🔴 آمریکا دچار تحولی مهم میشود
✍️ #رضا_سراج
🔹 این احتمال وجود دارد که حزب جمهوریخواه در موافقت و مخالفت با ترامپ و متاثر از پدیده ترامپیسم دچار انشقاق و انشعاب گردد. محاکمه ترامپ در سنا نیز میتواند تسریع کننده (کاتالیزور) این مهم گردد.
🔸 پدیده ترامپیسم به مثابه یک پیشران، گسلهای سیاسی و اجتماعی را به همافزایی رسانده و بیثباتی را در این کشور تشدید خواهد کرد.
✅ این رویداد چنانچه با امواج سهمگین بحران اقتصادی ناشی از کرونا پیوند بخورد، حرکت ایالات متحده به سمت آغاز عصر پسا آمریکا را پُرشتاب میسازد.
💢 پیش از این «هنری کیسینجر» سیاستمدار کهنهکار آمریکا از ترامپ به عنوان یکی از افرادی یاد کرده بود که گاه به گاه در تاریخ سر برمیآورند تا پایان یک عصر و آغاز عصری دیگری را اعلام کنند.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
🔴 از رد کلیات بودجه خوشحال باشیم یا ناراحت؟
✍️ #مهدی_عبداللهی
🔹 کلیات بودجه رد شد، هم جای خوشحالی دارد و هم باید ناراحت شد. باید خوشحال باشیم که فعلا درگیر شوک تورمی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی نمیشویم. و باید ناراحت بود که کمیسیون تلفیق فرصت برخی اصلاحات در منابع و مصارف را از دست داد.
🔸 در مجموع به نظرم مجلس باید به جای ورود به تغییر اعداد و ارقام بودجه به دنبال اصلاح ساختارها باشد که شامل اصلاح نظام بانکی برای کاهش ناترازیها، اصلاح نظام مالیاتی، کمک به بهبود سرمایه گذاری و رشد اقتصادی و اصلاح وضعیت محیط کسب و کار و این دست مسائل است.
✅ مجلس باید قوانین تعارض منافع را نهایی کند؛ حقوق و دستمزد و مصارف دولت را شفاف کند؛ سامانه حقوق و دستمزد را در اختیار عموم قرار بدهد و وضعیت صندوق های بازنشستگی و بیمه ها را شفاف کند. اینها خیلی خیلی بهتر از ورود مستقیم به تغییر ارقام بودجه است.
💢 از سوی دیگر در این روز ها دولت خیلی مظلوم نمایی میکند و با استناد به تصمیمی که کمیسیون تلفیق در مورد ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی داشت در فضای رسانهای مجلس را تخریب میکند؛ غافل از اینکه مسبب همه بدبختیهای لایحه بودجه ۱۴۰۰ آقای روحانی و نوبخت بودند. ایشان سه سال دم از اصلاح ساختار بودجه زدند و آخرش آن لایحه خیالی را ارائه دادند.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
🔴 چرا قیمت کالاها با کاهش نرخ ارز پایین نمیآید
✍️ #محمدقلی_یوسفی
🔹 اینکه کم شدن نرخ ارز از ۳۰ هزار تومان به ۲۴ هزار تومان فعلی را نمیتوان کاهش نرخ ارز نامید و انتظار کاهش قیمتها در دیگر بخشهای اقتصاد کشور را داشت چرا که این موضوع زمان بر خواهد بود، اقتصاد ایران متکی به نفت است و اقتصاد مستقل تولیدی ندارد بنابراین نیروی محرکه آن دولت است که با یک اقتصاد آزاد کاملا متفاوت است.
🔸 در چنین اقتصادی که قیمت ها دستوری مطرح میشود نمیتوان واژه چسبندگی قیمت را در آن به کار برد چرا که این اصطلاح علمی در اقتصادهای باز کاربرد دارد و در این جوامع فروشنده تمایلی به کاهش قیمت نشان نمیدهد.
✅ در اقتصاد آزاد این بخش خصوصی است که زمام امور را به دست میگیرد اما متاسفانه در اقتصاد دولتی ایران، بازار نمیتواند آنطور که باید و شاید کار کند. در چنین اقتصادی به دلیل مداخلات داخلی انگیزه از بخش خصوصی گرفته میشود چرا که هم تناسب قیمتها بر هم میریزد هم اینکه قدرت برنامه ریزی و برآورد از فعالان اقتصادی گرفته میشود.
🔹 اقتصاد ایران متکی به صادرات نفت و واردات کالاست یعنی هر چه بیشتر نفت بفروشد به واردات آن نیز افزوده میشود، بنابراین زمانی که فروش نفت کم شود، میزان واردات نیز کاهش مییابد و از سوی دیگر با توجه به نبود تولید داخل و کمبود عرضه شاهد بالا رفتن قیمتها خواهیم بود.
🔸 دولت باید فضای کسب و کار برای تولید بیشتر در داخل را فراهم کند اما متاسفانه در حال حاضر تولید ما ریشه داخلی ندارد و عمده واردات ما نیز به صورت کالاهای نیمه آمادهای وارد میشود که در اینجا به کالای نهایی تبدیل شود نه اینکه مواد خامی باشند برای تولید یک کالا.
💢 اقتصاد ایران وابستگی شدیدی هم به ارز دارد به نحوی که حتی تمام عملکرد بورس ایران را هم تابعی از نرخ ارز تعیین میکند و با کاهش قیمت ارز شاهد برهم ریختگی بازار سرمایه خواهیم بود. بنابراین هم افزایش نرخ ارز و هم کاهش آن به اقتصاد آسیب هایی وارد می کند که باید هرچه سریعتر اصلاحات لازم برای بهبود این شرایط انجام شود.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
🔴 پاسخ نوبختی به نوبخت!
✍️ #محمد_ایمانی
🔹 نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه: آقای قالیباف از آن گزارش بکلی سری خبر داری. درآمد صد و چند میلیارد دلاری کشور به چند میلیارد دلار کاهش پیدا کرده. نمیتوانم عدد رو به شما بگم که بعد از سه سال محاصره که ذخایرمان را استفاده کردیم، در چه شرایطی هستیم!
🔸 رئیس مجلس در پاسخ به نوبخت: اگر میدانید که در صادرات نفت در وضعیت فروش حداقلی به سر میبرید و با سختی و مشکلات رو به رو هستید چرا در لایحه خود پیشنهاد فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه را پیشنهاد دادید؟
✅ براساس آنچه که پیشنهاد دادید، هزینههای واقعی و قطعی را در لایحه بودجه الزامی کردید، این دوگانگی را چطور مجلس باید حل کند؟ مجلس فروش نفت قطعی را براساس یک میلیون بشکه و نهایتاً تا ۱.۵ میلیون بشکه پیش بینی کرده است؛ البته ما خوشحال میشویم که صادرات نفتمان به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه برسد.
🔹 آقای نوبخت در اظهارات خود گفتند «مشکلات لایحه بودجه باید بین دولت و مجلس حل شود»، مجلس اصلاحاتی در لایحه دولت انجام داده اما دوستان در دولت با این اصلاحات مخالفت کردهاند؛ این اشکال در مجلس اثر میگذارد.
💢 میگویند "الزموهم بما الزموهم انفسهم. افراد را با آنچه خود را ملزم میدانند و قبول دارند، ملزم کنید". آقای نوبخت وقتی میگوید نمیتوانند نفت بفروشند و درآمد صد میلیارد دلاری نفت شده چند میلیارد دلار رسیده، چرا در لایحه، فروش نفت را بیش از دو برابر رقم امسال بودجه -که محقق هم نشد- نوشتهاند؟!
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
🔴 قالیباف حامل چه پیامی از ایران به پوتین است؟
💬 #همشهری
🔹 قالیباف قرار است بهزودی عهدهدار انتقال پیامی رسمی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه شود که تا پیش از این در حیطه کاری دیپلماتهای ارشد نظام و یا حداقل مسئولانی بوده است که در حوزه دیپلماسی نقشآفرین بودهاند.
🔸 یک منبع آگاه دراینباره گفت: اگرچه پیشتر رئیس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه در سفر اخیرش به تهران و در دیدار با رئیس مجلس از محمدباقر قالیباف برای سفر به روسیه دعوت به عمل آورده بود.
✅ قرار بود این سفر در اواخر آذرماه انجام شود اما بهدلیل تغییر سطح دیدار قالیباف در سفر به مسکو، این برنامه در روز آخر لغو شد. آنطور که در خبرهای غیررسمی آمده است، علت تعویق در انجام سفر قالیباف به روسیه، قطعینشدن زمان ملاقات با پوتین بوده است.
🔹 با توجه به روند مرسوم دیدارهای پوتین و احتیاطهای خبرساز او در حفظ سلامتیاش، دیدارکننده رئیسجمهور روسیه باید ۱۵روز در قرنطینه بماند. به همین دلیل پیشنهاد داده شده که قالیباف در تهران و در فرودگاه روسیه آزمایش کرونا بدهد که آنها نیز این موضوع را پذیرفتهاند.
💢 به هرروی، قالیباف بهزودی عازم مسکو میشود و در مقام رئیس مجلس، قبای واسطهگری روابط میان تهران و مسکو را هم بر تن خواهد کرد؛ قبایی که حکایت از فعالیت بیشتر و پردامنهتر او در عالم سیاست داخلی و خارجی ایران دارد.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
🔴 دولت، بورس و دست در جیب مردم
✍️ #جواد_احمدی
🔹 شرایط عجیب و سقوط چندماهه و ادامهدار بازار سرمایه، سوالات متعددی را در اذهان ایجاد کرده است.
🔸 دعوت رسمی و گسترده مسئولان اقتصادی دولت از جمله شخص رئیس جمهور و رسانهها برای ورود سرمایه ها به بورس، و این سقوط ادامه دار و طولانی چگونه قابل جمع است؟
✅ سقوط بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟ و... برای پاسخ به این سوالات لازم است علل اقتصادی رشد قیمت سهام را به صورت اجمالی بررسی کنیم،
🔹 یکی از اصلی ترین عوامل اقتصادی برای رشد قیمت سهام یک شرکت، افزایش میزان سود دهی آن شرکت است، که این افزایش سود دهی در حالت طبیعی از طریق افزایش میزان تولید و فروش محصولات حاصل می شود.
🔸 دلیل دیگری که میتواند افزایش میزان سود شرکت را به دنبال داشته باشد، افزایش قیمت محصولات تولیدی شرکت است.و سومین دلیل افزایش قیمت سهام یک شرکت، افزایش میزان تقاضا برای خرید سهام …
✅ وقتی نقدینگی حبس شود و از چرخش باز ایستد، طبعاً در بازارهای مختلف تقاضا کنترل شده و تورم مهار می گردد.راز کنترل تورم در دولت یازدهم را نه در افزایش تولید، بلکه در حبس نقدینگی باید جست.
🔹 دقیقا همین رفتار با وسعت بالا و عمق بیشتر، در سالهای ۹۸ و ۹۹ رویداد. با توجه به افزایش سودآوری ناشی از افزایش نرخ ارز و بالا رفتن قیمت فروش کالاها، ارزش سهام شرکتها در بورس افزایش یافت وصاحبان سپرده های بانکی که سرمایه شان در بانکها به وسیله ابزار سود ۲۵ درصدی حبس شده بود،همزمان با کاهش ارزش پول ملی شروع به خروج پول از بانکها کردند، با این تفاوت که اکنون و پس از چند سال، نقدینگی شان چند برابر شده بود!
💢 خروج پول از بانک ها و هجوم به بازارهای مسکن و طلا و ارز و خودرو، انفجار قیمتها را در این بازارها به دنبال داشت.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
🔴 مدیران رانت خوارِ نجومی بگیر، مردم را زیر دست و پای خود له کردهاند!
✍️ #شهریار_زرشناس
🔹 ساختار اقتصادی باید به شیوه انقلابی متحول شود / دولت آقای رفسنجانی نسخه نئولیبرالیسم را حاکم کرد / مردم ما فهمیدهاند که حرفهای لیبرالها بی اساس است / کشورهای متعددی علیرغم همراهی با نظام توسعه، به لحاظ اقتصادی ضعیفاند / نئولیبرالها دروغ میگویند / رئیس جمهور و مدیر انقلابی میخواهیم / استعداد شنیده شدن صدای جریان انقلابی زیاد شده است
🔸 در یک ساختار اقتصادی که ساختار اقتصادی شبه مدرنیستی است که ما داریم، که این ساختار اقتصادی بعد از انقلاب باید متحول میشد منتها به شیوه انقلابی و عدالتخواهانه متحول نشد و تداوم پیدا کرد و از سال ۱۳۶۸ هم آن جریان سیاسی که در قوه مجریه مسلط شد آمد نسخه نئولیبرالی را حاکم کرد وضع را بدتر از آنی که بود کرد.
✅ به نظر من دولت مردان ما در دهه ۶۰، قوه مجریه مشخصاً اصلیترین مسئول ماجراست، مجلس هم نقش دارد اما قوه مجریه اصلیترین است. اینها احساس نمیکردند این ساخت باید عوض شود، هیچ برنامهای نداشتند، هیچ برنامهای طراحی نشد برای اینکه ما یک گام برداریم که این ساخت اقتصادی را عوض کنیم.
🔹 آن برنامهریزان اصلی، آنهایی که مدیران اقتصادی هستند، آنهایی که در سطح وزارتخانه، در سطح معاون وزیر، در سطح لایه مدیران تصمیمگیر هستند، آنهایی که برنامههای توسعه را مینویسند، آنهایی که میتوانند قانونگذاری کنند، آنهایی که میتوانند سیاستگذاری کنند، آنهایی که میتوانند برنامه تدوین کنند؛ نه اعتقاد دارند که این اقتصاد ساختش ایراد دارد و باید عوض شود، آنها چه بگویند و چه نگویند طرفداران سرمایهداری نئولیبرال هستند.
🔸 مردم ما کمکم دارند میفهمند که این همه شعار نئولیبرالی، این همه ادعا درباره اینکه ما قهرمانان دیپلماسی هستیم، ما بلدیم با دنیا حرف بزنیم، ما خردگرا هستیم، انقلابیها افراطی هستند، انقلابیها بیخرد هستند؛ مردم میفهمند این حرفها بی اساس بوده است.
💢 مردم دارند کمکم میفهمند که نسخه نئولیبرالی در کشور زمینگیر است، نسخه نئولیبرالی در کشور نه در دیپلماسی توانسته است کاری بکند، در سیاست خارجی اتفاقا عزت ما را خدشهدار میکند، استقلال ما را با مخاطره روبرو میکند، در عرصه داخلی اقتصادی هم دارد کمر مردم را میشکند، تورمش، بیکاریاش، مدیرِ رانتخوارِ بیمسئوولیتِ بیفایدهِ بیتعهدِ نجومی بگیرِ بیاعتنا به مردمش، دارد اقشار اکثریت جامعه را زیر دست و پای سیاستهای غلط خودش له میکند.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
🔴 برائت دوباره اصلاحطلبان از دولت روحانی
💬 #مشرق
🔹 زهرا شجاعی دبیرکل مجمع زنان اصلاحطلب امروز در نشست خبری به بررسی آخرین تحولات و وضعیت اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت.
🔸 شجاعی درباره مشارکت زنان در تصمیمگیریهای اصلاحطلبان گفت: در این نهاد 10 زن از 46 عضو این نهاد مشارکت دارند و نهاد اجماع ساز یکشنبه 19 بهمنماه نخستین جلسه خود را تشکیل میدهد.
✅ شجاعی در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاحطلبان وارد مصادیق شدهاند یا خیر، گفت: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در مورد شرایط انتخابات بحث و گفتگو شده اما هنوز به مصادیق نپرداختهایم.
🔹 دبیر کل مجمع زنان در پاسخ به سؤالی پیرامون آنکه چرا اصلاحطلبان بهجای آنکه مسئولیت اشتباهات مکرر دولت مستقر را بپذیرند، به دنبال جدایی خود از روحانی هستند گفت: دولت آقای روحانی دولت اصلاحطلب نیست و آقای واعظی هم بر این نکته تأکید کردند. بعد از رد صلاحیت آقای هاشمی، تنها کاندیدایی که اصلاحطلبان به دلیل شرایط خاصی که دولت قبل ایجاد کرده بود بر سر آن به اجماع رسیدند آقای روحانی بود.
🔸 شجاعی با تأکید بر اینکه روحانی در سال 92 خیرالموجودین بود گفت: اشتباه اصلاحطلبان این بود که باروحانی ائتلاف نکردند و فقط حمایت کردند و البته این حمایت در آن مقطع بهترین کار بود، بنابراین جای عذرخواهی نیست؛ چراکه اگر این کار را نمیکردیم، گزینههای دیگری بر سرکار میآمد.
💢 شجاعی در بخش دیگری در پاسخ به نقش خاتمی وعدم حضور محمدرضا عارف در نهاد اجماع سازی اصلاحطلبان گفت: ما یک سری ملاکها برای نهاد اجماع ساز تعیین کرده بودیم و آن اینکه کسانی که در مظان «کاندیداتوری» برای انتخابات 1400 هستند نباید در این نهاد عضویت داشته باشند و آقای دکتر عارف و چند نفر دیگر برای این نهاد انتخاب نشدند، درحالیکه شخصیت آقای عارف برای اصلاحطلبان قابل احترام است.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 بورس سهم مهمی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو خواهد داشت
💬 #سعید_اسلامی_بیدگلی
🔹 هرکس به مردم بقبولاند که با حضورش در پاستور، رشد بورس بیشتر میشود، شانس بالایی برای پیروزی دارد
✅ در دوره شش ماههای هستیم که دائما همه در حال اظهار نظر سیاسی هستند. سال ۹۶ وقتی به هر چهار کاندیدا نامه نوشتیم که برنامهشان را برای بورس بدهند هیچ کدام به اهمیت بازار سرمایه واقف نبودند.
💢 #پ.ن: رابطه دوسویه بین دولت و بازار سرمایه ایجاد خواهد شد! از طرفی صحبت های دولت آتی در روند بازار موثر خواهد بود و از طرفی بازار سرمایه تاثیرگذار بر روی کار آمدن دولت بعدی است.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 صرف بازگشت آمریکا به برجام کافی نیست
💬 #محمدجواد_ظریف
✅ آمریکا باید همهی تحریمها را لغو کند
💢 #پ.ن: کاش فقط آقایان چند سال زودتر میفهمیدند که ابتدا باید تحریم لغو بشود نه الان. و اینکه هسته ای بهانه ای برای تحریم بود و متاسفانه در صنعت هسته ای همه چی را دادند یا تعطیل کردند ولی خبری از رفع تحریم نیست.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 سیگنال دولت به اقلیت پرهزینه در آستانه انتخابات
💬 #سیداحسان_خاندوزی
✅ پیشنهاد دولت برای افزایش ۲۵ درصدی حقوق ها بیشتر به نفع چه کسانی است؟
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
4_5807535811352070382.mp3
5.19M
💐سرود | فاطمه مولاتی
🎙کربلایی محمدحسین پویانفر
🎇مولودی حضرت زهرا سلام الله علیها
#میلاد_حضرت_فاطمه_زهرا
#حضرت_زهرا
۱۵ بهمن ۱۳۹۹