محمود_باقری
https://eitaa.com/mesagh
کدام کشور ها بیشترین تعداد تولد نامشروع و بدون ازدواج را دارند؟
فرانسه رتبه اول
https://eitaa.com/mesagh
🔴 باز هم دروغی دیگر از مدیران غربزده حاکم بر کشور آشکار شد
🔹پس از ورود ایران به لیست سیاه FATF صادرات نفت ایران افزایش یافت و ورود دلار به کشور آسان تر شده است.
🔸اصلاحطلبان و غربزده ها برای اینکه بر بی کفایتی خود سرپوش بگذارند ضمن اینکه مسیرهای دور زدن تحریمها را بستند یا لو دادند، بارها به دروغ گفتند اگر ایران به لیست سیاه FATF برود، دیگر نمی توانیم نفت بفروشیم و پول آن را دریافت کنیم که کذب آن مشخص شد
https://eitaa.com/mesagh
از این که با وقاحت تمام در تلویزیون به مردم توهین می کنند و آن ها را خائن می نامند تعجب می کنم. ما را چه شده است؟
انقلاب اسلامی مردم را عزیز می دارد و توهین به مردم را بر نمی تابد. اما صدا و سیما و وزارت بهداشت به راحتی هر چه تمام تر در خیابان شکار می گیرند و با بی شرمی، او را خائن؛ قاتل و ... خطاب می کنند.
این قطعا شیوه امام و رهبری نیست. فاین تذهبون...
https://eitaa.com/mesagh
✳️ روحانی تا عمران خان
۱) عمران خان، (رئیس دولت پاکستان) توهین مکرون به پیامبر اسلام را به شدت محکوم کرد.
۲) اردوغان (رئیس دولت ترکیه) مکرون را به خاطر رفتارهای غلط در حق جهان اسلام، دیوانه خطاب کرد.
۳) روحانی (رئیس دولت ج.ا.ا) رفته گل بچینه، برنگشته!
دکتر #کوشکی
https://eitaa.com/mesagh
بیانیه دکتر منتظر از اساتید طب ایرانی اسلامی
بسم الله القاصم الجبارین
دکتر رضامنتظر
ظاهرا با افزایش آمار مبتلایان به #کرونا، مجریان مقابله با این بیماری که با بی توجهی به تجارب پزشکان طب سنتی و با آزمایش داروهای بی خاصیت بر مردم بی کفایتی خود را به اثبات رسانده اند، بهترین روش برای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی خود را فرار به جلو دانسته اند.
آنها با بیان این مطلب که مقصر مردم هستند که رعایت نمی کنند توپ را در زمین آنان انداخته اند.
وزیر محترم بهداشت این روزها با چهره ای حق به جانب از یک طرف می گوید ما التماس کردیم که مردم رعایت کنند و نهادهای ذیربط هم نظارت خود را جدی تر کنند ولی کسی گوش نکرد لذا از دست من کار بیشتری ساخته نیست!
باید به ایشان گفت شما روزهای اول شیوع بیماری گفتید باید از ظرفیتهای طب سنتی برای کنترل بیماری استفاده شود. چه شد که از این ظرفیت ها استفاده نکرده اید؟ چه شد که بعدا توبه کرده و گفتید انتظار این که طب سنتی موثر باشد، توهم است؟ آیا ارزیابی و بهره گرفتن از تجارب پزشکان داخلی هم دست شما نبود؟
چرا در بیمارستانها انواع داروهای گران قیمت خارجی را روی مردم آزمایش کردید تا جایی که به اعتراف معاونتان ایران مقام اول تست دارو را در جهان به خود اختصاص داد ولی حاضر نشدید یک مرکز درمانی در اختیار پزشکان طب ایرانی قرار داده و نتیجه عملکرد آنها را ارزیابی کنید؟ پس حالا هم انتظار نداشته باشید مردم مظلوم نمایی شما و دوستانتان را باور کنند.
متاسفانه #خبرنگاران صدا و سیما هم این روزها متاثر از چنین فضایی با حضور در مراکز مختلف افرادی که ماسک ندارند یا فاصله اجتماعی را رعایت نمی کنند شکار کرده آبروی شان را جلوی دوربین می برند.
گویی که مربی تیم، کار خود را خیلی خوب انجام داده و فقط مردم هستند که گل خورده اند.
بنده از همه اندیشمندان تقاضا می کنم طلبکارانه از وزیر بهداشت و معاونین ایشان و ستاد کرونا بخواهند به این #سوالات_کرونایی پاسخ دهند،
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاش این آقاهه رییس جمهور میشد دولت راستگویان و درستکاران تشکیل میداد
و حال اینایی که شرم نمیکنن و دست تو جیب ملت میکنن و ارزش پولی ملی رو از نصف هم کمتر میکنن رو اساسی میگرفت
صد حیف
https://eitaa.com/mesagh