🔴 مواضع عجیب زاکانی درباره کاندیداتوری روسای قوای مقننه و قضائیه
💬 #رجانیوز
🔹 پدرخواندهها چگونه با سوءاستفاده از نام رئیسی به دنبال تثبیت قالیباف هستند؟
🔸 علیرضا زاکانی نماینده مردم قم در مجلس که سخنان او درباره شورای ائتلاف اصولگرایان و خط و نشان وی برای کاندیداهایی که به این سازوکار پایبند نیستند خبرساز شده بود، در جدیدترین موضعگیری خود سخنان عجیبی بیان کرده است.
✅ او با فرض گرفتن اینکه حتما یکی از روسای قوای مقننه یا قضائیه نامزد نهایی جریان انقلابی در انتخابات ریاست جمهوری خواهند بود، گفته است که رئیسی و قالیباف با یکدیگر رقابت نخواهند کرد.
🔹 این سخنان وقتی قابل توجه میشود که در کنار سخنان شب گذشته محسن پیرهادی عضو هیأت رئیسه مجلس قرار بگیرد. پیرهادی شب گذشته گفته بود که با افزایش احتمال حضور آیتالله رئیسی در انتخابات، قالیباف در این دوره کاندیدا نخواهد شد و تمرکز خود را بر وحدت نیروهای انقلابی قرار خواهد داد.
🔸 به نظر میرسد حواله دادن عدم حضور قالیباف در انتخابات به نیامدن آقای رئیسی حاوی میزانی از بیصداقتی و عدم شفافیت باشد.
✅ علاوه بر این، تاکید گلدرشت بر «وحدت» نیز مشخص میکند که در صورت عدم حضور آقای رئیسی در انتخابات، روند از پیش تعیین شده اصولگرایان منتهی به تعیین چه کسی به عنوان خروجی مکانیسم ائتلاف خواهد شد!
💢 ابعاد این ماجرا زمانی جدیتر میشود که زاکانی از نیمه پنهان اطلاعات خود درباره دیدار با آیتالله رئیسی نیز رونمایی کند. به نظر میرسد پس از پاسخ روشن رئیس دستگاه قضا درباره عدم کاندیداتوری خود در انتخابات پیش رو، سناریوی جدیدی در حال پیادهسازی است که البته به شدت تکراری و قابل پیشبینی است.
#انتخاب_1400
❌جناب نمکی در قم چه میکند؟!؟!
چه برنامه نگران کنندهای در راه است؟!
🔶وزیر بهداشت و کیانوش جهانپور به همراه تیمی، از اول دیروز صبح جمعه دنبال نفوذ در بیوتات و دفاتر و برخی نهادها بودند؟!
🔹آقای دکتر مرندی در خاطرات خود میگوید:
در جریان کنترل جمعیت هرکاری میکردیم نتوانستیم نظر مراجع و علما را با خود همراه کنیم.
در نهایت آمارهایی ساختگی خدمت آقایان ارائه کردیم ناظر به خطراتی که متوجه مادران و فرزندان میباشد، و اینگونه القاء کردیم، که این شما و این آمار خطرات متوجه مادران و فرزندان؛
و «قاسمهما إنی لکما من ألناصحین» شما میدانید و خدایتان.
بعد از آن بود که تقریباً اکثریت آقایان با این برنامه از پیش طراحی شده همراه شدند؛
🔹و شد آنچه که امروز شاهد وخامت اوضاع هستیم.
🔶امروز سوال این است چرا از حوزه علمیه قم، بسیاری از علما و نهادهای حوزوی در مسائل مهم خبری به چشم نمیخورد و دیده نمیشود
اما هر بار جریان لیبرال و سازشکار و احزاب منحرف برای اهداف شوم و پلید خود دنبال محمل و تاییدی بودند سراسیمه به قم پناه میآورند تا با رفت آمد به بیوتات و برخی مراکز اینگونه القا کنند که قم با آنها همراه است.
🔻البته لازم به ذکر است که عمده اخبار و رپرتاژ رسانهای با اهداف و سلایق خود این افراد هماهنگ است،
اما سوال ما از آقایان قم این است، بزرگان قم، مسئولین بیوتات و دفاتر علما آیا شما نمیدانید که جریان لیبرال با افراد نفوذی و یا تحت مدیریت نفوذ، بارها از علما و مراجع سوء استفاده کردند!
🔴چرا آقای نمکی و تیم همراه وی که عمدتا در پرونده اینان توهین به دین، عدم توجه به منویات امام خامنهای دام ظله، قم هراسی، هجمه به مراسمات معنوی، بزرگنمایی مشکوک کرونا و . . . ثبت میباشد، در روز تعطیل جمعه مشغول سرکشی و رفت آمد به بیوتات و دفاتر گشته است؟
🔹امیدواریم مسئولان مربوطه با هوشمندی بیشتر و دقت نظر مانع هرگونه سوء استفاده به خصوص در این آخرین لحظات جریان لیبرال در کشور باشند
و السلام علیکم و رحمة الله
🌴🌴🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹یک روزی سالم بودند
وقتی آلوده دنیا
آلوده محبتهای بیجا
آلوده جاه طلبی
آلوده رفیق بازی
آلوده حزب بازی و جناح بازی می شوند
بعد میشوند گمراه
🖌 فرزندان فیضیه
🌴🌴🌴
🔻چرا رئیسی نباید کاندیدا شود؟
🔹 گزینهها کم نیست، از واقعی هایی مثل ضرغامی وجلیلی گرفته تا شوخیهایی مثل سعید محمد وعلی مطهری. این وسط نام رئیسی هم به عنوان یک گزینه با پتانسیل رأی آوری بالا مطرح است و حتما بعضی کاندیداها با حضور او انصراف خواهند داد. شاید مدافعان حضور او در انتخابات بعدی، رأی شانزده میلیونی در انتخابات گذشته و خوشنام بودنش بین مردم بخاطر عملکرد چندسال اخیرش در قوه قضائیه را هم دو امتیاز مثبت و مهم بدانند.
اما بنظر من "حضور رئیسی در انتخابات" فارغ از اینکه رأی بیاورد یا نیاورد، غلط است و بیش از آنکه فرصت ساز باشد، فرصت سوز است و هزینه زا. چرا؟
🔹 اول) اسفند نود و هفت، رهبری در حکم انتصاب رئیسی برای قوه قضائیه او را انتخابی برای تحقق چنین هدف مهمی دانستند: " تحوّلی متناسب با نیازها و پیشرفتها و تنگناها در قوهی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزهئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمتآمیز، دوران جدیدی را که زیبندهی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند." رئیسی در این دو سال، تغیرات مثبت فرمی و محتوایی خوبی را کلید زده و البته هنوز در آغاز راه است. اگر رأی بیاورد و رئیس جمهور شود، روند اصلاحی مثبت او در قوه قضائیه متوقف خواهد شد و قطار قوه به ریلهای های قبلی باز خواهد گشت. همین الان بین رئیسی و مسئولین رده بعد قوه، مثل منتظری دادستان و اژهای و مرتضوی دیوان عالی کشور فرسنگها فاصله است.
🔹 دوم) آقای رئیسی اسفند نود و چهار توسط رهبری به تولیت آستان قدس منصوب و خرداد نود و شش وارد انتخابات شد. طبیعی است در صورت رأی آوری و رئیس جمهور شدن، از آستان قدس استعفا میداد و رهبری باید فرد دیگری را منصوب میکردند. حالا هم اسفند نود و هفت توسط رهبری به ریاست قوه قضائیه منصوب شده و اگر خرداد هزار و چهارصد رأی بیاورد، طبیعتا قوه قضائیه را تحویل خواهد داد و رهبری باید فرد دیگری را منصوب کنند. اینکه رهبری حکم بلندمدت برای کسی بزنند و او یکی دو سال پس از هر انتصاب، به نیت خدمت در جایگاهی دیگر، عزم کنار رفتن از آن مسئولیت نصب شده توسط ایشان را بکند کمی غیرجالب نیست؟ آیا مخالفینی که میگفتند اقدامات رئیسی در آستان قدس، تبلیغاتش برای انتخابات است، حالا با ورود مجددش به انتخابات، نخواهند گفت اقداماتش در قوه قضائیه نیز "اهداف انتخاباتی" داشته؟ و مگر الان حتی درباره سفر عراقش چنین نمیگویند؟
🔹 سوم) رئیسی در فضای دوقطبی سخت نود و شش، شانزده میلیون رأی آورد. پس از آن هم در قوه قضائیه بخاطر اقدامات خوبش بیش از پیش محبوب شد. اما باید به این نکته دقت کرد که رمز موفقیت او در قوه، "زیست و تجربه چهل سالهاش در سیستم قضایی" بود. او برخلاف آقایان هاشمی شاهرودی و آملی که با تجربه کار خارج از قوه به ریاست آن منصوب شدند و همین مساله به پاشنه آشیلشان تبدیل شد، یک رجل قضائی با سابقه بود که با زیر و بم قوه آشنا بود. اما نسبتِ او با قوه مجریه و کار اجرایی چیست؟ "عدم شناخت از نزدیک و واقعی و عدم زیست و تجربه در آن" . مسالهای که دقیقا مهمترین نقطه ضعف یک رئیس جمهور است. درِ گوشی بگویم که برخی در لایههای چندم ذهنشان معتقدند کسی که ممکن است روزی، گزینهی رهبری آینده نظام باشد، بهتر است یک بار رای مردم را نیز در کارنامه داشته باشد. این تحلیل توجه ندارد که اگر رئیسی بیاید و رأی نیاورد، برای بار دوم در دو انتخابات مداوم شکست در کارنامهاش ثبت شده است. اگر هم رأی بیاورد، تجربه نشان داده بالاخره هیچ رئیس جمهوری در ایران، وقتی دولتش تمام میشود محبوب نیست. و این برای کسی که ممکن است جزو گزینههای رهبری باشد، بد که نه، بدتر است.
❗️نتیجه: در انتخابات نود و شش، خیلی از اصولگرایان معتقد بودند، جدیترین گزینه برای تک دورهای شدن روحانی، رئیسی است. پیام غیرمستقیم بازنمایی سیاسی_ رسانهای حضورش در انتخابات هم این بود که او "برگ برنده نظام" و "گزینه مطلوب اراده مقامات عالی نظام" است. هفده فروردین نود و شش دریادداشتی نوشتم: "گویا جمناییها و مشتاقان آمدن آقای رئیسی حواسشان نیست اگرکسی که آنها میکوشند به عنوان «گزینه رهبری» درانتخابات معرفی کنند «ببازد» چه آثار زیانباری دارد. اشتباه تلخی که در سال 76 هم توسط جریان حزباللهی تکرار شد و «ناطقنوری» به عنوان «گزینه رهبری و نظام» برای راینیاوردن خاتمی مطرح شد." حالا هم عمیقا معتقدم"آوردن رئیسی به انتخابات هزار و چهارصد" یک "پوست موز" است که دوستان ناآگاه، ناشیانه وشاید حسودانِ آگاه، عامدانه زیر پایش میگذارند. اشتباهی که نتیجهاش سوختن فرصت اصلاح ساختاری وبلندمدت قوه قضائیه و شاید سوختن یک گزینه خوب برای مراحل بعدی نظام باشد. کاش بگذاریم سید ابراهیم رئیسی، این سید دوست داشتنی،" ملی"و "مردمی" بماند.
instagram.com/p/CLuvtFcpjep/?igshid=a9hddh0ezo5c
#امین_فرجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احمدی نژاد در بخش معظمی از دوره مدیریت اجراییاش موفق بود، چون نسبتش با آرمانهای امام خمینی (ره) از استکبارستیزی و مقابله با صهیونیزم تا خدمت به مستضعفین مشخص بود.
احمدی نژاد امروز که در مصاحبه با یک نشریه فرانسوی اینگونه بر خلاف گذشتهاش سخن میگويد که «هیچوقت آن جمله (نابودی اسراییل) را نگفتم، ممکن است سخن فرد دیگری را نقل کرده باشم!» مطمئنا اگر به قدرت اجرایی برگردد، هرگز آن خدمتگزار دیروز نخواهد بود! چون آرمانش را گم کرده است.
🌴🌴🌴
ایران تنها کشوری که بر علیه تولید داخلی خود دمپینگ میکند.
در دنیا، فقط دولت و مجلس ایران، با اختصاص ارز کاذب دولتی و ایجاد توهم ارزانتر بودن تولیدات خارجی، در واقع برای جلوگیری از رقابت تولید کنندگان داخلی، و حفظ منافع تولید کنندگان خارجی، دمپینگ میکنند.
در واقع با اختصاص ارز کاذب، چندین برابر کمتر از قیمت واقعی ارز، و ایجاد ارزانی کاذب، بخصوص برای محصولات و کالاهای اساسی، امکان خودکفایی در محصولات و کالاهای ضروری را از بین برده و مردم و سرمایههای داخلی را به سمت تولید کالاهای غیرضروری و وابستگی دایم به واردات، هدایت می کنند.
همان طور که می بینید هرگاه ارز کاذب به کالا یا محصولی اختصاص داده شد، تولید آن در داخل متوقف و تولید کننده ورشکست شد، و همزمان نیاز به ارز برای واردات آن کالاها افزایش یافت.
در مقابل، هرگاه کالا یا محصولی گران شد، تولید آن به قدری افزایش یافت که قیمتش پایین آمد.
این ارز کاذب دری برای فساد در داخل کشور هم باز کرده که به دلیل وسعت و پیچیدگی، هیچ سازمان، کمیته و حتی قوه قضاییه توان جلوگیری از آن را ندارد.
اما مهمتر از فساد احتکار کالای وارداتی و گرانتر دادن آن به مردم، دمپینگی است، که به نام ارزانی، سبب عدم تولید داخلی ضروریات مردم و عدم سرمایه گذاری بر روی آن شده است.
تجربه ای که دردوره حکومت موسوی و ریاست مجلس هاشمی، انجام شد و نتیجه اش، تخریب و فروریختن همه اقتصاد کشور، بود. در واقع، هر جایی که جنگ تخریب نکرد، با ارز ۷ تومانی تخریب شد. زیرا هیچ تولیدکننده ای توان رقابت با وارداتی که با یک بیستم قیمت واقعی وارد می شد نداشت.
اسم اقتصاد و تولید داخلی را هم گذاشتند، بازار سیاه.
از همان دوره تا کنون، وزرا و مدیران و وابستگان متدین!! با پورسانت واردات با ارز مثلا دولتی، به ثروتهای چند هزار میلیاردی رسیده اند.
البته تا کنون کسی از مال حرام سیر نشده که این عزیز کرده ها سیر شوند. از دوره خاتمی کارخانجات دولتی که در دوره هاشمی با یکسان شدن ارز، ایجاد شده بود، را یکجا به اسم خصوصی سازی، همان انگلها، به اموال قبلی شان، اضافه کردند. البته نه با هزینه از همان مالهای حرام قبلی، که بنا به عادت، با وامهای کم بهره از پول مردم در بانکها، و کلاه برداری و ندادن بهای واقعی، و همچنین بستن کارخانجات و بیرون کردن کارگران و کارکنان، و فروش اموال منقول، به قیمتی بیش از قیمت خرید کل کارخانه، و...
در این دوره نیز با شروع اختصاص ارز دولتی توسط جهانگیری، تولیدکنندگان خصوصی که پس از سرمایه گذاری با کل دارایی خود، تولید را شروع کرده بودند، با واردات مجدد با ارز به قیمت کاذب و یک چندم قیمت واقعی، دوباره با دامپینگ، توسط دولت، و برای نابودی تولید داخل (در هماهنگی کامل با دشمن) به خاک سیاه نشستند.
یعنی بازی از نو با ارز جهانگیری!! شروع شد، و با اضافه شدن اختلاس از بانکها و دزدی از صندوقها، ابعاد آسیب به اقتصاد کشور، به بحرانی فراتر از تصور و بی ثباتی کامل اقتصاد، منجر شد .
بجز مواردی که دشمن، ایران را تحریم کرده بود، که در این مورد، دولت و مجلس نتوانستند برای نابودی تولید داخل و کمک به دشمنان، کاری انجام دهند.
اکنون نیز با اصرار و پافشاری دولتیانِ منتفع از رانت ارز جهانگیری، و تصویب آن توسط این مجلس، نابودی تولید داخل، و رانت به دشمنان، و دمپینگ برعلیه تولید داخلی، (شاید برای جلوگیری از عملیات محیرالعقول دولت، مانند جهش قیمت بنزین، در حالیکه رئیس جمهور در خواب بود!!) متاسفانه، حداقل، تا زمانی که این دولت بر سر کار هست ادامه خواهد داشت.
به امید روزی که بدون دمپینگ بر علیه تولید داخل، اقتصاد سالم در کشور شکل بگیرد.
🌴🌴🌴
🔴 حکم سه ماه حبس برای محمود صادقی بابت توهین به آملی لاریجانی
🔹صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم:
پس از پذیرش تقاضای اعاده دادرسی اینجانب، شعبه ۶۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، ضمن تأیید حکم قبلی مجازاتها را کاهش داد؛
سه ماه حبس بابت اهانت به رئیس سابق قوه قضائیه، هشت ماه بابت تمرد در برابر مأموران دادستانی و ۴ میلیون جزای نقدی بابت نشر اکاذیب.
🌴🌴🌴
💥گزارشگر سازمان ملل خواستار تحریم بنسلمان شد
💢رویترز: اگنس کالاما، کارشناس ارشد حقوق بشر سازمان ملل که سرپرستی تحقیقات آن سازمان در مورد قتل جمالی خاشقجی را بر عهده داشت از دولت آمریکا خواست ولیعهد سعودی را به دلیل دست داشتن در قتل این روزنامهنگار منتقد ریاض تحت تحریم قرار دهد.
🔸وی از واشنگتن درخواست کرده داراییهای بن سلمان و همچنین مراودات بینالمللی او را تحت تحریم قرار دهد.
🌴🌴🌴
✅ باجناق غلامحسین الهام: وضعیت روانی احمدی نژاد وخیم است. او اختلال سایکوتیک دارد و باید تحت درمان باشد!
✍️ دکتر اکبر جباری:
بدون مقدمه، خلاصه و سربسته میگویم.
اعراض و رویگردانیدن من از آقای احمدینژاد دو دلیل اصلی دارد که دلیل نخست را نمیتوانم بازگو کنم، چون هم تبعات حقوقی برای خودم دارد (به دلیل نداشتن مدرک) و هم برای ایشان.
اما دلیل دوم، دلیل روانشناختی است. بارها و بارها از دیگران و خاصه مخالفان ایشان درباره غرور و خودشیفتگی احمدینژاد شنیده بودم ولی به دلیل سیاستهای ضد اشرافیگری و مردمدارانه ایشان، یا آن خصائل زشت را نمیدیدم و یا دست به توجیه میبردم. برای من همیشه درباره مرد سیاسی "عمل" حائز اهمیت بود و چندان به مسائل شخصیتی مرد سیاسی وقعی نمینهادم. از همینرو نه "آن ممه را لو لو برد" برایم اهمیتی داشت، نه شعر خواندن و حرفهای عاشقانه و عرفانی زدنش. برای من عمل سیاسی او مهم بود. البته این وجه بیشتر سلبی بود تا ایجابی. یعنی احمدینژاد را دوست داشتم، نه به خاطر اینکه عمل ایجابی خاصی انجام داده بود، بل فقط بدین خاطر که 'در مقابل کفتارهای چپ و راست و اصولگرا و اصلاحطلب ایستاده بود. این عمل سلبی او، آنقدر برایم مهم و حائز اهمیت بود که از شخصیت او غافل بودم و نمیدیدم که او به کجا میرود.
تا اینکه مصاحبهای از او دیدم که او را با "هگل" مقایسه کرده بود و او نیز این قیاس را با سکوتش تایید میکند. برای اهل سیاست و مخالفان سیاسی او، موضوع کمیک بود و به طنز با آن مواجه شدند، اما برای من از منظری دیگر که وجه روانشناختی مساله است، اهمیت داشت. اگر احمدینژاد خودش را ولی خدا بداند، چندان تعجب نمیکردم، چراکه در کانتکس او که یک کانتکس مذهبی است، دیلوژنها [باورهایی که فرد قاطعانه آنها را قبول دارد اما سایر اعضای جامعه آنها را قبول ندارند] نیز از جنس موضوعات مذهبی خواهد بود، اما وقتی دیدم دیلوژنی بیرون از کانتکس مذهبی شکل گرفته، حقیقتا ترسیدم. فی المثل اگر یک شهروند مسیحی اهل آلمان در دیلوژنهایش، خود را عیسی مسیح ببیند، چندان عجیب نیست، و با دارو میتوان بیمار را تحت کنترل درآورد، اما اگر او ناگهان خود را امام زمان معرفی کند، بسیار متفاوت است، چراکه این دیلوژن بیرون از کانتکس او شکل گرفته و باید دید چگونه این اتفاق افتاده است!
اینکه یک سیاستمدار ایرانی مسلمان شیعه، خودش را "هگل" بداند، حالش وخیمتر از آن مسلمانی است که خودش را ولیّ خدا میداند. اما اگر کسی خود را هر دوی اینها بداند، بیشک باید تحت معالجه قرار گیرد.
آقای احمدینژاد بنابر دلایلی، خود را هر دو میداند و این بسیار نگران کننده است.
نخست، اقبال عمومی مردم نگونبخت و ستمدیده و رنجکشیده از دست چپ و راست، به آقای احمدینژاد، مقدمات شکلگیری این دیلوژن را فراهم ساخت. معجزه هزاره سوم معرفی کردن او، شروع این اختلال بود.
دوم، دیگر اطرافیان و دور و بریهای چاپلوس و صد البته نادان او در شکلگیری این اختلال نقش مهمی دارند. عدهای بی تمدن، که نه فکر جوانی دارند و نه ثمره و نتیجه مفیدی، که دائما به او مستقیم یا غیر مستقیم الهام میکنند که معجزه هزاره سوم است. این وضعیت تا بدانجا پیش رفت که اگر یکی از نزدیکانش، کوچکترین انتقاد ولو مشفقانه به او داشته باشد، حذف شده و از بارگاه رانده میشود.
چنانکه آزمایش زندان استنفورد نیز نشان داده، انفعال، همواره نیروی اهریمنی را در طرف مقابل بیدار میسازد. کافی است هر روز ۵ نفر مدح و ثنای شما بگویند و ستایشگر شما باشند، روز ششم، شما به هیولایی بدل خواهید شد که تا پیش از آن هرگز تصورش را نمیکردید. آقای احمدینژاد در طی این سالها که خود را صدای بلند مردم ستمدیده معرفی کرده، در چنین وضعیتی گرفتار آمده و به شکل وحشتناکی دچار دیلوژنهای مرتبط و غیر مرتبط با کانتکس مذهبی خود شده است. باز هم بنابر دلایل حقوقی نمیتوانم، به اخبار نگران کنندهای که از ایشان بدستم رسیده، اشاره کنم، اما اینقدر میتوانم بگویم که ایشان با سرعت به سمت پرتگاه اختلالات سایکوتیک [نوعی بیماری روانی می باشد و فرد مبتلا ارتباط خود با واقعیت را از دست میدهد] در حرکتند که اگر دوستان و علاقهمندان ایشان، به داد ایشان نرسند، بعدها دیگر نمیتوان کاری کرد.
بازهم تاکید میکنم، این صرفا دلیل دوم و روانشناختی مساله است و خدا را گواه میگیرم که هیچ قصد و ملاحظه سیاسی در بیان این حقایق ندارم و کماکان رقبای سیاسی ایشان را کفتارانی میدانم که دیگر نزد مردم ایران هیچ جایگاهی ندارند.
لذا در پایان، نخست به فرزندان آقای احمدینژاد، خاصه آقا علیرضا و سپس به دوستان عاقل و اطرافیان دلسوز ایشان عرض میکنم، کمی از سیاست فاصله بگیرید و این نوشته مرا صرفا از منظر روانشناختی بخوانید. با همه وجودم برای رفع این مشکل در خدمتم. هرچند دلیل نخست همچنان به قوت خود باقیست.
🌴🌴🌴
🔴 #تحلیل| استانداردهای دوگانه، حافظ پیوند ریاض - واشینگتن
🔻 #انتشار گزارش سرویسهای امنیتی آمریکا در خصوص قتل جمال خاشقچی و اعلام سیاستهایی مانند بازنگری در قراردادهای تسلیحاتی، بار دیگر آینده روابط دو کشور را با سوال مواجه کردهاست.
🔹دولت جدید آمریکا با هدف نمایش تغییر برای افکار عمومی، مشغول نوعی ترامپزدایی از سیاستهای این کشور است.
🔹آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا تصریح کرده این اقدامات برای گسست در روابط دو کشور نیست و روابط میان عربستان و آمریکا بزرگتر از هر فرد دیگری است.
🔹نظام سیاسی سعودی از ابتدا نقش متحدی قابل اعتماد را برای قدرتهای مداخلهگر خارجی در منطقه ایفا کرده ، روابطی که از یک سو با حیات پادشاهی سعودی پیوند خورده و از سوی دیگر تضمین کننده مداخله موثر آمریکا در خلیج فارس و امنیت انرژی به حساب میآید.
🔹فقدان نام محمد بنسلمان در میان ۷۰ تبعه تحریم شده سعودی را میتوان نشانهای از یک توافق رضایتبخش دانست که تیم بایدن و دربار سعودی احتمالا به آن دست یافتهاند.
🔹آنچه عربستان سعودی را به ایالات متحده پیوند میدهد، مجموعهای از عوامل راهبردی به خصوص در زمینههای امنیتی و اقتصادی است که به شهادت تاریخ تغییر دولتها در واشنگتن یا پادشاهان در ریاض، تحول محسوسی در آن ایجاد نمیکند.
🔹در چنین فضایی تبعا اتخاذ استانداردهای دوگانه به مثابه راهبردی ناگزیر برای سیاست خارجی آمریکا همچنان ادامه مییابد و جایگاه خود را حفظ خواهد کرد.
🌴🌴🌴
🔴 #عربستان | نباید بگذاریم انقلاب ایران در عربستان تکرار شود‼️
🔹 نشریه آمریکایی پولتیکو: وضع موجود در عربستانسعودی ناپایدار است و کاخسفید از این مسئله آگاهی دارد. همزمان که جهان از نفت عربستانفاصله میگیرد، مقامات سعودی دیگر توانایی پرداخت هزینههای شهروندان را ندارند.
🔹بایدن در این شرایط باید به سعودیها کمک کند. برای جلوگیری از تجربه انقلاب ایران و تکرار سالها خصومت با آمریکا بهتر است کاخسفید با احتیاط گام بردارد. بنسلمان نیز باید به سرکوب وحشیانه منتقدان خود پایان دهد و بمباران و محاصره یمن را متوقف کند.
🌴🌴🌴